סלובקיה
-
אז החלטנו על סלובקיה. אוגוסט, 10 ימים, זוג הורים ושלושה צאצאים 17, 14, 8
מעיון קצר פה, אני מבינה שרצוי שנזדרז עם הזמנת רכב ולינה.
את הטיסות נזמין לבודפשט דרך UP כנראה ויש לי כמה שאלות ראשוניות אם אפשר

האם 10 ימים מספיק גם ליומיים שלושה בבודפשט וגם לסלובקיה או שכדאי לוותר על בודפשט?
באילו איזורים בסלובקיה כדאי להתמקד והאם עדיף טיול מתגלגל או שכוכב גם טוב?
אם כוכב גם טוב - איפה כדאי להתמקם?
תודה רבה
-
סלובקיהעד שיבואו המנוסים בסלובקיה... ובגלל שאין יותר מדי חומר על סלובקיה ארשה לעצמי לנסות לעזור. אנחנו גם נוסעים הקיץ ובשלבי תכנון מתקדם.
ב 10 ימים אפשר בהחלט להכניס גם קצת בודפשט. אנחנו נהיה בסלובקיה 7 לילות ובקלות הכנסתי בהם את כל מה שרציתי ובצורה של טיול רגוע ביותר.
שני האזורים העיקריים שהרב מטיילים בהם אלו הרי הטטרה הנמוכים והרי הטטרה הגבוהים. יש שמפצלים לשתי לינות בשני האזורים ויש הישנים (כמונו) בכוכב אחד באחת מהטטרות, בד"כ מי שלא מפצל ישן את כל הימים בטטרה הנמוכים (לפחות כך אני שמתי לב). בכל מצב המרחקים ממש לא גדולים וההחלטה היא מאוד אינדבידואלית, יש שיעדיפו לחסוך מעברי לינות ולנסוע כל יום עוד טיפונת ויש שההיפך. היה פה לא מזמן שירשור בדיוק בסוגיה זו לגבי סלובקיה.
בכל מצב בהרי הטטרה הנמוכים מתמקדים באזור ליפטובסקי מיקולש והסביבה. (אנחנו נישן טיפה מערבית ברוזמברוק בצימר שהומלץ כאן בפורום).
בטטרה הגבוהים יש כמה ישובים כמו Stary Smokovec, Tatranska Lomnica פחות או יותר זה האזור.
מקווה שעזרתי
לימור
-
סלובקיהאמא שלהם - עשית בחירה מצויינת. 10 ימים זה בהחלט אפשרי לשילוב בין בודפשט וסלובקיה. אני מסכימה עם כל מה ש myomer כתבה.
גילאי הילדים שלך הם בדיוק גילאי הילדים שלי בטיול בשנה שעברה כך שאני בכלל משוכנעת שזה מתאים.
אחרי שתעשי קצת חיפושים באתר (טיפים בלוגים פורום) תחזרי עם שאלות, ואשמח לעזור
-
סלובקיהשלום אמא שלהם,
אנחנו היינו בספטמבר האחרון. 11 יום. 10 לילות ישנו בהרי הטטרה הנמוכים בעיירה ליד רוזמבוק. לילה אחרון בברטיסלבה. אני חושבת ששבוע בהחלט מספיק. אנחנו עשינו טיול רגוע יחסית. בכל זאת הילדים בגיל ההתבגרות וקצת קשה להוציא אותם בבוקר...
הרבה טיולי טבע אך גם הרבה פארקי מים.
תהנו,
טל
-
תודה רבה!מעיון קצר, אכן נראה לי שעשינו בחירה טובה מאוד.
אנחנו אוהבים מסלולי טיול רגליים מאתגרים, אוהבים פעילויות מיים ואוהבים פארקי מיים.
בטוח שאחזור עם מלא שאלות

-
תודה רבה!הי אנחנו היינו ומאד נהננו בסלובקיה (בבלוגים יש סיפור טיול מפורט)
אני מציעה להחליט קודם מה את רוצה לראות בסלובקיה וכמה זמן אתם צריכים ורק אם ישאר זמן להיות גם בבודפשט. כך אנחנו עשינו לגבי פראג מתוך ידיעה שצרטרים זולים תמיד יש לערים כאלה אבל לנסוע שוב לטיול טבע בלב סלובקיה לא נעשה בשנים הקרובות. בהצלחה ואם יש שאלות נקודתיות אשמח לעזור.
-
תודה קרןבאמת התחילו לעלות אצלינו תהיות לגבי העיר.
אנחנו לא מתים על ערים באופן כללי ומעדיפים יותר טבע, אבל יש בינינו מתבגרת אחת בת 14, שלא תוותר על סיבוב עירוני

כיוון שהטיסה שלנו נוחתת אחהצ וממריאה חזרה בבוקר, אין לנו ברירה, אלא לישון את הלילה הראשון והאחרון בבודפשט. יתכן שנקדיש אם כך רק יום או יומיים לעיר.
נשמע הגיוני?
-
תודה קרןאמא שלהם,
אצלי אמנם המתבגרים בנים, אך גם הם לא מוותרים על סיבובי קניות.
דוקא במהלך הטיול נתקלנו במרכזי קניות זולים מאוד. לא מותגים אך בהחלט דברים טובים וזולים. בברטיסלבה יש קניונים עם כל המותגים הידועים והעיר העתיקה פשוט מקסימה.
טל
-
סלובקיהגם אצלי היה צריך למצוא למתבגרת מקומות טובים לקניות. הבנים וההורים מעדיפים לגמרי טיולים בטבע אבל אי אפשר להתעלם מהצרכים שלה. ניסינו לשלב קניות גם בסלובקיה (בדרך הלוך עצרנו במדרחוב בזבולן, באמצע הטיול קפצנו לקניות בליפטובסקי מיקולש ולקראת הסוף גיחה לקניון בפופרד ). אבל כמובן שהכי מוצלח מבחינתה היו הקניות בבודפשט שהיו יותר ארוכות ולא "בדרך חזרה מעוד מסלול משעמם בטבע..." אני מודה שגם אני חזרתי מבודפשט מצוידת היטב .
בסיכום הטיול המתבגר והילד אמרו חד משמעית שהחלק של הטיול בסלובקיה היה המוצלח יותר , ואילו המתבגרת הייתה נחושה בדעתה שבודפשט הייתה החלק המוצלח יותר.
אם בודפשט היא רק לקניות אז חצים בהתחלה ויום בסוף זה נשמע מספיק בהחלט.