עלות טיול משוערת ליפן
-
שלום,
אני משער שזו שאלה שנשאלה כבר בגרסאות שונות...אני מעוניין לקבל מידע עדכני (ורצוי ממי שכבר טייל לאחרונה/מתגורר) לגבי עלות משוערת של טיול ליפן.
התכנון הוא לטוס למשך תקופה של כחודש (תחילת-סוף ספטמבר). במהלך הזמן הזה אני מתכוון לטייל בעיקר בטוקיו ובסביבתה, בקיוטו ובאוסקה. נוסע לבדי ואסתפק בתנאים בסיסיים בכל הנוגע ללינה ומזון. בנוגע לתחבורה, יצא לי לקרוא על אפשרות להשתמש באוטובוסים לנסיעות בין ערים, אבל עדיין לא יודע מספיק על תחבורה בתוך הערים. אני נמשך לתרבות היפנית ומתכוון לבלות את זמני בעיקר במקדשים ובמוזיאונים.
אשמח לקבל כל מידע שהוא ממקור אישי על תקציב מוערך לטיול מסוג זה (שכן, הרשת מלאה במידע שקשה לבקר ולסנן).
בתודה מראש,
יהונתן
-
עלות טיול משוערת ליפןלפני יותר משנה עלה לי בערך 800 דולר לשבועיים - טוקיו-ניקו-אוסקה-נארה-קיטו
מגורים נעו בין הוסטלים, ריוקאן, מלון זול ומלון קפסולות, הכך בטווח של 20-40 דולר ללילה.
את התנועה בין טוקיו לאזור אוסקה (המרחקים בין אוסקה-קיוטו הם ברכת מקומית)
עשיתי באוטובוס שהכרטיס שלו נקנה מראש, אבל ידוע לי שאפשר לקנות גם טיסה זולה. -
עלות טיול משוערת ליפןהיי,
יפן הרבה יותר זולה ממה שאנשים משערים... אם אתה טס באזור אוגוסט יש כרטיס רכבת מיוחד (18- kippu ג'ו האצ'י קיפפו) כרטיס שמאפשר לך להשתמש בכל הרכבות האיטיות ביפן, משמע להגיע מטוקיו לאוסקה לוקח 9 שעות (בשינקנסן זה לוקח 3 שעות....)
הכרטיס הזה מאוד ממולץ אם בא לך לחסוך כסף ולהינות מהנוף היפני...
עוד אופציה לגבי תחבורה הוא לקנות את הכרטיס רכבת שמאפר לך להשתמש בכל הרכבות המהירות ליפן (JR- PASS) אך המחיר שלו טיפה יקר (550$ לשלושה שבועות, 450$ לשבועיים, 250$ לשבוע- נראה לי שאלה המחירים פחות או יותר).
פגשתי אנשים שכיסו את כל יפן בשלושה שבועות עם הכרטיס הזה (מטוקיו להירושמיה יקח לך 6-7 שעות לדוגמא).
ישנם גם אוטובוסי לילה שנוסעים בין הערים המרכזיות, נסיעה באוטובוס תעלה בין 3500-7000 יאן לנסיעה (בין טוקיו- לאוסקה, אוסקה -הירושמיה, פוקואוקה גם).
לגבי טיסות אתה יכול לבדוק את PEACH AIRLINES- חברת באג'ט יפנית... אם הטיול שלך דיי מתוכנן אתה יכול להזמין כרטיסים כשיש פרומו כמה חודשים לפני, תוכל לקנות כרטיס ב 3000 יאן.
אוכל, היפנים מתים על אוכל, לכן יש להם המון fast food, מסעדות כמו yoshinoya, sukiya, matuya.... אתה יכול לאכול שם ב 3-5 דולר ואתה מלא... בכל מקרה יש לך 7/11 בכל פינה שם, שגם שם האוכל ברמה גבוהה מאוד.
לינה נעה באמת מ 18-30$ בהוסטלים. ההוסטלים ברמה מאוד גבוהה שם (יפנים בכל זאת...) אני יכול להמליץ לך על רשת של הוסטלים שפרושה בכל יפן -J-HOPPPERSׁׂׂׂ
תחבורה בתוך הערים זה שטויות, בכל עיר יש אוטובוסים, שנסיעה תעלה בין 150-250 יאן, בערים הגדולות יש גם רכבות תחתיות....
אפשר גם להשכיר אופניים דיי בזול...
דרך אגב, אם אתה מתכנן להיות בטוקיו, על אוסקה הייתי מוותר, שתייהן ערים גדולות (אוסקה זה רק קניות וחיי לילה). הייתי מנסה במקומך להגיע לדרום, אזור המעיינות החים ב BEPPU, או להינות המחופי ים ב WAKAYAMA.
ׂ
-
עלות טיול משוערת ליפןתודה רבה על התגובות

-
עלות טיול משוערת ליפןקראתי את הבלוג להלן לפני שבוע פשוט ״קורע״ ומלא מידע לא חייבים ביום אחד(;