סיור מודרך ב - Monument Valley
-
מישהו עשה את אחד הסיורים המודרכים במונומנט וואלי? האם מומלץ? האם לסיור כזה יש ערך מוסף ביחס לסיור עצמאי? במיוחד בהתחשב במחירים היקרים? (75$-90$ לאיש לסיור של 2.5 -3.0 שעות).
-
סיור מודרך ב - Monument Valleyעשינו סיור כזה בטיול במערב ארה"ב לפני 5 שנים. לקחנו סיור קבוצתי ולא סיור פרטי. אנחנו נהנינו.
-
סיור מודרך ב - Monument Valleyאני מניח שמי שביקר בצורה אחת- לא התנסה בשנייה כדי לחוות דיעה.
אני לפני המון שנים נהגתי שם עצמאית בין הסלעים, מבין המקומות שראיתי בארה"ב הוא לא היה מהמרשימים ביותר ( יפה בתמונות מרחוק- פחות מרשים בשטח)- ולפני שנה בטיול משפחתי העדפתי לבחור מקומות אחרים... ככה שאני לא יודע איפה אתם עוד מבקרים- אבל אולי סיור מודרך בהחלט יוסיף לביקור שם.
נסיעה טובה!
-
סיור מודרך ב - Monument Valleyאנחנו טיילנו עצמאית ולדעתי כדאי לקחת טיול מאורגן. קודם כל מכיון שהנהיגה די קשה והנהג לא הכי נהנה בשל כך מהנוף, בנוסף הבורות והקפיצות בדרך (הלא סלולה) לא ממש מיטיבים עם הרכב השכור...גם אני סבורה שהמקום נראה נהדר בצילומים ופחות מרשים בפועל.
-
סיור מודרך ב - Monument Valleyציטוט מדברים שכתבתי בעבר:
"....התחלנו בנסיעה ארוכה יחסית ודי משעממת למוניומט וואלי. בצומת הכבישים 160 ו- 163 עצרנו בעיירה המשמימה Kayenta. השעה הייתה שעת ארוחת צהריים, ונזכרתי שקראתי פעם המלצה על מסעדה אינדיאנית שנמצאת בעיירה הזו – מסעדת "חולות מוזהבים". והנה היא ממש משמאלנו, על אם הדרך. היא נראתה קצת עזובה, אבל... צהריים... וקראתי המלצה... וחוצמיזה זו יכולה להיות חוויה! אני לא זוכרת מה אכלנו, מה שבטוח זו לא הייתה פסגת הקולינריה, אבל, היה נחמד. מי שרוצה להתנסות במסעדת דרכים אינדיאנית-נידחת-אוטנטית, כדאי שינסה את "חולות מוזהבים" ב- Kayenta. הגענו לקמפ שהוזמן מראש ב- Goulding, והזזנו את השעון שעה אחת קדימה. אחרי שהבנות התרעננו בבריכה המקורה של הקמפ, נסענו לנקודת המפגש של סיור השקיעה במוניומנט וואלי, אשר הוזמן מראש בחברת "סימפסון". נקודת המפגש הייתה בלובי של מלון חדש ויפה, הבנוי במקום הכי שווה בשמורה – The View Hotel – למי שמתכנן ללון באזור, המלון הזה נראה לי השקעה כדאית. שמורת המוניומנט וואלי שוכנת על הגבול בין אריזונה ליוטה, ושייכת לשבט הנבאחו. יש תשלום בכניסה לשמורה. הפעם הצטרפו אלינו לסיור זוג אמריקאים מבוגרים וחביבים, שהצהירו שעבורם ישראל היא בהחלט יעד מועדף לביקור - נראה אותם. דרך אגב הם לא היו מצוידים במצלמה. מוזר! איך אפשר?! המדריך האינדיאני העלה אותנו על וואן (לא ממש רכב שטח), ויצאנו לדרך. מדובר ביותר משעתיים של חוויה צרופה. הנסיעות היו קצרות מנקודה לנקודה. בכל עצירה ירדנו, המדריך המקסים הסביר, הראה, סיפר, שר, חילל, והכי חשוב העשיר אותנו בידע על שבט הנבחו - ידע ששתינו בצימאון רב. הבנות התפעלו, שאלו, חקרו, גילו, התרוצצו, ונהנו מכל רגע! זקנה אינדיאנית (בת מאה?) בבית בוץ אינדיאני, עשתה להן תסרוקת אינדיאנית מסורתית. ראינו מראות מדהימים. ולקינוח תצפתנו על העמק לעת שקיעה - צבעים עזים! שקיעה מדברית נפלאה – כלבבי! החוויה לא זולה... כל המשפחה יותר מ- 200 דולר (לא כולל טיפים שמנים למדריך ולזקנה האינדיאנית), אבל, שעתיים קסומות כאלה לא קונים בכסף. לטעמי - הסיור מומלץ! למי שמאוד אוהב נוף מדברי, הוא מומלץ מאוד! ולמי שאוהב נוף מדברי בשקיעה, הוא מומלץ מאוד-מאוד! שני סיפורים קטנים בשוליים: 1. לכל סלע וזיז סלע (ויש כאלה הרבה במונומנט וואלי), האינדיאנים נתנו שמות מאוד מקוריים ומלאי דמיון ("עין השמש", "אוזן הירח", וכו'). הסנדוויצ'ית הייתה מרותקת לנושא השמות, עד שלקראת סוף הסיור היא שאלה את המדריך, איך הם המציאו את השמות האלה. והמדריך, בשיא הטבעיות, אמר לה שבסך הכול צריך לעשן חומר טוב והשמות באים מעצמם. 2. שמנו לב שלכל האינדיאנים יש מחרוזת מאוד אופיינית על הצוואר. כמובן, ששאלנו את המדריך לפשר הדבר. והוא הסביר לנו, שזה בעצם סוג של לוכד חלומות, ותפקידו לגרש לא רק חלומות רעים, אלה גם מחשבות רעות שאתה חושב בעצמך, וכמובן... מחשבות רעות שאחרים חושבים עליך. בקיצור הווריאציה האינדיאנית ל"חמסה" שלנו. "
דרך-אגב, הביטוח של הרכב השכור לא כולל נסיעה בדרך עפר (אלא אם עשיתם הרחבה מתאימה לביטוח), לכן לא מומלץ לעשות סיור עצמאי, וחוץ מזה להסברים של המדריך, יש בהחלט ערך מוסף.
ערבה.
-
סיור מודרך ב - Monument Valleyתודה רבה על המידע.