חזרנו מבודפשט
-
עדי אי אפשר להפסיק לקרוא ולהתאהב בבודפשט שלךיום אחרון בבודפשט ...
עושים צ'ק אין חינם באינטרנט ומקבלים את כרטיסי העלייה למייל .
שולחים את המייל למייל של הקבלה והם מדפיסים לנו . זהו , מסודרים לטיסה .
אפשר לצאת לדרך:
היום זה יום ההולדת של אמא שלי .
דיברתי הרבה על אבא ... אבל אני בכלל ילדה של אמא ...!
אין כמו אמא שבעולם !
אז היום הוא יום שכולו שלה ... מה זה אומר ? שופינג כמובן !!!
מראש הגדרנו את היום הזה כיום חופשי שבו כל אחד יתפצל כראות עיניו וכנראה שרובנו נבלה בו בקניון ....
אבל רגע לפני , אי אפשר בלי חגיגות יום הולדת ...
אמא שלי מאוד אוהבת בתי קפה ועוגות טובות ( בבופה ענק ועמוס בכל טוב היא תמיד תבחן קודם את חלק העוגות...)
לכן , מראש הוזמן שולחן בקפה ניו יורק שהוא חלק ממלון בוסקולו היוקרתי , כי מה טוב יותר מאשר לחגוג יום הולדת בבית קפה בארמון ?
2 תחנות במטרו ואנחנו מגיעים לשם בשעה 10:00. המקום מהמם וכבר בכניסה נכנסים לאוירה של ביקור בארמון מפואר . קלאסיקה במיטבה ובטוח יפה יותר אף מהתקרה בקפה אלכסנדרה . נגן הפסנתר פוצח בעוד יצירה ואנחנו נשאלים ע"י המארח אם נרצה ארוחת בוקר או רק קפה ועוגות .
אנחנו כאן בשביל העוגות ... אבל מאוחר יותר , כשנרד לשירותים , נבין למה הוא שאל זאת ונגלה את בופה ארוחת הבוקר שבקומה התחתונה שנראה מדהים בפני עצמו !!!!
בכל זאת , קשה לנו להתחרט שבחרנו בעוגות ... הן מעולות כאן וכולנו נהנים מכל מה שהוזמן , אבל נהנים אף יותר ממשקאות מיוחדים ושחיתותיים (קלוריות , כבר אמרתי? ) כמו אייס קפה בטעמים (עם גלידה , עם קרם ברולה או עם מקרון)
יכולה רק לומר לכם שאם תזמינו את האייס קפה עם המקרון אי אפשר לטעות !!!
אנחנו יוצאים מרוצים (מקווים שבלי סכרת חלילה .... ) ומחליטים לחזור בפעם הבאה לנסות את בופה ארוחת הבוקר ...
המחירים לא הכי זולים שקיימים בבודפשט (בכל זאת קטגוריית מלון פאר...) אבל בהחלט די דומים בערך למחירים בכל רשת קפה בישראל / במקס ברנר .
בקיצור- לא משהו שימנע מכם להגיע לכאן !
מומלץ מאוד כי המקום מאוד אווירתי ולא רק האוכל הוא העניין .
אגב , המקום חוגג השנה 120 שנה להיווסדו !!!!!!!!!!!
והערה לאוהבי המלוח : גם ללא הבופה שבקומה התחתונה , ניתן להזמין אוכל הקיים בתפריט מלבד העוגות . אנחנו רואים את המנות בשולחנות הסמוכים והכל נראה טעים.
בשלשב הזה אנחנו כאמור מתפצלים ... אחי בוחר לטייל (עושה בשכל לדעתי, הסבר בהמשך) ואנחנו בדרך לקניון ווסט אנד .
קובעים להיפגש בערב לארוחת ערב משותפת אחרונה לפני טיסת הבוקר לארץ מחר.
היינו בבודפשט בעבר ובדרנו כמה קניונים .... ווסט אנד בעיננו הוא ממש לא המומלץ ביניהם ... וגם לא החדיש ביותר . אבל הוא קרוב , נגיש במטרו . כבר כמעט 12:00 והזמן רץ ... אז בוחרים בו הפעם .
שורה תחתונה : בעיני בודפשט היא לא מעצמת אופנה או קניות . אני חושבת שאם יש לכם מספיק ימים או שאתם חוזרים בפעם השניה / שלישית אז סבבה . אבל אם אתם מרגישים שלא מיציתם את בודפשט אז יש המון מה לראות ולטייל וחבל לבזבז יום בקניון.
לדעתי אם ממש רוצים קניות אז הרי שאת רוב הרשתות יש בואצי אוצה וממילא רוב הקניות שעשינו (מצאנו בגדים לילדים בעיקר ) היו ברשתות כמו H&M , C&A , ZARA שאת כולן יש בואצי (ולעצמנו מצאנו כמה דברים ב- NEW YORKER שגם לו סניף בואצי )
זו הסיבה שאחי עשה בשכל (לדעתי) כשבחר להמשיך לטייל ולא לבוא לקניון .
הוא הספיק להגיע לאי מרגרט , לשוב לארמון בבודה ולרדת ממנו בטיול רגלי , לבקר בשוק המקורה (בקיצור , כל מה שהיה בתוכנית ולא הספקנו ...)
בכל זאת אנחנו יוצאים עם שקית בגדים מלאה , בנות מרוצות מאוד מהשלל ובן אחד שלא מפסיק לקטר שצריך למדוד ...
ואנחנו נוסעים לדירה לשים את השקיות ולצאת לארוחת הערב .
למי שזו לו פעם ראשונה - אז מסעדת האבירים סר לנסלוט נמצאת לא רחוק מכאן ומומלצת בביקור עם ילדים בערב .
נפרדים מהשקיות בדירה . אריזות אחרונות (וטוב שכך כי אחרי ארוחת הערב שתיכף אספר עליה - למי בכלל היה כוח לארוז ? ) ואנחנו בדרך למסעדת COMME CHEZ SOI.
את המסעדה הזו מצאתי במקרה בשיטוט בטריפ אדוויזר (כשחיפשתי אחר עוד מסעדות איטלקיות לטובת גיסי שומר הכשרות שלא אוכל בחו"ל בשר ) והיא משכה את עיני . שאלתי לגביה בפורום ואף אחד מלבד lbd שפעם רק "כמעט" אכל בה , לא הכיר ... אבל משהו בה משך אותי והיתה לי הרגשה טובה לגביה ... סוג של חוש שישי כנראה ? החלטתי לשבץ אותה בתוכנית ומיהרתי להזמין מקום כי lbd הזהיר שזה מקום מאוד קטן ופיצפון ....
מאוחר יותר , OZZZ חזר וסיפר על הביקור שלו שם (אגב OZZZ , איך שמעת עליה ?) וכשהוא אמר שאי אפשר לטעות שם ... ידעתי שההרגשה היתה נכונה !
אז תודה רבה לך OZZZ!
המסעדה ממוקמת ממש מאחורי הואצי אוצה . מיקום מאוד מרכזי אך מעט נחבא... צריך לפנות מואצי אוצה למקום שבו יש מקדונלדס (אם אתם מגיעים מכיוון דק פרנק טר אז זו הפניה ימינה ממש לפני האיש שעומד על הואצי ואומר לכם בעברית "בר קרח " כי יש שם אייס בר ממש אחרי הפניה ...)
אם מצאתם את מקדונלדס אז פנו ימינה והמסעדה במדרכה ממול האחורה של המקדונלדס.
עוד בדרך לשם , בואצי אוצה , אנחנו רואים חנות צבעונית מאוד של כל מיני ג'דטים צבעוניים ... מכירים אותה ממקומות אחרים ... אבל החלון הצבעוני בכל זאת מושך אותנו להיכנס ואנחנו יוצאים עם מזכרת של שעון חדש למטבח מבודפשט ...
באופן סמלי השעון עשוי כולו מסכו"ם = מזלגות , כפות , סכינים ...
אכן אכלנו הרבה בחופשה הזאת ...
מגיעים למסעדה .
אני בטוחה שאם הייתי עוברת ברחוב ככה סתם - שום דבר לא היה גורם לי להיכנס לשם ... מסעדה קטנטונת , רק כמה שולחנות , הכי לא הסגנון המודרני והחדשני שאני אוהבת , סתם ישנה כזאת רגילה של בודפשט ... ואנחנו עדיין לא מודעים לערב שאנחנו עומדים לעבור כאן ...
בשלב הזה אנחנו בעיקר לא מודעים איפה נשב כולנו ... כאמור , מקום פיצפון עם שולחנות קטנים ובפנים בעיקר זוגות ....
רוברטו (דובר אנגלית מצויינת) מקבל אותנו בברכה לחדר צדדי נפרד ואנחנו זוכים לחדר פרטי משלנו !
כבר התחלה טובה !
מרגע זה , מתחילה חווית אירוח שעליה מנצח רוברטו בעל המסעדה שמבין דבר או שניים באיך מארחים ! והמסעדה הזו הופכת לגולת הכותרת של בודפשט שלנו !
זה מעבר לאוכל (המעולה! ) . רוברטו פשוט יודע איך לארח !!!
כל המנות שמוזמנות מעולות ! הסגנון הוא סוג של איטלקי-צרפתי-הונגרי ובטווח הזה תמצאו כל מה שתרצו ... לדוגמה : מרק גולש לצד מרק בצל לצד מרק עגבניות/מיניסטרונה ...
פסטות ופיצות אל מול מנות צרפתיות ואל מול מאכלים הונגריים טעימים.
אנחנו מזמינים ובינתיים רוברטו מתחיל להוציא לנו לשולחן טעימות וגם סלסלאות לחם וחמאה מתובלת טעימה . משתדלים לא להתמלא מהלחם והחמאה ... וטוב שכך כי המנות המגיעות הן עצומות בגודלן !!!!!! אם היינו יודעים קודם שנקבל מנות בתוך צלחות סירה (כן , כן . בצורת סירות גונדולה ... וגם בגודל כזה ...) לא היינו מזמינים מנות ראשונות ...
כולם מאוד נהנים מהאוכל וגם גיסי שומר הכשרות מדווח שזה קרפצ'יו הסלמון הטוב שאכל בחייו , תוך שהוא כבר נוגס בפיצה ...
וזהו... אין לנו כבר מקום ... מפוצצים .. חלק מהאוכל עוד בצלחות ... כמה אפשר ?
הילדים כבר מעולפים מעייפות ... הבת שלי מתחילה להירדם על הספה... מזל שאנחנו בחדר פרטי ... לפני זה חשבנו שנקנח בקיורטוש המעולה במספר 31 (הוא מעולה ! אחי הגיע לשם לטעום כבר בבוקר ... חחח) אבל עכשיו עם העייפות והכבדות מהאוכל זה ברור שזה כבר יישאר גם כן לפעם הבאה ....
אנחנו מבקשים חשבון ורוברטו כמעט מתעלף כשהוא רואה שלא סיימנו את המנות ...
אנחנו מסבירים לו שהאוכל מעולה ... הוא טעים ... אנחנו פשוט מפוצצים ... והוא מסכים להגיש חשבון ....
אבל החשבון לא מגיע... במקומו מוגשות לנו לשולחן קעריות אישיות עם גלידת סורבה לימון (מדהימה ! ) ומתחילות להגיע פלטות קינוחים לשולחן !
הוא מוציא לנו פלטות עם פוטיפורים : שוקולד לבבות אדומים ועוד סוג לבן (מנצח ! )
ואז פלטות עם סופלה שוקולד חם ומדהים ....!
כבר אמרנו שאנחנו מפוצצים ? אז מסתבר שלא סתם אומרים שלקינוחים יש קיבה נפרדת .... ועכשיו כבר לקיורטוש באמת אין סיכוי ...
עכשיו מגיע החשבון (סביר לגמרי למה שקיבלנו ) והאמת שזה לא ממש משנה איזה סכום יהיה רשום שם .... כשזה טוב - זה טוב .
אני שואלת את רוברטו אם הוא מבין שהוא עומד להיות מפורסם בישראל ?
(מקווה שאעשה לו את מה שעשיתי לפומודורו בזמנו ...וכולכם תגיעו אליו . רק אל תשכחו להזמין מראש ! מקום קטנטן !)
הוא עונה לי : "אין צורך במפורסם ... מספיק שיש לי חברים מאוד טובים בישראל "
ומספר לי שאחותו גרה בראשון לציון ....
אני מבקשת כרטיס ביקור (למגירת הכרטיסים של מקומות שנרצה לחזור אליהם ..)
והבן שלי רוצה כרטיס גם . היה לו כיף אצל רוברטו והוא מראה לו שהוא רוצה לגזור את כרטיס הביקור שלו בצורת לב ולהכניס לשרשת הספיידרמן (בצורת לב) שקיבל היום בצהריים עם ארוחת הילדים במקדונלדס בקניון ...
רוברטו מתרגש ומיד מחלק לכל אחד מהילדים שלנו מארז שוקולד עם שוקולדים בלגיים בפנים ... אומר לי "שיהיה לי למחר כי נראה שהיום הם כבר עייפים לקינוח ..."
התשלום אגב - במזומן בלבד !!!!!!!
רוברטו מקבל את כל סוגי השטרות ואפילו שקלים ! ואת השטרות תולה על הבר....
מכמות השטרות שיש לו תלויים שם מכל הארצות אפשר לממן עוד חופשה כזאת בבודפשט ...
אז כנראה שאני גיליתי אותו במקרה אבל הרבה כבר ידעו זאת לפניי ...
ועכשיו גם אתם יודעים.
הכסף המקומי כמעט נגמר (אחרי יום שופינג...) אז אנחנו משלמים חצי ביורו ... והכל טוב (רוברטו ממיר בראש את הסכומים במהירות שיא ...)
עכשיו נשאר רק להתעלף למיטות ... מזל שהדירה קרובה ... ומחר בשש וחצי אוספים אותנו לשדה התעופה ....
זהו ... תמה חופשה נפלאה !
תודה לכולכם שהצטרפתם אליי , תודה לכם על כל האיחולים והברכות !
שלא נפסיק להגשים חלומות , לנסוע , לגלות מקומות ...
ורק בשמחות !
עדי
-
עדי אי אפשר להפסיק לקרוא ולהתאהב בבודפשט שלךעדי,
תודה, תודה, תודה !!!
את נהדרת. שיתפת אותנו נפלא ועזרת המון
והכי חשוב זה כמה כיף לקרוא שהיה לכם טיול משפחתי כ"כ מוצלח
שבת שלום
לימור
-
עדי אי אפשר להפסיק לקרוא ולהתאהב בבודפשט שלךתודה לימור !
בטוחה שתהנו מאוד גם !
שמחה שהדיווח עוזר לנוסעים אחריי וגם היה לי מאוד כיף להעלות הכל לפורום גם כדי שתישאר מזכרת מחגיגות ה- 60 !
שכחתי לספר לכם פרט מצחיק : בסוף הארוחה אצל רוברטו , כחלק מהקינוחים שנשפכו לשולחן רוברטו הגיש גם קעריות עם פיסטוקים ... באומרו שהוא יודע שבישראל אי אפשר לסיים ארוחה ללא פיצוחים בסוף...
קיפודה - עוד משהו קטן על KNRDY - הבן שלי שאינו אכלן גדול ... (שלא כמו רובנו ... משפחה של מיטיבי לסת ...) הזמין שם צלחת נוספת של מרק גולש !
כנראה ככה זה כשאוכלים במסעדת בשר שבה גם הבשר במרק הגולש הוא פילה משובח ...
לגבי גונדל - בטוחה שלא הייתי מתאכזבת !
ואת בהחלט הסברת לי מראש כמה שהאוכל הוא פחות העניין שם ולקחתי את זה בחשבון .
הפעם זה ירד מהתוכנית (לטובת המבורגרים שמנוניים בפארק ...) אבל כבר אמרתי שאנחנו מתכננים לחזור שוב בעתיד ? ...
-
אני כמעט מתבייש להודות שטרם ביקרתי בבודפשט - אפילו פעם אחת - אבל, בזכות הדיווח הקולח, החם, האוהב, השמח והעשיר שלך - לרגעים יכלתי להרגיש ממש את הטעמים ואת הריחות וודאי שהייתי אפוף באווירה.
בודפשט שלך מפתה מאוד ויום אחד - קרוב יותר מרחוק - אני מקווה שנתנסה בה בעצמנו.
שבת שלום,
שמוליק
-
עדי אי אפשר להפסיק לקרוא ולהתאהב בבודפשט שלךשמוליק - אתה תמיד מרגש אותי בהודעות שלך . גם הפעם .
תודה רבה ושבת שלום גם לך.
לגבי בודפשט עצמה : למי שהיה ספק אז אין שום ספק. טוסו ותהנו !
זוהי לא לונדון או פריז ... אבל זוהי עיר יפיפיה שנכנסת לך ללב , עם בניינים מפוארים , שפע של אטרקציות , דנובה אחת והמון אוכל טוב (מאוד...) ועם תמורה מלאה לכסף שלכם.
היא קרובה . מתאימה לכל גיל ובכל הרכב ויש אליה טיסות לואו קוסט !
מזכירה לא להחמיץ את בודפשט הלילית !
כשהכל מואר היא יפה אפילו יותר !
-
עדי אי אפשר להפסיק לקרוא ולהתאהב בבודפשט שלךעדי, גיליתי את המסעדה הזו גם כן מ tripadvisor. קראתי הרבה ביקורות והחלטתי ללכת עליה. אני מסכים שחוויית האירוח של רוברטו היא מעבר לאוכל המצוין שמוגש שם. גם לנו ארוחת הערב שם היתה מגולות הכותרת של הטיול.
שמח מאוד לקרוא שההמלצה שלי קלעה לטעמכם.
אגב, המלצתי עליה לחבר שהוא הונגרי במקור (!). הוא נסע לביקור בבודפשט לפני כחודש ומרוב התלהבות חזר אליה בשנית באותה נסיעה. הצליח למצוא מקום לארוחת צהריים.
הערב אחי אצל רוברטו. מחכה לרשמים...
-
עדי אי אפשר להפסיק לקרוא ולהתאהב בבודפשט שלךOZZZ נשאר לי רק לקנא באחיך ....
אבל עכשיו אני צריכה לאכול הרבה חסה כדי להוריד את כל הקלוריות האלו ....
-
עדי אי אפשר להפסיק לקרוא ולהתאהב בבודפשט שלךעדי
תודה רבה על הדיווח המפורט והטיפים .
מה עם כמה תמונות ?
איריס
-
עדי אי אפשר להפסיק לקרוא ולהתאהב בבודפשט שלךבחיי העליתי כמה קילו רק מלקרוא את החגיגה הקולינארית הזאת.
אמרתי שהקרקס זה קסם? אמרתי או לא אמרתי?! כל כך אהבתי לקרוא על החיוך של אבא שלך.
עדי, עמדת בגבורה במשימה. אבל מעבר לזה זכית במשהו נפלא - הצלחת לתת למשפחה שלך את הכי הכי טוב. זכית לראות אותם מאושרים בזכותך. שאפו ענק!
אלונה
-
גם אני רוצה להודות לך על סיכום מושקע ומפורט!!!!
אני טסה ביום שני ובתחילה חשבתי לא לקרוא כלום כדי לגלות את העיר בזמן השהות בה (למעט הבלוג הנפלא של לי, עליו אודה לה בנפרד וכמה סיפורים שקראתי מזמן ושנחקקו בזיכרון), אבל לא עמדתי בפיתוי וקראתי בשקיקה את הסיכום שלך ואני מאד שמחה על כך, לקחתי כמה וכמה טיפים מועילים ושאחזור אדווח.
רק שאלה אחת - לגבי המסעדה של רוברטו - איך הזמנתם מקום? דרך האתר? טלפונית מהארץ?
תודה ומחכה לפינאלה של הטיול....

-
עדי אי אפשר להפסיק לקרוא ולהתאהב בבודפשט שלך -
עדי אי אפשר להפסיק לקרוא ולהתאהב בבודפשט שלךהיי איריס - ברוכה הבאה מסקסוניה השויצרית !
אין לי שום תמונות (מלבד זו של הפיל שצולמה בקרקס...) מכיוון שהתמונות במצלמה של אחותי ... אשתדל לצרף בהמשך ...
האמת שלא צירפתי תמונות וגם לא קישורים ... הרי כל מה שדובר כאן כבר נטחן לא פעם ואין ספק שבודפשט כיכבה כאן בפורום לאחרונה .
(אם מישהו בכל זאת צריך קישורים - אז בשמחה אצרף מה שחסר או לא מצאתם לבד)
מיקה - בטוחה שתהנו בבודפשט ושמחה שיכולתי להיות לך לעזר בדיווח שלי .
כמו שאמר OZZZ - הזמנתי במייל ורוברטו ענה לי במהירות.
בכל המסעדות הזמנתי במיייל. המסעדה היחידה שבה לא היה מייל להזמנה היתה מנזה (מומלצת גם היא ! ) וההזמנה בה נעשתה טלפונית ע"י הדירות (ביקשתי מהם במייל עוד מהארץ לשריין לנו מקום ). שוב מציינת כאן גם את מסעדת קפה קור המצויינת שלצערי פספסנו את הביקור בה הפעם , אך היא מסעדה מצויינת וממוקמת נפלא מול בזיליקת סט איסטבן.
אלונה - אמנם הזרע לביקור בקרקס נזרע עוד אז כשפספסנו אותו בביקורנו הקודם , אבל אין ספק שענתנת שחזרה מבודפשט הציתה את העניין מחדש , ואז באת את עם סיפור בודפשט שלך וכבר לא היו הרבה ספקות שהגיע הזמן לחזור ... !
את , והדרך והכישרון שבהם ניחנת לספר סיפור - הם קסם בפני עצמו !
תודה לך על המילים החמות , ועכשיו , כשהמשפחה שלי צריכה קצת זמן צינון וריחוק אחד מהשני אחרי הטיול המרוכז הזה ביחד ... כיף לי מאוד שיכולתי לפנות לכאן ...סוג של משפחה מסוג אחר ....!
עדי
-
עדי אי אפשר להפסיק לקרוא ולהתאהב בבודפשט שלךתודה עדי וOZZZ אני אפנה למסעדה במייל.
בינתיים נראה שהיומיים וחצי שלנו בעיר יהיו גשומים, אז כנראה שאאלץ בכ"ז לתכנן משהו מראש אם לא נוכל לשוטט חסרות מטרה בין בית קפה אחד למשנהו כמו בתכנית המקורית.
-
עדי אי אפשר להפסיק לקרוא ולהתאהב בבודפשט שלךהיי מיקה
גם אצלנו התחזית איימה בגשם בכל הימים ... כבר התחלתי להתייעץ עם לי איך לשנות את כל התוכניות ....
בפועל כמעט ולא היה לנו גשם ...
אפילו ביום שבו הבטיחו לי שנצטרך את המטריות - הגשם הגיע רק בלילה .
וזה כשבכל אתרי מזג האויר הבטיחו 90% לגשם כבר משעה 12 בצהריים...
אירופה היא לא ישראל .... התחזית משתנה מרגע לרגע , כך שהכל פתוח עדיין...
בהצלחה ותהנו
עדי
-
עדי אי אפשר להפסיק לקרוא ולהתאהב בבודפשט שלךעדי ברוכים השבים !
קראתי מילה במילה את תאוריך המפורטים והמדוייקים ונהניתי מאד !
לארגן סוג כזה של נופש משפחתי עבור 12נפשות ובנוסף בהרכב הגילאים שציינת,
זה לא דבר פשוט ואם בסופו של דבר גם מוכתר בהצלחה כפי שציינת אז מגיע
לך שאפו ענק !
ברכות ליום הולדת של ההורים ושתזכו להנות ולטייל ביחד עוד הרבה שנים !
אגב-כמה זמן לפני טיסת ה UP ,עשיתם כירטוס ?
מה עם האופרטות עבור אבא ?
רק הערה !
קפה ניו יורק הוא באמת מדהים.התארחנו לפני 3 שנים בבמלון BOSCOLO
המיוחד והאיכותי ומהלובי של המלון ניתן לעבור ישר לבית הקפה .מומלץ למי שמתארח
בבית הקפה לעשות סיבוב גם בלובי של המלון .
עדי -שמחתי לעזור !
-
עדי אי אפשר להפסיק לקרוא ולהתאהב בבודפשט שלךהיי עדי,
תודה גדולה עבור סיכום מושקע ומפורט. מאוד מאוד עזר לי להחליט לגבי כמה מקומות שהייתי בספק לגביהם.
מזל טוב להורים ואיזה כייף להם שיש להם בת כזו שלוקחת על עצמה משימה לגמרי לגמרי לא פשוטה וצולחת אותה בגבורה ובהצלחה! שאפו ענקי!!!

המשך סופ"ש נעים,
עפרה
-
עדי אי אפשר להפסיק לקרוא ולהתאהב בבודפשט שלךעדי, תודה על הפירוט. הגעתי בסוף אבל נהניתי מכל רגע. יש כייף גדול בלקרוא שרשור מההתחלה ועד הסוף מבלי להחסיר דבר.
האם תוכלי לפרט יותר על בופה העוגות בניו יורק? שעות? מחיר? הבופה הוא חופשי? השתיה חופשית? כדאי להתחיל שם לקפה של בוקר או יותר קפה של 5 אחר הצהריים?
קצת נכנסתי לדכדוך מעניין המיזוג בדירה אבל יאמר לחובתי שזה לא המקום הראשון שבו נתקלתי בדבר כזה. סתם דכאון יולי בלי מיזוג בחדר. מקווה שיהיה מאוורר. אם לא, נישן כולנו בסלון.
-
עדי אי אפשר להפסיק לקרוא ולהתאהב בבודפשט שלךעדי היקרה,
היה כיף גדול לקרוא את הדיווח המפורט שלך. כל-כך נהניתי!!! וגם למדתי דברים חשובים..... הכל נרשם ומקווה שייושם, במיוחד המסעדה של רוברטו!
כל הכבוד לך על ארגון הטיול המשפחתי רב המשתתפים ומזל טוב להורייך. ובאמת, מה עם האופרטות...? בתור אחת שחוותה טיול מסוג כזה לפני שנתיים - אני יכולה לומר לך שזו חוויה משפחתית עמוקה וחקה (כולל העצבים פה ושם...
) שעוד ידובר בה רבות...מאחלת לכם שתיזכו לעוד הרבה טיולים משפחתיים וגם זוגיים (כדי "להתאוורר..")
תודה !שירלי
-
עדי אי אפשר להפסיק לקרוא ולהתאהב בבודפשט שלךעפרה , שירלי , גלית , המטייל המתמיד - תודה לכולכם על המחמאות והפרגון !
המטייל המתמיד - הבלוג האינפורמטיבי שלך תרם רבות !
אז תודה על בלוג נפלא ומושקע ותודה שוב גם על עזרתך במענה לשאלותיי.
אכן לא היתה אופרטה בסוף... אבא שלי היה די נעול על אופרטה של תלמידי האופרה שחווה בעבר ... לאחר התשובות בעניין ומשזה לא הסתדר , הוחלט לוותר ...
לגבי הצ'ק אין - ניתן לעשות צ'ק אין באינטרנט החל מ-24 שעות לפני הטיסה ועד 3 שעות לפני הטיסה .
עשינו 24 שעות לפני הטיסה וקיבלנו מקומות יחד וללא פיצול . גם בחזור קיבלנו את אותם המקומות בדיוק ...
שירלי - באמת צריך טיול זוגי להתאווררות עכשיו ... אבל אנחנו כבר עמוק בתכנון חופשת אוגוסט עם הילדים ... השנה יש לנו שלל אירועים (באוגוסט יחגוג בעלי 40 ...)
אז אין מחסור בטיסות השנה ...
אנחנו לא צריכים הרבה תירוצים לחגוג ולוקחים בשמחה כל הזדמנות כדי להגיע לנתב"ג ....!
גלית - אכן סוגיית המזגן לא פשוטה .... אבל טוב להיות מודעים מראש ולא להיות מופתעים... כולי תקווה שהמזגן טוב דיו כדי לקרר את כל החלל ....אשמח לשמוע את רשמיך בעניין כשתחזרו !
לגבי קפה ניו יורק - נראה שלא הבנת את שכתבתי . לא מדובר בבופה של עוגות אלא בבופה של ארוחת בוקר בסגנון מזנון חופשי של אוכל וגם שתיה חופשית (- היה נראה שהכל מיצים טבעיים ואיכותיים ממה שהספקתי לראות )
הבופה הזה נמצא בקומה התחתונה יותר של בית הקפה .
לא יודעת אם זה קיים בכל יום. אנחנו היינו ביום שני בבוקר.
אולי זוהי ארוחת הבוקר של אורחי המלון ? אין לי מושג. ראינו את זה במקרה ....
והיינו כבר אחרי העוגות אז כבר היה לא רלוונטי ...
לפי האתר שלהם , פתוח כל יום משעה 9 בבוקר.
לדעתי קפה ועוגה מתאימים יותר לשעת אחה"צ ... אבל אנחנו רצינו לחגוג בבוקר ולפני שכולם מתפצלים . מניחה שזה טעים בכל שעה ....! אז תלוי בכם .
העוגות עלו ברובן 2150 פורינט לעוגה . היתה פלטה של כמה עוגות יחד שהיתה יקרה יותר .
אהבנו כולנו במיוחד את עוגת ה"קראנץ פינאט קייק" שהיתה חלק מפלטת טעימות של עוגות ניו יורק . (אני אפילו לא סובלת בוטנים... ומזל שלא ידעתי שזה מה שזה כי בטח לא הייתי טועמת... אבל זה היה מעולה ! וכולנו הסכמנו שהיא הכי טובה !)
אהבנו גם את עוגת אופרה שבאותה הפלטה .
השאר לא היה מוצלח באותה מידה כך שחבל לקחת פלטה כזו שהיא יותר יקרה , אלא להזמין ישר את העוגות הטעימות יותר באופן ספציפי ....
למשל : בפלטה היתה עוגת "ניו יורק שוקולד טארט " שממש לא אהבנו והיתה היחידה שממש איכזבה מכל מה שניסינו במקום.
אבא שלי אהב את עוגת היער השחור .
הבעל נהנה מפאי תפוחים עם גלידה (כשאת הגלידה הבן אכל ... היתה איכותית ) .
אבל השוס הרציני היו דווקא המשקאות המיוחדים !
וכמובן אווירת הישיבה בארמון מפואר !!!!!!!!! כבר אמרתי ?
-
עדי אי אפשר להפסיק לקרוא ולהתאהב בבודפשט שלךקראתי, נהנתי, למדתי, החכמתי
אז תודה גדולה!