ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

צפון מערב סין+אוזבקיסטאן

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    4
    9
    2419
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • yhaim
      yhaim נערך לאחרונה על ידי

מתעניין במסלול דרך המשי שמתחיל בצפון מערב סין ונגמר באוזבקיסטאן.

האם יש דרך נוחה לחצות מקשגאר לקירגיסטאן ואוזבקיסטאן?

בנוסף האם טיול של בערך חודש (זה מה שיש) הוא לא לחוץ מדי למסלול הזה?

אני מתכוון רק צפון מערב סין ואוזבקיסטאן.

יש לציין שהייתי כבר בסין  באזורים אחרים שחלקם חופפים את דרך המשי כמו שיאן ומערות דאטונג. ולכן מעדיף להתחיל ישר מדונחואנג או לנז'ו. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • or1020
        or1020 נערך לאחרונה על ידי

צפון מערב סין+אוזבקיסטאן

יש מעבר מקשגר אל קירגיסטן. המעבר מאוש אל אוזבקיסטן הוא קל ונוח. אך בחודש עדיף שתתמקד באוזבקיסטן, בעיקר לאור מה שקורה עכשיו במערב סין.

• yhaim

צפון מערב סין+אוזבקיסטאן

על החלק של צפון מערב סין לא רוצה לוותר כי זה חלק ממטרת הטיול(דרך המשי מסין לאוזבקיסטאן).

האם בעקבות ההרוגים האחרונים במחוז ידוע לך שם על בעיות כניסה לזרים-אני מדבר  על טורפאן וקאשגר (על אורמוצי מפאת קוצר זמן נראה לי שאוותר)?

ותודה על המידע.

• or1020
            or1020 נערך לאחרונה על ידי

צפון מערב סין+אוזבקיסטאן

איני יודע על הגבלות כניסה אבל רצוי להמשיך לעקוב אחר המתרחש. אל אורומוצ'י, כמדומני, תצטרך להגיע כיוון שהיא עיר מעבר מרכזית. אני מניח שלא תרגש במתיחות בה מה גם שכתייר אין לך ממה לדאוג.

• mectype
              mectype נערך לאחרונה על ידי

צפון מערב סין+אוזבקיסטאן

כמו שאמר אור, אני גם חושב שחודש זה קצת לחוץ.

זה כמובן תלוי באיך אתה אוהב את הטיולים שלך, אבל להגיע ממערב סין לאוזבקיסטן ייקח לא מעט זמן, כלומר אם אתה הולך לעשות את זה רק בשביל  ההגעה, אז שווה לך לפחות לשקול טיסה מאורומצ'י לטשקנט. נראה לי חבל על הזמן והכוח בנסיעות.

אגב, אם המטרה היא רק להגיע לאוזבקיסטן, אתה גם לא חייב לעבור דרך קירגיזסטן, אתה יכול לעבור את הגבול לקזחסטן לאלמטי (24 שעות נסיעה מאורומצ'י), ומשם ביום נסיעה (די ארוך אבל אפשרי) להגיע לטשקנט.

שוב, דעתי היא שמערב סין דורשת לפחות איזור של שבועיים (זה איזור ענק אל תשכח..),

ואוזבקיסטן גם דורשת סדר גודל של שבוע וחצי שבועיים לפחות. תוסיף את הנסיעות, זה לפחות עוד כמה ימים עד שבוע בדרכים, ואתה  כבר גולש מחודש.

אם אתה בקטע של רק להגיד שלום לטורפאן וקשגאר, ומשם להמשיך כמה שיותר מהר לאוזבקיסטן, אז אולי חודש זה סביר.

• mectype
                mectype נערך לאחרונה על ידי

צפון מערב סין+אוזבקיסטאן

תיקון - 

בעצם מאלמטי לטשקנט ביום אחד זה כנראה יותר מדי אופטימי.

את הכיוון ההפוך עשיתי בקיץ האחרון ביום אחד ארוך מאוד (יצאנו ב7:00 מטשקנט, הגענו ב22:30 לאלמטי, והיה לנו המון מזל עם ההחלפות של האוטובוסים באמצע הדרך, ויש שלוש כאלה - במעבר גבול, בשימקנט ובטאראז).

בכיוון ההפוך זה כנראה לא אפשרי, כי הגבול בטח ייסגר עד שתגיעו, ולכן תצטרכו להעביר לילה בשימקנט. אבל למחרת בבוקר אתם כבר בטשקנט (הגבול הוא חצי שעה נסיעה מהעיר)

• yhaim

צפון מערב סין+אוזבקיסטאן

מבחינתי צפון מערב סין היא האטרקציה. בגלל זה אני נוסע לאזור אבל יכול להיות שלהוסיף גם את קירגיסטאן ואוזבקיסטאן לעסק זה יומרני מדי.

בכל מקרה נראה שאני יצטרך לוותר על אוזבקיסטאן או חלקים ממנה.

נאמר שלוקח שבועיים+ לטייל במערב סין (רגוע בלי טיסות ולמהר). אולי עדיף לוותר על אוזבקיסטאן לחצות את הגבול מקשגאר לקירגיסטאן ולסיים שם את הטיול?

• zvikamr
                    zvikamr נערך לאחרונה על ידי

צפון מערב סין+אוזבקיסטאן

אם כפי שרמזת אתה מסתפק בטורפאן וקאשגאר (כולל דרך הקרקוראם כמובן), תוכל להסתדר עם  פחות משבועיים בסין, ולהוסיף לטיול את קירגיזסטאן או את אוזבקיסטאן. אין לך זמן לשתיהן (המעבר מקאשגאר לאוזבקיסטאן דרך קירגיזסטאן - סארי-טש ואוש די נוח ומהיר למדי. אבל כמובן תצטרך להכין מראש  ויזות לשתי המדינות).

אופי הטיול בקירגיזסטאן - הרים, טרקים, רועים, סוסים וכדומה שונה לגמרי מטיול באוזבקיסטאן - ערים ומונומנטים היסטוריים. לא כתבת מתי אתה נוסע -  אוזבקיסטאן לוהטת בקיץ, ולעומת זאת האזורים ההרריים בקירגיזסטאן נוחים לטיול רק בקיץ. 

אני במקומך הייתי מתמקד בצפון מערב סין. תוכל להוסיף לטורפאן וקאשגאר את דונחואנג, אורומצ'י ואגם השמיים, אזור אגם האנאס בצפון המחוז, דרך המשי הדרומית עם חוטאן ועוד כמה נווי מדבר מעניינים. אפשר גם להשקיע זמן במחוז צ'ינגחאי הסמוך ו"להרוויח" קצת זמן טיבטי.

• yhaim

צפון מערב סין+אוזבקיסטאן

תודה על ההמלצות, האגמים באזור הצפוני נראים מעניינים.

אני מתחיל את הטיול בביג'ין בתחילת ספטמבר.

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון