יולי במאג'ורה
-
ושוב שלום,
אז אחרי שתכננו את טוסקנה וגארדה, הגיע הזמן לקבל חוות דעת על הקינוח של הטיול, 4 לילות במאג'ורה ביולי, זוג + 2 ילדות בנות 7.5 ו-2.5.
ביום המעבר מגארדה למאג'ורה, התכנון הוא לקפוץ בדרך למפעל השוקולד אלפרוז שבלוגאנו ולאחר מכן להגיע ללסה, שם נלון.
ביום השני, התכנון הוא להצפין לשוויץ, לטייל בלוקרנו או אסקונה, "לתפוס" את רכבת צ'ינטוואלי עם עצירות באחת העיירות ואז נחזור, אין לנו תכנון לעשות את כל המסלול של הרכבת.
לאחר מכן, אם יהיה חשק נטייל בלוקרנו ואולי ניקח את רכבת התיירים למסלול קצר, ואז בהתאם למצב הרוח והזמן, אולי נסיעה לכיוון עמק Verzasca או דרומה לאסקונה.
ביום השלישי התכנון הוא להגיע בנחת למוטרונה, לטייל קצת באיזור - גנים בוטניים, אולי מוזיאון המטריות ויתכן וטיול מקצה הרכבל למטה עד לאלפינו.
לאחר מכו לנסוע לכיוון אגם אורטה, לטייל ב- Orta San Giulio ואז לחזור ללסה.
ביום הרביעי - להגיע לסטרסה ולטייל בשלושת האיים ולאחר מכן בסטרסה עצמה.
וביום החמישי, לנסוע למילנו ומשם בחזרה הביתה.
אשמח לשמוע את חוות דעתכם, במיוחד לגבי יום שוויץ, האם הוא עמוס מדי וכדאי לוותר על העמק ואחת העיירות או רק על אחד מהם?
וכן, האם ביום המעבר, כדאי לטייל באיזור לוגאנו לאחר הביקור במפעל השוקולד או כבר להגיע ללסה או שבכלל כדאי לטייל באיזור אחר בדרך?
תודה,
יובל
-
יולי במאג'ורהיובל שלום,
יום 3 - להתחיל באגם אורטה ובאורטה סן ג'וליו ולהגיע כמה שיותר מוקדם בבוקר כי אח"כ קשה למצוא חניה.
יום 2 - קודם כל לא לשכוח לתכנת את ה-GPS להימנע מאוטוסטרדות. להקפיד לנסוע לפי השילוט הכחול ולא הירוק.
לטייל בלוקארנו לא הספקנו. הגענו וישר עלינו על רכבת הצ'נטוואלי עד הכפר RASA. זהו כפר קטן (בזמנו היו רק 12 משפחות) שלא נוסעות בו מכוניות וההגעה אליו היא באמצעות רכבל שיוצא מתחנת הרכבת. משם חזרה ללוקרנו ונסיעה לעמק ורזאסקה. עד כאן זה המסלול שאנחנו עשינו. רשמתי לי ולא הספקנו שבדרך חזור אפשר להיכנס לאסקונה ולאכול במסעדה שקבילה מספר המלצות בפורום בשם
Grotto Baldoria
כתובת: Via S. Omobono 9, Ascona 0917913298
ניסיתי לחפש עבורך את סיפור הטיול שלנו אבל הפורום כ"כ איטי שאין סיכוי למצוא משהו.
חפש "תמונה אחת שווה יותר מאלף מילים"
עפרה
-
יולי במאג'ורה -
יולי במאג'ורההי יובל,
לא בדקתי כרגע מרחקים, אבל הנסיעה ללסה דרך מוזיאון אלפרוז שבאגם לוגנו נראית לי לא רלוונטית. חבל שתאריכו לעצמכם את הדרך. ובכלל, לפי הבנתי למוזיאון שוקולד נכנסים רק אם הוא על הדרך. זה לא כל כך מעניין בדרך כלל כמו שזה נשמע. אזור אגם לוגנו בהחלט שווה יום טיול, השאלה באיזה קונטקסט. בעיני - עזוב. יש המון רעיונות להרחבה באזור דרום מג'ורה ואגם אורטה, שזה המרחב העיקרי שלכם. בזמנו לקחתי אתי רשימות ארוכות למדי של רעיונות, ואם תרצה אני יכולה להיזכר ברעיונות שהיו על הניר ולא מומשו. היינו עם ילדה בת עשר וכן יצאנו לימי מסע אל מילנו ואל אזור לוגנו, אבל בקונטקסט של ארבעה ימים עם ילדים קטנים, לדעתי עדיף לוותר.
אני חושבת שכדאי לך להצטייד בכמה רעיונות לפעילויות לילדים בדרום האגם. למשל, מגרש הגרוטאות שהדס הזכירה או הטירה שבצד מזרח של האגם, ממול ללסה (נדמה לי שקוראים לה מצודת בורומיאו, בדיוק כמו לאיים), ויש בה מוזיאון בובות רציני. עוד אתר שנחמד מאוד לבקר בו, אם יתפנה לכם זמן, הוא מנזר סנטה קתרינה דל ססו. הוא יושב על הצוק מעל האגם באופן יפהפה. אפשר לשוט אליו מסטרזה או להגיע בנסיעה. אז אולי חתיכת יום בדרום מזרח האגם, במצודה ובמנזר - תמלא לכם את יום המעבר.
מסכימה עם עפרה שכדאי להפוך את הסדר ביום של אורטה סן ג'וליו - הר מוטרונה ולהתחיל מאורטה. לא לוותר על השייט לאי שבמרכז האגם. זה שייט מקסים. הוא מקיף את האי בסירה קטנה, בניגוד למעבורות הגדולות השטות באגם מג'ורה.
כמו עפרה, אני מציעה לבקר בעמק צ'נטוואלי בכפר Rasa. הכפר עצמו מקסים, ואפשר לטייל קצת בטבע בסביבתו (ספונטני, בלי מסלול) ולערוך פיקניק. זו נקודת חמד מקסימה. לא ניסיתי את השילוב של צ'נטוואלי - ורזסקה. הסתפקנו בצ'נטוואלי. קח בחשבון שעם ילדים צעירים אולי הנסיעות יהיו קשות להם. אני חושבת שבילוי באסקונה יכול להשלים את היום יפה. יש באסקונה גם אפשרויות לפעילויות נופש. יש חוף לידו עם כל מיני אפשרויות. ניתן לשכור סירה לשייט עצמאי ולשוט לאיי ברסגו (או סתם לשוט). יש מיני גולף. תסתכל באתר של לוקרנו-אסקונה. כמו כן, עצירה בדרך חזרה בקנרו ואולי שילוב של טיול קצר ברגל (יש איזה הצעה בספר של שלומית) או סתם שיטוט בעיירה ורחצה באגם - כל אלה עשויים להיות כיף. תטיילו בנחת. זה הכי כיף בעולם, יותר מאשר להרוויח עוד חתיכת עמק ועוד סיבוב יפה בכביש.
מילנו לא מאוד הכרחית בעיני בטיול עם ילדים צעירים. אבל תשקלו. אפשר להחליף ביום נוסף באזור דרום מערב אגם מג'ורה ואגם אורטה או לנסוע לספארי.
-
יולי במאג'ורהזיוה בוקר טוב,
ברור שתסכימי איתי לגבי RASA ולגבי אגם אורטה
אלו רעיונות שאת נתת לי לפני הטיול שלנו.....המשך סופ"ש נעים,
עפרה
-
יולי במאג'ורהקודם כל תודה לשתיכן...
הרעיון של אגם אורטה והמוטרונה נרשם וייושם. עפרה, תודה על הקישור, לצערי פספסתי אותו בחיפוש הראשוני ואני רואה שיש לי הרבה מה לקרוא.
כמובן שגם את הסיכום של שירלי קראתי בשקיקה, מה עוד שבטוסקנה ובגארדה ההרכב יהיה דומה מאחר וזבא וסבתא יצטרפו אלינו לנסיעה עד למעבר למאג'ורה כך שהיה מעניין מאד מעבר לטיול לקרוא את כל האינטראקציה בין הדורות.
את הסיכום של זיוה מצאתי וקראתי וגם התכנון כרגע שלנו, הודות לקריאה, הוא לעצור ב-Rasa, לטייל ולחזור. ראיתי גם שיש עוד כפר שיש אליו עלייה ברכבל, מקדיש עוד זמן ונחליט, בכל מקרה, התכנון הוא לעשות רק את חלק ממסלול הרכבת. כרגע עדיין קיימת התלבטות אם להצפין לאחר מכן לעמק או לטייל בלוקרנו/אסקונה, אני מניח שההחלטה הסופית תיפול בחזרה מהרכבת שנראה את הזמן והלך הרוח.
זיוה - לגבי יום המעבר, בהחלט חשבתי לנצל אותו לאיזור הדרום מזרחי של האגם, חשבתי שבמקום נקפוץ לאיזור לוגאנו בידיעה שאמנם יאריך את הדרך אבל הבנות ייהנו מצפייה במפעל. לגבי השיט באורטה, כאמור קראתי את הסיכום שלך וזה רשום בתכנון, כמו גם הביקור ב-Rasa ולזכור לא לפלוט קללות בעברית ברכבל:)
לגבי מילנו, לצערי זה לא יום טיול אלא פשוט נסיעה לשדה התעופה, הטיסה בשעה 12 כך שלא מתוכנן ביקור במילנו.
תודה, יובל
-
יולי במאג'ורהחזרנו השבוע משם
ההמלצות שלי הם להיות כמה שיותר בצד האיטלקי. בעניינו היה הרבה יותר יפה . באזור לוגאנו, לוקראנו הכל מאד מאד יקר. בלוגאנו על כוס קפה משלמים 40 שקלים , נקנקייה בלחמניה ברחוב עלתה 25 שקלים וכדומה.
ממליצה לא לוותר על עמק ורזאסקה מקסים שם יפיפה, לדעתי הרבה יותר מוצלח מטיול בלוגאנו.
בסטרזה ממליצה בחום על מסעדת מאמה מיה. בשיט לאיזולה בלה לא לוותר על הכניסה לארמון. מחיר למבוגר 13 אירו , ולילד 9 אם אני לא טועה. עד גיל 6 כניסה חינם.
ביום האחרון בדרך לשדה אפשר לשוטט קצת בעיר העתיקה של ארונה מאד נחמד שם.
-
יולי במאג'ורההי יובל,
ראיתי אגם מאג'ורה, ראיתי זיוה ועפרה (וגם גלי) - ונכנסתי. ואז ראיתי גם אותי...!
אז כל מה שזיוה ועפרה כתבו על ראסה - נכון ונכון. אני העתקתי מעפרה שקבלה השראה מזיוה. ראסה מקסים, נהדר ומיוחד. רק תכוונו את שעת ההגעה שלא תיפול על הפסקת הצהריים של הרכבל... מאד אהבנו את הנסיעה ברכבת הצ'נטוואלי.
ממליצה מאד לנסוע לעמק ורסאזקה - מקום פשוט מקסים. גלי צודקת בכך שמאד יקר בשוויץ - קחו סנדויצ'ים וקפה בתרמוס.... ותאכלו באיטליה כשתחזרו.
ובאמת - לא לוותר על הארמון המקסים של איזולה בלה. גם שם יקר - אבל שווה מאד.
תהנו עם סבא וסבתא - זו חוויה של טיול בסגנון אחר. קחו במזוודות גם הרבה סבלנות והרבה ראש פתוח... זה טיול שבוודאי ייחרת בזכרונכם וייתן הרבה חוויות משותפות יפות למשפחה המורחבת.
שירלי
(עפרה'לה - קראתי עכשיו שוב את סיפור הטיול שלכם....
) -
יולי במאג'ורהושוב אני...
שאלה לגבי הצ'ינטוולי, אנחנו לא רוצים לנסוע את המסלול המלא מלוקרנו לדומודוסולה, התכנון כאמור לעצור לטיול בראסה וחשבנו כבר לאחר מכן לתפוס את הרכבת בחזרה ללוקרנו.
השאלה היא מבחינת הנוף, האם יש אטרקציה מיוחדת ששווה נסיעה ברכבת עבורה במיוחד בהמשך הדרך או שלאורך הדרך ניתן ליהנות מהנוף גם בלי לעשות את המסלול המלא?
תודה,
יובל
-
יולי במאג'ורהבוקר טוב לכולם
אנחנו נוסעים עם ילדים בגילאים דומים (5 ו-2) באוגוסט הלוהט... לגארדה, קומו ומגורה
עוד לא נכנסתי לתכנון פרטני אבל אני נהנית לקראו בינתיים תוגניות של אחרים.
גלי, אשמח, ובודאי גם אחרים, לקרוא סיכום טיול אם יש או מסלול שתוכנן.
קראתי את הסיפור של עופרה ושל שירלי, אך לא נתקלתי בסיפור שלך, יוה ואשמח לקבל קישור גם אליו.
אתם יכולים לספר מהו עמק ורסזקה, היכן ממוקם ומה מיוחד בו?
תודה
נעמה