עזרה בתכנון טיול
-
היי! פעם ראשונה שלי כאן אז לרחם עליי קצת כי אני באמת אובדת עצות כבר...
אני מתכננת טיול עם חברה לאסיה בספטמבר [סין יפן ודרום קוריאה] ואני לא לגמרי בטוחה איך להתחיל ואיפה ושמח לקצת עצות מאנשים עם ניסיון ^^
-התכנון בנוי לבין 4-6 חודשים, כמה כסף בערך אצתרך?[ כמובן טיול תרמילאים, לישון בהוסטלים לא לבזבז הרבה אבל עדיין להצליח לטיייל עם כסף למסעדה פה ושם וקצת מזכרות]
- איפה כדאי להתחיל?
- ואני מנסה לתפוס סוכנת נסיעות לעזור לנו עם הטיול אבל כל פעם שאני מתקשרת כולם מנתקים בפנים [כלכך נחמד מידם אני חייבת להגיד
] אז אשמח להמלצה מימישהו
-וכל מיני טיפים בכללי אם יש או המלצות על מקומות
תודה מראש ^_^!!! -
עזרה בתכנון טיוללא טיילתי באף אחד מהמדינות שציינת, אז כמה עצות כלליות עד שיגיעו מי שיודעים:
לגבי סוכנת נסיעות - אני מניחה שאת מתקשרת עם הרבה שאלות ומעט מאד "שורות תחתונות"... סוכנת נסיעות (בטח היום) יכולה לעזור לך עם ויזות, רכישת כרטיסי טיסה, ובפגישה פנים אל פנים, אולי גם מעט עצות קונקרטיות, אבל רק אחרי שאת יודעת מה את רוצה ובטח לא בטלפון, כשמבחינתה את עוד שיחה "שלא ייצא ממנה כלום".
עד ספטמבר יש עוד מלא זמן. מציעה שתתחילו עם שני דברים במקביל - האחד, תקראו בפורום דיונים על המדינות שמעניינות אתכן. לא משהו קונקרטי, פשוט דיונים מהשבועות/חודשים האחרונים. סביר שאת רוב התשובות לשאלות שלך תוכלי למצוא כבר בשלב הזה - איך מתניידים, מה העלויות, מה העונה המתאימה לכל מקום, מסלולים מעניינים וכו'. במקביל, חפשו הרצאות עליהן (יש בסניפים של למטייל וגם בחנויות אחרות לציוד מטיילים) ותלכו להקשיב. זה עוזר להתפקס.
מצרפת טיפ לגבי תכנון טיול ארוך. הוא אמנם מתייחס להודו אבל מתאים לכל טיול ממושך.