ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חזרנו מבודפשט

פורום טיולי משפחות
    23
    73
    17046
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ע ע
      ע ע נערך לאחרונה על ידי

חזרנו מבודפשט

ועוד משהו...

בקשר לדירה - אנחנו לא יכולים לקחת דירה קטנה יותר משום שאנחנו עם 3 מתבגרים ושני חדרי שינה זה המינימום הסביר מבחינתנו. להתפצל לשתי דירות קטנות - מאוד מפתה לשכן את הילדים בדירה אחת ואנחנו בדירה אחרת  אבל אני חושבת שנחכה עם זה עוד קצת... angel wink

אכתוב להם ואשאל.... הם מאוד נחמדים ועונים די מהר על שאלות ועושה רושם שהם עושים כל מה שניתן על מנת למלא אחר הבקשות. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ozzz
        ozzz נערך לאחרונה על ידי

חזרנו מבודפשט

ברוכים השבים! 

כיף לחזור איתכם 3 חודשים אחורה לסופ"ש מענג במיוחד. 

ממתין בסבלנות להמשך... 

• אורנה1
          אורנה1 נערך לאחרונה על ידי

חזרנו מבודפשט

עדי,

תודה על השיתוף.

גם אנחנו או-טו-טו פעם שלישית בודפשט. אשמח לחוויות מנקודת הראות של "פעם שלישית" (לנו), פעם ראשונה לבת. 

נראה, כי הפורום עומד לכבוש את 7SEASONS...

אנחנו נהיה ב"סטודיו". הבנתי שהמיטה הנוספת שם היא כורסא נפתחת. האומנם?

ולגבי ההגעה למלון: קראתי שהכניסה למלון קצת מסורבלת. אין בעיה למצוא אותה? השאטל נראה סבבה, האם ביררתם גם לגבי שאטל של המלון מ/אל שדה"ת? קראתי שחינם. 

אורנה

• קיפודה
            קיפודה נערך לאחרונה על ידי

חזרנו מבודפשט

היי עדי,

כמה כיף לקרוא אותך ועוד על בודפשט ועוד בשלישית. איכשהו אני חוזרת איתך לטיול שלנו על אף קווי הדימיון המינימליים.

מחכה בסבלנות להמשך עלילותיכם בקרקס (נחשים בשורה ראשונה???)

לגבי האוטובוס האמפיבי, אם זכור לי נכון שינית את השעה ל17:00 כדי לתפוש את האור והחושך. צר לי שזה לא קרה, אנחנו היינו בדצמבר והיה תענוג לתפוש את שעת השקיעה. לכן, לדעתי כדאי לחכות לסיור בשעה שהיא אור וחושך ובלבד שלוקחים בחשבון שאכן יחשיך.

מה שכן, אינני בטוחה שאין חלופות הנותנות תמורה טובה יותר לכסף. הסיור הזה הוא יקר(לא זוכרת כבר כמה) והסיבה שלקחנו אותו היה כי קיבלנו אותו כמעט בחינם וטוב, גם בגלל הספלשים, אם כי  אותם חווינו כבר לפני מספר שנים בבוסטון.

תודה רבה רבה על הדיווח! וגם אני מחכה להפתעה האיטלקית (האם זו לא המסעדה האיטלקית הקטנה solo משהו, שכבר הומלצה כאן?)

• adivelednizki
              adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

חזרנו מבודפשט

אורנה, OZZZ וקיפודה - ברוכים המצטרפים!

קיפודה - שמחה שבאת וזו ההזדמנות לומר לך תודה על כל העזרה . הטיפ שלך לאחר את שעת הסיור היה דווקא מצויין  בעיני ובטוח יתאים לאחרים הנוסעים בשעון חורף..

במקרה שלנו  זה היה ביום הראשון שלנו שם  כך שעדיין לא היה לנו מושג מתי מחשיך.... אז אני פשוט טורחת להסביר כאן לאחרים שבקיץ זה לא עובד .... ואין טעם לחכות לסיור האחרון כי הוא לא ממש נכנס לשקיעה ... ולכן  במקרה כזה , בעיני עדיף לעשות אותו כשעוד רעננים בבוקר...

עפרה- לא נראה לי שיש טעם לחזור לסיור האמפיבי אם כבר חוויתם את האטרקציה במקום אחר ... רוב הקטע הוא הספלאש והחוויה של הירידה למים (בעיני  גם היא לא היתה מי יודע מה מסעירה ...אבל מודה שהילדים אהבו ... )

זוהי אטרקציה יקרה (30 יורו למבוגר) ובודפשט קטנה, קלה להתמצאות לבד כך שלכל המקומות שבהם מסיירים בפשט תוכלו להגיע בעצמכם ובקלות.

וכמו שכבר אמרתי , לדעתי גם החלק של השייט בסיור הוא ממש לא תחליף לשייט (ועדיף שייט לילי ).

אורנה- בדירת הסטודיו אכן היתה כורסת יחיד . לא שמנו לב אם היא נפתחת , אבל כנראה שכן וכנראה שזוהי המיטה הנוספת.... שכן לא היתה שם אופציה אחרת לעוד לינה ...

לגבי השאטל -אנחנו הינו קבוצה ולכן יכולנו לבחור בין השאטל של המלון בחינם לבין הנחת קבוצה. מכיוון שהנחה היתה משתלמת יותר , בחרנו בה וויתרנו על השאטל שהוזמן עצמאית. במקרה שלך , בהחלט ממליצה לך לנצל את השאטל שלהם (שימי לב שהם נותנים שאטל בחינם רק לכיוון אחד ...לא הלוך-חזור)

הכניסה לא ממש מסובכת. זה פשוט בתוך פסאז' פנימי של חנויות ולא על הרחוב הראשי . האמת שאם תגיעי עם הנהג שלהם (של שאטל המלון) אז בכלל אין בעיה כי הוא יקח אותך עד לכניסה ... אבל בכל מקרה תסתדרי גם לבד !

הם גם ישלחו לך כמה ימים לפני הנסיעה במייל הוראות הגעה מדוייקות ומאוד ברורות.

OZZZ - גם לך אני חייבת תודה ...פרטים בהמשך...

עוד לפני זה , נפתח את בוקר יום ראשון בשוק האיכרים האורגני !

זוכרים שנרדמנו ללילה גשום ?

אז התעוררנו לבוקר רטוב וקררררר אחרי לילה שלם של גשם .

החלטנו לצאת לשוק האיכרים האורגני המתקיים בימי ראשון בתוך פאב Szimpla Kert(במרחק הליכה של כ-10 דקות מהחדר - ותודה רבה ל- lbd על חישובי הדרך והמפה ! )

הדרך עוברת ברובע היהודי (אנשים טובים - יש פיצריה גלאט כשר ! ) , מוקדם בבוקר  עכשיו (רבע ל-9 ...) ואנחנו צועדים ברחובות ריקים וקר לנו ....

מגיעים לשוק יחד עם הסוחרים שחלקם עדיין פורקים את הסחורה .... הפאב עצמו מדליק (בטח כיף לצאת לשם בערב ) ודוכני האוכל חביבים מאוד . טעמנו כמה דברים , לא הצלחנו לטעום מסיר המרק הענק שרק מתחיל להתבשל עכשיו וריחות הבצל המטוגן והפפריקה כבר עולים ממנו .... אבל בהחלט טועמים מדוכן הגבינות ומסכימים כולנו שהוא היחיד בעיננו שממש ממש שווה ... (לא לפספס את הגבינה עם הטימין) .

יכול להיות שאם היינו באים מאוחר יותר אז המקום יותר תוסס (קראתי שיש מוזיקה והופעות ומשהו לילדים אבל כל זה לא היה כשאנחנו היינו) ואולי אם לא היה גשום היינו נהנים יותר (יש חצר פתוחה שאפשר לשבת במכוניות ישנות ... אבל הבוקר הכל רטוב מהגשם וזה לא ממש מתאים ....)  אז  אנחנו כבר די מיצינו ועוזבים לכיוון המטרו לפארק כי יש לנו כרטיסים מוזמנים לקרקס בשעה 11 .

בדרך למטרו קצת עצבים משפחתיים .... לא פשוט להתנהל 12 איש ביחד כל הזמן .... במיוחד כשלא כולם באותו הקצב ....

אז חלק ממהרים ורוצים לתקתק ולהגיע כבר לפארק (או סתם להיכנס לתחנת המטרו כי קר לנו ומאוד מוקדם בבוקר ואנחנו עוד קצת עייפים... ) וחלק לוקחים את הזמן ולא בא להם שיגידו להם את המילה "יאללה" ....

בסוף מגיעים למטרו  ונוסעים לקרקס (תחנת סצ'ני פורדו תוציא אתכם ישר במרחצאות סצ'ני ואז הקרקס ממש ממול) .

את הקרקס החמצנו בביקור הקודם ואבא שלי מאוד התאכזב שפספסנו ....

אני חושבת שהוא יותר התאכזב שהוא עצמו החמיץ אותו מאשר שהילדים שלי (=הנכדים שלו ) החמיצו אותו ....אבל הבטחתי לו כבר אז שיהיה לנו למה לחזור לבודפשט ....

אז היום זה יום הולדתו ואנחנו סופסופ בקרקס !

נכנסים (מלאי ציפיות) ומתיישבים בשורה השנייה באמצע , מול כניסת האמנים ....

היה כאן אשכול שלם על איפה לשבת בקרקס ... ולמרות שבזמן ההזמנה יכולתי לבחור בשורה הראשונה כשעוד היתה פנויה , החלטתי שלא לעשות זאת שכן חששתי שהילדים הקטנים בחבורה יבהלו לשבת ראשונים.

מהר מאוד ההחלטה מתבררת כנכונה .... מהשורה השניה רואים מעולה לא פחות מאשר בראשונה  , והנמרים הפותחים את המופע ומסתובבים בזירה ממש ליד רגלי השורה הראשונה (בכלוב, בכלוב) לא מרתיעים מדי את הילדים כי אנחנו במרחק ביטחון מאחורי יושבי השורה הראשונה ...

אם אתם עם ילדים גדולים אז אין ספק שהשורה הראשונה היא המקום בשבילכם !!!!

אנחנו יושבים בלב ההתרחשות ומסתכלים לחיות בלבן של העיניים ! חוויה !!!

נכון שבפעלולים בסוף , שנעשים בגובה , צריך קצת למתוח את הצוואר להביט למעלה , אבל עדיין אין ספק שהשורה הראשונה היא המקום להיות בו !

לא היו בתוכנית נחשים , או תנינים או חולדות.... זוהי תוכנית הקרקס הקלאסי וככזו יש בה רק מתיקות וקסם - פילים, טיגריסים, סוסים . ומלבד כל האקרובטים המדהימים (אין מצב שאני מגלה לכם !  היה מקסים  ותראו בעצמכם ! ) יש אפילו תזמורת קלאסית שמנגנת את המוזיקה .

הבת הקטנה שואלת אחרי כל קטע "אמא, נגמר?" ואני שחוששת שהיא איבדה את הסבלנות מגלה מהר מאוד שהיא שואלת פשוט כי היא רוצה לוודא שעדיין לא נגמר . ..

וכך גם אנחנו .שעתיים וחצי עוברות מהר מאוד ובהנאה גדולה !

אז מה אני עוד יכולה לומר על הקרקס הזה שעדיין לא נאמר ?

הוא מגשים לנו את כל הציפיות (הגבוהות) שהגענו איתן !

אני מסתכלת בזוית העין על אבא שלי והחיוך שעל פניו משמח אותי ! הצלחה  !

נו, באמת חשבתם שאחרי שאני טורחת להיכנס לכל פרט ופרט ולתת את הפרטים הכי קטנים למענכם לא יהיה לי בכל זאת משהו לחדש ?

אז הנה כמה פרטים ממש חשובים שאף אחד לא הזכיר עדיין :

1. אפשר לחגוג יומולדת בקרקס !  לילד אחד חגגו , הליצנים שרו לו והוא קיבל שקית מתנה מהקרקס (או כזאת שהוריו רכשו מראש? אין לי מושג...אבל איזה כיף לו !)

2. בהפסקה מוציאים את הפיל לזירה והילדים יכולים לעלות עליו ולהצטלם !

זה עולה 3000 פורינט (כמו עוד כרטיס....אבל ממילא לא שילמתי על הקטנה  ...)

ובכל מקרה ,  החוויה שווה כל שקל ! איפה עוד היא יכולה לעלות על פיל ?  (לפחות עד שתגיע לתאילנד...)

בת ה-3 שלי עדיין ישנה עם התמונה כל לילה .... הראתה לגננת בגן... לא נרגעת מזה ....

אז כדאי להכין כסף מראש ....

יוצאים מהקרקס. כבר שעת צהריים וגם מזג האוויר התחמם בהתאם .במקור הזמנו בראנץ יום ראשון בגונדל אבל כבר בבוקר החלטנו שנבטל אותו , נאכל משהו קליל בפארק ונשמור מקום (וכסף) למסעדת הסטייקים KNRDY בערב .

אז אנחנו מתקדמים לכיוון גן החיות . זוכרים מהביקור הקודם שהיה שם דוכן מול האגם עם מרקים בלחם ואוכל מקומי , וכשמגיעים לשם מגלים שהמקום הפך למסעדת ההמבורגרים שהומלצה כאן בעבר ללי . עכשיו זה נקרא BRGR וכבר אין שם מרקים בלחם .... אבל יש אחלה המבורגרים וטעים אפילו יותר : נתחי סטייק ניו יורק  בלחמניה עם כל מיני תוספות .(נהניתי מאוד מזה עם הפטריות) . מוסיפים ליד זה צ'יפס וטבעות בצל לילדים וגם לגיסי שומר הכשרות יש אופציה צמחונית כך שכולם שבעים ומרוצים.

משם נשאר לנו לרדת לאגם ולהאכיל את הברווזים . יש גם טרמפולינות ומתקני שעשועים של הפארק ויש את גן החיות הנפלא , אבל היום אנחנו לא נכנסים אליו כי כבר היינו בפעם שעברה .

בשלב הזה אנחנו מתפצלים וקובעים להיפגש שוב לארוחת ערב מוקדמת ב- KNRDY.

המסעדה שקיפודה המליצה לי עליה ממש יקרה ביחס למסעדות בודפשט , אבל חיפשנו משהו יוקרתי יותר לחגיגות יום ההולדת של אבא שלי .

אנחנו מגיעים למסעדה ריקה לגמרי (וזאת אחרי שהתעקשו שעליי להתחייב עם כרטיס אשראי לצורך שמירת המקומות )  רק כדי לגלות שהבשרים המיוחדים שבהם הם מתמחים (והם מאוד מאוד יקרים בהתאם ומתומחרים לפי משקל ) מגיעים היום רק בנתחי ענק .... אי אפשר להזמין נתח בפחות מקילו !

כבד עלינו .... אז מחליטים ללכת על המנות הפשוטות יותר והזולות יותר ולא על הנתחים המובחרים .

לסיכום: השירות מעולה . לוקחים לנו את המעילים בכניסה , מוזגים לנו מים בכוסות וממלאים לנו בכל פעם כשהכוס מתרוקנת ומגישים לנו מנת טעימות לשולחן מטעם השף ולחם מוצלח מאוד עם חמאה .  המקום ממש יפה ומודרני כזה , בשונה משאר מסעדות בודפשט  .  כל המנות שהזמנו טעימות, אבל בשורה התחתונה : זה קצת לא קשור לבודפשט .... יותר מתאים לאווירת ניו יורק אולי ....  ואין ספק שזה לא מחירי בודפשט !

יקר !

חלילה לא אומרת שזה לא שווה את זה אבל צריך לדעת שיקר שם ושכל אחד יעשה את השיקול שלו .

הילדים שכבר עייפים מדי למסעדת יוקרה מסוג זה קצת מוציאים לנו את החשק להתעכב עוד ואנחנו עוזבים די מהר (בטח בזוג זה מקום יותר מתאים , אם בא לכם להתפנק ומוכנים לשלם על זה )

עוברים בבזיליקת סט איסטבן המוארת ונהנים מהמראה .

נכנסים לגלידה רוזה לקינוח  כי הבטחנו לילדים גלידת פרח (אם פניכם אל הכניסה לבזיליקה אז הגלידה מצד שמאל שלכם , בכיכר במספר 3 )

מאוד מאוד טעים אבל מעל הכל - יפה !

לכולם נורא כיף ללקק גלידת פרח ואנחנו נהנים ממנה בדרך לדירה  .

יש טעמים מיוחדים כמו בזיליקום ולימון .... לא רע !

אבל בעיני גלידה היא גלידה....  ואני נהנית ביותר מהטעמים המתוקים של אמרנה ושל שוקולד..

לילה טוב!

מחר היום האחרון בבודפשט ....

• Salvador26
                Salvador26 נערך לאחרונה על ידי

חזרנו מבודפשט

עדי שלום,

איזה דיווח מפורט ומעניין no

שאלות (בשלב זה))))):

1. אוטובוס 16: כמה זמן הנסיעה לבודה? כשנאלצים לעמוד בדרך חזרה במידה והאוטובוס עמוס, האם זה מעשי כשיש בחבורה ילד קטן (בן 3)?
                2. הבנתי מדברייך כי עדיף לקחת את האוטובוס ולא את הרכבת שכל התיירים חפצים להיכנס לתוכה? האם אפשר להיכנס עם טיולין לבית החולים הזה? אם לא, האם ילד קטן יוכל לעמוד בסיור ברגל?
                3. החשמלית: האם גם היא עמוסה או שאפשר להנסוע בה בכייף בשעות הערב?

תודה

• adivelednizki

חזרנו מבודפשט

היי

תשובות :

הנסיעה בקו 16 אורכת כרבע שעה בערך .

בהלוך (בעליות) יש פחות טלטולים אבל בירידה מהמצודה יש סיבובים חדים וטלטולים . בהחלט עדיף להושיב את הילד אם ניתן (או להחזיק אותו חזק !)

אם האוטובוס מאוד עמוס - כדאי פשוט לחכות לבא שיגיע.... התכיפות גבוהה ובהחלט עדיף לשבת במקרה הזה .

אנחנו מיהרנו לעלות כי התחיל טפטוף קל שחששנו שעומד להתחזק (לא קרה...) והתחנה אינה מקורה ....

לגבי איזו דרך עדיפה: העלייה בשיקלו נחשבת  לאטרקציה .... אז אם זה חשוב לכם כאטרקציה אז תעלו  או תרדו בדרך הזאת (לפחות כיוון אחד) . אנחנו עשינו את זה בעבר ולא ראינו טעם לעשות זאת שוב . זה יקר יותר אבל בעיקר גוזל זמן .

כך שמי שיכול לוותר - מומלץ קו 16 במקום .

לגבי בית החולים בסלע : לדעתי ממש ממש אין אפשרות עם טיולון .

הבנות שלי ושל אחותי הן בנות 3 וחצי וכמעט 4 והלכו כמעט את כל הסיור ללא בעיה .

זה בסה"כ שעה שמתוכה עוצרים כל רגע בתצוגות . לא ממש הולכים ....

ממש בסוף היו קצת קיטורים אז בעלי הרים את הילדה על הידיים .

רק זהירות על הראש ! התקרות נמוכות ! יש צינורות בתקרה !

המדריכה תזהיר בעצמה אבל שתהיו ערים לזה גם אתם למקרה שתחליטו להרים ילד על הידיים במהלך הסיור .

החשמלית : לא היתה עמוסה . במידה וכן - פשוט לחכות לבאה בתור ....

• Salvador26
                    Salvador26 נערך לאחרונה על ידי

חזרנו מבודפשט

עדי, תודה רבה.

אשאל עוד הרבה שאלות ברשותך.

בעיקר אופרטיביות, כי קצת קשה לי לדמיין איך נסתדר עם הקטנצ'יק בתחבורה הציבורית ובעיר הגדולה. עד עכשיו טיילנו איתו רק עם אוטו.

ועוד שאלה: האם השתדלתם להזמין מקומות למסעדות כי הייתם חבורה גדולה? אנחנו זוג+3 ועוד באוגוסט..... גם מומלץ להזמין מראש? כמה זמן מראש?

• adivelednizki

חזרנו מבודפשט

היי

שאלות יתקבלו בברכה . הרי לצורך זה אני חופרת כאן ....

אל דאגה לגבי התחבורה הציבורית. הילדים שלנו (בוגרי אוסטריה וגרמניה עם רכב) הסתדרו מצויין בטיול עירוני ודווקא מאוד נהנו מהשימוש בתחבורה הציבורית.

בעיני מערכת המטרו של בודפשט פשוטה וישנה לעומת ערים אחרות בעולם  (לא כזו שהדלתות בה נסגרות במהירות מפחידה מדי...אם כי בהחלט חובה עירנות בנסיעה עם ילדים )

אם את בכל זאת חוששת אז יש אוטובוס תיירים (HOP ON- HOP OFF) שיביא אתכם לכל מקום בעיר כמעט .... ובטוח יספק אתכם בביקור ראשון בעיר.

לכל המסעדות היה צורך להזמין מראש ! (חוץ מ-KNRDY שלא היתה מלאה )

בכלל , מניסיון של ביקור שלישי ואחרי  שכבר סירבו לנו כשהגענו ללא הזמנה , המסעדות בדר"כ  מלאות ובכלל בבודפשט , יש מן נוהג כזה להגיע עם הזמנה מראש.

כמובן שאם תגיעו ספונטני וכן יהיה מקום אז יסדרו לכם .... אבל במקומך הייתי משריינת לפחות שבוע מראש לכל מקום שחשוב לך .

אח"כ לא היתה לנו בעיה להקדים הזמנות משעה 19:00 ל- 18:00 למשל ועשו זאת במלון עבורנו .... אבל תזמיני לשעות הלחץ (אם תגיעו מוקדם יותר זה יסתדר כבר)

• ע ע
                        ע ע נערך לאחרונה על ידי

חזרנו מבודפשט

היי עדי,

איזה כייף לטייל אתכם. אני קוראת בשקיקה כל תיאור וטיפ שלך. תודה.

אורנה'לה, 

מצרפת לך שרטוט ותיאור הגעה ללובי של המלון כפי שמופיע באתר המלון.

השאטל של המלון  הינו חינם רק למי שמזמין דרך האתר של המלון ולא דרך BOOKING וכד'. כמו שעדי כתבה זו הסעה חינם רק לכיוון אחד.

עפרה

image001.png
                        • קיפודה

חזרנו מבודפשט

היי עדי,

זוהי הבעיה עם מסעדות או יותר נכון עם המלצה על מסעדות. היינו במסעדה הזו knrdy פעמיים: פעם ראשונה בערב, והיא היתה מלאה עד אפס מקום. בפעם השנייה בצהריים כי לא היה שולחן פנוי לערב! גם בצהריים המסעדה היתה כמעט מלאה לגמרי!!

מוזר לי וממש עושה לי רע שנפלתם לאווירת נכאים כזו, ועוד ביום הולדתו של אביך.

כנראה, שזה היה יום "מיוחד" ולכן היה ריק ולכן הנתחים המיוחדים היו רק של קילו ומעלה.אנחנו נהנינו מכל סוגי הנתחים ואפילו בפעם השנייה שהתקמצנו, הנתחים "הפשוטים" היו לנו אף הם טעימים.

בפעם הראשונה הזמנתי שולחן דרך האתר שלהם ולא ביקשו ממני כרטיס אשראי…בפעם השנייה הקונסיירז' במלון הזמין לנו אז אולי הידיעה מהיכן אנו באים נתנה להם ביטחון.  אבל, בפעם הראשונה מהאתר לא ביקשו שום נתוני כרטיס

ממש הלך לכם עקום, ועושה רושם שנהניתם מהלחם והחמאה ולא מהבשרים שהם העיקר.חבל חבל!! אני לא אוהבת לשלם הרבה על משהו ולא לקבל תמורה!! אבל תודי שלגבי המחירים, שלחתי לך את התפריט עם המחירים מראש כך שבחזית הזו לפחות, אני מניחה שלפחות לא הופתעת. 

בדבר אחד אני לא מסכימה איתך: המסעדה משויכת קטגורית  American steak house…מה ציפית? שהיא תראה כמו מסעדה הונגרית ? אני אהבתי מאד את העיצוב האולטרה מודרני של המסעדה שהוא אכן ניו יורקי. בידיוק כמו שמסעדה איטלקית בבודפשט כמו פומודורו נראית איטלקית . בעלי המסעדה השקיעו רבות בעיצוב ולא בכדי.

מצרפת קישור לביקורות על המסעדה מהטריפאדוויזור:

http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g274887-d364675 8-Reviews-KNRDY_American_Steakhouse_Bar-Budapest_Central_Hun gary.html

(לא מצליחה להעלות קישור…אבל אם תתגלגלו, המסעדה#19. המיקום לא תמיד משקף, מביאה את הקישור להתרשמות כללית)

הערה לגבי vapiano שהיא מסעדה זולה בהיפוך גמור לקודמת : הסניף בברלין שבו היינו הוא ממש טוב(לדעתי) ויתכן שהסניף בבודפשט נופל ממנו, לא הייתי בו. אבל מכאן חשוב לא להכליל שכל הופיאנו'אים לא טובים. רק שתדעי שמבחינת בני ואנוכי הופיאנו בברלין היה לנו היי לייט קולינרי בברלין!

הכל כמובן ברוח טובה וברוח של מסכימה לא להסכים איתך...

מחכה להמשך וכבר יודעת שהאיטלקית של ozz תופיע בהמשך.

• ozzz
                            ozzz נערך לאחרונה על ידי

חזרנו מבודפשט

עדי,

יש לי הרגשה שאני יודע למה הודית לי (קשור לחוויה הקולינרי האיטלקי).

אני כבר מלקק את האצבעות...

• adivelednizki

חזרנו מבודפשט

קיפודה יקרה - ממש לא התאכזבנו ולא היתה אווירת נכאים !

וגם אם קצת כן (אולי רק בגלל שהיה ריק כזה ....) - זו בסה"כ מסעדה . לא יותר ולא פחות . ובכל מקרה זה לא מה שמגדיר טיול שלם ....!

ובטוח שאין שום סיבה שאת תרגישי רע או מוזר !

ההמלצה שלך היתה מצויינת והמסעדה היא על רמה ! כל המנות שהוזמנו היו מצויינות ובהחלט נהננו מיותר מלחם וחמאה (שהיו אגב , מעולים שבמעולים ! )

אני כנראה לא הובנתי נכון כי העיצוב של המסעדה משגע בעיני ! מה שניסיתי לומר זה בדיוק זה : אהבתי את זה , זה היה מודרני , זה בדיוק הסגנון שלי בעיצוב (לעומת שאר מסעדות בודפשט העתיקות יותר .... ) והרגשתי לרגע כמו בניו יורק ....

זו היתה הכוונה.

אבל בהחלט לא הרגשתי כמו בבודפשט ....

זה לא בהכרח דבר רע.... הרי כבר דיסקסנו כאן שזה נורא כיף שיש בבודפשט עוד דברים מלבד מסעדות הונגריות עם אוכל מקומי .... ודווקא את הגיוון הזה חיפשתי !

אז נכון שלנו זה פחות הסתדר באותו הערב בגלל עניין הנתחים ובגלל שהיה ריק  .... אבל בעיקר בגלל הילדים... (כבר היו עייפים)  .

אני די בדיעה שזה יותר מקום לזוגות שבאים להתפנק  (או עם מתבגרים שאוהבים בשר כפי שהיה איתכם )

כשאמרתי שזו לא מסעדה שמייצגת את בודפשט התכוונתי אך ורק לגבי המחירים ואין ספק שהיא בקטגורייה היקרה של מסעדות בודפשט , בין אם בוחרים בנתחים המובחרים או במנות הקטנות יותר .

שאר המסעדות בבודפשט היו זולות בהרבה אבל אין לי שום תלונות אליך בעניין הזה בשום צורה ! בהחלט ידעתי מראש את המחירים כי הרי שלחת לי  את תפריט האנגלית לפני וגם כי הדגשת כאן בסיפור שלך שמדובר במסעדה יקרה וברור שכך מעצם היותה מסעדת סטייקים.

לגבי עניין כרטיס האשראי :כנראה גם כאן לא הבהרתי מספיק. התבקשתי לשריין את המקום עם כרטיס אשראי מכיוון שאנחנו קבוצה של מעל 6 אנשים .

זוהי מדיניות הקבוצות שלהם . נאמר לי שיחייבו אותי על סך של 16 יורו לאדם במידה ולא נגיע . נתנו לי אופציית ביטול עד 24 שעות לפני ללא חיוב.

מניחה שאין צורך לתת כרטיס אשראי במידה ואתם משפחה "סטנדרטית"..

כשהגענו והיה ריק (וערב קודם לכן עברנו שם ברחוב במקרה והצצתי פנימה וגם היה ריק ...) לא הבנתי מה היה הלחץ .... (16 יורו לאדם זה הרבה כסף...) אבל עובדה שאת מתארת מצב שונה שבו המסעדה היתה מלאה אז כנראה שיש סיבה לדרישה שלהם.

לגבי ופיאנו - קיפודה , נראה לי שקצת עצבנתי אותך אז שלפת את הקוצים .... ?

אם כן אז ממש לא היתה לי שום כוונה כזאת .

ממש לא אמרתי שכל הופיאנו לא טובות... (אני אפילו לא הייתי בברלין...)

רק נתתי את חוות דעתי על הסניף הספציפי הזה בבודפשט שהיה נחמד וזהו (אגב , נחמד. ממש לא גרוע או משהו כזה . פשוט רק נחמד ולא מעבר לזה . )

ואם כבר חזרנו לופיאנו ולענייני עיצוב אז הסניף הזה מעוצב מהמם !!!

גם מאוד אהבתי את הקונספט אבל לא כל המנות היו מוצלחות והרוב לא התלהבו מהאוכל עצמו.

OZZZ - כבר ניחשת נכון (וכך גם קיפודה ...)

אשלים את סיפור היום האחרון בקרוב עם כל הפרטים .... ועם הסיום המהמם במסעדת COMME CHEZ SOI של רוברטו הנפלא.

• קיפודה

חזרנו מבודפשט

לא לא לא. לא עצבנת אותי בכלל!!! פשוט היה לי ממש ממש חבל שההמלצה שלי לא "עבדה" טוב ועוד ביום הולדתו של אביך !! עכשיו אני מבינה למה התכוונת הרבה יותר טוב מקודם ושזה לא היה כזה נורא.

ה"חבל" הזה התפרש אולי כסוג של "עצבים"/"קוצים" אבל באמת שלא. כנראה שעוצמת ה"חבל" היתה כה עוצמתית עד שקיבלה טרנספורמציה במשמעות...

פירטתי קודם מידע רב על המסעדה ואכן הצטדקתי כי הרגשתי קצת אשמה+הרגשתי שעשית עוול למסעדה. נכון שזו כולה מסעדה אבל מסעדה היא חלק מטיול. 

לגבי ופיאנו אגב, לא התכוונתי שכתבת שכל הופיאנו לא טובים. אני כתבתי באופן כללי למי שיקרא(דווקא לא לך), שכנראה יש הבדלים גדולים בין סניף לסניף וכל סניף "לגופו".

אל תשכחי ששתינו לא מתכתבות כאן באופן פרטי.

הכל ברוח טובה, באמת!! 

• may777
                                  may777 נערך לאחרונה על ידי

עדי אי אפשר להפסיק לקרוא ולהתאהב בבודפשט שלך

תודה על הפירוט שעוזר מאוד בתכנון ובהתלהבות לביקור המתקרב..Smile

וכמו הקטנה שלך גם אני מקווה שלא יגמר Wink

• ע ע
                                    ע ע נערך לאחרונה על ידי

היי,

אני זו שלא התלהבה מופיאנו בברלין. אכלנו בסניף שליד סוני סנטר ומלבד ההמתנה הארוכה גם האוכל, לדעתנו, לא היה משהו. בטח לא כזה שהצדיק עמידה ממושכת בתור. מאוד יכול להיות שיש הבדל בין הסניפים אבל לנו החוויה בברלין לא עושה חשק לנסות סניף אחר. כמובן שזו דעתנו והתרשמותנו האישית בלבד.

עפרה

• קיפודה

היי עופרה,

גם אני מתכוונת לאותו הסניף בברלין. אנחנו מאד אהבנו את האוכל! וכמובן שאני אומדת את התמורה ביחס למחיר. בתור מזון מהיר וזול, האוכל היה ממש ממש טוב. ברור שאין להשוות אוכל זול שכזה לאוכל של מסעדת כוכבים, אבל מספיק שהפסטה טרייה ושניתן לבחור ולראות את המרכיבים הטריים שמכניסים פנימה בבישול וכן את מי שעושה את זה, ועל כל זה לשלם מעט מעט במסעדה שמעוצבת מאד אסתטי ונקי,  זה כבר מעולה מבחינתי. כנ"ל לגבי הפיצה והסלטים. זו דעתי והתרשמותי האישית בלבד.

לא הצטרכנו לעמוד יותר מ10  דקות בתור, ואם היינו צריכים לעמוד יותר היינו חותכים למקום אחר. על טעם ועל ריח...

• מרינה ש
                                        מרינה ש נערך לאחרונה על ידי

עדי, ברוכה השווה

מאוד נהנית לטייל איתך ולהיזכר בכל המקומות. אני כבר מחכה להזדמנות להגיע פעם שניה לבודפשט.

מחכה להמשך של יום האחרון שלכם.

• adivelednizki

היי לכל מי שהצטרף ותודה על כל המילים החמות .

קיפודה - ברור שהכל הכל ברוח טובה . בלעדיך הבודפשט שלי לא היתה אותו הדבר !

סיפור הטיול שלך נקרא יותר מפעם אחת ושמור אצלי במועדפים , ותמיד באת לענות לי לכל שאלה  ותודה על כך .

אני עדיין קצת בתחושת החמצה שלא הגענו לגונדל בסוף בעקבותיך (לבראנץ יום ראשון) אבל בבודפשט בהחלט יש לפעמים הרגשה שיש יותר מסעדות טובות מאשר אטרקציות ...וזה כבר היה לנו קצת יותר מדי קלוריות ...

לגבי ופיאנו : מסכימה עם כל מה שכתבת . בשביל המחיר והטריות זה מספיק טוב בהחלט. ולעומת פאסט פוד דוגמת מקדונלדס זה בהחלט היה עדיף . אבל אוכל הוא עניין של טעם ....

אני בכל אופן, אוהבת מאוד אוכל איטלקי וציפיתי מאוד מופיאנו כי הרי מבחינה עיצובית המקום מהמם (מעלף- אהבתי ) ומאוד מזמין לאכול בו , הקונספט מגניב (מקבלים כרטיס שאותו סורקים בכל עמדה שבא לכם לקחת משהו ומשלמים בסוף) ואת הכל מכינים באותו הרגע מול הלקוח במטבח פתוח ועם רכיבים טריים על המקום.

בנוסף , המחירים זולים .

ובכל זאת, יש הרגשה שמשהו מתפספס שם... ואחרי כל מה שכתבתי - האוכל לא ממריא ...

אין לי מושג איך זה בסניפים אחרים . אבל זה היה המצב בסניף שבו היינו בבודפשט . היינו 12 איש והזמנו הרבה מנות וכולם סיכמו את החוויה רק ב"נחמד".

יכולה להגיד שרק הקלצונה של אחותי היתה מעולה ממש (וחולקה כלאחר כבוד בין כולם...)

סתם לדוגמה : מנה של פסטה הדומה מאוד בהרכבה למנה שאכלתי בפומודורו = עם גורגונזולה ורוטב שמנת אגוזים ממש לא התקרבה לרמה של מנת הדגל הזאת בפומודורו ... אז נכון שופיאנו היא לא פומודורו (גם לא במחיר) ואולי ההשוואה מראש עושה עוול , אבל כשפגשתי את המנה הזאת בופיאנו היא כן עוררה בי ציפיות להנות כמו מהמנה בפומודורו וזה ממש לא התקרב לזה ...וזאת למרות טריות המרכיבים וכולי ... משהו שם היה רק  "ליד" (כמו שצדי צרפתי אומר ....)

זהו...

תיכף ממשיכים  לסיפור היום האחרון ...

• קיפודה

מחכה ליום האחרון שלכם אבל עוד אחת אחרונה אם כבר חפרנו עד הלום...

הבעיתיות בהמלצה על מסעדות נובעת בין השאר למה משווים את המסעדה…אם אני אשווה המבורגר של מקדונלדס להמבורגר של מיטבר למשל, אני אעשה להמבורגר של מקדונלדס עוול.קודם כל המחיר של מק יורד אולי ב66% ושנית האחד הוא מזון מהיר והשני הוא מזון. (איטי)

יש לי מזל שלא הלכתם לגונדל!! כי היית כבר הורגת אותי. האוכל שם בסדר גמור אבל לא יוצא דופן בכלל ואנחנו נהנינו בסך הכל מאד! אבל האווירה עשתה לנו את זה יותר מהאוכל. מה למשל, אם אתם לא הייתם נותנים משקל לאווירה כמונו?

smiley

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 2 / 4
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון