כמה שאלות על נחיתה בדלהי
-
היי אני טסה למזרח ביולי לתקופה של כ7 חודשים ומתחילה את הטיול בהודו, אני נוחתת בדלהי ורוצה לקחת טיסה ישירות ללה, עכשיו, השאלה אם לקנות את הכרטיס טיסה ללה בשדה בדלהי או לקנות מבעוד מועד דרך הסוכנת נסיעית שלי? בנוסף, שאלה על הטרבלס צקס, אני לא ככ יודעת עם כמה כסף להסתובב במזומן אבל די בניתי על כרטיס אשראי בינ״ל, הבנתי שהעמלות גבוהות, האלטרנטיבה זה טראבלס צקס, אפשר לשלם איתם כרטיסי טיסה? בתוך המזרח? בגסטהאוסים? מסעדות? זה יעיל בכלל?
תודה
-
כמה שאלות על נחיתה בדלהיאם את יודעת בדיוק מתי את רוצה לטוס - קני כרטיס כמה שיותר מוקדם (לא צריך בהכרח דרך סוכנת נסיעות, אפשר לקנות באנטרנט לבד). כרטיסים בשדה התעופה הם בדרך כלל היקרים ביותר, שלא לדבר על כך שלא תמיד תמצאי כרטיס במועד שאת רוצה.
טרוולס צ'ק הם לא תחליף לכרטיס אשראי - את הולכת עם הצ'ק לסניף הבנק המקומי ושם פודים לך אותו תמורת מזומן. בגסטהאוסים ומסעדות אין סיבה לשלם בכרטיס אשראי - המחירים נמוכים ולא בכל מקום מקבלים בכלל אשראי. בכרטיס אשראי משלמים על הוצאות גדולות (בעיקר רכבות וטיסות, או אם את מתכננת ללון במלונות ולא בגסטהאוסים פשוטים). שאר הזמן משתמשים בו כדי למשוך כסף. קחי את השבועיים הראשונים בשביל לנהל מעקב אחרי ההוצאות שלך ולקבל פרופורציות לגבי תקציב שבועי, ואח"כ תוציאי בכל פעם סכום כסף שיספיק לשבוע+. אמנם יש עמלה למשיכת כסף, אבל אין מה לעשות - זה חלק מההוצאות של הטיול לא פחות מעלות החיסונים, הלינה או הטיסה מישראל.
-
כמה שאלות על נחיתה בדלהיכרטיס טיסה ללה קני באתר yatra. המחירים הכי טובים לדעתי והזמיני כמה שיותר מוקדם... נסיעה טובה.
-
כמה שאלות על נחיתה בדלהיהבנתי, אני עדיין שוקלת אם לא להשתמש באשראי וזהו.. נראלי יותר בטוח. על אף העמלה, במידה ונגנב אני יכולה לבטל אותו.
בכל אופן במידה ואני מעוניינת גם וגם, כמה מומלץ לקחת? את מרבית הכסף בצקים או באשראי?
-
כמה שאלות על נחיתה בדלהיאו שלא הבנתי את השאלה שלך, או שלא הבנת את התשובה שלי.

אני חושבת שטראוול צ'קס מיותרים היום. הם שריד ארכאי לתקופה שבה לא היו כרטיסי אשראי וכספומטים. קחי כרטיס אשראי, תשתמשי בו בעיקר כדי להוציא רופיות מכספומטים, וסעי לשלום. אם את מודאגת, קחי שני כרטיסי אשראי ותחזיקי כל אחד מהם במקום אחר. אם את ממש רוצה להיות על הצד הבטוח, קחי 200$ בטראוולס.
ובלי קשר לכלום, תדאגי שתמיד יהיו עלייך לפחות 150-200$במזומן (עד לסוף הטיול).
-
כמה שאלות על נחיתה בדלהיאני ממליץ גם על makemytrip.com
לא יודע אם הוא יותר זול ממה שהמליצו פה אבל שווה לבדוק.
שנית, טרוולס צ'ק הבנתי לצערי הרב שאכן חולפים מהעולם (או לפחות שהדואר פה מפסיק למכור אותם) אבל אם יש לך במקרה כאלה מלפני כמה שנים או לא יודע מאיפה השגת- זה יופי של דבר בהודו. אני עשיתי טיול אחד למזרח על בסיס אשראי ושלושה על בסיס טרוולים וזה פשוט נפלא. אין עמלת משיכה. עמלת ההמרה זניחה ומחושבת שקונים את הדולרים, וההחלפה בהודו היא הכי זמינה בעולם. כל 2 מטר יש סוכנות שמחליפה...
וזה נהדר כי לכי תחפשי עכשיו כספורמט בלה (למטה למטה רחוק מהגסטהאוס) במנאלי אך ורק בניו-מנאלי) או בדלהי (אפילו לא יודע איפה יש) בטח ובטח בפארווטי שאין בכלל, בהאמפי (רק מעבר לנהר) והרשימה עוד ארוכה...
אז אם יש לך טרוולים לכי על זה, ואם אין לך אז אשראי זה סבבה אבל תוציאי סכום שיספיק לך לשבוע כל פעם כי זה חפירה למצוא כספורמט. לא יודע אם חפירה אבל זה ממש לא "על הדרך"
-
כמה שאלות על נחיתה בדלהיאין מכירה יותר של המחאות נוסעים!!!
אולי תהי מעוניינת בפתיחת חשבון בנק מקומי ככה תוכלי להמנע מעמלות מיותרות, תעקבי אחרי האשכול שפתחתי.