כמה שאלות בודפשט וויזאיר
-
שלום חברים
קראתי בימים האחרונים עוד על בודפשט (בראש וראשונה הסיפור של עדי) ויש לי עוד שאלות, גם על ויז וגם על בודפשט:
להזכירכם - 3 ילדים - 3,6,9, אמצע אוגוסט.
מטען בטיסה - אם אני מבין נכון 'חינם' זה רק תיק ביתספר. אני מבין שכל מזוודה זה 35 אירו לכיוון כלומר 70 אירו הלוך ושוב? אני מניח שאני צריך לפחות 2 מזוודות + עגלה. אם אני מצליח לחבר את העגלה למזוודה עם ניילון נצמד או משהו בסגנון ואני לא חורג מהמידות וממשקל של 32 קילו - זה יעבור כפריט אחד?
הסעה מהשדה לעיר וחזרה - אני רוצה טיול עירוני בלי רכב שכור ובלי להביא איתי כסאות בטיחות (בטח לא במחיר הזה של מטען). איך הולכת הסעה מהשדה לעיר? מה המרחק/זמן? יש אוטובוסים/רכבת או רק הסעות פרטיות? יש הסעות שיספקו לי כסאות בטיחות?
נגישות לעגלות - עד כמה כל/רוב העיר נגישה לעגלות? אני מכיר ערים עתיקות באירופה שמרוצפות באבנים לא חלקות שמאד מאד מאתגרות את העגלה שלי.
מסעדות - רוב סיפורי הטיול פה הקדישו חלק לא קטן למסעדות. אנחנו אוכלים כשר במידה כזו או אחרת (בשר חייב תעודה), ובכל מקרה אני לא כלכך אוהב מסעדות שירות מלא כי לילדים אין מספיק סבלנות לשבת יפה. כך שאני מאד אוהב מסעדות שירות עצמי (שבהן אני רואה מה יש באוכל שלקחתי) ואפילו פיקניק עירוני שבו קונים צ'יפס, סלט וכו' וישובים על ספסל לאכול. השאלה היא עד כמה מסעדות כאלה זמינות בבודפשט? כי לא ראיתי הרבה התייחסות אליהן. כלומר אני בטוח שצ'יפס אני אמצא, אבל משהו מעבר?
מלון / דירה - אנחנו לא רוצים להצטופף בחדר מלון אחד 5 נפשות. כלומר או זוג חדרים או דירה (ועדיפות כמובן לדירה עם שני חדרי שינה ולא אחד). הסתכלתי קצת על המלונות שהוזכרו בפורום. אז המלונות מתחילים ב-80 אירו ליום לחדר, כלומר 160 אירו לזוג חדרים (ומתחילים הכוונה בלי ארוחת בוקר תשלום מראש וכו'). גם דירות 7 העונות שהוזכרו ע"י עדי רוצים תעריפים דומים של סביבות ה-150 אירו ללילה. הכי טוב שמצאתי בינתיים זה מלון דירות של מריוט ב-100 אירו ללילה בתשלום מראש. אלו באמת המחירים או שאני מפספס משהו? תמיד חשבתי שבודפשט זולה יחסית. אגב, ב-100 אירו לחודש אין ארוחת בוקר, אין בריכה במלון, והאינטרנט בתשלום נוסף.
קרקס - אף פעם הייתי בקרקס עם חיות (זה פחות מקובל בימינו) אני לא 'יפה נפש' בהחלט הייתי בדולפינריום, או סי וורלד. עד כמה יפריע לי הקרקס? ומצד שני - זה עשוי להפחיד? הילדים שלי פחדנים בכל מה שקשור לחיות. אז חיות טרף, נחשים וכו' לא בא בחשבון
עיר/ילדים - עד כמה העיר (באוגוסט) מתאימה לשיטוט של הילדים? יש הופעות רחוב? גינות ציבוריות? מזרקות שאפשר לקפוץ אליהן? משהו אחר מעניין?
פארק המים - יש להם הסעות מהכיכר. אבל אני בספק אם אני אשן ליד הכיכר. יש גם אוטובוס ישיר מתחנת הרכבת, אבל גם שם אני לא בטוח שאני אשן. אז מה - מתחילים לנסוע בשני אוטובוסים עם כל הציוד? אני מודה שמעולם לא נסעתי לבריכה באוטובוס.
תודה!
-
אנסה לענות לפחות על חלק מהשאלות...מטען בטיסה
נכון, בחינם תוכל לקחת רק תיק קטן. מניח שאם תחבר את העגלה כפי שתיארת, והחיבור יהיה 'יציב', אז לא אמורה להיות בעיה. נדמה לי שבנתב"ג יש שירות עטיפת מטען בניילון אז יש לך את האפשרות להשתמש בזה - כדאי בהחלט. אתה גם יכול להעלות למטוס מזוודת טרולי בעלות של 20/10 יורו לקטע טיסה - אולי במקום אחת המזוודות הגדולות.
הסעה מהשדה לעיר
אפשר להשתמש בתחבורה ציבורית אבל זה רחוק מלהיות נוח כמו בערים רבות במערב אירופה, וזה בטח תענוג שהייתי מוותר עליו בנסיעה משפחתית. יש בשדה שירותי הסעה בעוד מונית רגילה תעלה לך בערך 25 יורו לכל מקום במרכז העיר - רק שים לב שאתה לוקח מונית מהעמדה הרשמית בשדה ושהנהג לא מרמה אותך בחיוב המונה (נפוץ).
נגישות לעגלות
למיטב זכרוני מרבית המדרכות חלקות וסה"כ במצב טוב. כמובן שיהיו אזורים בהם יהיה ריצוף לבנים - חצרות, כיכרות, גשרים וכיוצ"ב. באזור בניין הפרלמנט נערכים שיפוצים רבים - לפחות נכון לדצמבר האחרון (ובספק שהם הסתיימו).
מסעדות
לא שמתי לב למסעדות שמציעות בופה כמו שתיארת, אבל לא חיפשתי. לדעתי קיימות בבודפשט לא מעט מסעדות כשרות עם תעודה - סה"כ יש שם קהילה יהודית לא מבוטלת.
מלון/דירה
בודפשט היא עיר זולה למדי - וזו לדעתי אחת הסיבות שהיא כ"כ פופולרית בקרב ישראלים. אולי אוגוסט הוא חודש יקר יחסית, אני לא יודע, אבל 80 יורו ללילה אמורים לקנות לך חדר טוב במלון ראוי במרכז העיר. הייתי חושב בכיוון של שני חדרים מחוברים - אלא אם אתם מעוניינים במטבח שתוכלו לבשל בו . מלון שיכול להתאים לך הוא Radisson Blu Beke שמבדיקה מדגמית עולה בערך 68 יורו ללילה לחדר - ולמיטב זכרוני יש להם חדרים עם דלת מקשרת (אתה מוזמן לכתוב להם מייל ולוודא).
קרקס
אין לי מושג, אבל אני בספק שתראה שם נחשים וחיות טרף. מקסימום איזה אריה עייף שהדבר האחרון שמעניין אותו בעולם זה להפחיד מישהו.
עיר/ילדים
לא עולות לי לראש אטרקציות מיוחדות שילדים ימצאו בהן עניין. בודפשט הרגישה בעיקר מבוגרת ואפורה - אם כי ראוי לציין שנהנתי ממנה מאוד. יש את האי שנמצא מרחק עשר דקות בערך מבניין הפרלמנט, שכחתי את שמו, שבו ניתן לשכור מעין-אופניים שכאלו ואיתם לשוטט ברחבי האי. לדעתי ילדים מאוד יתלהבו מזה.
פארק המים
אין לי מושג על מה מדובר, אבל, אתה נוסע לפארק רק כדי להכניס את הילדים לבריכה? נשמע לי שפשוט כדאי לך למצוא מלון שיש לו בריכה ולחסוך את הטירחה. הילדים יוכלו להיכנס למים פעמיים ביום בלי לעבור בשום אוטובוס בדרך.
-
אנסה לענות לפחות על חלק מהשאלות...בעניין מסעדות - קראתי כאן לא פעם שליד בית הכנסת הגדול יש מסעדות כשרות של הקהילה היהודית. חבל להיות בבודפשט ולא לאכול את האוכל המקומי הטעים, לפחות פעם אחת.... חפש בפורמים בטח תמצא התייחסות, ואני מניחה גם שיש התייחסות לכך בבלוג של המטייל המתמיד. (שהוא התנ"ך לבודפשט)
רבקה
-
כמה שאלות בודפשט וויזאירנסיעה מהשדה - כ40 דקות לכיוון
לא מציעה למשפחה לנסוע באוטובוס עם הילדים והמזוודות.
לבחור בהסעה מוזמנת או מונית.
המוניות זולות יחסית (ללא הזמנה מראש - עלה לנו 22 יורו למשפחה של 4 עם 2 מזוודות ענקיות)
שירות ההסעות "שאטל פלוס" יוצא יותר זול, גם יעיל, מדוייק. (בחזור המחיר זול יותר)
תוכל לברר במייל אצל Lajos Nagy
ריצוף עתיק - ברחבת בודה (הארמון, מצודת הדייגים) הריצוף פחות נוח.
מסעדות - בודפשט מאוד מגוונת וצ'יפסים תמצא בכל מקום (KFC,
מקדונלדס ועוד) יש גם פיצריות ומסעדות איטלקיות
ומסעדות ומאפיות כשרות באזור בית הכנסת (אולי כדאי שתלונו שם)
קרקס - לא לפספס. מחיר מצחיק לעומת ישראל, 45 שח לכרטיס בהזמנה מראש באתר.
בשבילכם עם ילדים צעירים שאולי יחששו, הייתי בוחרת בשורה שנייה או שלישית. במרכז!.
אין נחשים. הופיעו רק נמרים, סוסים, סוס פוני, פיל.
אל תזמינו למופע צהרייים, אם לפני תבלו בגן חיות (הביקור בגן החיות יהיה קצר מידיי)
לדעתי, העיר מתאימה לילדים, בגלל האטרקציות, גנים ציבוריים.. תסתכל במפה על הפינות הירוקות. מרכז העיר מטופח ותוסס, המון שווקי אוכל, אמני רחוב, נגנים...
ויתרון שהעיר לא ענקית.
לגבי נסיעה לפארק המים, זו נסיעה חד פעמית בטיול.
עד כיכר הגיבורים תגיעו בנסיעה ישירה בתחבורה הציבורית, בלי החלפות...
כי זה מקום מאוד מרכזי, עם שפע של קווי תחבורה.
צמוד לכיכר הגיבורים, נמצא הפארק הגדול, מקסים, עם טרמפולינות, מתקנים (שוק בסופש, היינו בשבת והתלהבנו)
התחבורה הציבורית הפתיעה אותנו לטובה, לא נדרשו החלפות. מגיעים במהירות, לא היתה צפיפות. קל להתמצא עם היערכות מראש של בדיקה במפה. אשלח לך בהמשך מפה במייל אם תרצה.
מטען - חסרון בטיסות האלה, מאוד יקר, מקפידים מאוד על תיקי היד
ומשפחה צריכה להסתדר עם 2 מזוודות...
קחו מזוודה ממש חזקה וענקית (המימדים עצומים... ) משקל עד כ32 ק"ג אם אני לא טועה. זה המון. הבעיה שאי אפשר להעמיס אותו על מזוודה רגילה, בלי סיכון שתתפרק...
לינה - מיקום מרכזי ונגיש לתחבורה הציבורית חשוב מאוד שיהיה לכם נוח, מינימום להתרוצץ ולנוח בצהריים אם תרצו.
המבחר גדול. תחפור בבוקינג, בחוות דעת. תתמקד באזור 5 .
כדאי להתמקד באזור מדרחוב ואצי, תחנת פרנץ דק טר, בית הכנסת בגלל האופציות הכשרות..
אזור: 05. בלווארוס - ליפוטווארוס
-
מגוריםאנחנו בשלבי תכנון כך שאתייחס רק לנושא המגורים. חיפשתי דירה במרכז אבל עם חנייה. גם לאוגוסט. עם שני חדרי שינה וסלון עם מטבחון מאובזר. לא מצאתי בפחות מ100€. כמובן שחיפשתי מקומות שיש עלייהם הרבה חוות דעת חיוביות. אמנם הייתה הצעה לדירה ב80€ אבל טיפה רחוקה, קרוב לגשר מעל האי מרגיט. נראה לי שאלו המחירים למקומות מרווחים במרכז.
-
כבר אשאל בהזדמנות �אנשיםטובים, מקווה שזה בסדר לשאול כאן. כמה זמן מראש צריך להזמין כרטיסים לקרקס?
-
כמה שאלות בודפשט וויזאירשלום אנשים טובים,
קרא את הסיפור שלנו. תמצא שם תשובות לחלק מהשאלות שלך.
חוץ מזה, בקצרה:
מטען - לדעתי לא אמורה להיות בעיה עם המטען לא חורג מהמידות והמשקל, אבל לך תדע...
נגישות לעגלות - לא הקדשתי לזה מחשבה בטיול שלנו (הזוגי), אבל ממה שזכור לי, לא תהיה לכם בעיה בפשט. בבודה הרחובות דווקא מרוצפים באבנים אירופיות ישנות, ולא יהיה כל כך נח עם עגלה, אם כי אני זוכר שראיתי שם אנשים מסתובבים עם עגלה, כך שזה אפשרי.
קרקס - אנחנו וויתרנו על הקרקס בגלל החיות. ממה שידוע לי, חיות טרף מסוממות כדי להופיע.

תהנו.
-
מגוריםעוד הערה לגבי סוגיית המזגנים. חיפשתי שיהיה מזגן אבל…. מהתכתבות עם מלונות דירות עולה כי המזגן ממוקם ברוב המקומות בסלון ולדברייהם זה מספק את הלקוחות. לא ראיתי בטווח המחירים האלה מקומות עם מזגן מרכזי.
-
כמה שאלות בודפשט וויזאירלגבי עגלה במטוס - אולי לא צריך לחבר את העגלה למזוודה כי וויז נותנים לשלוח פריט אחד (עגלה או כיסא בטיחות) עבור ילדים קטנים בחינם. או שבגיל 3 כבר לא זכאים לזה?
-
כמה שאלות בודפשט וויזאירחברים - תודה רבה על כל התשובות
אז מבחינת לינה - עושה רושם שאכן מתחילים ב-100 אירו לדירה בסיסית יחסית, ואפשר לעלות מעל 150 לזוג חדרים במלון ועוד יותר אם רוצים ארוחת בוקר)
מבחינת מסעדות - אולי לא הבהרתי עצמי מספיק - כשרות זה חלק מהעניין, אבל באופן כללי אני לא אוהב שירות מלא. לא אני לא מחפש דווקא בופה (אכול כפי יכולתך). קפיטריה או רחבת מזון של קניון עושים עבודה נהדרת.
הנסיון שלי עם מסעדות כשרות מעלה 3 בעיות:
1. יחסית מאד יקרות (כי הן פחות בתחרות מהמסעדות הרגילות)
2. האוכל לא ממש טעים (שוב, אולי זה עניין התחרות. לא יודע) ובייחוד לא מצדיק את המחיר. ציטוט לדוגמא מהשרשור של יונה "העיקריות היו סבירות, לא יותר"
3. סגורות בשבת ולעיתים בשישי
כך שאני דווקא פחות בקטע של מסעדות כשרות
ויזאייר ועגלה - חינם רק עד גיל שנתיים. מגיל שנתיים אין הנחות על עגלה
-
כמה שאלות בודפשט וויזאיר1. התיק לא תיק של בית ספר, אלא 42×32×25. אני העמסתי לתיק כזה 15 ק"ג.
2. המידות המירביות של המטען לבטן המטוס מעל 100×100×100 ס"מ. אפשר להכניס לגודל כזה את כל הבית (עד 32 ק"ג).
3. לא הבנתי,אתם שומרים על כשרות או לא?
-
כמה שאלות בודפשט וויזאירהיי אנשים טובים,
שמחה לשמוע שאתה שוקל ברצינות את בודפשט !
לגבי ויזאיר ומטען - לא מבינה כלום . אנחנו טסנו עם UP שהיו זולים יותר באותו רגע נתון שבו הזמנו . את העגלה לתינוק יכולנו להעלות עד המטוס ובחינם , אבל התינוק כבן שנה ולדעתי הפריוולגיה הזאת באל על UP היא לתינוק עד גיל שנתיים ולאחר מכן זה בתשלום (כמו על מזוודה כנראה ? ).
לגבי הסעות משדה התעופה ואליו - פשוט ונוח מאוד עם החברה שבה נסענו (ואת המייל שלה צירפה לך לי בהודעתה) . הם דייקו בזמנים . חיכו לנו עם שלט עם שמנו (יש משהו נחמד להגיע ומישהו מקבל את פניך ואתה לא צריך לחפש מונית בעצמך) הגיעו עם מיניבוסים חדישים ונוחים , המחיר היה סביר מאוד ויכולנו לשלם לנהג במקום ולא מראש (ושילמנו ביורו , היות וטרם המרנו כסף) .
אם תזמינו דירות כמו למשל במקרה של דירות 7 העונות (אבל גם לאחרים יש את זה ) תקבלו כיוון אחד של הסעה בחינם . הדבר נכון להזמנה ישירה דרכם (לא מבוקינג ודומיהם) .
נגישות לעגלות : אנחנו בהחלט הסתובבנו כל היום עם תינוק בטיולון - לא היתה בעיית נגישות כלל מלבד העובדה שצריך היה להרים ולהוריד את העגלה במדרגות בכניסה למטרו . הדבר נכון רק לגרם מדרגות קצר בכניסה , כי אחר כך יש מדרגות נעות בתוך התחנות . כמו שלי כבר ציינה , התחבורה הציבורית מאוד נוחה בבודפשט . פשוטה ואין הרבה החלפות . סוג של מטרו צנוע כזה ... ובעיני זה דווקא היה יתרון עם ילדים .
נכון שבבודה המדרכות קצת פחות נוחות +יש קצת שיפוצים (פה ושם , זה כבר לא ממש מסיבי כמו שתיארו כאן ! הם כנראה עובדים ממש מהר ומתכוננים לעונת התיירות שהחלה ! ) אבל עדיין הסתובבנו עם עגלה ללא שום בעיה .
רק לזכור שאם אתם מתכננים ביקור בבית החולים בסלע אז שם ממש לא אפשרי עם עגלה (תצטרכו להפקיד אותה בכניסה) . זה המקום היחיד שאליו התינוק לא הגיע איתנו.
מסעדות - יש בבודפשט הכל מהכל ! החל מממסעדות פסט פוד של הרשתות (כמו שלי ציינה כבר - יש KFC , מקדונלדס - שם בטוח יש צ'יפס...) ועד מסעדות של פסטות טריות (חפש בטריפ אדוויזר את 2SPAGHI במתחם חצרות גודז'או ) פיצריות טובות (יותר מאחת ! ) , המון מסעדות איטלקיות עם מנות צמחוניות וללא בשר (במסעדת פומודורו מסמנים בתפריט את כל מה שצמחוני בסימון מיוחד ) , ויש את ופיאנו שהיא סוג של פסט פוד איטלקי שבו מכינים הכל מולך ואתה רואה ובוחר בדיוק את המרכיבים ! (אין בעיה למצוא שם הרבה מנות ללא בשר) נכון שאנחנו פחות התלהבנו ממנה באופן אישי ביחס למסעדות האחרות שבהן היינו , אבל בהחלט יכולה לומר שגרוע זה לא היה ! היה נחמד ובסדר גמור ביחס לטריות ולמחיר ובוודאי אצלכם יכול להתאים !
האמת שאפילו במסעדת ההמבורגרים בפארק מצאנו מנה צמחונית ....!
מה שכן , מלבד בטרופיאה גריל , שם היה בר סלטים שלם - לא ממש ראינו הרבה ירקות ... נכון שהיתה מנת סלט בכל מסעדה ... אבל מה שמגיע זה לא ממש מה שאנחנו מורגלים לו בארץ מבחינת עושר ירקות ...
מצד שני - הסופר מלא בירקות מכל הסוגים ! וגם בפירות !
וזה גם יתרון נוסף בדירה עם מטבחון על פני חדר מלון .
אבל : במידה ואתם ממש מקפידים על נושא הכשרות באופן מחמיר אז כמו שכתבו קודמיי , יש המון המון מסעדות כשרות בבודפשט ואני בטוחה שלא תצטרכו לאכול רק צ'יפס ופיצות ... יש קהילה יהודית ענפה בבודפשט ובהתאם גם מאפיות כשרות , פיצריות כשרות ומסעדות כשרות שהן אפילו טובות מאוד !
אם תבחרו בדירות 7 העונות המומלצות אז הרי שהן ממש ממש קרובות לבית הכנסת הגדול ולרובע היהודי (מרחק הליכה ) שם יש ריכוז גדול של מסעדות כשרות.
ועוד לא דיברתי על הגלידריות הטובות בכל מקום... והעוגות .... (בעצם , כבר דיברתי לא מעט ... והרי קראת את הסיפור שלי כבר...)
לגבי אוכל בפארק - לא רואה שום סיבה למה לא לעשות פיקניק בפארק עם מצרכים שרכשתם בסופר , או אוכל מוכן שקניתם . ברור שבכל פארק גם יש דוכני מזון שונים .
באי מרגיט יש בית קפה אם אני זוכרת נכון . בפארק העירוני היו כמה וכמה דוכני מזון עם לאנגוש למשל = סוג של לביבה הונגרית מטוגנת (ללא בשר) .
לגבי דירה - לפני שנתיים דירות 7 העונות היו מלאות אז ישנו בדירת 2 חדרי שינה וסלון באותו בניין של דירות 7 העונות , רק במתחם דירות שונה שנקרא SENATOR.
הוא היה זול יותר בזמנו מ-7 העונות וזוכרת שבאוקטובר עלה לנו כ-80 יורו ללילה לדירת 2 חדרים בה שהינו 6 אנשים ! היו גם 2 חדרי שירותים ו-2 מקלחות וזה היה מאוד נוח ! ובכלל הדירה היתה מצויינת ונהנינו שם מאוד (עדיין חושבת שדירות 7 העונות טובות יותר , אבל אם ההפרש במחיר משמעותי אז סנטור היו מצויינים גם כן !!!)
מאז עברו שנתיים ומניחה שבאוגוסט גם יקר יותר מאשר באוקטובר ,כך שתצטרך לבדוק בעצמך איך המחיר שם בתאריכים שלכם.
לגבי ילדים/עיר - בעיני בודפשט נפלאה עם ילדים ! תמצאו אותם יותר בפארקים מאשר בעיר עצמה ... אבל גם בעיר עצמה יש המון איזורים ירוקים וגינות עם מתקני שעשועים בחלקן . ראינו גם לא מעט מזרקות . רק לציין כמה : בכיכר וורשמוטי הילדים שלנו שיחקו במים ...בכיכר דק פרנק טר הראשית יש גינה ענקית עם המון בריכות , מזרקות ומפלים קטנים (כיף שם ! ) . אפילו בתוך קניון ווסט אנד ישנן מזרקות ...(בביקור עם ילדים אתה ישר שם לב לכל מזרקה , הא ? הם מתים על זה ...) ובוודאי שיש את המזרקה המרקדת עם המופע האור-קולי באי מרגרט .
את רוב הילדים ראינו בפארק העירוני ! לפארק העירוני אפשר להיכנס ליומיים ולא לצאת ... שפע של אטרקציות המרוכזות שם ובאופן כללי , כיף בפארק הגדול והמוצל המלא במתקנים , דוכנים וכל מה שצריך עם ילדים (מוכרי בלונים , מוכרי צמר גפן מתוק , דוכני אוכל , דוכני צעצעועים , אגם עם ברווזים וגם יונים שבאות לנקר מהלחם ... סירות לשייט על האגם להשכרה )
גם באי מרגיט ממש ממש כיף לשכור אופניים משפחתיים , או רכבי באגי (לבוא עם רישיון נהיגה ! ) או סתם לטייל בשבילי הפארק ובין גינות הפרחים המטופחות. יש גן ורדים יפה , יש פינת חי מקסימה קטנה (ניתן לרכב שם על סוסי פוני) , יש אמפיתיאטרון עם מופעים בקיץ ויש את מרחצאות פלטינוס שפתוחים בקיץ .
מופעי רחוב יש במדרחוב ואצי אוצה !!!!!!!!!!!!
לגבי הקרקס - אסור להחמיץ ! בעיני (ובעיני רבים) זו האטרקציה המומלצת ביותר בביקור עם ילדים !
היינו בעבר בדולפינריום בהולנד ... גם בסי וורלד בסן דייגו ... יכולה לומר שהקרקס הזה לא נופל מאטרקציות אלו ברמתו הגבוהה !
אנחנו באופן אישי לא חשנו אי נוחות בנושא החיות . לא היה נראה שהן מוזנחות או משהו כזה ... הקשר עם המאמנים היה נראה טוב .
ברור שאני לא מתיימרת לדעת באמת איך מאמנים אותן ... וייתכן ואכן מסממים אותן . כנראה שיש סיבה שאוסרים במדינות רבות את השימוש בחיות קרקס.
מצד שני , זה היה צבוע מצידי לא ללכת לקרקס בגלל זה ... הרי גם בתאילנד רכבתי על פילים ... זה גם יהיה שקר מצידי לומר שלא אכלתי כבד אווז אצל רוברטו ...
זה שיקול שכל אחד צריך לעשות עבור עצמו ולפי אמונותיו שלו .
.
בכל מקרה , לגבי פחד : ממש ממש לא מפחיד ! לא היה שום דבר מאיים בקרקס !
ואני אומרת את זה כאמא לבן שנרתע ואף פוחד מבעלי חיים ....!
הבת שלי שלא נרתעת כלל ובטח לא מפחדת (מכלום ... לא רק לא מחיות...) אף עלתה על הפיל להצטלם . הבן לא שקל את זה בכלל ...
אם בכל זאת אתה לא רוצה להתקרב מדי , הזמן שורות 3-4 באמצע !
עדיין תראה מצויין ! ותהיה במרחק ביטחון מהזירה ...
אנחנו ישבנו בשורה 2 בדיוק מהשיקול הזה , וחשנו די מוגנים אחרי יושבי השורה הראשונה (בדיעבד , לא היתה שום סיבה שלא נחוש מוגנים ...אבל רואים מצויין גם מהשורה השנייה וגם מהשלישית )
לגבי השאלה שנשאלה כאן : למתי להזמין את הקרקס ?
ממליצה ללכת על מופע הבוקר = 11 . כשעוד רעננים !!! המופע ארוך - שעתיים וחצי.
כדאי להזמין כמה שיותר מוקדם , כשעוד אפשר לבחור את המקומות המועדפים !
פארק המים - לדעתי הכי נוח יהיה לקחת מטרו ישירות לכיכר הגיבורים ומשם לעלות לשאטל שלהם .
תצטרכו תיקי ים עם ציוד לבריכה . לא נראה לי ביג דיל ... כמה ציוד כבר צריכים ליום בבריכה ? סנדוויצים , בגדי ים , מצופים , קרם הגנה ובגדי החלפה ...
מה גם שיש לכם עגלה להעמיס עליה ולתלות את התיקים ....
מניחה שיש שם שירות השכרת מגבות ...צריך לבדוק.
לחילופין , ישנו מלון רמדה הצמוד לפארק (חברים היו ונהנו מכמה ימים במלון ובפארק בלבד) אבל נראה לי מיותר להחליף /לפצל מקום לינה בשביל זה ...
הצעתי לך היא או ללכת על מרחצאות פלטינוס הקרובים יותר לעיר , או לטרוח ולנסוע לפארק המים ליום מלא אחד , או לחפש מלון / דירה עם בריכה כפי שכבר הציעו כאן.
אני חושבת שבשבוע ובאוגוסט כדאי בכל מקרה גם מרחצאות פלטינוס או פארק המים
בלי שום קשר לבריכה במלון או לא !
עדי
-
כמה שאלות בודפשט וויזאירבקניון ווסט אנד יש רחבות מזון שלמות עם הרבה מאוד מסעדות בהגשה עצמית.
יש שם גם סניף נוסף של ופיאנו !
-
כמה שאלות בודפשט וויזאירתודה תודה תודה לכולם על התשובות והתובנות.
ולשאלת הכשרות - בשר דורש תעודה, דגים צרכים רק דגים כשרים. חלבי ודגים זה בסדר.
-
כמה שאלות בודפשט וויזאירהנושא של האוכל בבודפשט לא צריך להדאיג...
האפשרויות רבות ומגוונות!
תבדוק לפני בטריפאדוויזר.. איטלקיות, פיצריות, צמחוניות
ותסמן לך באזורי הטיול שלכם
ממליצה על אפליקציית טריפאדווייזר החינמית לערים, לפני הנסיעה מסמנים בכוכבית צהובה במועדפים, את המסעדות והאתרים שבחרתם + מוקד הלינה,
ובטיול מופיע אופליין, בכל אזור. תנסה את האפליקציה על ת"א.
יש גם רשתות של בורגר קינג,
כמה קניונים עם אזורי מסעדות
שוק אוכל גדול, שבקומה מתחת יש סופרמרקט של רשת אלדי
ורשת הסופרמקטים של טסקו ברחבי העיר
וכאמור מאפיות, קונדיטוריות כשרות בנוסף למסעדות בסביבת בית הכנסת.
וילדים ייהנו ב"שוגר", בית קפה חנות ממתקים לילדים ליד בית האופרה, בסמטה היוצאת משד' אנדראשי. (פתוח מ12:00 עד 19:00)
מרכז העיר כל הזמן תוסס ושוקק חיים, מפריחי בועות סבון, נגנים, גינות מטופחות..
לקרקס הזמנו חודש וחצי לפני, ואפשר פחות זמן לפני... קרוב לנסיעה
אפילו בבוקר כשמגיעים לגן חיות לגשת לקופת הקרקס, לרכוש כרטיסים לאותו יום, או ליום אחר בטיול שלכם.
-
כמה שאלות בודפשט וויזאיררק להדגיש לגבי הקרקס : בהחלט אפשר להיות ספונטניים ולרכוש במקום .
ראינו אנשים לא מעטים שעשו זאת , פשוט הגיעו וקנו , ועדיין , האולם לא היה מלא כולו .
מצד שני , היה די מלא ובטוח שכל המקומות הטובים , כן היו מלאים !
ואולי בחודשים כמו אוגוסט כן קיים סיכוי שתישארו ללא כרטיסים ...
ולכן , אם חשוב לכם לוודא מראש שלא תפספסו את הקרקס ואתם רוצים לבחור מקומות טובים אז בהחלט מומלץ להזמין מראש !
שיקול נוסף להזמנה אונליין באתר היא שמקבלים הנחה של 10% לעומת המחיר בקופה.
ועוד שיקול : לכרטיסים שהוזמנו אונליין יש בכניסה לאולם עמדה נפרדת המאויישת ע"י נציג . ניגשים עם הקוד שקיבלתם למייל בעת ההזמנה ומקבלים את הכרטיסים המודפסים.
לעומת זאת , בקופות הרגילות היו תורים ארוכים וזאת למרות שהיו כמה קופות .
-
מטען בחינם ממש לא רק תיק בית ספר ...המזוודה שלי לאחר שהורדתי לה את הגלגלים מתאימה למידות של וויזאיר אבל ...
ישנם בשוק מזוודות שמתאימות במידה של וויזאיר כולל הגלגלים , היה כאן
שרשור בנושא וכמה גולשים קנו אותם בדרום תל אביב .
-
מטען בחינם ממש לא רק תיק בית ספר ...לגבי המזוודה - הבעיה היא שכשאני גורר אחרי 3 ילדים לא כאלה גדולים, לא יהיה לי כזה קל לסחוב ערימה של מזוודות קטנות, בייחוד אם הן בלי גלגלים.
כלומר שני תיקי גב לי ולאישתי זה בסדר.
תיקי גב לא גדולים לשני הילדים הגדולים יותר - אולי.
אבל הבנתי, ונחשוב על הסוגייה, ונראה איזו קומבינציה אפשר לעשות. לכאורה אפשר 5 מטעני יד (5 נפשות) אז בהחלט אפשר שלושה תיקי גב (לשני ההורים ולילדה הגדולה) + מזוודה כזו או אחרת (שאם אין לה גלגלים אני מניח שאני אסחוב) ועדיין מותר עוד משהו.
-
מטען בחינם ממש לא רק תיק בית ספר ...נכון...
מאוד מעיק ומסורבל
בפרט להורים לילדים צעירים
לנצל את זה שאתם חמישה וזכאים ל5 תיקי יד אישיים.
עם הקפדת מידה, ללא הגבלת משקל!!
ככה שמעמיסים.... וזה מאוד מכביד בדיוטי ולכל אורך המסלול בשדה התעופה..
בתיק גמיש יש פחות בעייתיות... להכניס למתקן ה"כלוב".
לעומת טרולי נוקשה -שחייב להיות קטן מאוד בהתאם למידות.
ניתן לסחוב עליכם מעילים, נוסף לתיקי היד.... לא נוח, אבל מצמצם מקום במזוודה.
(בקיץ אין צורך, אז יש לכם פטור).
רעיון שאני מציעה למשפחה מרובת תיקים...
להשיג 2 שקים ענקיים עם ידית, מתקפלים לגודל קטן. (באיקאה).
אפשר לרכז בהם מעילים, או שני תיקי יד ביחד.
ובשעת הביקורת, לפצל לפי הדרישות ולהכניס לאחד התיקים את השק המתקפל.
-
מטען בחינם ממש לא רק תיק בית ספר ...אנשים טובים ,
רשמת :
"מטען בטיסה - אם אני מבין נכון 'חינם' זה רק תיק ביתספר"
אני הגבתי בהתאם למה שרשמת שזה לא רק תיק בית ספר , זו לא היתה המלצה ,
גם לגבי הגלגלים במזוודה שלי, רשמתי מה קורה אצלי באופן אישי
והוספתי באופן כללי שקיימת מזוודה מתאימה בשוק שוב לא המלצה למקרה שלך .