טיול מונגוליה - סין
-
אהלן אני מתכנן לעשות טיול מחודש יוני עד ספטמבר
במדינות מונוגליה וסין
אם אפשר לקבל ממכם המלצות ומידע לגבי מזג אוויר או תכנון נכון של הטיול מבחינת מסלולים, קווים, אוכל ועלויות של הטיול
קראתי על הרכבת הטראנס סיבירית משהו כזה וזה נשמע יותר זול לטוס למוסקבה ולהגיע ברכבת למונגוליה (שהבנתי שהיא חוויה בפני עצמה למרות שהנסיעה טיפה ארוכה) מאשר לטוס לסין ואז עוד טיסה או רכבת למונגוליה.
אם תוכלו לתת לו עצות וטיפים אני יודה לכם
-
טיול מונגוליה - סין -
טיול מונגוליה - סיןהיי בטש,
אגב, ליאור - סחטיין על האתר, נראה ממש מושקע, כל הכבוד למי שכתב וערך.
תכלעס יש המון מידע בלינק שליאור שלחה לך.
לגבי הרכבת הטרנס-מונגולית -
יצא לי לעשות חלקים ממנה, אבל זה רק כי פשוט טיילתי בסיביר, וכשהייתי צריך עליתי עליה בשביל לעבור מעיר לעיר.
אני ממליץ, אם יש לך זמן להשקיע כמה ימים ברוסיה בדרך למונגוליה, אתה יכול להגיע למקומות נידחים שלא הרבה מגיעים אליהם.
אז אם אתה מתכנן לעשות את זה, אולי כדאי לשקול את הרכבת.
עכשיו - קח בחשבון שהרכבת עצמה ממוסקבה לאולן בטאר אורכת משהו כמו 5 ימים (אולי אפילו יותר.. אני לא זוכר, אפשר לבדוק באתר הרכבות שלהם כנראה..)
כלומר, פלוס מינוס כבר "שרפת" שבוע". אבל אם אתה מתכנן להשקיע משהו כמו שבועיים-שלושה ברוסיה ולעצור בדרך, לדעתי זה ממש ממש שווה את זה.
אם אתה לא בעניין, אז אני אישית לא רואה את הטעם של להיות 5 ימים ברכבת. זה לא בדיוק תענוג גדול (זה גם לא סבל, אבל אם כבר להעביר 5 ימים בכלום, אז שיהיה על איזה ערסל באיזה חוף עם מילקשייק מנגו או סתם קוקוס, לא חבל?).
גם תכלעס כמה אפשר להסתכל על הנוף.. אז כמה שעות זה נחמד, אבל 5 ימים (!) תחשוב על זה... זה 5 ימים, זה הרבה.... תחשוב מתי כבר יימאס לך מזה, לי זה היה קורה מהר למדי.
אם אתה עובר מעיר לעיר, אז אפשר לארגן את זה שרוב הנסיעה תיעשה בשעות הלילה, ואז זה גם חוסך לך בעצם לילה, אז זה כבר יותר הגיוני.
מקווה שנתתי לך רעיון טוב

-
טיול מונגוליה - סין