יוד לחיטוי.
-
שלום לד''ר אנט. הלכתי לבית המרקחת וביקשתי מן הרוקחת יוד לטיהור מים, כמו שקראתי כאן באתר ושמעתי בהרצאות בסניפי למטייל. הרוקחת נתנה לי יוד, שכתוב על האריזה שלו iodine tincture 2.5%. הסתכלתי בעלון שצורף ליוד, והיה כתוב שם במפורש לא לבלוע!, לשימוש חיצוני ב -
יוד לחיטוי.:Reיוד לטיהור הו יוד הבא בכדורים אני גם חשבתי על רעיון זה אך התגלתי שזה רעיל -
יוד לחיטוי.:Reאני לא מסכים. יוד לטיהור יכול לבוא גם בנוזל, בטבליות זה לא יוד זה כלור. אני לא זוכר את האחוז הנכון בדיוק לשימוש ביוד לטיהור. אבל זה שלוש טיפות לליטר. -
יוד לחיטוי.:Reעוד ציטטה מהאתר פה, ניתן להשתמש בתמיסת יוד 2% מוסיפים 5 טיפות אם המים צלולים מים עכורים 10 טיפות להמתין 30 דקות לפחות. שיטה הכי יעילה לטיהור מים זו הרתחה. במקרה שנמצאים בשדה והמים מאד מזוהמים ואין אפשרות להרתיח אותם מומלץ לשלב פילטר עם טיהור בעזרת יוד -
יוד לחיטוי.:Reתמיסת יוד השיטה הכי יעילה לטיהור מים היא הרתחה לא מומלץ להשתמש ביוד תקופות ארוכות ממספר שבועות וכדאי לעשות זאת רק כאשר לא ניתן לרכוש מים.מינרלים או להרתיח. כדורים מיוחדים נראים לי עדיפים מכיוון שלא נשפכים בתיק. לליטר מים תמיסת יוד 2% במידה והמים צ