ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עזרה בבחירת יעד

פורום טיולי משפחות
    9
    13
    2489
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מאירקה23
      מאירקה23 נערך לאחרונה על ידי

אשמח לעזרת הפורום לבחירת יעד לשבוע אחרון של יוני.

ההרכב: זוג + פעוט בן שנה וחצי אשתי תהיה בחודש חמישי להיריון.

מחפשים טיול נוף-מפלים אגמים והרם ירוקים בשילוב של מסלולי הליכה קלים וקצרים.

אנחנו שומרי שבת וכשרות כך שנעדיף לבלות את השבת בקהילה יהודית או בית חבד.

מעדיפים לא להחליף יותר מדי מקומות לינה.

ההיצע הרב של האפשרויות מאוד מבלבל..אשמח להצעות.

יש לציין שעדיין לא טיילנו באירופה אבל היינו כבר עם הילד לפני שנה בארצות הברית כולל טיול עם רכב שכור.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • keler1
        keler1 נערך לאחרונה על ידי

עזרה בבחירת יעד

ילד בו שנה וחצי פחות משפיע על הטיול אבל אוסטריה נשמעת מה שאתם צריכים. נחיתה במינכן גרמניה ויציאה לזלצבורגלנד או טירול. הכל נקי מסודר ובכל מקום שתעצרו כמעט יש התאמה לילדים (משחקים/ מתקנים) . לענייני כשרות ושבת אין לי לצערי תשובה

• keler1
          keler1 נערך לאחרונה על ידי

עזרה בבחירת יעד

הסתייגות- לא הייתי ביוני אלא בקיץ ממש בדקו קודם כל מזג אוויר ואם מתאים לכם

• ronitzaw
            ronitzaw נערך לאחרונה על ידי

עזרה בבחירת יעד

ממליצה על האלפים הצרפתיים. תוכלו להיות שבת בזנבה. גם ב AIX LA BAIN יש מסעדה כשרה, לא יודעת לגבי מצב הקהילה שם.

• שמוליק ל
              שמוליק ל נערך לאחרונה על ידי

עזרה בבחירת יעד

שני היעדים שקופצים מייד - 

אוסטריה כפי שהוצע כאן או היער השחור. 

בעניין השבת - אני כמעט משוכנע שיש בית חבד בזלצבורג ושאין אחד כזה בפרייבורג - שהיא העיר המרכזית הקרובה הרלוונטית לטיולים המקובלים ביער השחור. 

אפשרות נוספת היא לטייל בבאווריה ולבלות את השבת במינכן. גם שם יש בית חבד. 

• ענבל01
                ענבל01 נערך לאחרונה על ידי

עזרה בבחירת יעד

בפלאכו בחבל זלצבורג אוסטריה היו המון שומרי מסורת ודתיים כשהיינו

• מאירקה23

עזרה בבחירת יעד

תודה על העצות. אני רואה שזלצבורג היא הממולצת ביותר. ראיתי גם תמונות ש/ל סלובניה ומאוד אהבתי. מה היתרון של זלצבורג למשל על פני אזור אגם בלד?

• Salvador26
                    Salvador26 נערך לאחרונה על ידי

עזרה בבחירת יעד

לפי דעתי האישית בלבד כמובן, הקריטריונים לבחירת היעד במקרה שלכם - אינם ברורים. אמנם הריון זה לא מחלה, אבל חודש חמישי זה בעיניי השלב שלא כדאי להתחיל להיסחב ברכבלים ולעשות מסלולים בהרים. גם לילד בן שנה וחצי זה בעייתי קצת. כדאי להיות בקרבה לשירותי רפואה ברמה טובה. כמובן שאישתך תרגיש טוב, אבל צריך להתארגן ולחשוב על כל מיני אפשרויות. אם כך העדיפות היא למערב אירופה למקומות עם נופים יפים בקרבת ערים גדולות. ויש מספיק כאלה גם באיזורים שאינם הרריים. למשל בלגיה, בוואריה בקרבת מינכן, טוסקנה, עמק לואר, ריביירה צרפתית, עמק מוזל ועמק ריין בגרמניה. סלובניה נשמעת טוב אבל מה קורה עם השירותיים הרפואיים בה?

• אנשיםטובים
                      אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

עזרה בבחירת יעד

באופן אישי אני הייתי נמנע מהטיול הזה.

במידה מסויימת עוד חצי שנה (עם תינוק) יהיה לכם יותר קל לטייל.

קודם כל - גיך שנה וחצי הוא גיל מאד קשה. תחילת מלחמת העצמאות, כר מסוגלים ללכת כמה מטרים, אבל ממש לא הליכות ממושכות. אוכלים אוכל של גדולים, אבל עדיין משתוללים וכו'.

בהחלט טיילתי עם ילדים בגיל הזה, אבלרק כשגם היה להם אח יותר גדול. עם ילד אחד בגיל הזה נראה לי בעייתי יותר.

בנוסף כמו שהוזכר - הריון הוא לא מחלה, אבל הוא גם לא תענוג. אני מניח שאתם מכירים את עצמכם יותר טוב, אבל הליכה ארוכה (בטיול עירוני), ריצה אחרי הילד בגינה וכו' - ברור שהכל אפשרי, אבל זה יותר קשה. כן, גם בחודש חמישי ולא רק בשמיני ותשיעי.

נצרף על זה טיסה שהיא לא כייפית לא להריונית ולא לילד (שאני מכיר שאין לו מקום ישיבה), אולי נסיעה לא קלה מהשדה ליעד (תלוי מה היעד כמובן), אולי עוד נסיעות. בקיצור לא ממש תענוג

אז אם בכל זאת - מה אני הייתי עושה:

נופשון בטן/גב או בטן/גב משודרג - איי יוון, תורכיה וכו'. למשל רודוס שחלקו בבריכה/ים וחלקו שיטוט לא מחייב בעיר או באי (עם רכב).

צימר / חווה עם דשא / גינה צמודים ואפשרות לטיולים קלים ולא מחייבים בסביבה. זה אפשר לעשות בכל מקום ומה שצריך לקבוע הוא מחיר כולל.

הרי לא תלכו עם הילד למוזיאון, וגם לא למסלול הליכה ארוך. מצד שני גם לונה פארק עוד די יתבזבז עליו ואפילו מוזיאון ילדים.

• or23
                        or23 נערך לאחרונה על ידי

עזרה בבחירת יעד

שלום,

גם לדעתי אוסטריה פחות עדיפה.

היינו בשנה שעברה בטיול באוסטריה(חבל זלצבורג +וינה+מינכן) עם ילדים בני 3 ו- 6.5 .

האזור מדהים ביופיו ומציע שלל פעילויות (גם לילדים).

אבל טיול כוכב כזה מצריך הרבה נסיעות באוטו (שעה - שעתיים נסיעה לכל כיוון) -

זאת בהנחה שרוצים להנות משלל הנופים והאטרקציות שהאזור מציע.

מלבד טבע ומגלשות אלפיניות , לא היו אטרקציות שמתאימות לבן שלוש ( מכרות המלח , מערת הקרח וכו..) אז כל שכן לילד בן שנה וחצי.

לגבי אישתך, חודש חמישי פחות מגביל , יחד עם זאת לא בטוחה שימים שלמים מחוץ לצימר עם נסיעות מרובות יהיו לה קלים.

למה שלא תקחו נופש באחת העריםהיפות באירופה ?

תהנו

אורית

• מאירקה23

עזרה בבחירת יעד

תודה על התגובות. כמובן שאני לא מתכוון לטייל ימים שלמים ולא מסלולים ארוכים או קשים. ברור שעדיף שהאתרים שכדאי לבקר בהם יהיו קרובים למקום הלינה.

ערים פחות מעניינות אותנו ומבחינתנו יום טיול טוב יכול לכלול אפילו נסיעה בנופים ירוקים בין נקודות תצפית..

• or23
                            or23 נערך לאחרונה על ידי

עזרה בבחירת יעד

כל משפחה יש לה את האופי שלה, כך שאתם יודעים מה הכי טוב לכם.

גם אותנו הלחיצו עם הנסיעות המרובות (כמה ילד בן 3 יכול לשבת באוטו), אבל מההיכרות שלי את הילדים שלי , ידעתי שנעמוד בזה (אנחנו גרים באזור נידח בארץ , כך שנסיעות זה משהו שהילדים מורגלים אליו ). ואכן היה מוצלח ביותר.

אם החלטתם לטוס לאוסטריה, אני ממליצה ללון באזור פלאכאו  שבחבל זלצבורג.

תהנו...

אורית

• אמה
                              אמה נערך לאחרונה על ידי

עזרה בבחירת יעד

קראתי ועברתי על ההמלצות הקודמות.

אם עדיין לא נרכשו טיסות,כן הייתי חושבת על חופשה בעיר.

לא עיר גדולה,ואולי אפילו לא פעם ראשונה באותו המקום.

כמעט בכול עיר בירה אירופאית יש גנים יפים וגדולים,גני חיות, מתקנים לילדים ובתי קפה נעימים.

בתחבורה ציבורית נוחה אפשר לצאת ליום טבע מחוץ לעיר. עיירה קרובה.

וכך גם נמצאים במרכז,קרוב למרכזים רפואיים.

לינה בעיירות היפות של אוסטריה תהיה נהדרת,וגם אין צורך בריצות והספקים. אבל שרותי רפואה בעיירות מוגבלים עד שעה מסוימת ובתי חולים גדולים מרוחקים.

אפשר לשקול את בודפשט הנהדרת,אפילו פראג,

לשבוע,אפשר לטייל בברלין הגדולה והנוחה עד מאוד. לא חייבים את הסיורים ,הנהדרים אומנם. לא חייבים נקודות יהודיות ,למרות שניתן. יש בעיר שפע פארקים ,מקומות נעימים וגם יציאה מחוץ לעיר נוחה עד מאוד. אין צורך ברכב.

מי אמר שחייבים לעבור את כל נקודות האטרקציות?לבקר בכול מוזיאון או "חור המכשפה"?

הריון לא מחלה,אבל בדיוק כמו שציינו גם לא פיקניק.

העיקר תיהנו!

אמה

• 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון