'גיחה' מניו יורק לפילדלפיה?
-
סתם שאלה (לא - לא מתכנן נסיעה כרגע)
מדי פעם עולה פה בפורום שאלה - "אני נוסע לשבוע/10 ימים/שבועיים בניו יורק ורוצה לשלב עוד יעד לטיול יומי - מה כדאי?"
לגבי ערים - הבעיה היא ששתי הערים הבולטות (בוסטון וושינגטון) די רחוקות לגיחה יומית (כ-5 שעות נסיעה כל כיוון).
מה לגבי גיחה לפילדלפיה?
פה המרחק כבר הרבה יותר סביר (שעתיים וחצי נסיעה באוטובוס, שעה וחצי ברכבת). אפשר לעשות שיטוט נחמד של כ-3 שעות באיזור פעמון החירות Independence National Historical Park
לחובבי הז'אנרים השונים:
מוזיאון האומנות ומוזיאון רודין
המדרגות של רוקי
אוניית המערכה ניו ג'רסי
ביקור במטבעה
וכמובן שיש עוד מקומות
האתרים שהזכרתי (כולל התחנה המרכזית אליה מגיעים אוטובוסים או רכבות) קרובים יחסית ואפשר ללכת ברגל / אוטובוס / מונית בקלות יחסית. וברור לי שיש עוד שלל אתרים נחמדים קרובים יותר או פחות.
בקיצור - נראה לי שיכולה להיות אפשרות נחמדה לגיחת יום מניו יורק. כמובן, לא למי שנמצא בניו יורק 3 ימים, אלא למי שמתמקם בניו יורק לתקופה טיפה יותר ארוכה.
לא זכור לי שנתקלתי בהרבה המלצות על פילדלפיה בהקשר הזה.
מה דעתכם?
-
'גיחה' מניו יורק לפילדלפיה?אני גם חשבתי עליה, אבל אחרי שקראתי והתייעצתי, הבנתי
שהיא מקום לא מאוד אטרקטיבי, וספק אם שווה את ה"גיחה".
אולי בשביל לרוץ על המדרגות של רוקי בלבואה ולשיר את
Eye of the tiger, לחובבי הז'אנר.
יש סיקור לא רע לפילפדיה כאן:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3504784,00.html -
'גיחה' מניו יורק לפילדלפיה?נדמה לי שעל המדרגות מזמזמים את ה rocky theme לא?
לפחות זה מה שאני שרתי לעצמי כשרצתי בעוד אישתי עומדת למעלה ומצלמת.
אגב - נגמר לי האויר בדרך. כנראה שאני לא רוקי.
ברור לי שפילדלפיה זה לא ה'פנטזיה שלנו'. אין לי שום ויכוח שניו יורק וושינגטון הרבה יותר 'שוותק, ולמי שמחפש גיחה לעיר אחרת ליומיים/שלושה (כולל לינה) - וושינגטון עדיפה.
גם מי שמחפש לצאת מהעיר - לשכור רכב, לנסוע קצת ולראות דברים אחרים - פילדלפיה זה לא המקום.
אבל למי שמחפש גיחה עירונית - קצת גיוון מניו יורק, עם קצת 'ערך מוסף' ודברים טיפה שונים מניו יורק, ולא רוצה להחליף מקום לינה (אגב - מה שמאפשר לטייל עם תיק קטן, ובלי שום מזוודה/פיג'מה/מברשת שיניים) - נראה לי שפילדלפיה יכולה להציע משהו נחמד.
-
'גיחה' מניו יורק לפילדלפיה?פילדלפיה היתה לנו מאד מעניינת. אני חושבת שנהננו בה יותר מאשר ברוב הימים שהיינו בניו יורק (בלי להעליב אף אחד). צריך להגיע אליה מוכנים, במיוחד אם מדובר במשפחות עם ילדים בגילאים המתאימים, עם רקע היסטורי על ארה"ב. גדולתה של העיר בהיסטוריה שלה (בחיי שכל הסיפור עם הסרט של רוקי אפילו לא עבר לי בראש בזמן הביקור). מומלץ להגיע בסופ"ש שאז יש כל מיני המחזות באיזור ההיסטורי של העיר עם שחקנים בלבוש היסטורי, שגם מערבים את הקהל במחזה. יש גם פונדק שהוא חלק מהפארק הלאומי ההיסטורי ובו אפשר לאכול ארוחות שהם מכינים לפי מתכונים היסטוריים וכמובן, מגישים אותן מלצרים לבושים בלבוש התקופה. אם טורחים טיפה להתעמק בקונטקסט של המהפכה והתגבשות האומה, זה מקום מרתק ואפילו מרגש ובהחלט משלים לביקור מקביל בבוסטון. מי שלא מעניינת אותו היסטוריה אמריקאית, אז כנראה פילדלפיה פחות תרגש אותו.
-
'גיחה' מניו יורק לפילדלפיה?מצטרף בחום להמלצות על פילדלפיה!
הנה תאור טיולנו, שבהתחלתו הביקור בפילדלפיה, וכולל עוד כמה אתרים שלא הוזכרו בתגובות הקודמות.
-
'גיחה' מניו יורק לפילדלפיה?אני בהחלט ממליצה עליה, וגם המלצתי עליה לא מזמן.
כשהייתי בניו יורק עם אחותי "קפצנו" ליום אחד לפילדלפיה וזה היה די מוצלח למרות שהיא פחות מתעניינת ממני בכל האווירה ההיסטורית. אני מאוד נהניתי.
למי שכן מתעניין ואוהב את התקופה והנושא ההיסטורי, מאוד מומלץ.
אנחנו נסענו באוטובוס (שהיה מאוד מאוד קר וגרם לזה שנשארתי משותקת לשאר הטיול שלנו אז אם נוסעים לשים לב לזה ולא להתבייש לבקש לכבות את המזגן... :/), מוקדם מאוד בבוקר התייצבנו לאוטובוס שיצא ב7 בערך וב8 וחצי כבר היינו במרכז המבקרים לאסוף את הכרטיסים החינמיים. נסענו חזרה לניו יורק באוטובוס של 6 בערב ובהחלט הספקנו למצות יפה מאוד את העיר אפילו כולל קצת שופינג

בקיצור, מומלץ לגיחה של יום אם יש זמן.
-
'גיחה' מניו יורק לפילדלפיה?ביקרתי בכל האתרים שהעלית בכתובים ואני מסכימה עם דעתך שניתן לעשות טיול יום לפילי הלוך חזור.
העניין הוא שהאקווריום (שלא הזכרת והוא מוצלח מאד) וספינת הקרב, יכולים בקלות לשתות חצי יום.
בעייה משמעותית היא הפקקים כיוון שסביב פילדלפיה עלולים להיות פקקים כבדים כך שרק הכניסה לעיר עלולה לארוך זמן ממושך. על כן, אני חושבת שהייתי הולכת על רכבת אבל עושה רק דברים שאין בניו יורק. דהיינו מוותרת בכל זאת על המוזיאונים. המטבעה לא הרשימה אותי במיוחד. זו המטבעה שבה מכינים את הסנטים. בעלי שהיה גם במטבעה בניו יורק אומר שזו בוושינגטון מרשימה יותר. לסיכום, אני בעד טיול יום. ברכבת. צריך רק לזכור שהאקווריום וספינת הקרב ידרשו נסיעה מיוחדת ממרכז העיר ובפועל, הם נמצאים בקמדן ניו ג'רזי שהיא על גבול פילדלפיה ולא בפילדלפיה עצמה.
-
'גיחה' מניו יורק לפילדלפיה?נסיוני בפילדלפיה הוא גיחה קצרה מאד בין טיסות, כך שאינני ממש יכול להעיד על הזמן הרצוי לביקור בעיר. מה שאני כן יכול לציין הוא שמדובר בבירה הראשונה של ארה"ב והיא טבולה בהיסטוריה של תחילתה. לדעתי, יום אחד הוא זמן מינימלי לביקור באתרים ההיסטוריים בעיר, Independence Hall והסביבה. זה מבלי להזכיר את מדרגות רוקי או מקומות אחרים (שאליהם לא הגעתי). יתכן ויש שם מה לעשות גם יומיים, אבל זה מעבר לאיזור אותו ציינתי. בכל מקרה, מדובר בעיר גדולה.
-
'גיחה' מניו יורק לפילדלפיה?תודה חברים
גלית - אני מסכים איתך שבגיחת יום צריך להתמקד במה שונה מניו יורק.
לא הזכרתי את האקווריום כי לא הכרתי אותו (סיבה טובה לא?)
למעט הפארק ההיסטורי עצמו שפונה יחסית לכולם (אם כי כמובן יש מי שמעניין אותו יותר ויש מי שמעניין אותו פחות), אני חושב שאתרים שונים פונים לאנשים שונים. אני מניח שהגברים יתעניינו יותר באונית המערכה או במדרגות של רוקי, נשים יתעניינו יותר במוזיאונים (תסלחו לי על הסקסיזם, ככה זה אצלנו במשפחה ואצל חלק לא קטן מהחברים שלי). הילדים כמובן יעדיפו אקווריום, ואם הם בנים אז אולי את האונייה וכו'.
אבל נראה לי שיש מספיק 'בשר' לארגן יום מלא לכם אחד. ברור שאפשר גם יומיים ויותר (ולא הזכרנו אתרים מחות לעיר). אני גם בטוח שאם נחפש טיפה נמצא גם מוזיאון מדע, מוזיאון ילדים, הופעות, כמובן חנויות וכו'. אבל כל אלה יש ויותר בשכנות וושינגטון וניו יורק.
בקיצור - אני מבין שאתם מסכימים איתי שגיחת יום כזו יכולה להיות נחמדה.
אז אני אשאל - למה אנחנו לא רואים יותר המלצות כאלה בפורום (או שאנחנו כן רואים ואני לא שם לב?). כלומר ברור לי שתמיד אנחנו ממליצים על יומיים (או יותר) בוושינגטון, או יומיים בבוסטון למי שמחפש לגוון את ניו יורק (או לשכור אוטו ולצתא מהערים). אבל הרבה פעמים אנשים מתעקשים על טיול יום, ואני לא מרגיש שאנחנו מציעים להם את החלופה של פילדלפיה.
אני מפספס משהו?
-
'גיחה' מניו יורק לפילדלפיה?אני לא חושבת שפספת. העניין הוא שלתחושתי בפילדפיה אין את תחושת הוואו הגדולה שיש בהמון מקומות אחרים שהייתי בהם בארה"ב. מה גם שאם נשייך שיוך גיאוגרפי את ספינת הקרב NJ ואת האקווריום לאזור האמיתי בו הן ממוקמות, דהיינו ניו ג'רזי, הייתי דווקא ממליצה על יום בניו ג'רזי. למשל:
אפשר להתחיל את היום בקמדן ניו ג'רזי עם האקווריום וספינת המלחמה ומשם לעבור ל seaside heights או point plesent.
http://www.seasideheights.net/
אוכל להמליץ על ארוחת צהריים מעולה, במסעדה יפהפיה ממש בגשר המוביל לסיסייד הייטס במחיר שווה לכל נפש http://www.opentable.com/aqua-blu-kitchen-and-cocktails
ובערבי רביעי למשל, יש זיקוקי דינור בלילה מהטיילת ההומה (בחודשי הקיץ כמובן).
והנה יופי של יום טיול מחוץ לניו יורק, עם הרבה יותר עניין במגוון רחב של תחומים: לגברים (על אף שאני ובתי אהבנו מאד את ספינת המלחמה ואנחנו ממש לא בקטע של מוזיאונים
), לילדים ולנשים. -
'גיחה' מניו יורק לפילדלפיה?אני לא חושבת שהרבה אנשים מחפשים גיחה עירונית של יום מניו יורק? ראיתי יותר בקשות לגיחות של טבע, וזה הרבה יותר מאתגר במרחק יום מניו יורק. אני לרוב ממליצה על פילדלפיה כעצירה של יום בין ניו יורק לוושינגטון. לדעתי היא שווה את זה לפחות. משום מה אנשים יותר שואלים על בולטימור ואפילו אנאפוליס, אבל לדעתי אין מה להשוות מבחינת החשיבות ההיסטורית והלאומית של פילדלפיה.
-
'גיחה' מניו יורק לפילדלפיה?ברשותך כמה שאלות הבהרה. מאיפה יוצא האוטובוס וכמה עולה? באיזו תדירות יש אוטובוס חזרה??האם נראה לך שאפשר לנסוע עם תינוקת באוטובוס מבחינת נוחות. תודה מראש
-
'גיחה' מניו יורק לפילדלפיה?זה היה לפני כמעט שנתיים אז אני לא זוכרת בדיוק הכל אבל אנחנו נסענו עם חברת
Megabus שהאוטובוסים שלה יוצאים מאיזושהי נקודה ברחוב 34 נדמה לי, כשבוחרים את הנסיעה כתוב בדיוק מאיפה הם יוצאים.
ככל שמזמינים יותר זמן מראש כך אפשר למצוא כרטיסים במחירים יותר זולים, המקסימום שנתקלתי זה 10$ לכיוון לאדם (משלמים על כל כיוון בנפרד, ונדמה לי שיש גם עמלת הזמנה של דולר וחצי או משהו כזה).
אין לי מושג לגבי תדירות האוטובוסים, אבל כשנכנסים לקישור אפשר להזין בדיוק תאריכים, יעד וכמה נוסעים ולקבל בדיוק את לוח הזמנים והתעריפים.
לגבי נוחות, זה אוטובוס קומותיים שהמבנה שלו לא שונה יותר מדי מאוטובסים של אגד/מטרופולין בארץ. אם בארץ נוח לכם לנסוע עם תינוקת אז אני מאמינה שלא תהיה בעיה, אבל ממש אין לי מושג בעניין הזה.
-
מוזיאון המדע בפיליהפרנקלין אינסטיטיושן, מוזיאון המדע של פילדלפיה, מאד מאד הרשים אותנו. כולל ביקור בפלניטריום ובתערוכות שונות בתשלום נפרד, העברנו שם יום שלם.
הילדים שלי נהנו שם יותר מאשר במוזיאוני ניו יורק... בקיצור מומלץ ביותר.