קוסטה ריקה
-
היי!
האם שבועיים זה מספיק זמן לטייל בה?
ובקשר לפארקים לאומיים - יש את וולקאן פואס, וולקאן ארנל ו-וולקן Irazu .בכולם שווה לבקר או לוותר על אחד?
תודה רבה
-
קוסטה ריקהבשבועיים לא תמצי אותה- אבל אם זה מה שיש לך- תנצלי אותם הכי טוב שאפשר ותבחרי אזור יותר ממוקד- ואל תנסי לראות הכל ורק להיות בדרכים.
לגבי הרי הגעש- יש בד"כ לכל אחד את היחוד שלו. ארנל היה פעיל עד לפני כמה שנים והיו באים לראות התפרצויות ואי אפשר היה לעלות עליו. היום אפשר גם לטייל על ההר, אני לא בטוח שניתן להציץ על הלוע, וזה משהו שאפשר בפואס- אבל שם הרבה פעמים יש בעיות ראות בגלל עננים....
בקיצור- אם הרי געש מעניינים אותך יותר משאר הדברים- תנסי לשלב כמה שיותר. ואם לא- תבחרי בהתאם להשתלבות במסלול.
-
אוקיי,תודה!אני אמורה לטוס עם שתי שותפות , ואחת מהן הציעה להיות שבועיים בקוסטה ריקה, למרות שאני חולקת על דעתה וחושבת שצריך 20+ ימים כדי למצות אותה.
האם מומלץ לעשות טיול כוכב או טיול מעגלי?
-
אוקיי,תודה!אני לא חושב שכוכב כ"כ עובד בקוסטה ריקה.
הייתי עושה בשבועיים מעין מעגל ( אבל זה בלי שסיפרת לי מה מעניין אתכן, אלא בהתבסס על נקודות תיירות בולטות)- אלחואלה/סן חוזה- טורטוגרו-פואס ( זמן הביקור בו בסדר הדברים הוא תלוי אמצעי תחבורה)- פורטונה- מונטה ורדה-מנואל אנטוניו- פנינסולת ניקויה( אם נשאר זמן).- חזרה לסן חוזה
בטיול כזה אתן מקבלות מעט חופים, טבע ומסלולים, חיות, מעיינות חמים, אפשרות לאומגה, רפטינג וכדומה, חוות צפרדעים/פרפרים וכו'
-
אוקיי,תודה!אציין את המקומות שאני רוצה לכלול במסלול + אשמח לחוות דעתך בנושא של זמן כולל והאם לוותר על או להוסיף עוד?
פוארטו ווייחו
פארק לאומי קאוויטה
פוארטו לימון
פארק לאומי טורטוגרו
פארק לה אמיסטד
וולקאן פואס
וולקאן ארנל
רינקון דה לה ווייחה
מנואל אנטוניו
מונטה וורדה
ראפטינג בנהר פקואר , ואם יצא אז פארק ברה הונדה (יש שם מסלול שכולל טיפוס בסולמות)
תודה רבה!
-
אוקיי,תודה!זה הרבה מדי לשבועיים- ברמת בלתי אפשרי. הסיבה שכיוונתי אותך רק לאזור המערבי היא כדי להתאים דברים למסגרת של שבועיים ולכן הורדתי את הצד הקריבי.
לא ציינת אם אתן מחפשות שהות בחופים יותר או נוטות לאטרקציות וטבע, וגם איך אתן חושבות להתנייד. לשני הדברים האלו יש השפעה על בחירת המקומות ומשך הזמן להשקיע גם בהתקדמות.
-
כנראה הסברתי לא טובהשותפה רוצה שבועיים, ואני רוצה יותר. מה לדעתך הזמן הסביר לכל המקומות שציינתי?
ההתניידות היא בתחבורה ציבורית.
-
חשוב לי לציין שיש סיכוי טוב שאמשיך לבד, ככה שאוכללטייל בכל המקומות האלו. מעניין אותי לדעת בכמה זמן אפשר להספיק את כל זה
-
כנראה הסברתי לא טובאני חושב ש-3 שבועות יספיקו לך. עדיין חסר החלק של החוף שהוא בעייתי לתזמון- אם אתן לא חובבות חוף ( או לפחות לא בזמן טיול) ויום פה יום שם זה מספיק- זה משהו אחד- אם אתן רוצות לעשות בטן גב- זה משהו אחר.
אם את חושבת להמשיך לבד- אז סידור המקומות צריך להיות בצורה שיחד תעשו שבועיים למה שמעניין את כולם ואת תחזרי להשלמות בצורה הכי יעילה, מבחינת זמן שאפשר.
לפי היעדים שציינת ובסדר הגיוני- הנה זמני מינימום ( כיתמיד אפשר להישאר עוד)
סן חוזה- תלוי בשעת ההגעה יתכן ותרצו ללון בה או באלחואלה
פוארטו ווייחו- 3 לילות ( אחד להגעה מסן חוזה, אחד לטיול באזור, אחד לחוף)
פארק לאומי קאוויטה- לילה אחד- יציאה בבוקר מפוארטו וייחו וביקור בשמורה
פוארטו לימון- אם אפשר לדלג- כדאי ( ואז לצאת ממש מוקדם מקאויטה)- או לילה אחד רק בשביל על הבוקר לצאת למוין לשייט לטורטוגרו- צריך להיות במוין בסביבות 8:00 בבוקר לתפוס סירה
פארק לאומי טורטוגרו- לילה אחד- שייט להגעה, צבים בערב ( אן זו העונה)- למחרת יציאה לקריארי
וולקאן פואס- לילה אחד -יש אוטובוס אחד בלבד מסן חוזה להר הגעש ב-8:00 או 8:30, אחרת תצטרכו להתקדם איך שהוא. הלינה- או חזרה בסן חוזה או באזור( תאלתרו לפי תחבורה או תנסו להגיע לפורטונה)
וולקאן ארנל -רפטינג- לדעתי נתתם פה פחות זמן ביחס לאפשרויות- אבל אם הצלחתן להגיע אחרי פואס לפה באותו יום- אז תצטרכו 2 לילות- אחד לרפטינג ( יכולתן גם לצאת מסן חוזה אם חזרתן אליה, וצריך לבדוק אילו נהרות עושים מפורטונה) ואחד למסלול בארנל
מונטה ורדה- חצי יום להגעה ו-2 לילות סה"כ אם אתן רק בעניין של הבסיס- קנופי ויער העננים בעיקר
רינקון דה לה ווייחה-2 לילות- יום הגעה לליבריה ( צריך להחליף אוטובוס בצומת או בפונטהארנס)- יום בשמורה
ברה הונדה- 2 לילות- אחד להגיע לאזור השמורה ואחד למסלול שלוקח כ-4 שעות, הסולמות הם לתוך מערה במסלול.
מנואל אנטוניו- 3 לילות- הגעה, יום בשמורה, יום בחוף ( השמורה סגורה ביום שני- שחקו עם הימים)
פארק לה אמיסטד- 2 לילות?- אחד להגיע לסן ויטו ואחד ללכת בשמורה- אין מסלולים , צריך מדריך.
יום חזרה לסן חוזה.
* יש לי פה בדיוק 21 לילות (+אופציה ל-22 אם לנים בלימון)... חלק מהמקומות צריך לארגן מדריך, ונתתי פה הרבה זמני מינימום בלי כמעט ימי חוף.. ככה שאם יש לך אופציה להוסיף עוד יומיים לסה"כ לחלק העצמאי שלך- יהיה לך יותר רגוע להתארגן על מדריכים , לגיבוי למקרה שלא הגעת למקום בזמן המתוכנן- כי הכל פה די צפוף..
תהני!
-
תודה רבהאגב, לדיוק - כתבת איפשהו "נתתם" אבל המילה לא מתאימה חחח, הרי לא נתתי או ציינתי זמנים, אלא התייעצתי על זמנים.