רשימת מוצרים ששווה לרכוש בארה"ב - מוזמנים להוסיף..
-
וואו! זה מרגיש כמעט כמו לעשות את הקניות...בהחלט יש גם רשימה של מה לא להביא מארה"ב. תוסיפי לחם למלפפונים בתור התחלה
תכלס, אוכל יומיומי בארץ יותר טעים (מעניין למה, אפשר לחשוב שגדלנו עליו
).מגבות - קנינו בטיול האחרון מגבות לא גדולות, בדולר כל אחת, בוולמארט. הנחתי שמדובר באיכות ירודה ושהמגבות לא תחזורנה לארץ איתנו. הן היו מיודעות לקפיצות לנחלים פה ושם ושאר מצבי חירום. למרבה הפלא, חזרו איתנו לארץ ומחזיקות יופי, לא פחות ממגבות של 100 ש"ח בארץ.
לגבי המלטונין, עשיתי מחקר קטן בעניין. ככה אני עם תרופות ורופאים, רוצה לבדוק נתונים שמבוססים מחקרית, evidence-based medicine, אחרת לא משתמשת. חוסך הרבה כסף על הומיאופתיה ושאר פתיה
לגבי מלטונין, סיכום המחקר היה שזה אכן אפקטיבי, אבל שצריך מוצר איכותי בכמות קטנה יחסית. מינון יתר סתם גורם לכאבי ראש וכל מיני תופעות לוואי קטנות ומעצבנות. לא מסוכן, אבל מיותר. לפי מה שקראתי, מינון של מיליגרם אחד מתאים ומספיק. חשוב לקנות מוצר של חברה איכותית בחנות איכותית, כדי לוודא שאכן המינונים מדויקים. בדקתי רק לגבי ג'ט לג, אגב. אני יודעת שיש אנשים שמשתמשים בזה בתור כדור שינה בלי קשר לג'ט לג, אבל את הנושא הזה לא בדקתי. לגבי נוער, ממה שקראתי, לא נעשה מספיק מחקר לגבי היבטי הבטיחות כך שההמלצה היא להמנע. -
וואו! זה מרגיש כמעט כמו לעשות את הקניות...למי שאמר שחבל על הזמן על קניות...
חלק מחוויית חו"ל עבור רובנו היא קניות. כשנוסעים לארצות הברית לתקופה קצרה אולי חושבים פעמיים, אבל מבחינתי, בתדירות ביקור גבוהה וחופשות ארוכות, אני תמיד מקדישה בלוח הזמנים לפחות חצי יום קניות. וולמארט זה כמו הסופר ליד הבית. כך גם טרגט. עבורי זה חלק מהטיול.
-
וואו! זה מרגיש כמעט כמו לעשות את הקניות...למי ששאל לגבי "לא חבל על הזמן" ולמי שמתפלא על "מוצרי סופר" - כנראה שעוד לא הייתם בוולמארט ענק או משהו בסגנון.
בעיניי חלק מלחוות את ארה"ב זה לא רק דיסנילנד, שיטוט בניו יורק, מפלי הניאגרה וכו.
חלק מלחוות את ארה"ב זה להכנס לאחד הוולמארטים הענקיים ולראות מדפים על מדפים של שקיות אשפה, משפים על מדפים של זיפלוק, מדפים ארוכים של תרופות ללא מרשם ותוספי תזונה וכו'.
יש הרבה פעמים סטנד די גדול של ציוד לנסיעה באריזות קטנות. 10 סוגי משחות שיניים באריזות בגודל של קופסת גפרורים ובדולר כל אחת, 20 סוגי שמפו (כולל המוצגים המוכרים) וכו'. במחיר יותר זול ממה שעולה הבקבוק הריק בסופרפארם בארץ.
לבחור שקית זיפלוק איכותית בגודל שאתה צריך כי יש 10 גדלים שונים.
לקנות דברים באריזות גדולות ובמחיר תואם. כמו שהזכרתי בקבוק של חצי ליטר תמצית וניל, 24 סוללות וכו'.
להכנס לחנות של כלי בית ולראות קיר שלם עם מוצרי 'ששת' - 20 סוגים שונים של קולפנים, בשלל צורות צבעים ומותגים. וגם בשלל מחירים שמתאימים לכל כיס.
להכנס לחנות של party city ולראות את שפע המוצרים למסיבות. כלים חד פעמיים, קישוטים לעוגה ועוד. מי שניסה פעם להכין עוגת יומולדת לבן יודע שהוא יכול לבחור לקנות 'שחקני כדורגל' לקישוט העוגה. אבל תסתכלו למשל על שלל המוצרים הזה שרלוונטי לחיפאים לפחות. לא לדאוג, יש גם כדורסל. ואם תכנסו לחנות הפיזית, תראו את הכל מסודר על המדף בצורה צבעונית ומרשימה.
וכמובן השירות האמריקאי - הכל עם חיוך, תמיד יעזרו לך וילכו איתך למדף הרלוונטי, יארזו לך את השקית ואם תבקש אז גם יסחבו לאוטו. אם אין לך כרטיס מועדון - לא נורא יעשו לך במקום ויצנו לך הנחה (או שיתנו לך כרטיס מועדון 'אורח' שנותן הנחה בלי פרטים) וכו'.
וכמובן החניה הנוחה והמרווחת, גם ביום שבת בבוקר (שישי שלנו).והמחירים - אמריקה!
אני חושב שהדוגמא הכי טובה שאפשר לראות בארץ זה איקאה. אחד הדברים היפים באיקאה זה השפע. אם מחפשים מנורת קריאה תמצאו 10 סוגים, ואם שעון שולחני 10 סוגים. קופסאות לאכסון יש שם 40 וכו'. טוב לא באמת ספרתי. מי שנהנה מביקור כזה באיקאה, יהנה מהחנויות התואמות בארה"ב. רק שבאיקאה יש חצי שעה תור בקופה וחצי שעה בשירות לקוחות אם צריך.
-
ולגבי קניה באינטרנטברור שקניה באינטרנט יותר מתאימה למי שודע מה הוא רוצה. סוג, חברה, דגם, מידה וכו'.
אבל היות ולרוב אים בעיה להחליף, ופעמים רבות המשלוח חינם (חזור או גם הלוך) אז אפשר בהחלט לעשות הזמנה גדולה, ולהחזיר עודפים. נכון שזה עשוי לבזבז חצי שעה במעבר בסניף דואר (בדואר זה 2 דקות, אבל צריך לארוז ולהגיע לשם). אבל זה עשוי להיות מאד נוח ומאד זול.
בייחוד אם הטיול כולל מעבר אצל משפחה / חברים או משהו בסגנון כך שאפשר לשלוח אליהם הרבה חבילות והרבה זמן מראש. למלון לא נשלח יותר משבוע/שבועיים מראש, ולא יותר מ-5 חבילות בערך (אם כי הגעתי לכמעט 10 בטיול האחרון). אצל משפחה כמובן גם יותר נול להתעסק עם החזרות אם צריך (יש מדפסת, יש סלוטייפ ומספריים לארוז, והם יפנו אותנו בקלות לסניף הדואר).
אבל בהחלט אפשר גם משלוחים ואפילו למלון. ולא רק בגדים או נעליים, אלא גם מוצרי 'מכולת'. לוולמארט למשל יש אפשרות משלוחים לחלק מהדברים (גם השתמשתי בה בעבר) וכמובן שגם לחברות אחרות. אפילו אמזון מוכרים גם מוצרי מכולת בחלקם.
ואני שב ומזכיר לכולם - הן בקינה אינטרנטית והן בקניה פיזית - נצלו סיילים שיש בחגים ונצלו קופונים. יש המון. גם על סכיני גילוח בוולמארט, גם על נעליים באמזון, וגם על בגדים בגאפ.
-
וואו! זה מרגיש כמעט כמו לעשות את הקניות...לערבה - אם כבר יש לך את הכרטיס של "קוסטקו" אז את כל הרשימה הראשונית שלך +מגבות
למעט חזיות כדאי לבצע שם
אפשר גם לקנות שם מזוודת צ'ימידן על גלגלים ב50$ - (קניתי לפני מס' שנים מסוג אלפין) שמכילה הרבה יותר ממזוודה משום הגמישות שאין למזוודה (במשפחה קוראים לה המערה) מאוד נוחה ותמיד מזהה אותה על המסוע
בפעם האחרונה היא חפנה בתוכה את כל הרשימה הראשונית שלך +++
וגם...חלקי מחשב גיימינג למעט הקייס שהבן הזמין באינטרנט לפני - אומנם לא עונה על נפח קטן אבל בכל שאר הפרמטרים אין מה לדבר אז מי שבעיניין שווה ביותר .
טובה
-
-
לגבי שליחת חבילות למלון - לבדוק האם יש "דמי טיפול"רק אזהרה קטנה לגבי שליחת חבילות למלון - לברר מראש האם המלון לוקח דמי טיפול לחבילות. יש מלונות שלא, ויש שכן (אני נתקלתי כבר בשניים - הפאלאס בסאן פרנסיסקו וה MGM בלאס וגאס).
בוגאס עשיתי הזמנה של תיקים מאתר ebags, ולמרות שעשיתי הזמנה אחת (ידעתי שיש דמי טיפול אז הנחתי שיעלה לי עוד 7$), קיבלתי אותה ב-4 משלוחים, מה שעלה לי תוספת של 24$ דמי טיפול במלון. ביאס אותי.
אם כי התיקים מהממים (ג'אנספורט לבצפר, תיק גב של נורת' פייס לטיולים, תיק עור קטן, ותיק ניילון קצת גדול יותר לנסיעות שגם אפשר להשחיל על הידית של הטרולי).
-
רשימת מוצרים ששווה לרכוש בארה"ב - מוזמנים להוסיף..איפה כדאי לרכוש קליניק??
-
מזוודות מצויינות במחירים מצוייניםאיפה כדאי לרכוש קורניניג בזול
איזה חניות?
באזור סן פרנסיסקו, בדרך ללוס אנגלס, בדרך לאס וגס וניו יורק?
-
רשימת מוצרים ששווה לרכוש בארה"ב - מוזמנים להוסיף..קליניק אשתי קנתה בכמויות במייסיס. יש מחירי רצפה לעומת הארץ. ואל תשכחי לבקש דוגמיות לנסיון.
-
וואו! זה מרגיש כמעט כמו לעשות את הקניות...מסכימה עם מה שנאמר. לפני הנסיעה הראשונה לארה"ב גם אני חשבתי שקניות זה "ביזבוז זמן"בטיול. כמה כבר אפשר לחסוך? גם אצלי זה כבר לא עניין החיסכון, כמו האפקט התרפויטי
כמו שאמרו כבר, חווית קניה אחרת, שירות טוב, לא תמיד עם חיוך (בהרבה וולמארטים העובדים עצובים ואולי בצדק...) אבל שירות אדיב והוגן, החלפת מוצרים בלי בעיה, סיוע בכל דבר, ובאופן כללי, בלי התחושה שמישהו מנסה איפשהו לסדר אותך. אם לא תהיה מרוצה, יחליפו לך בלי הינד עפעף. בלי אווירת מלחמה ותחרות בינך ובין המוכר.שאתחיל את הקיטור על ההבדל "הקטן" הזה בין האווירה בארץ ובארה"ב? לפני כמה ימים עמדתי בתור בסבלנות, לקנות ארטיק באיזה קיוסק בטיול. הילד עומד איתי. בא מישהו ועוקף. הערנו בעדינות ובחיוך, הוא חייך ואמר שלא ידע שאנחנו בתור ולקח צעד אחורה. ניחא. עוד לא סיימו אלו שלפני, והבחור (הלא צעיר, עם ילדים משלו) הציע לי, "תחתרי למגע". ממש ככה, כאילו בשדה קרב אנחנו. סירבתי לדחוף עד שהגיע תורנו. הארטיק שהילד רצה לא היה, אז שאלתי אותו מה הוא רוצה במקום. כמובן שאדון "חתירה למגע" ניצל את ההזדמנות, לוחם קרבי מיומן שכמותו, ניגש באיגוף מהצד והשיג ניצחון בדמות קרטיב ענבים לבת שלו לפנינו. נראה לכם שבארה"ב היה מוכר שהיה מוכר לו משהו בסיטואציה כזו, כשהוא עד לכל חילופי הדברים? בחלום. אבל פה, במלחמה כמו במלחמה. גם על קרטיב ענבים.
אגב, לפני חודש קניתי לילד פליימוביל בחנות מקומית. פליימוביל, לא איזה חינטרוש סיני. פתחנו, היה שבור. קורה. אפילו לא עלה על דעתי שלא יחליפו או יחזירו את הכסף. הלכנו לתומנו למחרת, עם הצעצוע באריזה המקורית, והחשבונית לחנות. כולה ערכה ב-25 ש"ח אגב. מסתבר ש"אין אחריות על שבר". גם לא יום אחרי, גם לא שהיה שם כשפתחנו את הקופסה. אז על מה כן יש אחריות לעזאזל? המוכר לא יודע, רק יודע שלא על שבר. אז הוסיף והעיר שכנראה הילד שבר את זה. סירבו להחזיר כסף או לטפל בהחלפה במוצר זהה (לא היה להם במלאי). עכשיו בואו נעביר את הסיטואציה לטויס אר אס או אפילו לוולמארט בארה"ב...
הקיצר, לי כישראלית, האפשרות לקנות בארה"ב היא כמו משב רוח מרענן. לא משנה אם זה שקיות זבל או מסטיק, זה מרפא לנפש הלומת הקרבות המקומיים.
-
רשימת מוצרים ששווה לרכוש בארה"ב - מוזמנים להוסיף..איזה עוד קוסמטיקה ניתן לרכוש בזול?
-
וואו! זה מרגיש כמעט כמו לעשות את הקניות...מישהו יכול לפרט קצת על הכרטיס של קוסטקו?
ראיתי שיש אופציה למישהו שהוא כבר חבר מועדון לקנות gift card שלהם. האם זה אומר שסכום העלות (55$) כבר טעון על הכרטיס וגם מאפשר כניסה של מחזיק הכרטיס כחבר מועדון?
-
וואו! זה מרגיש כמעט כמו לעשות את הקניות...איפה ניתן לרכוש משקפי שמש...ובזול
אמריקן אופטיקן ורייבן
נעלי ריקוד לריקודי עם?
-
וואו! זה מרגיש כמעט כמו לעשות את הקניות...לגבי קוסטקו - לא מנסיון אישי אבל מחיפוש ברשת:
אם חבר מועדון קונה לכם כרטיס מתנה (נניח 50 דולר) אז אתם למרות שאינכן חברי מועדון יכולים להכנס לחנות, ולקנות גם בסכום גבוהה יותר ואת ההפרש לשלם בכסף.
ברור שכרטיס כולל את הכסף. אחרת פשוט תעשו חברות במועדון (נדמה לי ש-60 דולר אבל אני לא בטוח)
לגבי מלונות שגובים תשלום על חבילות - גם אני נתקלתי בזה בוגאס. ותמיד כדאי לשאול ולברר מראש. אגב גם כשלא גובים תשלום אני ממליץ על טיפ הולם. אבל מן הסתם לא 24 דולר
-
וואו! זה מרגיש כמעט כמו לעשות את הקניות...כשאנחנו מגיעים לקוסטקו, ניגשים לדלפק השירות עם הדרכון הישראלי ומביאים לנו אישור כניסה ליום אחד. אפשר לקנות הכל.
-
וואו! זה מרגיש כמעט כמו לעשות את הקניות...אני חברה ברשת REI (חברות קבועה ב- 20$ חד פעמי), קונה שם בגדים לטיולים כמו מכנסים/חולצות/פליזים/תרמילים/סנד לים/נעלים וכו', נכנסת באופן קבוע גם אם אין לי משהו ברשימה.
חבילות של גרבים ותחתונים ב- WALMART, ספיד סטיק לסוגיו הרבה הרבה יותר זול באמריקה, בגדים לאחייניות שלי מ- OLD NAVY ו- CARTERS אבל מזמינה מראש כאשר יש מכירות.
מגבונים לחים קטנים לניקוי עדשות למצלמה ב- WALMART.
ג'ינס ליוויס משמעותית יותר זול במיוחד אם קונים ב- OUTLET, חולצות ב- UNIQLO.
וכן, מאוד אוהבת את חווית הקניה באמריקה

-
וואו! זה מרגיש כמעט כמו לעשות את הקניות...חולצות הינס - בוולמארט ב K-MART , כמעט בכל מקום שמוכרים הלבשה תחתונה . גם באאוטלטים בחנות של מיידנפורם .
יש חנות שקוראים לה CONWAY ברחוב 34ׁ מנהטן - שם קניתי אריזה של חמש חולצות ב 7 $ . ( אבל זה היה מזמן
) -
וואו! זה מרגיש כמעט כמו לעשות את הקניות...לגבי בגדים. תבואו עם מזוודה אחת והמינימום שצריך לכמה ימים אחרי הנחיתה ואחרי שתשכרו רכב תקנו מזוודות, ג'ינסים חולצות וכל מה שצריך בסניף של מרשלס.
עצה לגבי מרשלס היא שתפנו הרבה זמן, כי במבט ראשון כאשר נכנסים לסניף נראה שיש שם בלאגן עם ג'אנק אבל אחרי שמתחילים לעבור בין המדפים מגלים אוצרות, אבל צריך לזה זמן.
את ross שזאת רשת דומה של עודפים פחות אהבתי.
גם בטרגט יכולים להיות סיילים לא רעים של בגדים.
גרבים, תחתונים, חולצות T ודברים שלא צריכים להיות מעוצבים ויותר מידי יפים נראה לי שהכי כדאי לקנות בחבילות גדולות בוולמרט.
-
וואו! זה מרגיש כמעט כמו לעשות את הקניות...BILLABONG ניתן למצוא באאוטלטים ??