ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול לבד

פורום דרום אמריקה
    10
    19
    8637
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • maor45677
      maor45677 נערך לאחרונה על ידי

שלום כולם,

יצא שהתשתחררתי לפני החברים שלי, בהרבה.. ואין טעם שאני אחכה להם לטיול.. השאלה שלי היא כזו., האם מומלץ לצאת לטיול בדרום אמריקה לבד? זה שווה את זה או שלא לוותר על שותף לדרך?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אורי
        אורי נערך לאחרונה על ידי

טיול לבד

זו שאלה שאתה צריך לשאול בעיקר את עצמך. יש כאלה שמתאים להם לטייל לבד ויש כאלה שצריכים עוד מישהו איתם.

אני טיילתי לבד שנה וחצי בדרום אמריקה ונהנתי מכל רגע. היה לי ברור מהרגע שבכלל חשבתי על הטיול שאסע לבד, מבחינתי זה חלק מהחוויה. יש הרבה יתרונות בלטייל לבד, למשל, העצמאות לעשות מה שבא לך ורק מה שבא לך (ולא לאף אחד אחר), החוסר בתלות באנשים אחרים, ועוד ועוד. מצד שני, זה אומר שאתה צריך לתכנן הכל בעצמך, ולא יכול פשוט לקום בבוקר ולצפות שמישהו יקח אותך לטייל.

אבל, טיול לבד מחייב אותך להיות אקטיבי, מציע לך אפשרות לפגוש המון אנשים מעמים ותרבויות שונות, שיש סיכוי טוב שלא היית מכיר אם היית מטייל עם שותף, ולדעתי, טיול לבד זו חוויה שאין כמוה. טיולים אחרים שעשיתי בזוג, למשל, טיול של חצי שנה במזרח עם זוגתי, היה שונה ללא היכר. טוב, אבל שונה לגמרי. וברור לי שהטיול ההוא לבד שעשיתי כשהשתחררתי מהצבא הוא חוויה שלא תחזור.

אגב, טיול לבד לא אומר שתהיה לבד בטיול. אתה תפגוש המוני מטיילים אחרים, עם חלקם ודאי גם תטייל למשך זמן מסויים. אבל, זה אומר שלא תהיה מחוייב אליהם, ואם יום אחד יתחשק לך לעשות משהו אחר, תוכל לעשות זאת מבלי הצורך לתת דין וחשבון, או לחוש אי נעימות.

אז, תפנה את השאלה לעצמך. האם מתאימה לך כזו חוויה? האם אתה אדם עצמאי שאוהב להחליט בשביל עצמו ולעשות מה שבא לו?

• maor45677

טיול לבד

אני תאמת גם ככה מתכנן הכל לבד ולא סומך על אף אחד שיעשה את זה בשבילי אז זה מתאים לי מהבחינה הזו.. ממש עזרת לי עם התשובה שלך.. ;]

כמה יצא לך שבזבזת בחודש בפרו או אקוודור למשל?

• אורי
            אורי נערך לאחרונה על ידי

טיול לבד

מחירים תאלץ לשאול אנשים אחרים, כי מאז שאני טיילתי שם עברו כבר 8 שנים. אני טיילתי שנה וחצי עם 50 אלף. אני מניח שהיו זה מספיק לחצי שנה Smile

• keves160
              keves160 נערך לאחרונה על ידי

טיול לבד

אני כבר יצאתי יותר מפעם אחת לבד לטיול, ובשבוע הבא אעשה זאת שוב...

יש קטעים שזה קשה יותר מאשר לצאת עם עוד אדם, אבל יש לזה גם לא מעט יתרונות - אתה לא מתפשר על מה שאתה רוצה, קל יותר לפגוש אנשים (במיוחד אם אתה מעוניין להכיר מטיילים זרים ולא רק לדבר עברית כל הזמן) וכו'.

• maor45677

טיול לבד

מגניב.. תודה על התגובות?

keves160 אולי אתה תוכל להגיד בערך עם כמה כסף כדאי לי להיערך?

• Nadav3222791
                  Nadav3222791 נערך לאחרונה על ידי

טיול לבד

אני טסתי בשנה שעברה לדרום אמריקה עם חבר ממש טוב שלי היינו חודשיים בארגטינה וברזיל ובאיזשהו שלב הבנו שאין ברירה אלא להתפצל כי הטיול הגיע די למבוי סתום הוא רצה לחזור לארגטינה כי הוא הכיר שם מישהי ואני אמרתי שאין מצב שאני חוזר כשיש לי עוד 4 מדינות לפניי בתכנון ויש לי חודשיים לחזרה ,אז התפצלנו (ברוח  טובה האמת אבל לא תמיד זה ככה עם שותפים) והמשכתי לבד ל4 מדינות (קולומביה,פנמה,גוואטמלה ומקסיקו) לחודשיים של טיול ואת האמת ?הכי נהניתי כשהייתי לבד כי כשהייתי עם החבר שלי בגלל התחשבויות פספסתי מלא דברים שבדיעבד הצטערתי עליהם אבל כשהייתי לבד לא פספסתי כלום ועשיתי מה שאני רוצה לפי מה שאני מחליט ...אם אני מחליט שאני נמצא במקום איקס רק 4 ימים אז נמצא שם רק 4 ימים ועובר למקום וואיי .

כמו שכתבו פה לטיול לבד יש המון יתרונות זה עצמאות,זה להיות תלוי רק בעצמך ,זה מחבר אותך יותר לאנשים ותיתפלא לראות כמה אנשים מטיילים לבד.

נניח בסוף החודש אני טס שוב לדרום אמריקה למדינות אחרות  : בוליביה,פרו ואקוודור והפעם מראש כבר אני טס לבד .

אני במקומך טס לבד אולי קצת לא נעים בהתחלה לטוס לבד אבל שטויות מכירים אנשים תוך שניות בטיול (ואל תגביל את עצמך רק לישראלים,גם כיף להתחבר למקומיים ולאירופאיים וכו' ) .

• scarymovie4
                    scarymovie4 נערך לאחרונה על ידי

טיול לבד

אני בעיקרון טסתי עם חברים לדרום אמריקה, אך באמצע הטיול נפרדתי מהם לחודש כי רציתי לטייל במקומות אחרים. זו הייתה חוויה אדירה. רמת החופש האבסולוטית שאתה מגיע אליה, שאף אחד לא מחליט בשבילך, ואתה יכול להחליט אם בא לך לטפס מחר על הר געש או לבקר במושבה של אלפי פינגווינים או לעשות מחר צניחה חופשית, זו תחושה שקשה להסביר אותה במילים.

כשאתה לבד אתה הרבה יותר פתוח לסביבה, למקומיים, ולאנשים שסביר להניח שלא היית יוצר איתם קשר אם היית מטייל עם חברים, בסביבה המוכרת והבטוחה שלך.

מלבד זאת, בדרום אמריקה יש קסם מיוחד, האנשים נורא ידידותיים ואתה יכול לפתוח בשיחה עם אדם זר ולהרגיש כאילו אתם מכירים כבר כמה שנים, ככה שתוך זמן קצר אחרי הנחיתה אתה כבר מוצא אנשים לטייל איתם.

מעבר לזה, אם אתה עדיין לא מרגיש בנוח להתחיל ממש לבד, אפשר לחפש שותף\ה לנחיתה רכה, ככה לימים הראשונים.

כך או כך, אני מקנא בך נורא, הלוואי והייתי יכול להחזיר את הזמן אחורה ולצאת שוב למסע הזה, זאת חוויה מטורפת.

• keves160

טיול לבד

המידע שאתן לך לא יעזור לך... לא עשינו טיול סטנדרטי. הגענו בתכלס בשביל אנטארקטיקה ואי הפסחא, שני יעדים יקרים ורחוקים בטירוף, ועל הדרך טיילנו בצ'ילה-ארגנטינה. בנוסף, שנינו תרמילאים ותיקים (לאחד זה היה מסע תרמילים שלישי, שלי הרביעי), אז יש דברים שכולם עושים ואנחנו פוסחים עליהם - למשל קרטרה אוסטרל, שנראתה בדיוק כמו מלא מקומות שכבר ראינו בניו זילנד ובקנדה, אז החלטנו לא לטרוח.

• keves160

זה לא קסם מיוחד לדרום אמריקה

זו אחוות תרמילאים. מניסיון, מצאתי את זה גם ביבשות אחרות, מטיול בקוטב ועד אפריקה וניו זילנד.

• maor45677

דרום אמריקה

תודה רבה על ההיענות והתשובות חברים..Grin

אז גרמתם לי בהחלט להחליט ומקווה שאני יהנה (מאוד חח)

• keves160

דרום אמריקה

בהצלחה. לי יש כבר טיסה לעוד פחות מיומיים לטיול תרמילאים לבדי ליבשת אחרת, מקווה שהכל יילך קל ופשוט.

• topaz.w
                              topaz.w נערך לאחרונה על ידי

טיול לבד

אני בדיוק באותה הסיטואציה ומתלבטת ממש מה לעשות... 

• elebaires_israel
                                elebaires_israel נערך לאחרונה על ידי

טיול לבד

אני כרגע מטיילת לבד בדרום אמריקה ואין מה לעשות- לפעמים קשה יותר ולפעמים פחות- אני חושבת שהחוויה בלטייל לבד היא לגמרי שונה מלטייל עם עוד מישהו- אם אתה אוהב חוסר וודאות ויודע להתמודד עם זה אז אני מציעה לך לבד. רק קח בחשבון שאתה חייב לשלוט בשפה- בלי זה אתה פשוט מפספס את כל החוויה המקומית

• niros82
                                  niros82 נערך לאחרונה על ידי

טיול לבד

לוקח זמן ללמוד לטייל לבד.

כשהתחלתי את הטיול שלי, נסעתי מבואנוס איירס לשמורה של אל פאלמאר -מקום בלי תשתיות תיירותיות, ובלי מטיילים אחרים, עם ספרדית מאוד קלוקלת. זה היה קשה מאוד.

אחר כך, חודשיים אחרי, טיילתי לבד בארגנטינה ובעיקר צ'ילה - ולא יכולתי אחרת.

לומדים לטייל לבד. השפה, כמובן, עוזרת. אבל גם להיות לבד, ולא לסבול. איך למצוא מקום לישון.

לקנות אוהל. קשה לומר כמה אוהל חשוב כשמטיילים לבד (לא בערים גדולות, אבל במקומות קטנים כמו דרום דרום צ'ילה, או מקומות בלי תיירים? - מאוד עוזר)
                                  איך לפגוש אנשים. לעשות טרקים לבד - למרות שבדרך כלל פוגשים אנשים.

החירות שיש בזה היא לא נתפסת. אם לא עשית טיול כזה לבד, לא עברת שום דבר כזה.

אין שום דבר שאתה חייב לעשות. שום דבר. רוצה ללכת? זהו, עולים על אוטובוס וגמרנו.

רוצה לקרוא ספר כל הערב - סבבה. רוצה לטפס על הגבעה ליד הכפר ולראות את הנוף? - לך על זה. רוצה לדבר עם אנשים - כמעט תמיד יש מסביב.

• חתול-רובוט
                                    חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

לא מתאים לכל אחד

מעולם לא הבנתי את הפולחן של לטייל לבד. כמו שכתבה המורה לספרדית - יש לזה יתרונות ויש לזה חסרונות. את היתרונות נירוס הציג כאן נהדר. אבל לא הכול ורוד, וטיול לבד עלול להיות מלווה פעמים רבות בתחושות של בדידות, חוסר ביטחון אישי, חוסר-אונים ותיסכול, ובמצבי חירום [או סתם סיטואציות מבאסות] הרבה יותר כיף ונחמד שיש איתך מישהו שאפשר לסמוך עליו. כמו שאמרה המורה - אם מטיילים לבד אז כדאי מאוד לדעת את השפה המקומית. זה משדרג את איכות הטיול באופן מוחלט.

אני גם לא קונה בהכרח את הסיסמאות של 'טוס לבד, תפגוש אנשים, תטייל איתם'. זה לא מתאים לכל אחד, לא כולנו חיות חברתיות ולא כל אחד מסוגל ליצור קשרים עם מטיילים אחרים, ויש די הרבה מקומות שהאווירה בהם לא בדיוק מעודדת חיבור כזה בין מטיילים.

באופן אישי טיילתי לבד וטיילתי עם אנשים נוספים, כאלה שהכרתי מראש ואחרים שפגשתי במהלך הטיול, ובדרך כלל הכי יותר נהניתי לטייל בשניים - עם חבר טוב באמת או עם בת זוג. היו לי כמה חוויות מופלאות כשטיילתי סולו - כאלה שלא היו יכולות להתרחש אם הייתי מסתובב עם אדם נוסף - אבל באותה מידה גם הטיול עם אנשים נוספים העניק לי התנסויות מיוחדות, שבתור מטייל בודד לא הייתי זוכה להן [שלא לדבר על טיול עם תינוק, אבל זה כבר באמת נושא לדיון אחר]. ואחרי כמה שבועות לבד זה בדרך כלל נמאס. בכל מקרה, הייתי ממליץ להתנסות בכל הדרכים. ולהכיר בזה שלא מדובר בנושא אובייקטיווי שאפשר פשוט לקבוע לגביו ש'הכי טוב לטייל לבד/בזוג/בקבוצה', אלא מדובר בעניין מורכב שקשור לאישיות של כל מטייל. אני מכיר לא מעט אנשים שיצאו לטייל לבד וחזרו במהירות ועם הזנב בין הרגליים. כאמור, לא מתאים לכל אחד.

אבל במקרה של מאור, מחבר ההודעה המקורית - מההודעות שלך כאן בפורום נראה לי שלא תהיה לך שום בעייה ושתסתדר יופי. Smile

• maor45677

לא מתאים לכל אחד

תודה רבה על התשובות המגוונות חברים!!

מעריך מאוד!

מה שאני כן יכול להגיד זה שאני מאוד אוהב את העצמאות שלי ולהתיידד עם אנשים זה דבר שבא לי בסבבה.. ככה שאני לא דואג מהבחינה הזו..

מה שמדאיג אותי זה התכנון עצמו.. בחיים לא הייתי בדרום אמריקה ואני לא יודע איפה לעבור מה לעשות ואם אני בעיר מסויימת איך אני יוצא פשוט לטרק? מה כאילו בא לי אז אני מתחיל ללכת או שיש מקומות מאורגנים???

• yoniofri
                                        yoniofri נערך לאחרונה על ידי

לא מתאים לכל אחד

אחי אתה נשמע בחור לעניין, פשוט תטוס ותבין הכל תוך כדי.

טיול פריסטייל לבד זה הדבר הכי מטורף שיש.

אם תרצה ואם לא תמיד יהיו מסביבך ישראלים ככה שכל האופציות פתוחות.

החסרון היחיד והגדול בלטייל לבד- שאין לך מישהו בסביבה להיזכר לחלוק חוויות ולהתגעגע לטיול ביחד איתו, כמה שנשמע מצחיק, זה באסה.

הכל נכתב מתוך ניסיון כמובן.

בכל מקרה אתה תעשה חיים זה טיול מטורףףףףףףף

• niros82
                                          niros82 נערך לאחרונה על ידי

לא מתאים לכל אחד

אני מציע לך ללמוד ספרדית. מאוד!

אני גם מציע לך לפתוח מפה (גוגל מפס, למשל), ולהבין איך המדינות שאתה הולך לטייל בהן נראות, באופן כללי.

לקרוא גם באתר הזה, וגם אולי בספרי טיולים / הרצאות / אתרים אחרים על אטרקציות עיקריות. 

לחפש באינטרנט על מדינות שאתה הולך לטייל בהן.

אני למשל, מחפש פארקים לאומיים. שם כמעט תמיד אפשר לטייל. תלוי בפארק.

בצ'ילה, www.wikiexplora.com נותן רעיונות ומקומות מצוינים לטרק בהם.

ברגע שאתה מטייל, הכי פשוט זה לשאול, גם תיירים אחרים וגם מקומיים. 

יש לך זמן, ותוך יום-יומיים של תיזוזים אפשר למצוא המון דברים.

• 1 / 1
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון