סיאטל - אזהרה
-
אמנם הכותרת קצת דרמטית, אבל אני כן חושב שחשוב לשתף אתכם בחוויה שלי מהביקור שלי בסיאטל בשבוע שעבר.
אני עכשיו בתחילתו של טיול אחרי צבא ברחבי ארה"ב. שמעתי רק דברים טובים על סיאטל וקראתי עליה המלצות מעולות בכל מדריכי הטיולים ואתרי האינטרנט. הגעתי לסיאטל ברכבת מלוס אנגלס ( 35 שעות ... ) ומהרגע הראשון פשוט נחרדתי מכמות ההומלסים ושאר היצורים שמסתובבים ברחובות.
זה בטח מוכר לחלקכם מסן פרנסיסקו אבל הכמויות שראיתי בסיאטל היו הרבה יותר גדולות ופשוט העיבו על כל השהות שם.
חוץ מזה, באמת שניסיתי להתלהב מהעיר, אבל פשוט לא יכולתי. אפשר למצות אותה מהר מאוד ומזג האוויר הגשום שם (העיר יבשה רק 50 ימים בכל השנה) גם כן לא תורם.
ממליץ לכל מי שחשב לבקר שם, לחשוב על זה שוב.
-
סיאטל - אזהרהאכן כותרת דרמטית.
סיאטל עיר גדולה ואכן בערים אמריקאיות גדולות (ולא רק בהן) יש תופעות פחות נעימות ויזואלית (אם כי לא הייתי קוראת לאנשים המסכנים האלו "יצורים", זה קצת צרם לי). האזהרה תעזור יותר אם תציין איפה בסיאטל נתקלת בסביבה פחות נעימה לטיול.
יש בסיאטל דווקא לא מעט מקומות מעניינים, לאו דווקא הנידל. שוב, אם תפרט איפה היית, אפשר יהיה להבין יותר על מה הביקורת.
-
סיאטל - אזהרהאני מבין למה אתה מתכוון. בסן פרנסיסקו באמת מרכז העיר מלא בהומלסים ובשיכורים שדי מרתיעים את מי שלא מכיר את זה. אבל ברגע ששומרים על החוק של לא ליצור איתם קשר עין ולא לתת להם תשומת לב הם לא מזיקים ולא קרה לי שהם עשו לי משהו (חוץ מפעם אחת ליד תחנת פאוול שמקבץ נדבות שיכור ניסה לגעת בי וקפצתי מהר הצידה).
-
הייתי אומר כותרת מוגזמתשלום
נכון שרוב ימות השנה גשום(ולאחרונה על כביש 530 נגרם אסון סחף הבוץ שפגע אנושות באחת העיירות על הכביש הזה) ,ולכן מומלץ להגיע לאיזור בחודשי הקיץ(וזה מנסיון של שלושה ביקורים ביולי, ואוגוסט).
סיאטל מהווה יותר ,בסיס נהדר לכל מיני כיווני טיול,ויש אף כאלה שגם אם מטרתם העיקרית מערב קנדה והרוקיס מעדיפיים את התנאים הלוגיסטים(טיסות,ורכבים) בצד האמריקאי.
בכל הפעמים שנחתנו או הגענו בדרך אחרת לסיאטל לנו בפרברים כך שההמלצה היא היות רכב עם המטייל.
הומלסים זה חלק בלתי נפרד מהרבה ערים גדולות בארה"ב,בוושינגטון אתה לא מבקר
בכל רובעיה ,אלא מכוון את עצמך לאיזורים המרכזיים הידועים המתויירים.
וושינגטון סטייט היא מדינה ראויה מאוד לביקור, ויש מה לראות וליהנות בה(לשם כך אני חוזר -חובה רכב),ולכן באויר מגיעים אליה דרך סיאטל ונשארים בחיים.
מוני
-
סיאטל - אזהרהגם פורטלנד - אורגון התמלאה בשנים האחרונות בחסרי בית שנקבצים מתחת לגשרים וממלאים אזורים מסויימים גם, מתויירים.
זו תופעה מעיקה על תיירים ומבטאת את המשבר הכלכלי וגם משיכה של ערים מסויימות לאותם אומללים: אם זה ארגון צדקה נדיב או חוקי מקום מקלים ותומכים.
-
סיאטל - אזהרהאמנם זה לא קשור כלכך לנושא הפורום, אבל לא נראה לי שכמות השיכורים וההומלסים במרכזי הערים קשורה בצורה ישירה למצב הכלכלי.
כי לא מדובר באנשים שעבדו לפני כן במקום עבודה מסודר, או שמסוגלים לעשות את זה מבחינה נפשית.
אולי זה קשור לירידה בתקציבי המשטרה והרשויות שלא מצליחות להתמודד איתם.
-
סיאטל - אזהרהאותי זה לא מפתיע כלל. בטיול הראשון שלי בארה"ב הלכתי הברח' 47 ב-ניו יורק עם שתי הבנות הקטנות שלי בצהרי היום. הרחוב היה די עמוס,(יש שם חנויות רבות) ופתאום אני רואה לפני איש מבוגר שיושב על המדרכה ומאונן. למזלי הבנות לא הסתכלו לשם, טפסתי אותן מהר והסתובבנו לכוון הנגדי. זה היה עוד לפני עידן ג'וליאני.
-
סיאטל - אזהרהוואלה, שני מקרים כאלו עם מאוננים קרו לי כבר. אחד בנתניה ואחד בחולון.
השמועות אומרות שבאיזורים מסויימים בת"א גם לא כל כך נעים להסתובב, בטח לא לאישה לבדה ולא רק בלילה.
פעמיים בכל טיולינו בארה"ב ניגשו לקבץ מאיתנו נדבות. פעם אחת זה היה בחור צעיר, במגרש חניה של סופרמרקט בסיינט ג'ורג' ביוטה שאמר שהוא רעב. הצעתי להכין לו כריך והוא קיבל בשמחה את ההצעה והכריך. כסף לא נתנו לו. פעם אחרת זו היתה אינדיאנית קשישה באריזונה, משבט הנבאחו שביקשה חמישה דולר כשעצרנו בתחנת דלק. נתתי לה והיא היתה אסירת תודה ונתנה לי שתי אבנים תכולות וברכה באינדיאנית.
כדי לאזן את התמונה. פעם אחת קיבלנו נדבות. ישבנו בוולמארט, אני והקטן שלנו שהיה בן 7, על ספסל בכניסה כדי שהוא יאכל איזה חטיף בזמן שאבא והבן השני עושים קניות. פתאום ניגשת אישה ואומרת לי שאלוהים אמר לה לתת לי את כל הכסף שיש לה. היא אמרה שאף פעם לא עשתה כזה דבר בחיים, אבל עברה על פנינו ונתקפה תחושה עזה שאלוהים רוצה שאני אקבל את כספה, כי אני צריכה אותו יותר ממנה. לא עזרו כל ההכחשות והסירובים. מזל שהיו לה רק 17 דולר (מצד שני, חבל שלא היו לה מיליונים...)
אם ננכה את הכריך והאבנים, אנחנו חייבים לקבצני ארה"ב 12 דולר.
-
סיאטל - אזהרהובכן, הם היו בכל איזור הדאונטאון שהוא הרי האיזור המתויר ביותר. לא היה רחוב אחד שאתה לא רואה לפחות כמה קבצנים, חבורות רחוב וכו׳, שאמנם לא נטפלים יותר מדי, אבל בהחלט לא משרים אווירה נעימה בכלל.
בשכונות קפיטול היל ובקווין אן, אמנם ביקרתי לזמן קצר אבל שם לא זכור לי שנתקלתי בדברים האלו.
חשוב לציין, כשהתכוונתי ל״יצורים״, התכוונתי לאנשים שמסתובבים ברחובות ומתנהגים כמו שיכורים ולא להומלסים המסכנים שמקבצים נדבות. החוויה הזו היא לא נעימה והיא רק מתעצמת עם השנים וזה בזכות מדיניות פתוחה של העיר ומתן תנאים מאוד טובים לאותן אוכלוסיות בדיוק כמו בסן פרנסיסקו.
גם סטטוס הסמים הקלים שם שנמצא באיזור אפור, לא מושך לעיר עוד גורמים חיוביים.
אני אשמח אם מישהו שיבקר שם יוכל להגיד שטעיתי...
-
סיאטל - אזהרהצ'מע...הרבה צעירים אחרי צבא נוסעים להודו...אז אולי זה היה ארוע טעימות כזה....
-
סיאטל - אזהרהאני רחוק מלהיות מומחה לסיאטל. ביקרתי בה רק פעם אחת עד עתה, לפני כשנה וחצי. העיר ידועה כעיר גשומה. זה המוניטין שלה, אבל מי שגר באיזור המליץ לי על ביקור בקית. חודשי הקיץ, יולי ואוגוסט, הם היבשים ביותר. גם ספטמבר הוא די בסדר. אפריל, תחילת האביב, הוא חודש גשום בהרבה מקומות בעולם, ואני מניח שמערב וושינגטון (המדינה) איננה שונה בתחום זה.
כלומר, לטעמי כדאי לכוון את הביקור בסיאטל לתקופה המתאימה יותר לטיולים, תקופת הקיץ. אם זה לא יוצא, אז צריך להתכונן לגשם. אגב, טיילתי ברגל באירלנד, שאיננה ידועה כמדינה יבשה במיוחד (מי שמכיר את ה- T-SHIRT עם ציור 4 העונות באירלנד יבין אותי). שם אמרו לי שמי שיחכה שיהיה יבש על מנת לטייל, לא יטייל בכלל. מצטיידים בבגדים המתאימים ואפשר להנות גם בגשם, ותאמין לי שאני אוהב מזג אויר יבש.
לגבי ההומלסים - אודה שביקורי היה קצר ולא ראיתי כמות יוצאת דופן של הומלסים. לא זכור לי משהו כזה, בכל אופן.
לגבי הזמן הדרוש לביקור. לדעתי, אם מדובר במרכז העיר יום אחד (הזמן שהקדשתי לעיר) הוא זמן מספיק כדי לקבל מושג לא רע על מרכז העיר. יומיים יאפשרו ביקור ביותר מוזיאונים ואתרים. בכל אופן, לא מדובר בפאריס, לונדוון, רומא או ניו יורק. אין, לדעתי, מה לעשות בעיר מבחינה תיירותית במשך שבוע.
רובה של ארצות הברית בנויה יותר לטיול ברכב. אני מבין שאתה טיילת ללא רכב, מה שהגביל את אפשרויות הביקור שלך בסביבות סיאטל. אני מקווה שהצלחת להגיע למוזיאון התעופה, בשדה התעופה של בואינג מדרום לעיר, או שלקחת את המעבורת לאי Bainbridge, כלומר שבכל זאת יצאת קצת ממרכז העיר.
מצטער שלא נהנית. בהצלחה בהמשך הטיול.
-
סיאטל - אזהרהבשני הביקורים שלי בסיאטל (האחרון בסוף יולי 2013), לא נתקלתי בתופעות כמו אלה שתיארת. לעומת זאת, בלי להתאמץ אני יכול למצוא אזורים בתל-אביב, שבהם התופעות האלה נרחבות. צריך להכין שעורי בית ולדעת מאיזה אזורים להימנע. זה עדין לא היה מביא אותי להזהיר תיירים מלבקר בת-אביב באופן כה גורף ופסקני.
לגבי גשם, אני נוהג לתכנן מראש ולהתאים את תקופת הביקור שלי באתרים השונים, למזג האויר האופטימלי לביקור. בשני המקרים שביקרתי בסיאטל, לא חוויתי בכלל גשם.
-
סיאטל - הערה לגבי מזג האוירחבר לעבודה שגר תקופה מסוימת בדרום מדינת וושינגטון אמר שמזג האויר הטוב ביותר הוא בקיץ. מיולי עד אוקטובר. אין הרבה גשם, וטמפרטורות נוחות (לרוב חם פחות מאשר במקומות אחרים במערב ארה"ב). אני ביליתי באיזור סיאטל מספר ימים במהלך טיול ל 4 שבועות שהחל לקראת סוף אוגוסט 2012. נתקלתי בסיאטל בגשם לא נוראי פעם אחת, אחר הצהריים בתחילת הטיול. נתקלתי בגשם גם בחצי האי אולימפיק. זהו. מעבר לזה מזג אויר נעים וטוב.
-
את נהדרת