גליישר פארק
-
האם כדאי להוסיף יום לשהות בגליישר, על-מנת לעבור לטייל בשמורה בצד הקנדי?
-
גליישר פארקהיי
לפני שאביע דיעה משלי,כמי שעברו אחה"צ (15:00)את הגבול הקנדי והגיעו לביקור בווטרטון(השמורה בצד הקנדי),ניצלנו את הימים ארוכי האור ,ל-4 שעות ביקור, ולינה בכפר של השמורה,וב-9:00 למחרת בבקר הגיעו בחזרה לכניסה המזרחית של הגליישר פארק,
- חשוב לשמוע כמה ימים יש לכם מוויטפיש ועד החזרה לוויטפיש לאחר סיום הביקור בגליישר.
מוני
-
גליישר פארקתבררו קודם מה פתוח שם. כשהיינו בקיץ האחרון, הכביש העיקרי בווטרטון היה סגור והגישה היתה מוגבלת. בסה"כ המקום יפה, אבל הקונצנזוס אצלנו ברכב היה שגליישר יותר יפה. בכלל, בפארקים האמריקאים תמיד יש מה לעשות בפעילות מודרכת ריינג'רים ובקנדים יותר משעמם.
סיכום הביקור שלנו בווטרטון -
-
גליישר פארקענת
כשמדברים על ווטרטון אף אחד לא ממתכוון להזכיר /להשוות אותו בנשימה אחת עם גליישר,אין שום מקום להשוואה,אלא למי שזמנו איתו באיזור בזמן הביקור בגליישר שהוא ללא תחרות בהרי הרוקיס האמריקאיים, שיציץ סך הכל כתוספת בפארק הקטן הזה ,
מוני
-
גליישר פארקהיי,
אם זה רלבנטי, אציין שבשנה שעברה היינו ברוקיס הקנדיים (ג'ספר עד קנמור).
לאחר הלינה בוויטפיש יש לנו שלושה ימים מלאים בגליישר, כאשר ביום השלישי נחזור ללינה בוויטפיש.
ענת, למרות שאינני יכולה להשוות בין השניים כי עדיין לא ביקרתי שם והציפיה שלי מגליישר גדולה (לאור מה שקראתי), עדיין התמונות שלכם מווטרטון מהממות.
-
גליישר פארקמוסיף תמונות ,ומעיר שלמזג האויר יש חשיבות להחלטה לקפוץ לווטרטון או לא.
התמונות שאני מצרף היו משתדרגות אם לא היה מעונן,ולפרקים גשום.
בהחלט כדאי לברר מצב הכביש ל-Cameron Lake שבתוך הפארק,כביש מפותל בינות לפסגות(16 קמ כל כיוון),ואפשר לשאול זאת במרכז המבקרים בגליישר פארק.
במסגרת שלושה ימים שיש לכם אפשר לדעתי לגוון בביקור קצר גם בפארק הזה.
מוני
-
גליישר פארקווטרטון כבודו במקומו מונח מבחינת הנוף. מדובר בסופו של דבר באותה יחידה גיאוגרפית ולא בכדי השניים נחשבים פארק בינלאומי אחוד.
כמו בפארקים קנדיים אחרים שהיינו בהם, לא הרגשנו את "אווירת הפארקים" האמרקאים, מבחינת פעילויות וארגון. בגליישר יש יותר "אווירה", יותר ריינג'רים, הרצאות, תצפיות מודרכים, סיורים מודרכים וכד', מה שמאפשר לגוון פעילויות מיום ליום גם באותו מקום (מאני גליישר לצורך העניין). אני חושבת שאתם לא חייבים להחליט עכשיו. אין מניעה במקום להחליט ש"קופצים" לצד הקנדי בבוקר ואחה"צ עושים פעילות באיזור מאני גליישר. כמו שמוני אמר, צריך להתחשב במזג האוויר, מצב הדרכים ועוד ושווה להתייעץ עם הריינג'רים בגליישר עם ההגעה.
-
גליישר פארקאני רוצה לציין שבטיולים שלנו מאוד נהננו בקנדה, אך תמיד שעברנו לצד האמריקאי הרגשנו מן הרגשה של "כמו בבית" יותר נוח, יותר מוכר....
עפ"י מה שאני מבינה מכם, כשנהיה בגליישר נחליט אם לעבור לביקור בווטרטון, כלומר אין צורך להוסיף יום לפארק.
-
גליישר פארקבמיוחד להוסיף יום ולהזיז את החלוקה שלכם לכל הטיול ?-אין צורך!!
רק אם מוצאים חור של קצת יותר מחצי יום, עם התחלה יחסית מוקדמת, ולא טועים בכביש המוביל ממאני גליישר ישירות לווטרטון והתנאים הסביבתיים טובים, לא מגונה לשלב גם את הפארקון הזה לגיוון.
מוני