טיול לצפון מזרח ארהב
-
שלום רב,
אנחנו 2 זוגות + 3 ילדים ( 4,9,11 ו - 10,12,15 ) יוצאים ביולי הקרוב לטיול בצפון מזרח ארהב.
להלן המסלול המתוכנן :
1/7 - יציאה בצהרים לכיוון צפון.
2-3/7 - ההרים הלבנים
4/7 - קוויבק
5/7 - מונטריאול
6-7/7 - ורמונט
8-10/7 - אדירונדק
11/7- אלף האיים
12/7 - קורנינג והסביבה
13/7 - ניאגרה פולס
14/7 - חזרה לניו יורק
נשמח להערות/הארות , מקומות ספציפיים שאסור לפספס
המלצות למסלולים וכל דבר שיעזור לנו לארגן את הבלאגן
תודה מראש
ענת
-
טיול לצפון מזרח ארהבענת שלום
בטיול מקיף כמו שבתכנית שלכם בו קיימים קצוות כמו - ניו יורק >>>ניאגרה>>>קוויבק קנדה>>>צפון ניו אינגלנד >>>ואדירונדאק שבצפון מדינת ניו יורק כעיקרון כמות ימים ברוטו של 14 יום היא מועטה בלשון המעטה!.
לדוגמה לא התחשבתם בזמני הדרך מההרים הלבנים לעיר קוויבק,כך שלמעשה לא נשאר לכם זמן איכות מינימלי לעיר המקסימה הזאת(העתיקה),וסביבתה.
בכלל כשמדובר בערים שבתכנית מגיע להן, יום הגעה, ועוד קרוב ליום נוסף, או מקסימום לקראת אחה"צ של היום השני - קידום לינה .
אם אתם מתעקשים על כל היעדים שרשמתם אני הייתי מחלק זאת כך-
יום 1
למרות שלא ברור לי מתי תצאו מניו יורק (צהריים זה כללי מדי),הייתי במקום צפונה כפי שרשמתם נוסע בכיוון איתקה(ואני מדגיש בכיוון ,כי אם מדובר אחרי טיסה טרנס אטלנטית
יש בעיה בנסיעות ארוכות מיד לאחר הנחיתה!)
יום 2
לוותר על רעיון קורנינג ,להגיע לאיתקה +ווטקינס גלן+הגעה מאוחרת לניאגרה לינה צד קנדי.
יום 3
ניאגרה עד אחה"צ המוקדמות ,ונסיעה בכיוון 1000 האיים (ואני מדגיש בכיוון כי לא חייבים להגיע ממש עדיהם!)
יום 4
שייט קצר ואני מדגיש קצר מגננקיו ,ולאחר מכן נסיעה למונטריאול.
יום 5
המשך מונטריאול עד אחה"צ,ונסיעה לקוויבק סיטי.
יום 6
קוויבק .
יום 7
הגעה להרים הלבנים.
יום 8
הרים לבנים.
יום 9
השלמות הרים לבנים, בדרך לצפון וורמונט.
יום 10
וורמונט.
יום 11
מעבר לאדירונדאק ,בואך לייק פלאסיד.
יום 12
המשך איזור לייק פלאסיד ודרך לב האדירונדאק הגעה ללייק ג'ורג' או אפילו טיפה דרומה
לעיר סרטוגה ספרינגס.
יום 13
ירידה לעמק ההדסון.
יום 14
השלמות בעמק ההדסון +אפשרות לשלב פשיטה על האאוטלט של הוודברי קומון וכניסה לניו יורק.
להזכירכם זאת הייתה הבעת דיעה.
מוני
-
טיול לצפון מזרח ארהבתודה מוני על התגובה המפורטת
כמה הערות -
ראשית רק משפחה אחת מגיעה בטיסה מהארץ. מגיעים יום לפני בערב ולכן כתבתי בצהרים כך שיוכלו להתאושש ומקסימום המקומיים ינהגו.
שנית - השארנו את הניאגרה לסוף מכיוון שעדיין לא ברור אם שתי המשפחות יעשו את זה או שזו המקומית שכבר היתה בניאגרה תחזור חזרה לכיוון ניו יורק כבר יום לפני.
אני רואה שקיצרת את הזמן בורמונט ליום אחד, האם זה מספיק?
האם תוכל לתת רעיונות למסלולים ספציפיים ?
מה יש לראות בקוויבק מלבד העיר העתיקה?
בברכה ענת
-
טיול לצפון מזרח ארהבהיי
לגבי וורמונט על פי ההצעה שלי יש לכם יום הגעה בצהריים מתחילים ביקור לנים ולמחרת יש לכם אעוד יום מלא לכוכבי ממקום עגינתכם-קרי 2 לילות בצפון וורמונט.
לגבי קוויבק ,אני עושה לי חיים קלים ,ומצרף לך לינק לדיווח יפהפה של הגולשת האגדית- אגולד ז"ל ,ובה בין יתר היעדים בצפון מזרח ומחוזות אטלנטיים שבקנדה- פרטים על ביקורי הבזק בקוויבק, ומונטריאול ,כל כך מתאים להקצבה שלכם לערים הללו.
בנוסף לעיר העתיקה והעיר הישנה התחתית ,בדרך כלל משאירים זמן ליציאה מקוויבק אל ה-138 אל אתרי מפלים כמו לדוגמה קניון סנט אן .
אם רוצים להשאיר את הניאגרה לסוף בכל זאת מן הראוי לשפר את החלוקה הבסיסית שלך,ובין היתר רשמת ב-14/7 נסיעה מהניאגרה לניו יורק -ואני בטוח שאת מודעת למרחק שצריך לעבור בין שתי הנקודות הללו,הייתי אומר אפשרי אך קצת מוגזם ביום אחד.
לגבי וורמונט וניו המפשייר אני מצרף דיווח של הגולש liorev שיעורי בית כפי שעשה הבחור הזה טרם צאתם -אין דברים כאלו
http://forum.lametayel.co.il/forum_threadt/frm_id-31/msg-381 8002/srch-#msg_3818002
את מוכנה לשמוע הצעה מתקנת שלי לרשימה הבסיסית שלכם כאשר הניאגרה בסוף?
מוני
בתמונות המצורפות קוויבק,וערוץ המפל שבסט אן
-
טיול לצפון מזרח ארהבלדעתי יש מקום ליומיים בעיר קוויבק. יום אחד פשוט לא מספיק, והיא שווה את תוספת הזמן. גם מונטריאול שוה לפחות יום מלא.
-
טיול לצפון מזרח ארהבשוב המון תודה,
מובן שברצוני לשמוע את המלצתך.
מכיוון שאני ״טובעת״ בחומר ובהמלצות אשמח לעשות סדר בבלאגןֿ.
בברכה
ענת
-
טיול לצפון מזרח ארהבלעניות דעתי, ובפרט שמדובר בשתי משפחות, הטיול עמוס וצפוף מדי. תנו לעצמכם זמן להנות מכל מקום, לנפוש קצת, לשבת לפיקניק ליד אגם, לפטפט ולהנות גם מהחברה. לא נורא בכלל להוריד יעדים מהטיול שלכם, לטעמי (כנראה את החלק הקנדי). המקומות יפים ושווים העמקה וספיגת אווירה.
-
טיול לצפון מזרח ארהבהיי
אפשר לדעתי להוריד את 1000 האיים,וכנראה את הביקור בזכוכית בקורנינג
יום 1
ניו יורק>>>צפונה למערב קונטיקט(2 סטייט פארק,גבעות,פסטורליה )>>>מעבר למערב מסצ'וסטס שם גבעות ועיירות הברקשיירס>>>אפשרות לינה בויליאמסטאון בצפון מערב המדינה או עוד 12 מייל צפונה מעבר לגבול לינה בבנינגטון.
יום 2
עליה לצפון וורמונט
יום 3
צפון וורמונט כוכבי
יום 4
מזרחה להרים הלבנים
יום 5
הרים לבנים
יום 6
השלמות קלות ונסיעה לא קצרה והגעה לעגינה ולינה ראשונה בקוויבק.
יום 7
קוויבק
יום 8
הגעה עד הצהריים למונטריאול.
יום 9
מונטריאול עד אחה"צ וירידה ללייק פלאסיד אדירונדאק.
יום 10
לייק פלאסיד וסביבה
יום 11
נסיעה לא קצרה דרך לב האדירונדאק לאיתקה אצבעות
יום 12
איתקה>>>ווטקינס גלן>>>הגעה בערב לניאגרה לינה צד קנדי.
יום 13
מפלים עד אחה"צ המוקדמות ,ונסיעה לקורנינג.
יום 14
קורנינג (לדעתי יהיה צורך לוותר על הזכוכית)>>>נסיעה לא קצרה לניו יורק
מוני
-
טיול לצפון מזרח ארהבתודה רבה לכולם.
נמשיך לעשות שיעורי בית ובטח עוד אחזור עם שאלות.
ענת