כמה שאלות לגבי ויזה
-
היי,
אני צריך לחדש את הויזה, אחרי שהייתה לי ויזה לשנה בלבד שקיבלתי אחרי השחרור, לפני 5 שנים.
לפני כשנה וחצי הלכתי להוציא אבל להפתעתי נדחתי, למרות שהייתה לי עבודה מסודרת והכל.
אני חושש להידחות שוב ולכן רוצה להקפיד על כל הפרטים, אז כמה שאלות -
1. לויזת תייר, אני צריך לבחור בסוג B, ואז בפירוט ב- b1/b2. נכון?
2.האם חובה לתת שם מקום בו אשהה? לשים סתם שם של מלון, או שאפשר לכתוב NONE?
3. בשאלה עם מי אני טס, כאשר אני מתכנן לטוס עם החברה, איך להגדיר אותה ביחס אלי? Spouse, או שזה רק לבעל ואשה?
4.בשאלה האם סורבת לקבלת ויזה, צריך לפרט. יש עניין לכתוב שאני לא יודע למה סורבתי?
5.איש קשר בארה"ב - כמו בשאלה 2, האם חייב או לכתוב NONE? אני לא בטוח שאפשרי בכלל
6. קרובי משפחה בארה"ב - עוזר לי לסמן שכן?
7.טלפונים - צריך לציין עם קידומת ישראל או לא?
8. על כמה שנים אחורה צריך לדווח בעבודות שעבדתי?
9. עוד משהו שכדאי לדעת?
תודה רבה
-
כמה שאלות לגבי ויזהלא חידשתי לאחרונה ויזה, אבל רוב השאלות לא השתנו לאורך השנים.
1) ויזת עסקים/תירות היא B1/B2
2) על פי המלצת סוכן נסיעות הכנסתי שם של מלון בניו יורק. מובן שבמקרה זה, הטיול עליו מספרים בראיון צריך לכלול את ניו יורק.
השאלה מטומטמת, היות והמלצת האמריקאנים היא לא לעשות תוכניות עד קבלת הויזה, כך שאיך ניתן לתת כתובת בארה"ב בשלב זה. ובכל זאת...
3) Spouse מתיחס לבת זוג פורמלית (קרי, אישתך). לא יודע האם כדאי או לא כדאי לציין שאתה נוסע עם החברה שלך.
4) לשימחתי לא סורבתי ויזה, אבל למיטב ידיעתי, כאשר מסורבים מקבלים סיבה. מובן שלא מדובר בסיבה מפורטת, אבל משהו מקבלים. לדעתי עליך לרשום את הסיבה שנתנו לך בזמן הסרוב.
5) איש קשר בארה"ב - אני כתבתי NONE. לרוב המטיילים אין איש קשר בארה"ב.
6) השאלה על קרובי המשפחה לא היתה בטופס כאשר מילאתי. בראיון נשאלתי על כך ועניתי שיש לי בני דודים בארה"ב, אבל אינני מתכנן לבקר אותם. זה לא השפיע על החלטתם לתת לי ויזה.
7) כן
לא ממש יודע. אני חושב שכדאי לכסות עד 10 שנים, אבל זה תלוי כמה מקומות עבודה עברת בזמן זה. אם הרבה, אולי להסתפק ב- 5 שנים.9) לא לשכוח מכתב מהעבודה וכן 3 תלושי משכורת אחרונים.
-
כמה שאלות לגבי ויזהתודה רבה!
לגבי איש הקשר מסתבר שאי אפשר לדלג, אז הכנסתי שוב את שם המלון.
ועוד שאלה- Have you attended any educational institutions at a secondary level or above?
זה מדבר רק על תואר שני ומעלה? כי זכור לי מפעמים קודמות שכן כותבים על לימודים
-
כמה שאלות לגבי ויזהאני חושב ש- secondary level מדבר על תיכון, וש- primary level הוא בי"ס יסודי.