נסיעה לאפריקה
-
שלום, אנחנו זוג בני 55+ מתעניינים בטיול קמפינג לאפריקה עם חברת overland africa ממפלי ויקטוריה לניירוב ב21 ימים דרך זימבבואה, בוטוצואנה, טנזניה, מאלאווי, זזנזיבר וקניה בקבוצה בינלאומית של עד 18 אנשים. האם יש לכם ניסיון? המלצות? תודה
-
נסיעה לאפריקההי
חיפשתי באינטרנט את החברה שציינת ורק מצאתי חברת-ביניים שמפנה מטיילים לחברות OVERLAND (יש כמה עשרות) אם תעבירי לי את הקישור הישיר, אוכל לבדוק ולראות אם אני מכיר אותם ואם אוכל להמליץ.
לגבי OVERLAND בכלל
הטיול יוצא במשאית מנקודת היציאה ואתם תלויים במשאית עד לנקודת הסיום פרט לכמה ימים שאתם תעברו במעבורת לזנזיבר ותלונו באכסניה או מלון זול.
אתם צריכים להקים את האוהל שלכם בכל ערב ולפרק בכל בוקר.
עליכם להשתתף בהכנת האוכל, העזרה לטבח (חיתוך ירקות, הכנת סלטים וכד,)ובשטיפת הכלים (לפי תור שנקבע בין המשתתפים) מכוון שיש 18 מטיילים ו3 ארוחות ביום, צפו 'להיות בתור' לארוחה אחת בכל יומיים.
בדרך כלל המשתתפים הם צעירים ובייחוד צעירות שפוחדים\ות לצאת לבדם כתרמילאים. (הטיול מוגדר כטיול מחנאות בתקציב נמוך) הלינה היא על מזרני שטח באוהל זוגי (האוהל, מאיכות מעולה)
השימוש במקלחות ובבתי שימוש יהיו בביתנים משותפים של אבלושן שנמצאים באיזורי החנייה והלינה.
ראיתי יותר מזוג מבוגר אחד שהשתתפו בטיולים כאלו אבל מעולם לא שוחחתי עם איש מהם לברר את הרגשתם. כדאי לברר מראש מה הרכב הקבוצה על מנת שלא תמצאו את עצמכם יחד עם קבוצה של כמה בוגרות תיכון צעירות והיסטריות.
כל השאר אני אוהב ואם כבר, הייתי יוצא עם חברה דרום אפריקאית ולא אנגלית או קנייתית.
-
נסיעה לאפריקההיי, ראשית תודה על תגובתך המהירה,
החברה היא african overland tours . כמובן מה שציינת מטריד גם אותנו. אין לנו רצון לטייל עם בני עשרים שרק השתחררו מהצבא. ומנגד ההרפתקה הזו מאוד מתאימה לנו. מחכה לתגובתך
-
נסיעה לאפריקההאם זו החברה עליהם הסתכלתם?
אם כן קחו בחשבון שאלו סוכנים המייצגים את החברות המופיעות מטה כמו 'אקצייה' ו'נומד'
במקרה אני מכיר את שתיהן. וראיתי אותן 'בפעולה' במקומות שונים באפריקה. רוב המטיילים שראיתי ברכביהם היו בנות צעירות (לא 'אחרי-צבא' מכוון שבאירופה לא עושים צבא) אלא אולי צעירות יותר. בנים כמעט ולא משתתפים בטיולים אלו. הם 'אמיצים' יותר ויוצאים לבדם בטיולי תרמילאים.
אם תצאו עם קבוצה כזו, תהיו 'הסבא והסבתא' של הטיול ותקבלו הרבה כבוד (ומעט התחשבות)
זו יכולה מצד אחד להיות חווית חיים ומצד שני.... נו.... משהו אחר.
כשתסתכלו בתמונות מהאתר, תראו תמונה אמיתית של סוג המשתתפים והגילים שהם מייצגים.
כדאי לכם לברר מראש עם חברה מה יהיה הרכב המשתתפים וגילם. אבל, אף אחד לא יוכל לדעתי להבטיח מראש.
ללא קשר: זו חווית חיים.
אגב: ישראלים משום מה כמעט ולא משתתפים בסוג כזה של טיול. (אולי בגלל היוקר?) במשך השנים שאני משתתף כאן בפורום שמעתי אולי על אחד או שני מטיילים ישראליים שטיילו בדרך זו.
-
נסיעה לאפריקהכמו שכבר נאמר, במרבית הטיולים הללו, מדובר בחבר'ה צעירים, לרוב אמריקאים/אוסטרליים/מערב-אירופאי. פגשתי במהלך שהותי ביבשת מספר לא קטן של טיולים מסוג זה - לא לחינם מכנים אותם "הנג-אובר-לנד". ברגע שהם מגיעים לנקודת הלינה, ארגזי הבירות נשלפים. נראה שהחוויה העיקרית שלהם מהטיול היא אכן השתיה.
כמובן שאם תבדקו ותגלו שבטיול זה המשתתפים דווקא בוגרים יותר, זאת יכולה להיו8ת חוויה.
עוד דבר שכדאי לקחת בחשבון הוא אורך המסלול - אמנם שלושה שבועות הוא לא פרק זמן קצר, אבל עדיין מדובר במסלול ארוך, ובנסיעות לא קצרות.
אם מקבילים את זה לאירופה, אז השאלה היא כזאת - אם היו לכם 3 שבועות באירופה, הייתם מעדיפים להתמקד במדינה אחת או שתיים, או להספיק 7 מדינות?
אז נכון שאפריקה פחות נגישה, וכנראה לא תטוסו אליה שוב גם בשנה הבאה, ונורא קורץ להספיק גם את מפלי ויקטוריה וגם את אגם מלאווי וגם ספארי בקניה וגם.... - אבל עדיין, מדובר בנסיעות ארוכות בכבישים אפריקאיים.
-
נסיעה לאפריקהתודה עידו,
אתה מעורר בדיוק את הדברים שאנחנו חוששים מהם. אנחנו אוהבי טיולים, לא מפונקים רק רוצים סביבה מתאימה לגילנו. המסלול ואופן הטיול מאוד מתאים לנו זו הזדמנות לקבל איזשהו מושג ראשוני על אפריקה. ומי יודע אולי נתאהב בה ופחות נחשוש לטייל לבד ונחזור שוב.
אתה יכול להמליץ לנו מה לעשות כדי להבטיח את הרכב הקבוצה ?למרות שמחכים לתשובה מהחברה. האם אתה מכיר חברה שכן מתאימה את ההרכב ועושה טיולי overland?