הודו בחודשים מאי-יולי
-
היי, אני טסה להודו בשבוע הקרוב עד לתחילת חודש יולי, אני יודעת שזו העונה שמתאימה מבחינת מזג האוויר רק לצפון אבל ממש חבל לי לא להיות ברג'סטאן. השאלה היא אם מתאים להגיע לרג'סטאן באזור מאי?
ועוד דבר, מה עדיף מבחינת מזג האוויר, להתחיל מלה ולרדת דרומה לקאסול דרמסאלה וכו' הוא ההפך?
-
הודו בחודשים מאי-יולילא הייתי בחודשים האלו
למיטב הבנתי, להתחיל במנאלי ובסוף בלה
רג'אסטן- נראה לי לשמור להזדמנות אחרת- מאוד חם
-
הודו בחודשים מאי-יולישני הסנט שלי: אם את ממש רוצה לבקר בראג'סטן (מה שבהחלט מובן!) אז ההיתי ממליץ אחד מהשניים - או להתחיל בכמה ימים בראג'סטן ממש עם הנחיתה (נניח ג'איפור, פושקר ואולי גם אודאיפור) ואח"כ לעלות להימלאיה, או לנסות ולמשוך כמה שיותר אל תוך יולי ואז להגיע לשם בסוף. מבחינת המקומות בראג'סטן אני ממליץ כאמור על ג'איפור, פושקר ואולי גם אודאיפור. אני יכול להעיד מנסיון אישי כי בזמנו הייתי בראג'סטן מאמצע יולי ואילך ומזה"א היה בהחלט לא נורא! - ביולי כבר מגיע המונסון אל ראג'סטן והוא קצת מצנן את החום באמצע מאי-אמצע יוני זה אפשרי אבל לא נעים - טמפ' של 45 מעלות במהלך היום הן דבר סביר בהחלט ומאמצע יוני גם יש לחות גבוהה, כך שמזה"א קצת מגביל את הטיול
. אבל אם כבר בכל זאת מגיעים - ממליץ בחום לקחת חדרים עם מזגן - זה אמנם קצת יותר יקר אבל עושה את הטיול הרבה יותר נוח
!לגבי ההימלאיה: כדאי להתחיל מדרמסלה ולהמשיך לעמקים קולו ופארווטי (מנאלי וקאסול) ואח"כ להמשיך ללדאק (לה). הדרך ממנאלי ללה לא נפתחת בד"כ לפני אמצע מאי ובכל מקרה זהו גם המסלול ההגיוני - במאי המונסון עדיין לא הגיע להימלאיה ולכן בדרמסלה זו עונה נהדרת. מתחילת יוני מתחיל המונסון ודרמסלה הופכת לגשומה ביותר עד כדי כך שכמעט וקשה לצאת לפעילויות בחוץ!. כשהמונסון מגיע - זה הזמן לעבור ללדאק היבשה!
בהצלחה

-
הודו בחודשים מאי-יוליתודה