לינה ב- Kandersteg שוויץ
-
שלום
אנחנו (זוג+4 גדולים) מתכננים טיול של 10 ימים (9 לילות) לאלפים הברניים בקיץ הקרוב. אנחנו אוהבים טיולים בטבע ומתכוונים לעשות מסלולי הליכה בהרים כמו גם מספר אטרקציות באזור וביקור בתון (חייבים לבקר גם בעיר אחת).
הטיול באוגוסט ורוב הצימרים דורשים מינימום של 7 לילות, כך שמעבר למקום לינה אחר לא כ"כ בא בחשבון.
חשבנו דווקא ב- Kandersteg , כיון שיש הרבה מסלולי הליכה בעמק ובהרים הצמודים, כמו כן המרחק לגרינדלוולד הוא סביר (שעה + כמה דקות נסיעה) וניתן גם לצאת יום אחד דרומה על בסיס רכבת המכוניות.
האם Kandersteg כבסיס נראה לכם הגיוני ?
בעז
-
לינה ב- Kandersteg שוויץשלום בעז,
אזור קנדרשטאג אכן יפה אך לא הייתי בוחרת בו ללינה ל 9 לילות. רק בכדי להגיע לכביש הראשי ל Spiez תצטרכו לנסוע בכל פעם כחצי שעה . אנחנו ישנו שלושה לילות ב Aeschi bei Spiez ובדיעבד חושבת שהייתי מחפשת לינה קרובה יותר לאינטרלקן.
תהנו
שגית
-
לינה ב- Kandersteg שוויץשגית תודה
אנחנו לא רוצים להיות קרובים לעיר, אלא למסלולי הליכה בהרים. לגבי הנסיעה לקחנו בחשבון את הזמן (בהנחה שגוגל מפות די מדייקים), נסיעה של שעה לכל כיוון הינה סבירה מבחינתי, כיון שהימים ארוכים מאוד.
כבר עכשיו אין יותר מדי צימרים לשישה אנשים שעדיין פנויים לתאריכים שלנו, נראים סביר וגם עומדים בתקציב ודווקא ב- Kandersteg מצאנו אחד והוא אפילו מצוייד בשישה זוגות אופניים.
אולי אפרט יותר את השאלה.
עד כמה הדרך ל- Kandersteg נוחה לנסיעה?
האם באמת ליד הכפר מסלולי הליכה טובים עם נוף יפה?
בעז
-
לינה ב- Kandersteg שוויץיש כמה חלופות
אחת- אתה מודע ליעדי הטיול, המסלולים, האפשרויות באזור
קנדרשטג- ולכן בחרת ללון שם ולטייל במסלולים הסמוכים במרבית הימים של הטיול .
(בכל נקודה הררית בשוויץ- תוכל לטייל בסביבה הקרובה! זה תמיד נכון)
השנייה- אתם תעדיפו לטייל במיטבה של שוויץ, האטרקציות והמסלולים המקובלים, (לא בהכרח ערים, אבל תגיעו לטיטליס, למפלי ארה, מסלול גמדים?, כביש שלשת המעברים, מפלי טרומבלך,וכן הלאה?)
אם האופציה הראשונה נכונה--- אז אין בעיה עם לינה שם
אם האופציה השנייה נכונה---אז יש בעיה.
אם אין לך ברירה ואזלו כל הלינות בשוויץ הנוחות יותר- אז קח את הלינה.
אם יש לך ברירה (ואנחנו במרץ!) -אז תמשיך לחפש לינה מתאימה יותר.
לינת כוכב כדאי שתהיה שממנה ניתן לנסוע ל-4 כוונים צפון דרום מזרח מערב.
היות וכאן כל הנסיעות יהיו צפונה (למעט אולי פעם אחת שתסעו דרומה עם רכבת המכוניות) --- זה אינו מיקום נכון לכוכב.
כל האמור לעיל מתבטל אם הכוונה לטייל את מירב ימי הטיול במסלולים הסמוכים אל הלינה .
-
לינה ב- Kandersteg שוויץאני מצטרפת לכותבים הקודמים. באחד מהטיולים שלנו לשוויץ בחרנו בקנדרשטג כנקודת הלינה לכ -10 ימים או פחות. המקום אכן יפה מאוד, ויש אפשרות לטיולים יפים מאוד באיזור, במיוחד ידוע אגם אושיננזה שמעל הכפר. גם האגם הכחול הקטן שמתאים לביקור עם ילדים קטנים ממש קרוב.
המינוס, ולמי שלא מתכוון לעשות רק טיולים ברגל מהכפר, זהו מינוס גדול, הוא אכן העובדה שהכפר נמצא בקצה הדרך, כאשר המרחק מהכביש הראשי, ממנו מגיעים לאטרקציות השונות, הוא כחצי שעה של נהיגה, ומהצד השני אפשר לצאת רק עם רכבת המכוניות. טיול שאכן עשינו פעם אחת בלבד. כך, מתווספת כל פעם כשעה של נהיגה, שעם משפחה וילדים קטנים, זה שיקול בעל משמעות.
בגלל מזג האויר שיכול להיות הפכפך, האפשרות לנוע בקלות לכיוונים שונים, היאבעיני חשובה.
-
לינה ב- Kandersteg שוויץהנה שרשור שבו כתבתי בעבר, כשזכרתי יותר, קצת יותר.
-
לינה ב- Kandersteg שוויץהיי בועז
לא מכירה את Kandersteg
טיילנו זוג+נער בן 16 ונערה בת 14(אני מבינה שגם אצלך 4 גדולים)
לינה בגרינדלולד-ביוני 2012 התארחנו בבקתה בגרינדלואלד, זוג+2 בני נוער. אהבנו את הביקתה, את המיקום שלה - רחוקה מאוד מהמרכז של העיירה, אי שם בקצה השמים ובסוף העולם (בשיפולים של "האיגר") ממש לפתוח חלון לנוף השוויצרי במיטבו וגם הנוחות שמתוך העיירה יוצאים לטיולים -פירסט+יונגפאו. הבקתה היא בקומת הכניסה - במבואה יש מיטריות ומיני טוריסט אינפומיישן הכולל מפות, ברושורים של האטרקציות באיזור. חדר הורים, סלון+פינת אוכל שבו יש 2 מיטות נוער וטלביזיה. המטבח מאובזר לחלוטין וחדר אמבטיה +שירותים. כריסטיאן ומשפחתו מאוד אוהבים ישראלים. הם ביקרו פה מספר פעמים ויש להם חברים בארץ. הוא היה לנו לעזר רב בכל נושא שפנינו אליו. יש להם קומת אירוח נוספת ל-7 אנשים. בשוויץ השהות המקובלת בבקתות היא שבוע (לא פחות), בדרך כלל מיום א' עד א' הבא. המחיר לשבוע 1,200 פרנק שוויצרי - בהעברה בנקאית מראש על כל הסכום (לא עובד עם כרטיסי אשראי ולא מוכן להתפשר עקב ביטולים של ה"רגע האחרון" שמהם הפסיד). אין אפשרות לארוחת בוקר. רשת אלחוטית כלולה במחיר. המחיר לקומת 7 אנשים זהה. חשוב לציין שבבקתות, המוצרים המתכלים, כמו נייר טואלט וסבון לא כלולים. אנחנו נהננו ואני בהחלט ממליצה.
אתר הבקתה http://www.eigerhome.ch/
דוא''ל: [email protected]הנוף שנשקף מהבקתה ביום מעונן
שוויץ יפיפיהתהנו -
לינה ב- Kandersteg שוויץהדרך לקנדרשטאג סלולה ונוחה. לגבי מסלולים באזור. היינו ביוני 2008, הרכבל היה עדיין רכבל כסאות. המסלול הרגלי לאגם, מתחיל מתחנת הרכבל, בה יש גם מגלשות הרים קצרות ונחמדות , הדרך דרך כבושה, עליה נוסעות גם כרכרות רתומות לסוסים.
הדרך מהאגם לעמק ולקנדרשטאג למטה, טבעית יותר, ירדנו אותה ולפנינו הנוף. ממליצים לא לעלות את הדרך, אלא לעלות ברכבל ולרדת רגלית. יש מסלולים נוספים באיזור.
אגם אושינזה יפהיפה, ביוני היה גם שלו כי לא היו הרבה מטיילים
האגם הכחול, לטעמנו היה תיירותי וממוסחר כבר אז.
ממליצה לבקר גם בשפיץ וטון היפות.
תהנו
שגית
-
לינה ב- Kandersteg שוויץאני ממליץ להתמקם בעיירה יותר מרכזית באזור אינטרלקן כדי לחסוך לכם חלק מהנסיעות המתישות בכבישים המפותלים. סביב כל כפר ועיירה יש מסלולי הליכה בהרים. אני לא הייתי מתמקם בעיירה נידחת יחסית בסוף העמק בטיול משפחתי שבוע שלם. אולי ליומים שלושה וזה לא מעשי באוגוסט.
-
לינה ב- Kandersteg שוויץאני מצטרפת לדעתה של טובה על גרינדנוולד. היינו פעמים עם בני נוער והיה נפלא.
אני עוד חולמת לקנות לי בית נופש שם
נקודה מעולה ליציאה של המון מסלולים,הן רגלים והן בתחבורה ציבורית (למרות שהיינו עם רכב עדיף ברכבות ורכבלים כדי לא לחזור לקחת את האוטו),וגם כוכב למקומות קצת יותר מרוחקים כמו המעברים וKandersteg
בפעם הראשונה שהיינו גם נסענו לטיטליס, למרות שהיה מעט מרוחק יותר.
תבלו
רוית
-
לינה ב- Kandersteg שוויץהדרך לקנדרסטג יחסית נוחה לנסיעה (בסטנדרטים של דרך נוף בעמק, ולא של אוטוסטראדה), וגם העמק יפהפה. הבעיה היא שהרוב המכריע של הרכבלים והמסלולים המקובלים והנפוצים נמצאים בעמקים של לאוטרברונן וגרינדלוואלד, ולא בעמק הזה. יש אנשים שבכלל לא מגיעים לעמק הזה בטיול באלפים הברניים. לכן, אם כבר בוחרים מקום בקצה עמק אז עדיף גרינדלוואלד, שבאמת קרובה להמון מסלולי טיולים.
אני מכירה את הלחץ כשלא מוצאים מקום לינה. אם אתם מחפשים דירת נופש, אז באוגוסט הרוב המכריע של הדירות זמינות רק משבת עד שבת, לשבועות שלמים, כך שאם אתם מחפשים תאריכים ספציפיים שאינם עומדים בקריטריון הזה, לא תקבלו דירות זמינות.
אני ממליצה בחום על האתר לחיפוש דירות סביב האגם, וספציפית בפרברי אינטרלאקן כמו Wilderswil ו-Iseltwald. גם לאוטרברונן וגרינדלוואלד טובות יותר מקנדרסטג.
הנה לינק לאתר של אינטרלאקן, שבו ניתן למצוא רשימה ענקית של לינות באזור. שימו לב שיש מקומות פחות אסטרטגיים כמו, למשל Beatenberg, שהיא מקסימה, אבל דורשת נסיעה מפותלת במעלה ההר, שלטעמי לא תהיה פחות מייגעת מנסיעה לקנדרסטג.
-
לינה ב- Kandersteg שוויץיונית תודה
האופציה השניה היא הנכונה.
חשבנו להשקיע יומיים באזור הצמוד לקנדרשטג וכל השאר כפי שכתבת.
נמשיך לחפש כפי שהצעת, למרות שהרבה צימרים לשישה אנשים שראינו כבר תפוסים לתאריכים שלנו.
יתכן ואני מחפש באתרים הלא נכונים (homeaway, interhome, booking, casamundo). אודה לך ולאחרים על המלצות לאתרים אחרים של צימרים.
בעז
-
לינה ב- Kandersteg שוויץתודות לכולם/כולן על התשובות המחכימות.
טובה - הצימר שהייתם בו מקסים.... אבל תפוס לתאריכים שלנו..
יעצו לנו קרובי משפחה לקחת מקום קצת גבוה, למקרה שניפול על גל חום (שנה שעברה היה גל חום של 35 מעלות ומי שהתמקם במקומות גבוהים יצא בזול).
אנו נמשיך לחפש, לעדכן ולנצל את עזרתכם האדיבה.
תודה
בעז
-
לינה ב- Kandersteg שוויץשימו לב בשוויץ המלונות באיזור אתרי הסקי או נסגרים או נמכרים בזול תבדקו ב"ביוטנברג "(מעל אינטרלאקן)