מתקדמים לברלין
-
יום משודרג
לפני ארבעה חודשים + - UP פתחו את הטיסות . חברה טובה ודואגת שולחת לי מסר אני בלי לחשוב פעמיים נכנסת לאתר ומזמינה טיסה לברלין.
בן זוגי ביקש כמה שיותר חופשות בחופשה שלו מהעבודה. אז הנה הצלחתי לדוג עוד חופשה.
נכון שהיינו כבר הרבה פעמים בברלין, אבל אנחנו אוהבים את המחוץ של ברלין, וגם לחזור לפעמים לעולם הבילויים.
אמצע מאי אחרי המדורה ממריאים. כמה שעות לפני אני עושה צ'ק אין מהבית. שיט שורה 26 מקווה שהיא לא אחרונה. יום שישי לפנות בוקר השדה מפוצץ. הוסיפו עוד כמה טיסות למילאנו לגמר , והשדה נצבע בצהוב.
חברה עוד מספיקה לאחל לי "תיסעי , תיסעי כל פעם שאת בחו"ל מכבי מנצחים", ובשביל הגמר אני מוכנה לנסוע גם לסין, אך הפעם היעד ברלין.
UP נחמדים. שוקלים את המזוודה הגדולה, יש לי 10 קילו מיותרים למלא במתנות, הטרולי שעולה למטוס פה נשאר רק חצי קילו. עם עשר וחצי קילו למילוי ,ועם תקווה אני עולה לטיסה.
ראו זה פלא המספרים מתחילים מעשרים. מה שמשדרג אותנו לשורת המפונקים. כן נפלנו על המחלקה הראשונה של UP, כנראה ככה זה שמאשרים אחרונים.
קבלנו ארוחת בוקר שזה בהחלט מספיק, הייתה גם שתייה חמה וקרה, ומתנה קטנה למגירה. מקום לרגלים לא חסר, ואפילו שמיכה שלא נתקרר.
בקיצור שווה לשלם 80$ לשדרוג, ואם במקרה יוצא לכם את המקום לדוג.
הטיסה עברה בהחלט בנעימים, ראיתי רמזור ,ונראה אותך בפרקים חוזרים.
דרך נעימה להתחיל עם ברלין.
נחיתה בברלין בשדה מקבלים את פנינו חיילים גרמנים במסכות אב"כ , לא מראה מלבב, אך גם להם יש תרגילים.
מכיוון שהיינו הרבה פעמים בברלין ורוב הפעמים ישנו במיטה , או במערב, הפעם רציתי לישון במזרח, כי את המזרח כמעט ולא ראינו, וכי תכננתי לצאת לטיול בשפריוולד וחיפשתי נקודת יציאה לא רחוקה , וכי תמיד קראתי ששכונת פרידריכסהיין היא אזור הבילויים של הברלינאים , והייתי זקוקה לבלות.
אז נבחר מלון Upstalsboom Hotel Friedrichshain
לאלו שפעם ראשונה בברלין ממליצה לישון במיטה.
מגיעים ברכבת למלון .עוד מוקדם, הפקידה מוסרת לנו שיש לה חדר פנוי בשבילנו, אנחנו מקבלים מפתח, מריחים זה חדר של מעשנים, יורדים חזרה ולצערנו אין חדר אחר פנוי, אז נתנו לנו את הסוויטה. קורה.
-
מתקדמים לברליןכמה מילים לפני שיוצאים לדרך.
למי שמגיע למלון בתחבורה ציבורית. זה לא מסובך, חשוב מאד למצוא מלון ליד תחנת רכבת, כי בברלין נוסעים הרבה ממקום למקום.
ביציאה מהשדה יש מכונת כרטיסים, מומלץ לקנות כרטיסים במכונה מול היציאה כי שם אין תור. במכונה ליד הרכבת צריך בדרך כלל להמתין. במידה ומגיעים ביום מומלץ לקנות כרטיס יומי , מכיוון ששדה התעופה נמצא באזור C, יש צורך לבחור בדגל האנגלי בכדי לעבור לאנגלית , לבחור ב ABC, בכדי להגיע לברלין , ולקנות DAY TICKET - מחירו של כרטיס יומי 7.20 יורו כולל אזור C , ו 6.70 יורו באזורים AB, הכרטיס מאפשר במשך כל היום לעלות ולרדת בתחבורה הציבורית , רכבת, אוטובוס , טראם. יש להחתים את הכרטיס בפעם הראשונה בו עליתם לתחבורה הציבורית, ולאחר מכן לא צריך להחתים. ניתן לקנות כרטיסים לנסיעה בודדת, יומית , או שבועית.
ניתן לקנות גם במשרד ליד למי שקונה את ה WELCOME CARD . אבל אז כרטיס ל 48 שעות עולה 18.5 יורו, ל 72 שעות עולה 25 יורו וכולל בתוכו אתרים,נסיעות, והנחות למוזיאונים ועוד...
אופציה נוספת בה השתמשנו פעם. המדריכה עדנה תמיד נמצאת שם. היא לוקחת לכיסה ( אז זה היה 10 יורו לאדם) ולוקחת אתכם עד למלון עם אלו שהזמינו העברות.
עד כאן המנהלות.
-
מתקדמים לברליןגלוש,
שמתי לב שאצלך זה או שחור או לבן - או שבטיול יש שרשרת אירועים מבאסים שנגמרים בדרכון גנוב או שיש רצף של אסים ושדרוגים כמו תחילת הטיול הזה..מקווה שגם ההמשך יהיה מזליסטי.
בינתיים עד שתשובי אני כאן, ליבי איתך במזרח ברלין....
-
מתקדמים לברליןמווווווווווווווווווווווווווווו וווווווווווווווווווווווווווורג ן!!!!!!
שמעתי ברלין ותיכף התייצבתי.
שמעתי שזאת את
אז בכלל בהיותי חברה טובה ודואגת
לא זזה מפה עד שלא תסיימי.אני בטוח צריכה שוב את ברלין להשלמות ודחוף

בדיוק אתמול נזכרנו כמה נהננו ממנה.
קפה ואת ממשיכה כן ?
-
מתקדמים לברליןנו? גלוש? הלו? את לא יודעת שיש אנשים עם כרטיסים ביד שמחכים לסיפור שלך? בשביל מה שלחתי אותך לברלין לפניי? בדיוק בשביל הסיפור.
-
מתקדמים לברליןברלין תמיד מתקבלת בברכה,
גם אני פה מוכנה להמשך
ליליה
-
מתקדמים לברליןגם מחכה עם כרטיסים לברלין ומתאפקת לא להדחף. גם אני החלטתי על דירה ברובע פרידריכסהיין (רח' זימון דאך) למרות שלי זו רק הפעם השנייה בברלין ולשאר המשפחה פעם ראשונה. ההיגיון אמר "מיטה", אבל הלב משך לשם וגם ההבטחה שלי לילדים להתרחק מאי המוזיאונים
. האם שוב הסבתא הייקית צדקה ?אשמח לשמוע חוויות מכל מין וסוג ובמיוחד על מסעדות מוצלחות בטעם ובמחיר ברובע (ואם יש כאלה שגם הבת הצמחונית תמצא מה לאכול בהן, הרי זה משובח).
תודה!
טל
-
מתקדמים לברליןאני גם כאן,לא מתכננת ברלין ולא כלום,אבל געגועים עזים למשפחה תקפו פתאום

ואם לגלוש יצאו אסים של שדרוגים בטיול הזה... אני בכלל לא זזה עד הסוף

אז בבקשה שיהיה טוב!
-
מתקדמים לברליןשנתחיל לטייל ?
תחנה ראשונה בברלין שלנו היא האקשה מרקט . סדרה של חצרות פנימיות המחוברות זו לזו, היוצרות מעין מבוך של חללים עם חנויות מעניינות בכל חצר, המחירים יקרים, אבל יש פה אווירה, ובשביל אווירה נהנים. אנחנו מציצים בגלריות ובמעצבים, מגלים בדרך בפתחי החנויות ספסלים מיוחדים, מזג האוויר נפלא, בדיוק במידה הרצויה, עכשיו מתחילה החופשה.
הגיעה שעת הצהריים, אני זוכרת שקראתי על הוויאטנמית המפורסמת באזור Monsieur Vuong נמצאת ברחוב Alte Schönhauser Str. 46 .שואלים אנשים, ושוב אותו מוטיב שנתקלתי בביקורי הקודמים בברלין , הרבה מהאנשים יוצאים מגדרם בכדי לעזור. כמו :זוג שעזב את בית הקפה בכדי לחפש לנו תחנה, אישה שנטשה את הקניה וליוותה אותנו לרחוב, בפעם שעברה גברת יצאה מהרכבת כי נפלה לי כפפה , רצה אחרי וחיכתה לרכבת הבאה. כך שבקלות מצאנו את המסעדה , לא יקרה , ולא פצצה.אפשר גם לוותר, או פשוט לא להגיע עם ציפיות מוגזמות. טעמנו 2 מנות טעים לא נפלנו.
משם אני רוצה להגיע לבניין הת'כלס ומגלה שהבניין נהרס. זה היה בניין של אמנים. בכל קומה היו יצירות משוגעות. חבל.

מצרפת לכם ספסלים למנוחה קצרה. אחלה מקום למנוחה.
-
מתקדמים לברליןחייבת הפסקה קצרה, יש פה חברה מעולה.
מיקמיק-זה החיים , חייבים גיוונים. היו בדרך גם טיולים רגילים. יש לי הרבה השלמות בבלוג המצוין שלך.
ג'ניקה- איך זהית במהירות את החברה הטובה שדואגת קבלי ח"ח. ממליצה לזוז, לעשות כלים, כביסה, ילדים. כי הילדים שלי לא ממש נותנים לי לכתוב. מנצלת את התוכנית טלוויזיה עד שתיגמר אני כאן. בברלין יש הרבה השלמות , אחרי פעם חמישית אני יודעת שתמיד יש מה לראות.
לושה- במיוחד אחרי ששלחת אותי לברלין , הרגשתי חייבת להגיע לפה לביתך ולתת ת'פרטים כי לאחרונה אני לא מהרושמים. אז במיוחד עבורך מנסה להשלים.
ליליה - חברתי למסע בדרזדן.מקווה להמשיך בקרוב . הצרה שנסחפתי אתמול בלי זמן לכתוב.
טל גלינה- את יודעת שאנחנו חולקות את אותו שם? אצל חלק מחברותי אני גלינה. דעתי האישית שאין כל כך מה לעשות בפרידריכסהיין. מצאתי בה רחוב אחד ( זיגמונד) עמוס במסעדות ולא יותר, אבל ויש אבל . היא מאד קרובה לאלכסנדרפלאץ ( 2 תחנות), וזה בהחלט קרוב ותחנה מהאסטבנהוף שמאד נוח ממנה לצאת לטיולים מזרחה. שלדעתי כלכלית זה מאד משתלם. היינו שם במסעדה הודית טובה ( אחפש את כרטיס הביקור).
איילוני- איזה אורחת. כבוד הוא לי. גם אני התגעגעתי למשפחה, ועכשיו שאנחנו בחברה כל כך טובה. איזה כיף לי לטייל איתכן. ת'געגעתי.
-
מתקדמים לברליןמצטרפת גם לטיול לברלין! איזו התחלה פצצה. אני מקווה שגם ההמשך.
-
מתקדמים לברליןאנחנו מטיילים ברחוב - Auguststrasse הוא רחוב קטן בשולי ה-Mitte יש לאורכו לא מעט גנים ציבוריים וגלריות, ביקרנו בגלריות: 3Punts (ב-b50 Auguststrasse) שם בעל הגלריה שם שלט מיד אשוב, התבודד עם חבר מאחור, אח"כ הם החליפו טלפונים, והוא פתח לנו את הגלריה ( ברלין הכל בה קורה מהר ),ו-.deschler-berlin (ב-61 Auguststrasse), ויש לפחות עוד שמונה גלריות לאורך הרחוב. נחמד לשוטט רחוב קטן, לא חובה. יש בו הרבה חברים מהקהילה.
-
מתקדמים לברליןגלי,ברוכים השבים.
וואו,הוויתנאמית המיוחסת ממש מטר מפלאורס "שלנו" .האמת אהבנו את את שתיים הנוספות,ממש צמודות באותו רחוב שתמיד גם היו מלאות במקומיים..
בכלל התגלה כמיקום מעולה.
כייף להיזכר.
אמה
-
מתקדמים לברליןעיצוב חפצים.
אחרי הגלריות ממשיכים בהליכה ארוכה למוזיאון החפצים. Designpanoptikum -Torstrasse 201מוזיאון קטנטן ומשוגע אשר פותח את הראש לעולם הפנטזיה. רק מנוהל בצורה חובבנית מאד. בעל המקום נותן לנו פתיחה מרשימה, מציג לנו חפץ ושואל אותנו מה זה? הוא מספר לנו את מגוון התשובות שנתנו לחפץ, שבהחלט ניתן להזדהות. ההסברים שלו מאד מרתקים. הבעיה שהוא לבד בחנות / מוזיאון וקופץ מזוג לזוג להסביר שם מילה , פה חפץ, כך שיצא שקיבלנו הסברים רק על ארבעה חפצים. המקום קטן ומאד מאובק, לאלרגיים לא הייתי ממליצה. בהחלט לא מתאים לגרמנים לנהל כך עסקים. הבחור רוסי דובר אנגלית רהוטה ומאד מרתק.קראתי ביקרות נהדרות, ובאתי עם הרבה ציפיות. יצאתי קצת מאוכזבת. נחמד , לא חובה, או שאסור לבוא עם ציפייה.
-
מתקדמים לברליןמעתיק מאלונה...

גם אני עם כרטיסים מוכנים בהיכון.
כיף לטייל אתכם!
תודה שאת משתפת.

-
מתקדמים לברליןהי גלי, שמעתי ברלין ובאתי - חלפו כמעט 4 שנים מביקורי האחרון - את עושה לי חשק לחזור.
בינתיים אטייל בסיפור שלך

מירה
-
מתקדמים לברליןהסתיים לו הקטע האומנותי להיום.
אנחנו לוקחים טראם לכיכר אלכסנדרפלאץ, לבדוק ששום דבר לא השתנה. לאכול נקניקיה. אומן רחוב מופיע ויוצר מעגל.
בטוישר קפה ועוגה.
קניון אלכסה כל כך מיותר, גדול ענק ויקר.
למי שמחפש קניון כדאי לוותר עליו . עדיף את הקניון של ארקדה בוילמרסדוף, ובפוסטדמר פלאץ.
לקראת ערב חוזרים למלון מקלחת והולכים לרחוב Simon-Dach-Str בפרידריכסהיין לאכול קצת.
יש שם המון מסעדות. אנחנו בוחרים עם העיניים מסעדה הודית נחמדה YOGI-SNACK . בכל המסעדות יש שעה שמחה בה מחירי הקוקטלים נעים בין 3 יורו ל 4.5 יורו. טעמתי קוקטיל פינה מנגו ( פינה קולדה ושייק מנגו טרי) היה מדהים. ( לא חולה על פינה קולדה וגם מנגו אבל ביחד זה מעדן). שמחים ומאושרים אחרי יום של טיסה חזרנו למלון לשינה עמוקה.
-
מתקדמים לברליןנתנת - ברוכה למצטרפת . מה זה ברלין לעומת סין. אני רוצה סין. היה סיפור שפספסתי?
אמה- המיקום באזור המסעדה גם לדעתי הוא אידאלי. בהתחלה ניסיתי להזמין מקום במלון AMANO שם או מני אבל שניהם היו בתפוסה מלאה.
מיקי- אני מבינה שאני צריכה להזדרז עם ברלין. כולם נוסעים. עם איזה חברה אתה טס?
מירה- ארבע שנים, כבר יש שינויים.שווה לרענן את הביקור
-
מתקדמים לברליןאני טס אחרי אלונה... כך שיהיו הסיכומים שלך, שלה, של אמה, קיפודה ועוד רבים וטובים!
איזיג'ט בפתיחה, 91 יורו לכרטיס בדצמבר לא כולל כלום (עוד חזון לתוספת).
-
מתקדמים לברליןלנו כבר יש כרטיסים אז אני עוקבת בשקיקה!
הייתם עם ילדים? כי זה נקרא לי ברלין למתקדמים...