ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מה לקחת??

פורום דרום אמריקה
    4
    5
    1246
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • maor45677
      maor45677 נערך לאחרונה על ידי

שלום כולם, אחרי שהחלטתי כבר שאני אטוס לפרו ואקוודור יש עוד כמה שאלות כי בכל זאת, זאת פעם ראשונה שם..

1. מה לקחת איתי? מבחינת ציוד לטרקים, אוכל (שומר כשרות..), לבוש (לקנות שם? לקחת מהארץ? נוסע באוגוסט ספטמבר)

2. מה עדיף? להזמין מראש מקומות לינה? או להגיע לאותה עיר ספציפית ולשאול שם?

3.עצות והמלצות למקומות שאסור לפספס אשמח לקבל..Grin

תודה מראש!!!!!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • gauntlet
        gauntlet נערך לאחרונה על ידי

מה לקחת??

לרוב אין צורך להזמין מקום לינה מראש, יש מבחר,
        אבל לילה, 2 ראשונים תמיד כדאי שיהיה מקום מוכן או כמה אופציות לכל מקרה
        בגדים יש בשפע ובמחירים זולים מאוד. ממילא תמצא את עצמך שולח חבילות לארץ, אז תבוא עם מינימום הכרחי.

• חתול-רובוט
          חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

יש כל מיני רשימות ציוד באתרים ובחנויות

אבל בדרך כלל הן מכילות המון פריטים מיותרים. הכי טוב יהיה להגיע לאחת החנויות המתמחות [אני אוהב מאוד את חנות העודפים של למטייל בירושלים. עשיתי שם שלוש רכישות גדולות בעשור האחרון ומעולם לא התאכזבתי] ולהתייעץ עם המוכרים, בעדיפות לכאלה שטיילו בארצות האלה.

לדעתי, מה שחשוב לקחת זה נעליים טובות [לא לשכוח להסתובב איתן שבוע-שבועיים לפני הטיסה, כדי שהרגליים שלך יתרגלו אליהן]; תרמיל טוב [אם אתה מתכוון לטייל רק בפרו ובאקוודור אז לדעתי בכל הטרקים הסטנדרטיים אפשר לשכור חמורים שיסחבו את הציוד, כך שאתה לא חייב דווקא תרמיל מקצועי מהשורה הראשונה, אבל בכל מקרה כדאי לקחת תרמיל עם מערכת גב טובה, כי תסתובב איתו לא מעט. אפשר גם מזוודה, אבל בזה אני לא מבין ולא אסתכן בלייעץ]; ביגוד חם איכותי [פליז, גופייה תרמית, ואני הייתי קונה גם מיקרו-פליז]; תיק קטן איכותי [אם החמורים לוקחים את מרבית הציוד בטרק, אז אתה תסתובב במשך רוב היום עם התיק הקטן על הגב, ולדעתי כדאי מאוד להשקיע בתיק טוב ונוח]; מכנסי טרקים מנדפים ומתייבשים; גרבי טרקים [לא חובה, אבל נוח מאוד]; פנס טוב; שקיות זיפלוק אטומות לאכסן בהם כל מיני דברים [אפשר לקנות שם]; ומילון ספרדי-עברי [לא לטרקים אלא בכלל. וכדאי גם ללמוד את השפה קצת לפני שנוסעים, או לפחות לקנות ספר ללימוד-עצמי].

אוהל ושק שינה אפשר לשכור. יש כאלה שמעדיפים שק שינה אמין, נקי ואהוב שהולך איתם לכל מקום, ושאפשר גם להשתמש בו באכסניות מטונפות או בנסיעות אוטובוס קרות. זה נוח מאוד [בטיול הראשון לקחתי איתי שק שינה], אבל תופס הרבה מקום בתרמיל. אוהל נראה לי שעדיף לשכור בכל פעם, אלא אם אתה מתכוון לעשות קמפינג, או להגיע לצ'ילה וארגנטינה [וגם שם אפשר בכיף להסתדר עם אוהלים שכורים].

לא יודע לגבי מה לקנות שם ומה פה. אבל בציוד מקצועי ואיכותי לא אמורים להיות הפרשי מחירים גבוהים. בכל מקרה, בפרו יש חנויות מטיילים מקצועיות ומשובחות, בעיקר בריכוזי התרמילאים [קוסקו, וואראס]. ונעליים תקנה כאן, שלא יהיו הפתעות.

אם להזמין מראש מקום לינה או לחפש כשמגיעים? תלוי בהעדפה שלך. בדרך כלל, ברוב המקומות לא תתקשה למצוא מקום לינה, ובמקרים רבים מקום הלינה אפילו ימצא אותך. לעיר שאתה נוחת בה [לימה, אני מניח] כדאי להזמין מקום לינה מראש, כדי לא להסתבך על ההתחלה. אחר כך נראה לי שאפשר להסתדר, אלא אם מדובר בשיא העונה ובאיזור מפוצץ בתרמילאים.

• maor45677
            maor45677 נערך לאחרונה על ידי

יש כל מיני רשימות ציוד באתרים ובחנויות

תודה רבה על התשובות חברים!!!

• רוני
              רוני נערך לאחרונה על ידי

מה לקחת??

אם  אתה  שומר  כשרות ושבת  אני ממליץ לקחת מנות חמות , מרקים,  קרקרים,  קצת  ממרחים , בשפופרת חטיפים כמובן  מזלג  חשמלי  לחימום מים.

אני לא  יודע היכן אתה  מתכוון  לשהות בשבת  יש  קהילה יהודית חמה  בלימה   בשכונת  סאן איסידרו .,יש   גם  מסעדה כשרה  הרב הוא  ישראלי ציוני .  לא  יודע מי עכשיו . היה  הרב איתי מאושר. והם מארחים  בשבת למרות שמעט  בקהילה  שומרי  שבת  ו/או מבינים בכלל עברית (עדיף על חב"ד האנטי ציונים עם  הצעקות יחי אדוננו  מלך  המשיח)  בקוסקו  יש  חב"ד , הרב  עופר  קריפור  ויש  גם מסעדה כשרה.

באקוודור לא  הייתי.

• 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון