עזרה עם יוסימיטי
-
שלום למומחים. מתכננים להגיע ליומיים מלאים לפארק (בשלב זה מספר הימים עדיין גמיש כיוון שלא סגרנו מלונות). מגיעים בסתיו ב1.10 . ידוע שהמפלים לא מרשימים בעונה זו וחלק מהאגמים גם כן. הסתבכנו עם תכנון הטיול שם. אם לוותר על המפלים אז המקומות שרצוי לבקר בהם הם: מריפוסה גרוב ,גליישר פוינט , מעבר טיוגה ועמק יוסימיטי(האיים השמחים, נוף המנהרה. מה עושים בוונונה?
האם קיימים מקומות מומלצים אחרים? מה מתאים יותר/פחות ?האם זה עמוס? דליל?
קראתי שניתן לקבל תצפית כוכבים מודרכת עי הרנג'רים בלילה אולי מישהו יודע איפה?
האם תוכלו לעזור לי לתכנן יומיים +? אנחנו מגיעים מסן פרנציסקו ואחכ ממשיכים למונטריי.
2 הורים עם 2 בנים(14, 18).
תודה
לילי
-
עזרה עם יוסימיטילילי שלום
ממש בדף הראשון של הפורום בין יתר התגובות האיכותיות של הגולשים בפורום ,מחכה לך אפשרות נהדרת להיעזר בתגובה של הגולשת israelimom ,המתיחסת ליומיים ביוסמיטי-
מוני
-
עזרה עם יוסימיטימוני, תודה על ההפנייה

המפלים הם בעמק, והוא החלק המרכזי והעיקרי בפארק. המצוקים מרשימים כל השנה, בין אם יש מים במפלים או לא, כך שבחלט שווה לבקר ולטייל שם. יש לא מעט מפלים בעמק. מפלי יוסמיטי עצמם יבשים בסתיו, אבל יש עדיין מפלים אחרים עם מים. הזרימה חלשה יותר, אבל עדיין מאד מרשים לראות מפל נופל מגובה של מאות מטרים רבים. כשתגיעו, תתיעצו עם הריינג'רים במקום איזה מפלים הכי כדאי לראות באותם ימים בדיוק.
גם אל גליישר פוינט שווה לעלות תמיד (כלומר, כשהדרך פתוחה, ובתחילת אוקטובר היא אמורה להיות פתוחה). הנוף מהתצפית מהמם.
איזור טיוגה פאס מציע נופים שונים מאד ולא פחות יפים. טנאיה לייק, אולמסטד פוינט ועוד, כולם יחכו לכם באוקטובר, קרירים ונעימים.
כמובן, הסקויות של חורשת מריפוסה (איזור וונונה) מרשימות תמיד ולא משנה להן אם זה קיץ או סתיו.
אגב, יש יתרון גדול לתזמון הביקור שלכם, על פני יולי-אוגוסט. יהיה לכם הרבה יותר נעים בעמק ובאיזורים הנמוכים.
לגבי תצפית כוכבים - בהמון פארקים לאומיים הריינג'רים מציעים תצפיות כוכבים, ולפעמים גם תצפיות שמש (בטלסקופים מיוחדים). השתתפנו בכאלו פעילויות כמה וכמה פעמים, ואלו פעילויות מאד גמישות באופיין. יש טלסקופ, אחד או יותר, וריינג'ר ו/או מתנדבים שעוזרים לראות דברים בהם. זה מאד חביב אם אתם כבר במקום. בכלל, אם נוח לכם עם אנגלית, אני ממליצה מאד להתחבר לפעילויות ריינג'רים, כמה שיותר. אולי סיורים מודרכים רגלית לא, כי הם נוטים להיות קצת איטיים, אבל הרצאות וכד', בדרך כלל מאד מעניין. כשתגיעו לשער של הפארק יתנו לכם את עיתון הפארק עם רשימות פעילויות, לוחות זמנים ומיקומים. לחלופין, מומלץ תמיד לפתוח את הביקור בפארק לאומי בפנייה לריינג'רים במרכזי המידע. אתם באים, מסבירים מי אתם ומה בא לכם והריינג'ר עוזר לכם במקום לבנות תכנית שמתאימה ספציפית לאותם ימים בפארק.
הנה כמה קישורים לדפים שהכנתי לפני הביקור הראשון שלנו ביוסמיטי -
דף יוסמיטי עם קישורים לדפים על האיזורים השונים בפארק
אני ממליצה בחום רב להזמין שני לילות בעמק. אנחנו לנו בקמפ קארי ומאד נהננו.
-
עזרה עם יוסימיטיתודה רבה. אני מבינה שצריך להיות קצת ספונטניים ולתמרן במקום.
לילי
-
עזרה עם יוסימיטיזה תמיד נכון בפארקים לאומיים. כבר נתקלתי בשבילים ומקומות סגורים בגלל שריפות, שלגים, גשמים, דובים ועוד היד נטויה. כשמדובר בטבע, קשה לצפות דברים וחייבים להתעדכן במקום.
אני כן ממליצה ללמוד את המסלולים השונים, לראות מה יכול להתאים לכם ולהגיע עם תכנון ראשוני, אבל לצאת מנקודת הנחה שיכול להיות שזה ישתנה במקום בהתאם למצב.
-
עזרה עם יוסימיטיעפ התכנית אנחנו מגיעים מסן פרנציסקו בצהריים למריפוסה גרוב ומקדישים לו כשעתיים וחצי. לאחר מכן רוצים לעבור לגליישר פוינט ובערב להגיעה ללינה בעיירה מריפוסה. את היום השני מקדישים לעמק יוסימיטי וביום השלישי מקומות בדרך טיוגה ומשם ממשיכים לכיוון מונטריי.
1. האם החלוקה שלנו הגיונית?
2. היום הראשון עמוס בנסיעות, האם כדאי/ אפשר לישון ליד הגליישר פוינט? מעדיפים מלון/לוג' ולא קמפינג.
3. יש איזור לינה עדיף על מריפוסה שייקצר את הנסיעות?
תודה
לילי
-
עזרה עם יוסימיטי-שאלה לגבי לינה בקמפ קורימנצלת את השירשור כדי לשאול גם...
שריינתי שני לילות בקמפ קורי סוף ספטמבר - (30.09-1.10). כרגע יש מקומות פנויים רק באוהלים לא מחוממים. אני קצת חוששת ממזג האוויר. ראיתי שהטמפר ' יכולות להיות סביב 6-10 מעלות בלילה בעונה זו.
האם מישהו היה שם בעונה זו ויכול להתייחס?
תודה רבה
אפרת
-
עזרה עם יוסימיטיkkaattzz -
אופציה אחת: ללון את שני הלילות בעמק, גם בלילה שאחרי הביקור בגליישר פוינט. הבעיה היא שבתקופה הזו הימים קצרים ולא כדאי לנהוג לתוך העמק בחושך. לכן אל תנעלו חזק מדי על גליישר פוינט באותו היום. אם תצליחו לצאת מאד מוקדם מסן פרנסיסקו, תוכלו לעלות לתצפית בגליישר פוינט. אם תראו שכבר ארבע אחר הצהריים, סעו ממריפוסה ישירות לעמק ושמרו את גליישר פוינט ליום האחרון, אז תשלבו אותו עם נסיעה בטיוגה פאס. היתרון פה הוא שלמחרת אתם כבר בתוך העמק ליום שלם וגם יש לכם שני לילות באותה נקודה.
אופציה שנייה: ללון בלילה הראשון, אחרי הביקור בגליישר פוינט, בעיירה אוקהרסט. למחרת תהיה לכם נסיעה של כשעה וחצי אל העמק, אבל רובה מאד יפה ותהיו רעננים ולא לחוצים בזמן. הלינות באוקהרסט גם זולות יותר מאשר בעמק ותוכלו ללון במוטל ולא באוהלים. עוד אפשרות כאן היא לא ללון בכלל בעמק ובסוף היום, כשיש עדיין מספיק אור, לחצות את טיוגה פאס וללון בלי וינינג בצד השני של ההרים. למחרת תוכלו לנסוע בחזרה מערבה, הפעם עם עצירות לטיולים בטיוגה פאס.
חוץ מזה, התכנית נראית לי בסדר גמור.
-
עזרה עם יוסימיטי-שאלה לגבי לינה בקמפ קוריאפרת, אנחנו היינו במאי באוהל לא מחומם בקמפ קארי. היו לנו שק"שים והשתמשנו בהם כשמיכות נוספות בלילה, אבל מעבר לזה לא היתה בעיה. היינו עם ילדים קטנים יחסית ופשוט הלבשנו אותם טוב בבקרים והלכנו לשתות שוקו חם בחנות בקמפ. לא נרשמו תלונות
אפשר לשכור שם שמיכות אקסטרה בכמה דולרים אם צריכים (שווה לוודא מראש, אולי אפשר להזמין את הערכות האלו כדי לוודא שתהיינה לכם מספיק).
-
עזרה עם יוסימיטי-שאלה לגבי לינה בקמפ קוריאנחנו היינו השנה לקראת סוף ספטמבר (בערך ב-19). היה יחסית קר אבל לא נורא. הזמנו אוהל גדול (5 מיטות) במחיר הסטנדרטי, למרות שאנחנו זוג. היה לנו מקום לשים את התיקים ולשבת (בלי ללכלך את המיטה), וגם היו לנו הרבה שמיכות נוספות כי לכל מיטה היה שמיכה. אם אתם משפחה אז זה פחות רלוונטי, אבל בכל מקרה עם שמיכה אחת נוספת היה סבבה.
-
עזרה עם יוסימיטי-שאלה לגבי לינה בקמפ קוריתודה רבה על התשובה!
לגבי שקי שינה- האם רכשתם שם? אני לא רואה טעם לסחוב מהארץ. ראיתי איפשהו שאפשר לשכור שם שק"ש.
-
עזרה עם יוסימיטי-שאלה לגבי לינה בקמפ קוריהיינו בטיול של חמישה וחצי חודשים, אז קנינו על ההתחלה שק"שים בוולמארט ששימשו אותנו עוד פעמים. יש שק"שים ממש זולים, בפחות מעשרים דולר. נדמה לי שאפשר לשכור שמיכות אקסטרה, אבל תבררו. אם אתם רגישים לקור, אפשר לנסות להמשיך לשדרג לבקתה מחוממת ואם לא מצליחים, תמיד אפשר להשתפן, לבטל ברגע האחרון ולצאת למוטל מחוץ לעמק. לדעתי אפשר ממש להגיע, לבדוק במקום מה האפשרויות ואם צריך, לבטל. זו לא עונה עמוסה, כך שלא צריכה להיות בעיה למצוא מוטל אלטרנטיבי.