הגעה מקנקון לגואטמלה
-
שלום!
אני נוסעת באמצע יולי למקסיקו, לאיזור החופים ומשם אני מעוניינת לרדת לגואטמלה (ובהמשך לבליז).
מה הדרך הקלה/המהירה/הזולה ביותר להגיע?
אם מישהו יודע מחיר נסיעה - אני אשמח לשמוע...
תודה מראש!

גלית
-
הגעה מקנקון לגואטמלההכי מהירה זה טיסה ( למרות שלא כתבת לאן בגווטמאלה את רוצה להגיע)
הכי קלה וזולה זה באוטובוס דרך בליז- אבל לא ברור לי למה יש בליז אח"כ מאיפה הטיסה בחזרה?
-
הגעה מקנקון לגואטמלההתשובה קצת בלבלה אותי...
הטיסה שלי בחזרה היא מקנקון.
ובגואטמלה, אני רוצה להגיע לגואטמלה סיטי.
בדקתי את האופציה של טיסה מקנקון לגואטמלה אך לא מצאתי טיסה ישירה, אלא רק טיסות עם עצירה אחת במקסיקו סיטי - וזה לוקח יום שלם עם ההמתנה.
לכן חשבתי על אופציה של אוטובוס, שגם כן תיקח הרבה זמן, אך לפחות תהיה זולה יותר.
אז לפי מה שהבנתי ממך, קיים אוטובוס מקנקון לגואטמלה שעובר דרך בליז.
אז רציתי לשאול:
1. אין אוטובוס ישיר מקנקון לגואטמלה?
2. בהנחה שאקח את האוטובוס שהצעת, ואהפוך את סדר המסלול (קודם בליז ואז גואטמלה), משתמע מזה שבדרך חזרה לקנקון אצטרך לעבור שוב דרך בליז, מה שמצריך לשלם אגרת כניסה ויציאה לפי מה שהבנתי. אין דרך להימנע מזה..?
-
הגעה מקנקון לגואטמלהגלית,
את מספקת שברי מידע שקשה מאוד לסייע לך ככה.
1. אין אוטובוס ישיר מקנקון לגווטמאלה סיטי, אילו היה זה היה מעל 24 שעות נסיעה. ושוב סביר שזה עם לינה בדרך. אם את לא מעוניינת לבקר בשום דבר בדרך אז זה אומר אוטובוסים מקנקון לפלורס- בערך 12 שעות. לינה והמשך של עוד 12 שעות לגווטמאלה סיטי
# כעיקרון אם תגידי הגעה לגווטמאלה- הנחת היסוד תהיה איפה שהיא במדינה גווטמאלה, אם את שואלת על גווטמאלה סיטי- כדי לציין את המילה סיטי....
2. אם הייתי כותבת מסגרת זמן שיש לך ומה את מתכננת במסלול אולי היה אפשר להציע לך חלופות למעברי הגבול. מאחר שאת לא מציינת כלום ומבקשת להגיע רק לגווטמאלה סיטי אז אם זה יעד יחיד בגווטמאלה- הדרך המהירה חזרה- היא בדיוק אותה הדרך.
נסיעה טובה!
-
הגעה מקנקון לגואטמלהקודם כל, תודה רבה על המענה..!
אני אפרט יותר על התכנון של הטיול שלי, ואולי יהיה יותר קל לענות לי.
באופן כללי, התכנון של הטיול הוא שלושה שבועות וחצי.
אני נוחתת בקנקון ומשם לאיסלה מוחרס למספר ימים.
לאחר מכן חוזרת לקנקון ומשם לפלאיה דל כרמן. בהמשך לקוזומל ומשם בחזרה לפלאיה ואז לקנקון.
בשלב הזה התכנון הוא לנסוע לגואטמלה סיטי ושם לנסוע לסן פדרו, סמוק שמפיי, אנטגווה. ומאנטגווה להגיע לבליז לכמה ימים ומשם חזרה לקנקון (והביתה)
מה שתקע אותי זה ההגעה מקנקון לגואטמלה סיטי, שכן, תכננתי לעשות זאת בטיסה, אך באופן מפתיע לא מצאתי טיסה ישירה, ולכן חשבתי על אופציה של אוטובוס, וזה בעצם מה ששאלתי מלכתחילה.
כמובן שהתכנון לא מקובע, ויש מקום לשינויים. אם יש לכם המלצות - אני יותר מאשמח לשמוע, בייחוד מה שקשור להגעה מקנקון לגואטמלה.
-
הגעה מקנקון לגואטמלההנה עוד שתי אופציות
1. טיסת פנים ( בתוך מכסיקו) לטפצ'ולה וחציית הגבול משם. קצת קשה לי להאמין שיש לשם טיסה ישירה...
2. לטוס לטוקסטלה גוטיירז ( פה כן יש טיסות ישירות עם ויוהאירובוס) ולהרויח חצי יום בסן קריסטובל היפה- וממנה למחרת לנסוע יום מלא עד פנחצ'ל ולהתחיל מסן פדרו לעלות לכיוון בליז וחזרה לטיסה מקנקון- פה לפחות לא תהיה חזרתיות על אותה דרך כמעט והרבה פחות נסיעות אוטובוס להגיע ליעד, ובלי גווטמאלה סיטי בכלל בדרך.
ואת כל אופציה 2 את יכולה לעשות הפוך ואז לבקר קודם בבליז- סמוק שמפיי ועד סן פדרו ואז לעלות לסן קריסטובל ולטוס מטוקסטלה הסמוכה לקנקון בסיום הטיול.
-
הגעה מקנקון לגואטמלההאופציה השנייה בהחלט נשמעת הכי טוב, אבדוק טיסות לטוקסטלה גוטיירס בהקדם...
תודה רבה רבה על העזרה!