ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סלובניה - והפעם שאלת מערות

פורום טיולי משפחות
    8
    8
    1812
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ayeletback
      ayeletback נערך לאחרונה על ידי

קראתי המון. כל אות שניכתבה בפורום ובמקומות אחרים.

יש די קונצנזוס לגבי שקוציאן והיא נישמעת מרתקת ומיוחדת ובה בוודאות נבקר.

הדילמה היא לגבי פוסטוינה.

חוות הדעת נעות בין מקום מדהים בלתי נישכח ואסור לפספס, לבין סתמי ובדיוק כמו מערת הנטיפים בבית שמש ( שהיא יפה מאוד אבל כבר היינו וראינו ).

אני נוטה לוותר על פוסטוינה מהטעמים הבאים:

- 2 מערות ביום ניראה לי יותר מידי

- הילדה שהיתה בבית שמש לא נהנת

- גם אני לא גרופי של מערות נטיפים ומערות בכלל

אני מפספסת משהו בגדול?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • skinamon1
        skinamon1 נערך לאחרונה על ידי

אנחנו היינו בפוסטוניה בלבד, הייתי מאוד סקפטית לגבי ההנאה של ילדי מהמקום. 

אין מה להשוות בין המערה בבית שמש למערה הזו.

המערה מאוד מתויירת , אך הכל מתוקתק ומתנהל כמו שצריך. 

מה שיצר אצל ילדי עניין רב היה מכשיר האודיו שקיים גם בשפה העברית.

הקפידו להקשיב להסברים לפי התחנות.

אנחנו אהבנו, יחד עם זאת לא בטוחה אם זה לא יותר מדי שתי מערות.

קראתי על כאלה ששילבו, אנחנו הסתפקנו באחת.

• טל גלינה10
          טל גלינה10 נערך לאחרונה על ידי

מערת פוסטוינה היא כמו מערת הנטיפים שלנו כמו שקניון וינטגאר הוא הבניאס, כמו שהכנרת היא אגם בלד... אכן ארצנו התברכה במקומות יפים, אבל ....

הבחירה הטבעית שלי הייתה כמוך לבקר במערת שקוציאן. בסוף היא ירדה מהתוכנית מכיוון שהבנתי שיש בה הרבה מדרגות וחלקנו מאותגרים ספורטיבית.... (ככלל, כל אתר בסלובניה שנסחף עם המדרגות, ירד ממסלול הטיולים שלנוangry ).

גם לי נדמה ששתי מערות גדולות באותו יום עלולות ליצור "הרעלת מערות". אנחנו, אומנם, היינו באותו יום גם בסיור הקצר במערת קריזנה וגם בפוסטוינה, אבל מערת קריזנה היא סיפור קצת אחר שמתבסס יותר על החוויה ופחות על יפי הנטיפים. הנטיפים בפוסטוינה מאוד יפים ומרשימים. לעיתים נותנים את התחושה שבורא עולם קצת הגזים כאן. יותר מידי נצנצים. הנסיעה ברכבת והמדריך הקולי אכן מכניסים איזה טוויסט נחמד בעלילה.

בשורה התחתונה: לדעתי מערה אחת גדולה ביום זה מספיק. אם שקוציאן יותר "מדברת" אליך, תבקרו בה ולא בגלל שמערת פוסטוינה היא סתמית. היא ממש לא.

• אמה
            אמה נערך לאחרונה על ידי

תובנות של בן 20 שלי- פוסטוינה,מתויירת הרבה יותר,מעניינת,נסיעה בקרוניות קצת קלסטופובית.

שוקוציאן-אם לבקר רק במערה אחת-אז בה. טבע אין סופי,בזמנו לא היו דוכנים וסמנים תיירותיים.מבחינת ההתרשמות וואו עצום.

רשמתי כי הוא בכול זאת אדם צעיר אם ראש קצת אחר.

אנחנו כנראה נהייה גם באחת מהן...חבל לי,הייתי בכייף מסיירת בשתיהן.

לגבי השוואה של מקומות בארץ לחו"ל.יש לנו ארץ נהדרת,יפה עם פוטנציאל אדיר,ומשאבים דלים שהולכים ..לאן שהולכים.אז יש שינוי בבניאס,היו מזרקות בכינרת,יש לנו את עכו ואת בית לחם הגלילית,ואת ואת...ותמיד אני שואלת מתי נבין שאפשר גם אחרת.מתי נתייחס לכנרת שלנו בכבוד המגיע לה,לעיר שלחופיה,ננקה קצת,נפתח קצת....חבל.

פעם מיששהו השוואה יער  או אזור של יער כל שהו באירופה ליער חדרה.

תהיתי שעות האם הכותב היה ביער חדרה,חוץ מיום עצמאות או יום מיימונהindecision

• וולף 2001
              וולף 2001 נערך לאחרונה על ידי

פוסטוינה - המערה יותר מתאימה לבני נוער צעירים, הרבה פחות הליכה ומאמץ. באים רואים הולכים.

שוקוציאן - יש הרבה יותר הליכה. לטעמי, פחות מתאימה לבני נוער. בכל מקרה, עם בני נוער, לעשות רק מערה אחת.

תהנו.

• לבון רחל  קולומבוסית
                לבון רחל קולומבוסית נערך לאחרונה על ידי

היי איילת

כאחת פריקית של מערות נטיפים אז הייתי גם בשקוציאן וגם בפוסטוינה וגם במערת אבשלום.

יכולה לאמר לך שדווקא פוסטוינה היא המעניינת מכולן בגלל העושר והגודל שנוסעים בה בקרונית על פסים כמו רכבת וחולפים על אין ספור נטיפים בדרך ואח"כ מבקרים גם בפנים

מעל שעה בטיול רגלי.

שקוצי'אן היא יותר חווייתית מאשר מערת נטיפים קלאסית. איני יודעת בני כמה ילדייך אבל מבחינת קושי פיסי שקוצ'יאן קשה יותר. לקראת סוף המסלול עולים כמעט ברצף אחד 200 מדרגות ובסה"כ בכל המערה עולים ויורדים 500 מדרגות.

אם הקושי הפיסי אינו מהווה בעייה אז ממליצה מאד לראות את שתיהן כי הן שונות לגמרי.

בנוסף אולי את יכולה לארגן שאחת לראות אחרונה ביום קודם והשנייה למחרת על הבוקר.

בכל אופן אם בוחרים לבקר בשתיהן אז קודם שקוצ'יאן ואח"כ פוסטוינה.

בפוסטוינה יש להתלבש עם מעיל וכובע כי בגלל הנסיעה ברכבת פתוחה זה קר במערה.

טיול מהנה

רחל  לבון

• ליליה נ.
                  ליליה נ. נערך לאחרונה על ידי

היי איילת,

היינו בשקוציאן - מעולה בכל הבחינות, אתגרי (לא קשה) בבחינה פיזית - שווה!

על מערת פוסטוינה גם אנחנו וויתרנו.

אבל לא וויתרנו על מערה PREDJAMA שנמצאת מתחת לטירה באותו שם, הטירה בחוץ יותר מרשימה מבפנים, אבל המערה מאוד מאוד מומלצת!

לא ידעת בן כמה הילדים, אבל יש שם ממש מפלסים, ועלייה למפלס (קומה) הבאה כרוכה בטיפוס על סולמות, לא מתאים לילדים קטנים מאוד, בן היה בן 8, היה בסדר.

המסלול קצת, 800 מ', אבל מאוד מעניין, חלקו בחושך מוחלט, כמובן יש להביא פנסים וסבטצ'רים.

http://www.postojnska-jama.eu/en/other-sites/cave-under-pred jama-castle/

• אלי_88
                    אלי_88 נערך לאחרונה על ידי

אמה .בית לחם הגלילית?אם אני לא גר פה מה נישאר יפה???.blushblushחחחחח

• 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון