החבאת כסף בנפאל וסין
-
מודה מאוד לכולכם על ההתייחסות והעזרה!לגבי שוד מזויין כזה שתארת - אי אפשר למשוך מכספומט יותר מתקרת המשיכה היומית - סדר גודל של 2000 ש"ח. החיים שלנו שווים יותר.
לגבי סכומים זניחים - אם תקנה כרטיס אשראי נטען של הדואר למשל תשלם 40 ש"ח על קניית הכרטיס. זניח או לא זה דיון אחר. למה שהדואר יתעשר על חשבוני?
ושער ההעברות של הדואר יותר גבוה מזה של הבנק.
כך שבסופו של דבר לטעון 2500 דולר בכרטיס של הדואר יותר יקר מאשר לגהץ 2500 דולר בכרטיס של ישראכרט.
לי לא אכפת מי מרוויח על חשבוני (הבנק, הדואר, חברת האשראי או הבחור בסין), אכפת לי כמה זה עולה לי.אם תנסה להמיר את הכרטיס של הדואר למזומן, זה בעצם משיכת מזומן בכפסומט, וגם הדואר גובה עמלה של סביבות ה-4 דולר על הפעולה (לא סגור על המספר המדויק).
ואם צריך לטעון עוד כסף בכרטיס, הם יקחו ממך עמלת טעינה, ובנוסף הטעינה היא באמצעות העברה בנקאית מחשבון הבנק שלך שכפופה לעמלה בבנק שלך.
אז בסופו של דבר - אין דרך להתחמק. עמלה תהיה חייב לשלם.
אגב - גם חגורת הכסף עצמה לא חינם והיא עולה כסף, כמו גם המכנסיים המיוחדים עם הכיס, או כל דבר אחר.
זה מאד פשוט- על נוחות משלמים. לא רוצה לשלם - אל תצא לטיול.
-
מודה מאוד לכולכם על ההתייחסות והעזרה!לא מובן לי עופר, בקנייה של טרוולרס צ'קס אתה לא משלם את הפרשי המטבע?
הרי אתה לא בא וקונה עם דולרים, אתה הרי קונה עם שקלים בתחילת התהליך.
העמלה של הבנק על כרטיס האשראי היא לרוב נוחה והוגנת יותר מההפרשים על המחאות הנוסעים, אותם אתה משלם גם בקנייה (משקל לדולר) וגם במכירה (מדולר למטבע מקומי)
כנראה שהניסיון שלך מוגבל קצת לאזורים באסיה בהם מקבלים, וכן, אני יודע שמקבלים שער יפה בתאילנד, יפן, הודו...
אממה, מי שקונה עכשיו המחאות נוסעים יופתע לגלות בעוד שנה בערך שעוד מדינה חדלה מלהשתמש בהן בגלל זיופים והתקדמות טכנולוגית.
באירופה שוחטים בעמלות ההמרה (רק על הפעולה לוקחים כמעט 10 אחוז אם לא יותר)
ובמרכז ודרום אמריקה כבר לא מקבלים בכלל.
בקיצור, מי שמטייל עם המחאות נוסעים, מוטב שיפדה אותן מהר בסוף הטיול כדי לא להיתקע עד הביקור הבא בסין... -
מכיוון שכבר גרמתי לדיון עראוסיף מספר שאלות: האם להמיר למטבע הנפאלי והסיני כבר בארץ או לבוא עם חופן דולרים נטו ? (על הדרך אשמח להמלצה על סכום מומלץ לצאת איתו מהארץ) ובאופן כללי, איפה ההמרה המשתלמת ביותר במקומות אלו? שדה התעופה או הסוכניות השונות?
ושאלה אחרונה- ישנה תמימות דעים לגבי הצורך בשני כרטיסי אשראי בחו"ל?
שוב תודה!
-
מכיוון שכבר גרמתי לדיון ערלטעמי אין צורך להמיר כבר בארץ. לרוב תקבלי שער כל כך גרוע, שפשוט לא כדאי. אפשר פשוט להחליף שם, אני תמיד מגיע עם דולרים במזומן ומחליף במדינת היעד.
בסין מותר להמיר אך ורק בבנקים. בנפאל איני יודע.
לגבי מספר כרטיסי אשראי, שניים זה רק לגיבוי. טיילתי שנה וחצי בדרום אמריקה עם כרטיס אשראי אחד ויחיד, והסתדרתי יופי. מצד שני, כשנסעתי למזרח לאחרונה לקחתי איתי את כל השלושה שיש לי ואישתי עוד לקחה את השניים שלה. אם זה היה נחוץ? איני בטוח, אבל תמיד טוב שיש גיבוי למקרה שאחד נגנב/אבד/לא עובד וכו'.
-
מכיוון שכבר גרמתי לדיון ערתצטרכי קצת כסף בהתחלה בשביל מונית משדה התעופה לתאמל. אפשר להחליף בשדה התעופה בתעריף מחורבן.
מלבד זה, אפשר להחליף כסף בקטמנדו בסוכנויות סוויסה. הם נותנים את השער הטוב ביותר.
אם את מעוניינת, חזרתי מנפאל עם קצת עודפים של המטבע המקומי ואני יכול להחליף איתך.
-
מכיוון שכבר גרמתי לדיון עראני מקווה שאת צוחקת. שום עמלה שאת משלמת לבנק היא לא הוגנת.
טרוולים היו הוגנים ביותר במזרח אבל אני מבין שהם נגוזו (כנראה שזה מהשנה האחרונה- קיץ שעבר התנהלתי איתם) אז זה לא משנה. הדיון לא רלוונטי.
אני רק מקווה שכולכם לא תמימים כמו שאתם נראים. הבנקים עוקצים אותנו בקטנות כל הזמן וזה נהיה עקיצה מאוד גדולה בסוף. צריך את ההתעסקות המציקה הזאת. הסיסמא "אני משלם בשביל נוחיות" בסוף פוגעת בכלל כי היא נותנת להם לגיטימציה. כשאתם הולכים לבנק להמיר סכום גדול לדולרים נגיד, אני מאוד מקווה שאתם מתמקחים (כן זה תופס גם בבנק פה בארץ לא רק על פשמינות במזרח).
נועה:
קחי איתך דולרים. בנתב"ג תחליפי (משקלים בלבד, אם תבואי להם עם דולרים הם יחליפו חזרה לשקלים) משהו כמו 100-200 שקל לרופי/יואן בשביל החצי יום הראשון.
מעבר לזה הכי טוב להחליף בבנקים או בסוכנויות בכירות (למשל שי וסויסה בנאפל). הם ייתנו לך שער הוגן. בכל מקרה לא בשדות תעופה של סין/נאפל.
אין צורך בכרטיס אשראי נוסף אבל שיהיה עלייך תמיד לפחות 100-150 דולר שהומרו למטבע מקומי בצורת מזומן נגיש.
שוב- אם את לא מסתובבת לבדך בלילה במקומות מפוקפים המדינות האלה יחסית בטוחות. לא צריך להיות שאננים אבל גם לא בלחץ.
-
מכיוון שכבר גרמתי לדיון ערלא הגנתי על הבנקים ואין פה דיון אם הם גנבים או לא,
הטענה היא שיחסית לעמלות אחרות על המרות כספים במזומן או טרוול,
באשראי הם גובים עמלה מינימלית על ההמרה (כלומר על השער היציג)
ואין דרך לעקוף את זה, אלא אם תוציא עכשיו 10000 ש"ח מהבנק ותלך לבנק הדואר לקנות דולרים ואז תחפש בציינג'ים בחו"ל מי ייתן לך את השער המשתלם ביותר,
אז כן, הבנק במקרה הזה שווה את החצי אגורה הנוספות שחסכתי ואני גם לא צריך להסתובב עם 3000 דולר במזומן בטיול
ולא, טרוולים מעולם לא היו הוגנים יותר - שים לב כמה שילמת על ה"ביטוח" שלהם בהמרה בקנייה ובמכירה ותראה כמה הפסדת -
מכיוון שכבר גרמתי לדיון ערעופר - איך אתה משיג דולרים? אתה מרוויח משכורת בדולרים? משלמיפ לך במזומן?
אני מרוויח משכורת בשקלים, והכסף מועבר באופן ישיר לבנק. . כדי שיהיה לי ביד 2000 דולר למשל אני צריך:
1. למשוך 7000 ש"ח. תקרת הכספומט שלי היא 1500 ש"ח. כלומר אני צריך למשוך המשך 5 ימים רצופים (כל יום לרוץ לכספומט, ולשמור איפשהו את המעטפה העבה של המזומנים), או ללכת לבנק (+תור + חניה) ולשלם גם עמלת פקיד.
ואז אני אגיע למשל לדואר (ושוב נסיעה + חניה) או לצ'יינג', אעמוד עוד פעם בתור, ואחליף מזומן ישראלי לדולרים. נכון להיום הדואר גובה תוספת של למעלה מאחוז על המרת מזומן - שער יציג של הדולר 3.461, והדואר מוכר דולרים ב3.52 (וזה מעל 800 דולר. בסכומים נמוכים יותר הם גובים 3.55 שקלים שהם 2.5% אחוז תוספת).
כשתבוא לצ'יינג בחו"ל שוב תשלם עמלה דומה - סדר גודל של אחוז נוסף על המרה לרופי/יואן / מה שאתה רוצה.
כלומר סך הכל עך עסקאות מזומן שילמתי כ-2% עמלה, + 3 פעמים פקיד (בנק, צ'יינג' בארץ, וצ'יינג' בחו"ל). על פעולת אשראי בויזה של כאל למשל אני אשלם 2.5% בלי טובות, ועל משיכה בכספומט בחו"ל אני אוסיף עוד 15 ש"ח (במשיכה של שווי 1500 ש"ח זה עוד אחוז).
אז לך שווה הריצה והתרוצצות העיקר שהבנק לא ירוויח על חשבונך. זו זכותך המלאה. אבל מישהו עדיין מרוויח על חשבונך. אולי זה הצ'יינג' בארץ, או בסין/נפאל (כנראה כגם וגם).
-
מכיוון שכבר גרמתי לדיון עראו בקיצור - כסף עולה כסף. תמיד.

-
מכיוון שכבר גרמתי לדיון ערוואו היה קשה להגיע לסוף העמוד עם כל הדיון הכלכלי..
אבל דווקא רציתי לומר כן ושממש כדאי לך לקחת אשראי נוסף!!
אני מגיעה לנפאל כמעט כל שנה, גם גרתי שם תקופה של שנה כמעט, אף פעם לא החבאתי כסף, לא בחגורה ולא בכיס כזה או אחר אבל הראש שלי קצת מפוזר לפעמים וכך קרה ששכחתי איפשהו את הארנק שלי עם האשראי ועוד מלא רופים ששניה לפני הוצאתי בכספומט אז לצערי הארנק לא נמצא אבל לפחות היה לי בתיק אשראי נוסף!!
-
מכיוון שכבר גרמתי לדיון עראני אסכם לך את מה שאני עשיתי מניסיוני (שנתיים באסיה) הדל: בנפאל: חגורת כסף שתהיה עלייך כשאת בעיר. בטרק, כפר, כל מקום שלא הומה אדם החגורה יכולה להשאר בתיק וגם בחדר אם החדר נעול אם מנעול שלך. בסין: אפשר להשאיר את הכסף במלון וגם בתיק. הדבר האחרון שסיני רוצה זה להסתבך עם המשטרה הסינית ולכן הסיכויים להשדד בסין הם קלושים. אך עדיין לנהוג בעירנות.
טרוולר צ׳קס זה אכן מיושן אבל אם בא לך לחסוך בהוצאות, (ואגב, בנפאל לא מכל מקום יש כספומת אבל בכל חור יחליפו לך את הטרוולרס) עדיף לך לקחת טרוולרס. הסיבה היא מאוד פשוטה. אין צורך לשלם עמלות משיכה/לנסוע שעתיים לכספומט/להוציא בוחטה הכל פעם, וגם אפשר ורצוי להתמקח בכל מקום על שער ההמרה. בסין אין בהם שום יעילות.
תהני מכל רגע.