ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

כמה זמן מראש? ועוד שאלות

פורום צפון אמריקה
    4
    11
    2235
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Neta85
      Neta85 נערך לאחרונה על ידי

שלום כולם,

כמו שכבר כתבתי פה, אנחנו מתכננים את טיול הקוסט טו קוסט שלנו לאפריל 2015.

כרגע כמובן שאין לא טיסות ולא רכבים. מתי הייתם ממליצים להתחיל לבדוק טיסות?

ורכב (בהתחשב בתסבוך של השכרה ל3-4 חודשים בכיוון אחד)?

בנוסף, בחודשים האלה אנחנו רוצים לתכנן תאריכי לינות כמה שפחות, מלבד ההתחלה והסוף, ואולי כמה מקומות באמצע בהם אם לא נזמין מקום הרבה זמן מראש, לא יהיה לנו. אני קצת מפחדת מההסתובבות בלי לדעת איפה ישנים (היו גם ניסיונות לא מוצלחים בעבר), איך הייתם ממליצים לעשות את זה בצורה הכי טובה (לסגור באותו יום מהדרך? יום לפני?)?

דבר אחרון (בינתיים), אולי זה קצת מצחיק אבל הצידניות שחיים עליהן (ואנחנו מתכוונים לחיות הרבה Smile), קונים בוולמארט וכאלה נכון? אבל מה עושים איתן בסוף הטיול? סוחבים לארץ?

זהו בינתיים, תודה לכולם על כל המידע שאתם נותנים לי גם בלי ידיעתכם Smile

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • reuben13
        reuben13 נערך לאחרונה על ידי

כמה זמן מראש? ועוד שאלות

בעניין השכרות רכב ארוכות טווח כאלה, israelimom ענת היא המומחית בנושא. היא עשתה זאת דרך traveljigsaw.co.il עם חברת Dollar. עייני בבלוג שלה או תכתבי לה מסר אישי במידה והיא לא תיכנס לפורום.

בעניין צידניות, מוכרים שם כאלה מקלקר ב-5 או 10 דולר או סכום דומה ופשוט מניחים אותה ליד פח זבל בסוף הטיול. לא צריך צידנית משוכללת. קרח יש בשפע בכל מוטל/הוטל ללא תשלום.

טיסות רצוי להתחיל ולבדוק לקראת סוף הקיץ, אם יש מחיר שנראה לכם סביר, אפשר - לדעתי - לסגור עניין. אני תמיד רוכש את כרטיסי הטיסה כמה חודשים מראש, כי בדרך כלל המחירים רק עולים. לי יש שוכנת נסיעות שיכולה להזמין את הכרטיסים וכל כמה ימים מושכת את ההזמנה קדימה, אם רואה שהמחיר עולה, מודיעה לי ואני מכרטס ע"מ לשמור על המחיר הנמוך יותר. רק יש לקחת בחשבון שיש קנסות על ביטול או שינוי הכרטיסים, בעיקר אם מדובר בכרטיסים הזולים.

• israelimom
          israelimom נערך לאחרונה על ידי

כמה זמן מראש? ועוד שאלות

איזה כיף. איזה מסלול אתם מתכננים לקוסט טו קוסט? אני מניחה שדרומי יחסית, לפי התאריכים.

לגבי השכרת רכב, זה אכן לא טריביאלי כל כך. כל חברות השכרת הרכב שבדקתי דורשות הארכת חוזה פעם ב-X ימים. מספר הימים משתנה בין חברה לחברה וגם יכול להשתנות באותה החברה, אבל בגדול זה סדר גודל של בין חודש לחודשיים. מבחינת החברה, בתאריך הזה אתם חייבים להכנס לסניף ולהחזיר את הרכב לטיפולים, ולקבל חדש. עם זה יש שתי בעיות - 

1. אתה צריך למצוא סניף של החברה שהוא מה שהם קוראים corporate ולא של זכיין מקומי. במערב זה לא תמיד פשוט וקצת מעצבן לעשות את זה בדיוק בתאריך כשלפעמים באותו שבוע אתה רוצה להעלם בילוסטון.

2. בין אם אתה מחזיר בפועל את הרכב או ממשיך עם אותו רכב, בכל מקרה, אתה מסיים חוזה ומתחיל חוזה חדש ולפיכך תשלם דמי החזר על כך שהחזרת בלוקיישן אחר ורחוק יותר. דמי ההחזר לרוב מחושבים לפי המרחק, ובקוסט טו קוסט זה יכול להגיע למאות רבות של דולרים.

עכשיו, אם חשוב לכם להתחיל בצד אחד ולסיים בשני, בכל מקרה תשלמו את דמי ההחזר האלו, בין אם בדילוגים או בבת אחת. לכן, דווקא במקרה כזה, אתם יכולים פשוט לשלם את ה-$500-$1000 ובאמצע לעשות חידושי חוזים בלי בעיה. פשוט לתכנן את זה כך שבעת חידוש החוזה תהיו, נניח, בדנבר, או בדאלאס, או במיקום מרכזי אחר.

אנחנו עשינו טיולי קוסט-טו-קוסט מעגליים. קרי, התחלנו בצד אחד, נסענו עד הצד השני (לא נגענו באוקיינוס השני, האמת, תמיד הסתובבנו ברכס ההרים, האפאלצ'ים בפעם הראשונה והרוקיז בשנייה), ואז חזרנו למקום ממנו שכרנו את הרכב. כיוון שכך, רצינו לחסוך את קנסות ההחזר ומצאנו פיתרון יצירתי (ולמרות מה שאומרים, האמריקאים יודעים גם להיות יצירתיים, בפרט כשהם רוצים לשמח לקוחות). 

4 חודשים זה מספיק זמן לעשות את הטיול לשני הכיוונים. להתחיל, נניח בניו יורק, לנסוע ציר דרומי יחסית עד דרום-קליפורניה, לעלות את החוף המערבי בתחילת הקיץ ולחזור דרך הגבול הצפוני של ארה"ב, פחות או יותר, בקיץ, מן הסתם עם עלייה לרוקיז הקנדיים בדרך בחזרה לניו יורק. 

לגבי הזמנת טיסות - אני עד היום הזמנתי מוקדם ככל האפשר, ברגע שכבר היו טיסות לתאריכי החזור, שזה בערך שנה לפני אותם תאריכים. 

לגבי לינות - אני חושבת שכדאי לעבור, וירטואלית, על המסלול ולראות מה קורה. ככלל, אין צורך להזמין לינות (תיכף אפרט איך אנחנו נוהגים להזמין מהדרך), אבל בהחלט כן יש מקומות שחייבים להזמין מראש לינה. הם לא רבים, אבל חשוב לסגור אותם מראש. מדובר בפארקים לאומיים כמו יוסמיטי וילוסטון, אם אתם רוצים ללון בתוך הפארק, ובטח שבגליישר, בין אם תרצו ללון בתוך הפארק או מחוצה לו (בצידו המזרחי). גם ברוקיז הקנדיים, במיוחד אם אתם רגישים למחיר, כדאי מאד להזמין מראש. בנוסף, ממליצה לעבור מראש על המסלול ולבדוק אירועים בדרך. גם כי אירועים יכולים להיות מאד כיפיים, אבל גם כי הם עלולים פתאום להקפיץ מחירי לינה, או לגרום לזה שהעיר תתמלא עד אפס מקום. למשל, בתקופת הרודיאו בקודי, וויומינג. בכל מקרה, לא להתחייב ללינות ללא אפשרות ביטול של יום קודם (בכל הפארקים הלאומיים אין בעיה לבטל, לפחות בכל מקום בו היינו, יש מיד קופצים על המקומות שמתפנים).

לגבי המקומות בהם לא תזמינו מראש, אני נוהגת לקרוא מראש בטריפ אדוויזר ולסמן לעצמי מקומות אופציונליים (וגם לסמן כאלו שממש לא מתאימים לנו). "מראש" יכול להיות בעת התכנון, במיוחד אם מדובר במקום קטן שאנחנו רוצים לשהות בו, למשל פארק אכאדיה, או ספרינגדייל, יוטה. אם מדובר בעצירה בדרך שלא מתוכננת מראש, אז אפילו כמה שעות קודם. טיפ: כיסוי סלולרי לא תמצאו בכל מקום במערב, אבל מקדולנדס לא אכזבו אף פעם עם הווייפיי. עצרנו לא פעם ולא פעמיים לקנות שם קפה (הקפה קר שלהם בסדר גמור) ולמצוא מוטל לאותו הערב. אחרי שמוצאים 2-3 מקומות סבירים, מרימים טלפון מהדרך ובודקים מה מצב התפוסה. אם יש עומס ואומרים לך שנשארו רק חדר אחד או שניים, נותנים כרטיס אשראי ועושים הזמנה מהדרך. אם לא, באים, מציצים ובמקום לוקחים חדר. לפעמים לא היה לא ווייפיי ולא מקדולנדס, אז פשוט בדקנו לפי תכנת iGo שהשתמשנו בה איפה המוטלים הקרובים, והרמנו טלפון מהדרך (בתוכנה יש את מספרי הטלפון ובלחיצה פשוט מחייגים מהאייפון).

צידניות, כמו שראובן אמר. יש אפילו ב-$3. הן לא גדולות מדי. אנחנו השקענו כל פעם באחת גדולה טובה שתרמנו אותה בסוף הטיול, או למשפחה מארחת (קאוץ' סרפינג), או פעם אחת פשוט לחנות צדקה כזאת, ובנוסף קנינו קלקריות לשתייה קרה ותוספת מקום. 

איזה כיף לכם. התכנון זה חלק גדול מהכיף. נשמח לעזור בכל שאלה, ואין כזה דבר שאלות טפשיות בעניינים האלו. לפני כמה זמן קראתי פה הפנייה לשירשור ישן ופתאום ראיתי שאלות של עצמי מלפני 4-5 שנים... אחחח הנוסטלגיה. לא ידעתי כלום בעצמי ובזכות חברי הפורום הנפלא הזה, ארגנו את הטיולים שלנו.

• Neta85

ענת, אין עלייך

קודם כל שוב המון תודה, אני קוראת בערך בפעם החמישים גם את הבלוג שלך בשקיקה ואת ממש חבל הצלה מדהים!

את המסלול שלנו כתבתי פה לא מזמן, התכנון הוא להתחיל בניו יורק (אבל בלי להיכנס אליה, אז שוקלים אולי טיסה לפילדלפיה במקום, לדעתי התשובה תיגזר מאיפה יהיה הכי משתלם לקחת רכב)-פנסילבניה-וושינגטון DC- וירג'יניה-דרום קרוליינה- פלורידה (אורלנדו, מיאמי)- ניו אורלינס (ואם נמצא משהו בדרך לשם אז נהדר)-טקסס-ניו מקסיקו- אריזונה-יוטה-נוואדה (הפארקים למיניהם) - וגאס עד קליפורניה (כביש 1 וכל זה, לא בטוחים לגבי סן דייגו). אז התכנון היה לסיים בסן פרנסיסקו, לטוס לניו יורק לשבוע בערך ולחזור לארץ.

עלה הרעיון כן לנסוע צפונה בכל זאת ולחזור חזרה בטיול מעגלי, הבעיה שמחירי השכרת הרכב מאוד מרתיעים אותנו וכרגע מעיבים על הטיול (זו ההוצאה הגדולה היחידה שלא הייתה לנו אף פעם ולא היינו "מוכנים נפשית" אליה). לכן אפילו שקלנו לקצר קצת את התכנונים. נראה לי שכבר עדיף להביא את האוטו מהארץ Wink בכל מקרה הסעיף הזה לדעתי ישפיע הכי הרבה על המסלול בסופו של דבר.

תודה על שאר ההסברים המפורטים, אכן זה הרגיע אותי קצת. ותודה על העזרה והנכונות, זה ממש לא מובן מאליו. בתור מתכננת הטיולים במשפחה (גם ה"ישנה", וגם ה"חדשה", עם בעלי 🙂 ), הפעם זה פרוייקט שאפתני במיוחד ואני משתדלת ללמוד מהמנוסים יותר כמה שאפשר. בהחלט עוד אציק פה עם שאלות בשנה בקרובה Smile

• israelimom

ענת, אין עלייך

אתם עם ילדים? פעם ראשונה בארה"ב? לדעתי האישית, המסלול שלכם לא אופטימלי לעונה. הייתי מנצלת את העובדה שאתם בקיץ לדגש חזק מאד על צפון הרוקיז. המקומות הכי יפים בארה"ב והכי נעימים בקיץ. גם בחוף המערבי, זה שכולם נוסעים לכביש 1 זה כי הוא כל כך נגיש, בין סן פרנסיסקו ללוס אנג'לס. כבישי החוף הרבה יותר יפים ומעניינים צפונית לסן פרנסיסקו ועד וושינגטון. 

אם אתם רגישים למחירי ההשכרה, ואכן בטיולים באורך הזה מדובר בסעיף "כבד", אני ממליצה לכם בחום לשכור דרך טראבל ג'יגסו בחברת דולר ו"ללחוץ" לקבלת מחיר טוב. בנוסף, מיקום נקודת ההתחלה בהחלט מאד משפיע על העלויות, וכן, אפשר לעשות את זה מסלול מעגלי ולחסוך עוד קצת.

עוד נקודה למחשבה - לא חייבים קוסט טו קוסט, אפשר גם רוד טריפ רק בצד אחד. אפשר לעשות טיול מהמם במערב, מעגלי, ב-3-4 חודשים. תאמיני לי שגם זה לא מספיק כדי לראות "הכל", אבל כן תוכלו לראות את כל ההיילייטס של המערב, מאריזונה וניו מקסיקו ועד הרוקיז של קנדה. מבחינת טבע, אין על המערב. שום מקום במזרח לא משתווה, לטעמי.  

• Neta85

ענת, אין עלייך

אנחנו בלי ילדים, לי פעם שניה בארה"ב ולבעלי הפעם המיליון בערך...

תוכנית הטיול סובבת סביב מלחמת האזרחים ומדינות הדרום, כך שהמסלול כבר סגור ולמרות מחשבות נוספות על העניין, החלטנו שאנחנו לא מחליפים ולא משנים כיוון. מודעים לחום ולמגבלות מזג האוויר, למרות שכשכבר יהיה ממש קיץ אנחנו מתכננים להגיע לקליפורניה, ומוכנים "להקריב" את זה תמורת החלום 🙂 מכל הטיולים שלנו הגענו למסקנה שהכי חשוב במזג האוויר זה שלא יהיה לנו קר 🙂

זו תהיה כנראה ההזדמנות היחידה שלנו אי פעם לעשות טיול שכזה (רק שנינו ובאופי שאנחנו אוהבים) אז החלטנו שאנחנו משתדלים להגשים מה שאפשר.

בקשר לטרוולג'יגסו, אכן היה לי ניסיון מוצלח איתם בפעם הקודמת (למרות ששכרנו רכב רק ליומיים)- ואיך אפשר ללחוץ אותם? אני הזמנתי הכל מהאינטרנט אבל בשביל דבר כזה בטח צריך להתקשר אליהם. ואז הם בעצם מתווכים בינינו לבין חברת ההשכרה? אז דרך מי אפשר לקבל מחירים טובים יותר, דרכם או דרך החברה?

אני מניחה שאחרי שנקבל הצעות נדע אם משתלם לנו יותר לחזור חזרה או פשוט לשלם את הקנס וזהו.

• israelimom

ענת, אין עלייך

אוקי, עכשיו אני מקשרת לשירשור ההוא. 

נושא מצוין לטיול. אני בטוחה שתהנו מאד. הכיף בטיול ארוך הוא שגם לא חייבים להחליט הכל מראש. אפשר פשוט לנסוע ולהחליט תוך כדי. אם אחרי כמה זמן תרגישו ששבעתם ממלחמת האזרחים, או שחם לכם, או כל דבר אחר, תמיד תוכלו לסובב את ההגה לכל כיוון שתרצו ולנסוע למקום אחר. שבועיים-שלושה לפני תאריך הסיום, תוכלו להתחיל במסע חזרה לנקודת החזרת הרכב, מאיפה שלא תהיו (אלא אם כן תהיו באלסקה ותצטרכו להחזיר בפלורידה Wink ). יש בזה כיף גדול, גם בספונטניות ובתחושת המרחבים ו"הכל פתוח". 

לגבי טראבל ג'יגסו, כן, תתקשרו בטלפון, תסבירו שמדובר בשכירות לטווח ארוך ותבקשו הנחה. הנציגים יכולים לפנות למנהלים ולהוציא הנחות מסויימות. הם גם יכולים לציין בהזמנה שאתם לקוחות VIP. כששכרנו בסן פרנסיסקו זה עזר מאד ושידרגו אותנו לרכב בונבוניירה. בניו ג'רסי זה לא עזר (כי לא היו בונבוניירות באופן כללי). 

• israelimom

ענת, אין עלייך

וואי, כתבתי פה מגילה ונלחץ המקש הלא נכון והכל נעלם devil

בקיצור, אם תגיעו למצב של החזרה באותו לוקיישן ותהיה לכם בעיה עם העניין של חידוש החוזים בדרך (שם עלולים לדרוש מכם דמי החזר כאילו החזרתם אצלם רכב מרחוק והחזרתם באותו מקום), אז תשאלי אותי ואדריך אותך איך אפשר לעקוף את זה. 

• Neta85

תודה רבה!!

איך אני שונאת שזה קורה... 🙂

ובאמת המון תודה על העזרה, אין ספק שזה עוזר להפוך את חוויית התכנון להרבה פחות מפחידה ומלחיצה Smile

• terbilo
                        terbilo נערך לאחרונה על ידי

כמה זמן מראש? ועוד שאלות

אני עשיתי מסלול דומה לשלכם לפני שנה.

השכרנו רכב ליום בניו יורק על מנת להגיע לפילדלפיה כי שם היה יותר זול לעשות את ההשכרה הארוכה והחלפנו שם את הרכב. מפילדלפיה לקחנו רכב עם אני לא טועה ל52 יום והחזרנו אותו בלוס אנגלס. ואחרי חופשה קצרה בהוואי לקחנו רכב לעוד 21 יום בקליפורניה. את הרכב השכרנו דרך ממסי שהיו הכי זולים לאחר שביררנו בכל חברות ההשכרה. הם גם מתחייבים למחיר הזול ביותר לחברי ממסיתור. כל הסיפור עלה לנו בסביבות 12000 שקל. מי ההחזרה בLA היו 500דולר. ההשכרה היתה דרך חברת אלמו שהיו מאוד נחמדים. השכרנו מיד סייז וכשהגענו לפילדלפיה רצו לתת לנו טיוטה יאריס שלא היה בה מקום למזוודות למרות שבארץ הבטיחו לנו רכב עם בג'ז ונאלצנו להוסיף 500 דולר ושידרגנו לקרייזלר 200 שהיה אחלה אוטו. בנוסף התברר לנו שבעקבות השדרוג השתנה לנו החוזה והפך ל30 יום ללא ידיעתנו ושילמנו תוספת בLA מהו כמו 11 דולר ליום מעבר ל30 יום. לאחר שהתלוננו לממסי בארץ (דרך אופרן) אלמו החזירו לנו את כל הכסף גם של השידרוג וגם של ה11 דולר ליום.

אני ממליץ לך לבדוק בממסי וכמובן לעשות שם חברות וכרטיס AAA שיצא משתלם מאוד מכיוון שהוא נתן לנו כמעט בכל מוטל בין 3-5 דולר הנחה. אנחנו היינו מזמינים מלונות מהדרך דרך האייפד ברשת http://www.choicehotels.com/ שזה רשת שמאגדת כמה רשתות של מוטלים וגם בhttps://www.wyndhamrewards.com/

שעובדת על אותו עיקרון. באתרים שלהם יש תמונה של החדרים ותמיד זה תאם את המציאות. אחרי כמה מוטלים מוצאים את הרשת שהכי מתאימה לכם. אנחנו הכי אהבנו את qualityinn. כדאי לכם גם לעשות כרטיס חבר ברשתות האלה דרך האתר שלהם הם אפילו ישלחו לכם את הכרטיס לארץ. על כל לילה שמזמינים אפשר לצבור נקודות דרך הזמנה באתר שבדרך כלל הייתה יותר זולה מהזמנה במקום (לא מעט פעמיים הגענו למוטל ויצאנו החוצה להזמין דרך האינטרנט כי באתר שלו היה יותר זול מאשר להזמין בקבלה). לאחר שתצברו מספיק נקודות תוכלו לקבל לילה בחינם. אנחנו ניצלנו אותו בLA היינו יכולים לקבל יותר אבל עד שהבנו את העניין התחלקנו בין יותר מידי רשתות בתחילת הטיול. 

בקיצור הולך להיות לכם ממש כיף

ליאור

• Neta85

תודה ליאור!

טיפים ממש טובים, נשתמש בהם. תודה רבה!

• 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון