כסף בזימבבואה
-
שלום

מה הדרך המומלצת לשימוש בכסף בזימבבואה? ויזה בינלאומית, טרוולים, כרטיס נטען של הדואר..? אני לא רוצה להיות עם המון מזומן עליי אז אני אצטרך אמצעי נוסף מלבד מזומן (מתכוונת להיות חודש וחצי-חודשיים).
שאלתי היום בבנק ואמרו לי שמשיכת מזומנים עם ויזה בינלאומית היא לא מומלצת - כי בנוסף על העמלה של 2.5% מהסכום יש גם עמלה קבועה של 4$ על כל משיכה, לעומת גיהוץ שבו אין את ה-4$ הנוספים. לגבי טרוולים אמרו לי שם שזה יקר ולא כ"כ מומלץ אבל לא ידעו ממש לעזור כי אצלם כבר אין כאלה אלא רק בדואר, ושם עוד לא שאלתי על העלויות וגם לא על הכרטיס הנטען.
אני אברר את כל הפרטים כמובן במקומות המתאימים אבל גם רציתי לשמוע ממי שהיה שם לאחרונה (כלומר לא כשהמצב הכלכלי היה בעייתי) מה הכי יעיל ונוח.
תודה מראש!
(ויכול להיות שיהיו ממני עוד הצקות על זימבבואה בתקופה הקרובה, כלום עוד לא סגור אבל אני מקווה לטוס באוגוסט ומן הסתם יהיה עוד מידע שיחסר לי.
) -
כסף בזימבבואה2.5% מסכום המשיכה??? או שאתה התבלבלת, או שהבנקאי התבלבל.
ברוב המקרים מדובר בעמלה קבועה של 3.75$ + 0.33% מסכום המשיכה.
לא מכיר לגבי זימבבואה באופן ספציפי, אבל בגדול מה שאמרת נכון, עדיף לגהץ סכומים גדולים איפה שאפשר, וכשאי אפשר אז למשוך מהכספומט, סכום גדול ככל האפשר בכל משיכה.
המחאות נוסעים כבר מזמן עברו מן העולם.
-
כסף בזימבבואהכדאי פשוט להסתכל באתר של חברת כרטיסי האשראי שלך (כי יש הבדל בין ויזה כאל לויזה לאומי לויזה...) ולפי הכרטיס הספציפי שלך (יש כל מיני מועדונים עם תנאים מועדפים, בעיקר של חברות גדולות או הייטק) - שם אתה אמור למצוא באופן מסודר את התמחור המלא.
ואם כבר עמלות - אל תשכח שהם גם יגבו ממך עמלת המרה (לא עמלה רישמית, סתם שער המרות גרוע).
אם אתה שואל אותי, לטיול של חודש וחצי, הייתי לוקח את עיקר הסכום איתו בדולרים מזומן (עם חגורת כסף/כיס פנימי או כל תעלול אחר).
-
כסף בזימבבואהתודה על התשובות, ואני בת.

מה שאמרו לי בבנק,בסניף שבו החשבון שאליו מקושר הכרטיס, נוגע לדעתי ספציפית לויזה שיש לי. נתנו לי דף שיש בו את כל הנתונים אז אני בספק שמישהו התבלבל... אבל אבדוק גם באינטרנט לגבי סוג הכרטיס הספציפי.
עידו, כשאתה אומר שיגבו ממני עמלת המרה - אתה מתכוון לבנק? כי הרי ההמרה נעשית בבנק בישראל ואז העמלה היא לפי שער יציג, לפי מה שהראו לי. או שאתה מתכוון במהלך המשיכה עצמה בזימבבואה? כי עד כמה שהבנתי זו תהיה העמלה של כך-וכך אחוזים מהסכום...
אני הולכת כנראה להוציא לא מעט במפלי ויקטוריה (לגבי השאר אני עוד לא יודעת כי קצת מסובך לי לתכנן בינתיים בלי תאריכים ובלי לדעת אם אהיה לבד או לא) כך שזה אומר לצאת עם סטפה משמעותית. מפלי ויקטוריה יהיו בעיקרון די בתחילת הטיול, אחרי תקופת שהייה במקום ספציפי מסודר ששם זו פחות בעיה, אבל בכל זאת קצת מלחיץ אותי.
ועל הדרך אם אני כבר כותבת - יש בעיה להסתובב שם עם בגדים עם כיתובים בעברית? מעבר לגישת ה"להצניע את הישראליוּת בחו"ל" שאנשים מאמצים אפילו באירופה
-
כסף בזימבבואהאין בעיה עקרונית ללכת עם כיתוב בעברית, בטח בזימבבואה שאינה מדינה ערבית או מוסלמית.
אני, באופן אישי, נמנע לרוב מלהסתובב עם חולצות עם כיתוב עיברי בחו"ל. גם בגלל שכמעט ואין לי, וגם בגלל שאני בחופש - לא רוצה להגרר עם סמלים או סיסמאות מהארץ על חולצות.
אגב - אם מדובר על חולצות צבאיות, במיוחד כאלו עם סמלים, ציורים הכוללים כלי נשק, כאלו המשפילים דתות מסויימות (וכבר ראיתי כאלו), אז כמובן שלא. גם בארץ.
-
כסף בזימבבואההיי, אני כרגע בזימבבואה לצורכי עבודה... מגיע בסופי שבוע לארץ, (ז״א בשישי אהיה בארץ) אשמח לענות לכל שאלותייך (אם יהיו...) בכל מקרה, מצב הבטחון האישי פה יחסית גבוה ואין סכנה מוחשית לשוד או משהו בסגנון (אך כמובן באפריקה כמו באפריקה החוקים יכולים להשתנות ברגע... אם תרצי לשאול שאלות תוכלי לשלוח אליי למייל אשמח לענות... [email protected] בכל מקרה שיהיה בהצלחה!! בחירת היעד מעניינת, באופן כללי זימבבואה יחסית לא מטוילת ועדיין לא התמסחרה ונשארה מאוד אוטנטית..
-
כסף בזימבבואהתודה דקל

אם יהיה צורך אשלח מייל, תודה על ההצעה!