ועוד שאלת גישוש ...
-
בוקר אור, אני קורא בהנאה חומרים על אסיה ונהנה ... איפה הייתי כל השנים?

תזכורת .. זוג +/- 50 , סוף מרץ-תחילת אפריל , 14-16 ימים נטו ...
אנחנו מחפשים "לטעום" את האזור - תרבות, אנשים, נופים וכד' ...
מעולם לא עשינו "טרקים" ... אבל אולי זה הזמן להתחיל?!
אני מניח שצריך להתחיל במשהו "קל" ולא ארוך (מדי) - נכון?
שאלתי הראשונה הייתה לגבי נפאל ...
כעת, מהקריאה עולים 2 שמות נוספים לאדאק ו-לה ...
אז אם מישהו יכול לעשות לי "קצת סדר" בבקשה ...
מה ההבדל בין לאדאק , לה ונפאל?
מי/איפה מתאים יותר למועד הטיול שלנו?
מה/איפה "מעניין" יותר?
ועוד משהוא לגבי תקציב - עלויות בכל אחד מהמקמות (ללא "התג'ייפות" - אפשרי?)
טיסות - להיכם טסים לכל אחד מהיעדים?
תודה, יערי
-
ועוד שאלת גישוש ...בוקר טוב,
1) לאדאק ובירתה לה - הוא מקום של טיול קיץ: יוני -ספטמבר.
2) מרץ אפריל תחילת ההימליה גם בנפאל וגם בהודו- עדיף אפריל מאי.
3) נפאל משהו ,קל" - POON HILL טרק קליל שיוצא מ PHOKARA.
4) ההימליה ההודית- נו איך לא- סיקים . למרות שהשנה אפריל מאי היה גשום - אין שנה דומה לקודמתה.
5) אוטרקאנד - גם ההימליה ההודית בה לא ביקרתי.
6) מרץ יכול להיות טיול טוב לרג'סטאן הצבעונית או טיול לדרום - גם בו לא הייתי.
בקיצור: לקרוא, ללכת להרצאות ורק להחליט.
בהצלחה
-
ועוד שאלת גישוש ...היי יערי,
קצת תוספת לדבריה של צילה.
שני המקומות שהזכרת, מדהימים ויפים (ובשניהם תהנו מאוד).
אזור לאדאק (בצפון הודו), אזור גבוה ומדברי, (מצפון להימלאיה), דת בודהיסטית (מהזרם הטיבטי), טיולים וטרקים יפהפיים. העונות לטיול: אמצע יוני - סוף ספטמבר.
נפאל, בצד הדרומי של ההימלאיה ולכן ירוקה ושופעת מים. דת (ברובה) הינדואיסטית ומעט בודהיזם. גם כאן טיולים וטרקים יפהפיים.
העונות לטיול: מרץ-אפריל ואוקטובר-נובמבר.
מצרף לכם קצת סרטים שצילמתי בכדי שתוכולו לטעום ולראות את ההבדלים. (כדאי לפתוח רמקולים ולשמוע את הקריינות וההסברים).
צפון הודו:
פרק 1 – אזור לאדאק
פרק 2- ההימלאיה הירוקה
פרק 3- דארמאסלה ואמריצאר
טיול וטרק בנפאל:
טיול מהנה,
-
ועוד שאלת גישוש ...הערה כללית בנוסף לתשובות הממוקדות שקיבלת בינתיים: בהודו (ואני מרשה לעצמי להניח שגם בנפאל), לא חייבים לצאת לטראק "ממש" בשביל להחשף לטבע פראי או לתרבות יחסית מבודדת. יש הרבה מסלולי הייקינג יומיים (או דו יומיים) למי שלא מחפש את האתגר הגופני דווקא. בשבועיים-שלושה לא הייתי מחפשת טראק של 4-5 ימים ומעלה (אלא אם זו כמובן המטרה העיקרית) כי מעבר לימי ההליכה עצמה יש זמן התארגנות, מנוחה אחרי וכו'.
נקודה למחשבה, לא יותר.
ועוד בהמשך להמלצה של צילה על סיקים - דרג'ילינג הנהדרת שנמצאת בסמוך, עיירה הררית שמצד אחד יש בה תשתית תיירותית נוחה (עם פחות מאפיינים תרמילאיים) ומצד שני - נופים עוצרי נשימה, תרבות מקומית מעניינת וכו'. זה גם אזור רגוע ביחס להודו, ככה שאם זה ביקור ראשון שלכם שם, נקודה נוספת לזכותו.
-
ועוד שאלת גישוש ...תודה רבה לכולם
למעשה בהתאם לתאריך שלנו ... אין לנו בחירה ... רק נפאל ...
תאי - עושה חשק ...
גלית - אני בהחלט מתחבר לדברים שלך לגבי הטרקים , אנחנו לא מחפשים אתהאתגר הפיזי כי אם את החוויה ולכן על פניו נראה כי טרק של כ 5-6 ימים בהחלט יוכל להספיק , אבל ... יש עוד זמן להחליט ...
-
ועוד שאלת גישוש ...היי
בשביל טיולים קצרים לא הייתי טורח לפוקרה שלטעמי היא בעיקר בסיס יציאה וחזרה לאנפורנה. הפון היל זו אופציה לא רעה שמצריכה נסיעה לפוקרה אבל , אני ממליץ דווקא לטוס לג'ומסום ומשם לרדת לגורופני ולטפס לפון היל. זאת הליכה יפה מאוד והכיוון הכללי שלה הוא ירידה (בניגוד לפון היל הקלאסי שבו שלושה ימים מטפסים). בנוסף עמק קטמנדו שהוזכר הוא טראק יפה שאורכו יכול לנוע מיום אחד ועד חמישה.
-
ועוד שאלת גישוש ...האופציה שאתה מציע לא נהרסה קצת בגלל הכביש?
-
ועוד שאלת גישוש ...אופציית הירידה מג'ומסום בהחלט לא מומלצת ישנם טרקים קצרים אחרים יותר מתגמלים (היו לא מכבר מספר המלצות כאלו צריך לחפש או לשאול שוב) הפון היל לא ממש טרק קליל כפי שאפשר להתרשם מצילה,(ותקן אותי תאי אם אני טועה...) מעדות שמיעה בלבד המון מדרגות שלא נגמרות לא טיול אביבי בגליל. צריך כושר סביר ותמיד אפשר להוסיף לטרק עוד יום וללכת פחות פר יום.
-
ועוד שאלת גישוש ...על סמך מה היא לא מומלצת? האופציה בעיני ואחרי שהלכתי שם היא נהדרת. שני מסלולים אפשריים. אחד מסומן באדום - הוא יותר קשה ולא על דרך העפר. אופציה שנייה היא על "הכביש". דרך שמדי פעם עוברים בה רכבים, מעט רכבים. הנוף הוא נהדר וההליכה קלה בהרבה מטיפוס של שלושה ימים ואלפי מדרגות שלא נגמרות. סיום ההליכה בפון היל אפשרי, אפשר גם לחתוך בבני ולקחת משם מונית לפוקרה. הייתי מוסיף ואפילו בודק אפשרות להגיע ברכב למוקטינת ומשם ללכת בהליכה יפייפיה דרך קגבני לג'ומסום, דרך שביל ולא בדרך העפר. כך ניתן לראות גם חלקים מרכס האנפורנה ואת תחילת אזור מוסטנג. אחרי שבועיים של הליכה במסלול האנפורנה המעבר של הפס והירידה עד ניופול היו שינוי מדהים ומרענן בנוף, בהחלט שידרגו את הטיול הכמה רמות.
כמו שאפשר להבין הקטע הזה סופר מומלץ בעיני הוא כמעט ואינו מתויר, בטח לא בכיוון הזה וקל יותר מהפון היל.
-
ועוד שאלת גישוש ...כשהייתי בנפאל ב-2005 זה היה טרק מאד פופולרי בקרב מי שרצו משהו קל. לא היתה דרך למכוניות. תהיתי באמת האם השבילים שהלכו בהם אז נעלמו תחת הדרך או עדיין קיימים בסביבה כך שלא צריך ללכת איפה שיש ג'יפים.