סין, off the beaten track
-
היי כולם,
לפני חמש שנים טיילתי במשך חודשיים בסין, בעיקר בכל אזור יונאן וקצת בגואנגשי (יאנגשו ושדות האורז של לונגשאן).
עכשיו, אני וחברה שלי רוצים לטוס לסין לתקופה של ארבעה-חמישה שבועות בין ספטמבר לאוקטובר.
באופן טבעי אני רוצה להגיע לסצ'ואן שאותה הרגשתי שפספסתי בטיול הקודם, אבל מעבר לזה, רציתי לשאול על מחוז נוסף באזור עליו הייתם ממליצים לטייל בתקופה הזו שיהיה קצת מחוץ למסלול הידוע והמתוייר.בלי קשר, אשמח להמלצות בתוך סצ'ואן עצמה מלבד סונגפאן, ג'וז'יגו, אמי שאן ושמורת הפנדות הידועים

המון תודה!
-
סין, off the beaten trackהתשובה שלך היא מחוז גויג'ואו (Guizhou) - גם קרוב לסצ'ואן וגם off the beaten track כמו שאתה רוצה. יש לחדד ולומר, שהחלק הדרום מזרחי שלו (כפרי המיעוטים) מתויר יחסית (אבל גם זה בטל בשישים לעומת יונאן והחלקים המתוירים של סצ'ואן) אבל היתר, ובעיקר מערב המחוז וצפונו, כמעט ריקים מתיירים ויש שם נופי טבע בלתי רגילים, הרבה עיירות וכפרים מעניינים, תרבות ונופים אנושיים.
בזמנו הקדשתי לגויג'ואו בלבד כמעט חודש וחצי. ואני חושב שאילו הייתי צריך לדרג רשימת מחוזות בסין הייתי שם אותו במקום הראשון (כן, הרבה לפני יונאן). בקיצור, אם אתה הולך על זה וצריך עצות ספציפיות תגיד.
בתוך סצ'ואן עצמה, מעבר לדברים המוכרים שהזכרת ולאזור מערב סצ'ואן שהוא יוצא מן הכלל, החלק הדרום מזרחי (קרוב לגבול עם גויג'ואו וזה יכול להתחבר לך למסלול אחד) הוא גם יפהפה, מעניין מאוד ובכלל לא מתויר. תלוי בכמה אתה רוצה לרדת לעומק בכל מחוז, אבל אפשר גם לשקול, בהתאם לזמן, לשלב מקום או שניים בחלק הדרומי של צ'ונגצ'ינג, עוד אזור נידח לגמרי ושווה ביותר.
-
סין, off the beaten trackהיי
יש המון אופציות.
אמליץ על 2 -
1. להמשיך צפונה למחוז גאנסו, בעיקר אם אתם אוהבים טיבטים, אחרי הביקור בג'יוזאיגואו.
אם כן, היייתי משלב את איזור Danba , מערבית לצ'נגדו.
2. לנסוע לצ'ונגצ'ינג ומשם למחוז Hunan. בחונאן יש מקומות מתויירים אבל יש גם כפרים של מיעוטים מאוד מעניינים, (כמו בכל מחוז בעצם..) ושם לא ראיתי מטיילים מערביים במשך 3 שבועות.
מצרף קישור עם מידע -
-
סין, off the beaten trackהמון תודה חברים! בהחלט פתחתם לי כיוון למקומות חדשים!
אני אשמח לעוד המלצות לאזורים יפים במחוז סצ'ואן עליהם מידע מועט (אזורים כגון yading שנשמע מדהים אבל קצת קשה לי למצוא עליו מידע) כדי לבנות איזה מסלול בסיסי שממנו נתרחב לגואיג'ו.שוב המון תודה!
-
סין, off the beaten trackיש המון מקומות, זה מאוד תלוי לאיזה כיוון אתה ממשיך.
יאדינג, ועוד כמה מקומות באזור המערבי של סיצ'ואן הם אכן מומלצים ביותר, אבל ללא כיוון המשך קצת קשה להמליץ
אפשרות אחת למשל, תהיה להתחיל בשנגרילה, מקום מעניין מאוד בפני עצמו, משם להמשיך מזרחה לדצ'ין, לחזור חזרה ולהמשיך צפונה אל תוך סיצ'ואן ולעבור בדרך ביאדינג, ליטאנג, טאגונג, קנדינג ומשך לצ'נגדו ולכל הידועים שציינת, או לחילופין, מקנדינג להמשיך לדנבה והאזור היותר צפון מערבי של סיצ'ואן.
האזורים האלו לא מלאי תיירים כמו הרבה אזורים אחרים בסין, או לפחות לא היו כאלה כשאני טיילתי שם, אבל הם לא לגמרי לא מתויירים כמו למשל גויג'ואו שהציעו.
אם יש שאלות ספיציפיות על האזור, או על יאדינג בפרט, תשאל

-
סין, off the beaten trackאם יש לך חודש תהיה לך בעיה להתרחק עמוק לתוך מערב סצ'ואן (ובכלל זאת יאדינג) וגם להספיק לכיוון השני כדי לטייל כמו שצריך בגויג'ואו.
אתה יכול בלי בעיה לטייל חודש בסצ'ואן לבדה (מקומות מתוירים יותר ופחות. אגב, החלק הצפון מערבי שלה, סמוך לגבול עם צ'ינגחאי, ריק לגמרי מתיירים, אבל גם פחות נגיש).
אם אתה בוחר לשלב קצת מגוויג'ואו, אתה יכול לעשות סיבוב מעגלי של 10 ימים עד שבועיים מצ'נגדו צפונה וחזרה - ג'יוג'איגואו, סונגפאן (תכל'ס הייתי מוותר), הר ארבע העלמות, דאנבה, טאגונג, קאנגדינג וחזרה לצ'נגדו.
משם תמשיך דרום מזרחה לכיוון ייביין ויערות הבמבוק, תוכל לשלב כמה כפרים עתיקים באזור Luzhou כמו Yaoba ו-Fubao u ומשם לרדת ל-Chishui בצפון מערב גויג'ואו (אזור מדהים ביופיו), משם להמשיך לכיוון גוייאנג הבירה, להסתובב קצת בה וסביבה, ואם יהיה לך זמן לסטות מעט מערבה לאזור Longgong, Anshun ו-Tianlong - אזורים עם נופים יפים וכמה כפרים מהמעניינים ביותר שראיתי בכל סין, שבהם התושבים ממשיכים לחיות כאילו הם עדיין בשושלת מינג.
אופציה נוספת היא לוותר על כל המקומות המפורסמים בסצ'ואן, ופשוט לחתוך דרום מזרחה מצ'נגדו. במקרה כזה תוכל לעשות טיול עומק ממש בגויג'ואו עצמה.
-
סין, off the beaten trackלא הייתי אבל מאד רציתי להגיע לzhangjiajie וכפרי מיעוטים ליד dehang ו fenghuang נראים כמו אחלה כפרי מיעוטים
-
סין, off the beaten trackחיב לשאול - מה הקטע עם כפרי מיעוטים? למה הם נחשבים כזה להיט?
-
סין, off the beaten trackגם אני לא מבין כמה דברים..
הייתי עונה אבל מעדיף לא לפתח ויכוח.
-
סין, off the beaten trackהתגובה הזו תילמד בשיעורים בפקולטה למדעי החברה כשירצו להדגים לתלמידים מהו פאסיב-אגרסיב.
-
סין, off the beaten trackוהתגובה הזו היא דוגמה טובה
-
סין, off the beaten trackחברים! המון תודה! עזרתם לי מאד קצת להתמקד ולבדוק ולקרוא על אזורים חדשים
אני אכנס קצת בעובי הקורה ואחזור עם שאלות קצת יותר ספציפיות

תודה! -
סין, off the beaten trackמה להיט בסין? ערים גדולות? כפרים? טבע? לא הצעתי מקום לכפרים וטבע כי הבחור שאל על מקומות מחוץ למסלול השחוק.
-
סין, off the beaten trackמבחינתי הדגש הוא על טבע, טרקים, וכפרים מעניינים ויפים.
בגדול כל מה שמרומם את הנפש
-
סין, off the beaten trackShaoya, לא יודע אם השאלה על המיעוטים נשאלה ברצינות או בציניות, אבל אומר את דעתי -
בדרך כלל שמדובר על כפרי מיעוטים, או אזורי מיעוטים, ניתן יהיה לצפות שנראה משהו ייחודי למקום (לפחות כך אני מצפה לפעמים), כמו לבוש מיוחד, חגים או פסטיבלים, בנייה, מנהגים וכו'. למרות שבהרבה מקרים קשה מאוד להבחין בייחוד של כפר מסוים לעומת אחד אחר, אני מוצא את זה כחוויה מעניינת מאוד.
מודה שכשטיילתי בסין (ובמקומות אחרים) לא התעמקתי לחפש כפרי מיעוטים, כי הרבה מהם הם פשוט כפרים רגילים, אבל אם יש כאלה באזור שכן מציגים משהו שונה ויפה, שלא נתקלים בו במקומות אחרים, זה שווה את זה. לפעמים זה אפילו יפה מספיק לראות איך האנשים חיים במקומות האלה.
עבורי זה היה נכון בסין, והיה נכון גם בצפון ומרכז ויטנאם.
זאת רק דעתי כמובן.
-
סין, off the beaten trackאורי, שאלתי לגמרי ברצינות.
אני חושב שכל העניין הזה של חיפוש אחר מיעוטים ואקזוטיקה קצת מופרז ובעיקר חסר אחיזה במציאות, ורציתי להבין מהיכן הוא נובע.
אני יכול להעיד שהכפרים הכי מעניינים והכי ייחודיים שלי יצא לראות בסין לא היו של מיעוטים, אלא של סינים חאנים. דווקא בהרבה מכפרי המיעוטים (לא כולם) מצאתי מסחור יתר ובעיקר המון זיוף והצגה לתיירים (פנים וחוץ), שהצלחתי להימנע מהם בכפרים רבים על טהרת הסינים.
-
סין, off the beaten trackועוד דבר בעניין הזה - מחוז גויג'ואו הוא הדוגמא הקלאסית למה שאני אומר. הוא מפורסם כמעט אך ורק בזכות החלק הדרום מזרחי שלו, עם כל כפרי המיעוטים. זה אזור נהדר והכל, אבל הפנינים האמיתיות של גויג'ואו מצויות דווקא באזורים שרובם המכריע מאוכלס בסינים חאנים או בערבוב של חאנים ומיעוטים לאומיים.
כך גם לגבי מערב חונאן שהוזכר בשרשור הזה. הקסם הגדול של האזור הוא התרבות המעורבבת של חאנים ומיעוטים.