בניית מסלול למזרח ארה"ב
-
טוב אחרי שסגרנו את הטיסות והמסגרת הכללית אני מתחילה ליצוק תוכן למסלול.
אנחנו משפחה עם 3 ילדים 12.5, 9.5, 2
אנחנו מגיעים לJFK עם טיסת אלעל ב-5:40 בבקר של 23/9 אני מאמינה שעד שנצא לדרך השעה תהיה 9.
יום 1
נוסעים לכיון אלבני- בדרך נכנסים ל BEAR MOUNTAIN לינה בקרבת אלבני. איזה אתרים עוד אפשריים בדרך? מקומות לינה, למי יש המלצות?
יום 2
מאלבני לכיון Lake Placid ומשם לינה באזור OLD FORGE המלצות לגבי מקומות בדרך? מקום לינה?
הערות והארות יתקבלו בברכה. (אני טובעת במידע ולכן מאוד מתקשה לגבש את המסלול)
מירב
-
בניית מסלול למזרח ארה"באולי בכל זאת?
-
בניית מסלול למזרח ארה"במירב שוב שלום
לגבי יום הנחיתה ,רק את יודעת עד כמה זמן לאורך היום תהיו מסוגלים להשקיע בנסיעה
ובעצירות לביקורים שיהוו למעשה סוג של אתנחתאות ריענון.
אני אמפה לך את המסלול שבתוואי שלו אפשרויות עצירות/ביקורים לפי בחירה שלכם בזמן אמת,אני אומנם מגיע עם המיפוי לפי מה שרשמת עד סביבות אולבני,ברם אולם אפשר גם שתחליטי להסתפק בהגעה ללינה ליד - קינגסטון (kingston)
ההבדל המשוער שלא מביא בחשבון עומסי תנועה בעיקר ביציאה משדה התעופה ומהעיר
והוא שעד קינגסטון יש 3:30 שעות,ועד לסביבות אולבני יש להוסיף שעה על המהיר 87
ובקמ'-
עד קינגסטון משוער 133
עד אולבני משוער 190
נקודות אפשריות לביקור מאוד תלוי במזג האויר ,ובהתאם לו יבחרו-
טרריטאון ,או Sleepy Holow (ראי התרשמות של הגולש עודד ואשתו),אחר כך לדעתי מעבר לגדה המערבית הצצה בעיירה/כפר פירמונט,נסיעה על כביש הפליסדס עם נקודות התצפית היפות לאורכו,וסטיה לכביש 7 האגמים בהרימן סטייט פארק ,ואם ניתן לעצור לשפתו של לדוגמה lake welch
ואו חוף צנוע יותר בטיורטי לייק-טיורטי לייק
כמובן כפוף למזג האויר,שכן מדובר על הסתוו.
במיפוי לא מסומן הר הדוב שגם עליה לתצפית ממנו חשוב שתהיה ראות, ושלא תהיינה רוחות,או כל מזג אויר משבש אחר.
על פי ההצעה שלי בהמשך עוברים על לצד הגדה המזרחית של הנהר ,נכנסים לעיירה
קולד ספרינג שהזמן עמד בה מלכת ,מגיעים עד לשפת המים ברחובה הראשי ,משם ניתן ביום בהיר את מבני האקדמיה הצבאית בצד הנגדי של הנהר.
בהמשך עצרו ועלו על הגשר להולכי הרגל על נהר ההדסון-Walkway On Hadson,
והלאה צפונה כביש הגדה שזור פארקונים ,אחוזות למיניהן,ומעבר לאתנחתא או לבילוי ולינה בקינגסטון.
במידה ומוכנים להמשיך כאן כבר תשתמשו בכביש האגרה המהיר 87 עד למלון שהזמנתם?
לגבי היום הבא -
תלוי היכן לנתם בערב הראשון ,כי מאוד מומלץ בתקופה של הטיול שלכם ולמרות שמדובר על ה-23/24 לספטמבר,לעלות לאיזור שיכול לתת לכם מושג כל שהוא של צבעי שלכת
קרי-האדירונדאק .
את האפשרויות ליום השני ארשום בתגובה עוקבת בהמשך היום
מוני
-
בניית מסלול למזרח ארה"במוני תודה רבה.
-
בניית מסלול למזרח ארה"ב-תיקון טעות מרחקי דרךבמיפוי שניתן בתגובה הקודמת בו השתמשתי בשיטת המיפוי החדש של גוגל (שאני לא אוהב אותובלשון המעטה) הייתה לי הרגשה שאורך הדרך בקמ שגוי,וגם לא התחיל משדה התעופה אלא מהעיר,ולכן הנה המיפוי הנכון לקריאת הקמ במידה ומגיעים עד סביבות אולבני-
מדובר על 300 קמ ,וזה ללא האפשרות לעליה לתצפית להר הדוב.
וההבדל בין לינה בקינגסטון לעומת אולבני היא תוספת 90 קמ.
הנה בינתיים ליום הנחיתה אלטרנטיבת נסיעה בגדה המערבית של הנהר-
בתוואי הזה יש שימוש רב יותר של המהיר -87.
כאן לאחר הרימן פארק על אגמיו,עליה לתצפית מהר הדוב משיכה אל כביש 218 שהוא ממש על גדת הנהר (דורש עירנות מיירבית מצד הנהג) הגעה לסטורם קינג סטייט פארק,ומשם לגן פסלי הסביבה -ראי לינק בעניינו-
לבדוק פתיחה ביום הנתון.
מוני
על היום השני בהמשך.
מוני
-
בניית מסלול למזרח ארה"ב-תיקון טעות מרחקי דרךשוב לגבי המיפויים בתגובה הקודמת ,רשום קמ, אבל זה מיילים,ולכן אני עובר לגירסה באנגלית של הגוגל,שם רשום מיילים.
לגבי היום השני-
גם אם אתם מתחילים באולבני חושב שאין אפשרות לעשות עליה ללייק פלאסיד וירידה לאולד פורג'
ראי מיפוי מצורף-
ובכל זאת נגיעה אפשרית באדירונדאק על פי המיפוי הזה-
1)עם שילוב ביקור במערת הנטיפים?? https://goo.gl/maps/JG0gS
2)ללא שילוב המערה - https://goo.gl/maps/xaVgZ
להזכירך הנתונים במיילים 1מייל =1.6 קמ
לשיקולכם
מוני
-
בניית מסלול למזרח ארה"ב-תיקון טעות מרחקי דרךהיי מוני
תודה רבה עזרת לי מאוד.
אני מתחילה לחפש לינה בקינגסטון.

-
הזמנת מקומות לינההאם להזמין מראש מקומות לינה או להגיע לאזור מסויים ולחפש?
-
בניית מסלול למזרח ארה"באני עדיין חושב שזה לא רעיון טוב לנסוע לאולבני ביום הראשון.
המפה של מוני מדברת על למעלה מ-4 שעות נהיגה נטו, ובפועל מן הסתם על למעלה מ-5 בקלות. אני מניח שבתחילת המסלול תהיה תנועה רבה כי אלו שעות עומס.
כמו שכתבת - נניח תצאו לדרך ב-9 (אגב - אני מניח מעט קודם, אבל אחרי
.לטעמי אחרי גג שעה של נסיעה צריך לעשות עצירה. הן לארוחות, וודאי שלהתרעננות.
הנחת העבודה שלי היא שתלחו לישון ב-8 באותו יום. ברור שתנסו למשוך ככל האפשר, אבל גם 8 זה כבר למשוך.
כדי שהכל יהיה נינוח אני ממליץ להגיע למלון לא יאוחר ב-5 אחר הצהריים. תספיקו להתארגן טיפה, להתקלח, ואם יהיה כח גם לצאת לארוחת ערב.
לא הייתי עושה נסיעה ארוכה אחר הצהריים כשהעייפותץ מתחילה להשפיע. גם נסיעה של שעה זה לא דבר קל. וודאי שלא יותר מזה.
וחשוב לזכור שתרצו גם לעבור בסופר להצטייד, אולי תהיה בעיה עם הטלפונים שלא עובדים (קרה יותר מפעם אחת פה בפורום), אולי צריך להתרגל למכשיר ה GPS וכו'.
אז בעיניי לתכנן על 5 שעות נסיעה יכניס אתכם ללחץ גדול יחסית. ואם אתם כן לחוצים על זה - הייתי מנסה לדחוס כמה שיותר מהנסיעה יחסית מוקדם ביום (בלי לטייל) כדי להשאיר את אחר הצהריים נטול נסיעות.
-
הזמנת מקומות לינהאני מזמינה את כל המלונות מראש מהארץ (עם אופציה לביטול וללא תשלום מראש).
אין טעם להשתרך עם ילדים בסיומו של יום טיול בחיפושים אחר מקום לינה.
בהזמנה מראש אפשר לברר, לחקור, למצוא מחירים טובים ואז מטיילים כל היום בראש שקט.
-
בניית מסלול למזרח ארה"בתודה על ההתייחסות, כבר חשבתי שאני מנהלת דיאלוג רק עם מוני כיון שאף אחד לא הגיב.

אנשיםטובים -אנחנו ביום הראשון לא נגיע עד אלבני אלא נעצור בקינגסטון. אני התחלתי לחפש לינה באיזור.
הדס- לאחר התייעצות עם בן הזוג, לפחות את הלילה הראשון נזמין מראש עם אפשרות ביטול וכו'.
את הלילה השני נבלה באולד פורג.
-
בנית מסלול למזרח ארה"במירב
לגבי אולד פורג'
הנה תגובה ובסופה לינק אל מה שרשם הגולש tomersp על השהייה שלהם, נדמה לי אפילו ליותר לילות באולד פורג'-
ונגיעת טיפ של גולש eden ya על קינגסטון ,אומנם בחודש חורפי יותר אבל הנה לינק
למה שרשם-
העיירות בעמק ההדסון שהזמן עמד בהן מלכת
וגם אני מודה להדס ,ולאנשים טובים

מוני
-
בניית מסלול למזרח ארה"באני לא מבין בכלל באיזור, אז אין לי יכולת מעשית לעזור לכם.
אבל רק להזכיר שגם קינגסטון לא כזו קרובה, ומדובר בפועל על כ-4 שעות נסיעה.
אז היא בהחלט יותר קרובה מאולבני, אבל לא בהמון.
-
לינה בקינגסטוןשלום לכולם
האם משהו לן בקינגסטון במוטל הזה? Super 8 Motel Kingston
האם יש למשהו המלצה נוספת למלון בקינגסטון?
באולד פורג' מצאתי את המוטל 19th Green motel האם משהו מכיר?
האם יש הצעות נוספות למשהו?
מחפשים מלון/מוטל שעלותו עד 100$ ללילה לכל המשפחה (2 מבוגרים +3 ילדים) באזור מפלי הניאגרה- האם הסכום שלנו ראלי?
-
לינה בקינגסטון4 שעות נסיעה לפי גוגל (בפועל לפחות 5) מיד אחרי טיסה לארה"ב זה טירוף וגם לדעתי לא בטיחותי.
מנסיון אני ממליץ לכם לישון בניו יורק ביום שתגיעו ולנסוע למחרת. גם אם תסתדרו עם הנסיעה אני מאוד ממליץ לכם לישון כמו שצריך ולנוח אחרי הטיסה אם אתם לא רוצים לצבור עייפות מצטברת במהלך הטיול.
-
לינה בקינגסטוןמירב
בתגובה הקודמת שלי נתתי לך לינק לדיווח של tomersp .
ובדיווח הוא בפירוש מתייחס/מספר על המוטל הזה באולד פורג' שעליו את שואלת.
אל תהססי כי יש כאלה שהודיעו לי שלא מצליחים למצוא לינה בסביבת אולד פורג'
לגבי הסופר 8 את בטח קוראת את אתר הביקורות,קשה לצפות מהרשת הזאת ובמחירים הנוחים שלה ללוקסוס.
אני פשוט חושב שמדובר על יום הנחיתה,ונסיעה מעייפת בנוסף ולכן אני חושב שמגיע לכולכם מלון מפנק בערב הזה.
מוני
-
לינה בקינגסטוןתודה על התגובה והדאגה. אנחנו 2 נהגים כך שבהחלט יכולים להחליף בניינו. אין לנו בעיה עם נסיעות ארוכות לאחר טיסת לילה כבר עשינו זאת בעבר . התוכנית היא להגיע למלון לפני השעה 16:00 לפרוק את הציוד ולטייל קצת באזור הכל תלוי במידת העייפות של הנהגים. כמו שאני מכירה את הילדים שלי הם ירדמו מיד בכניסה לרכב.
-
לינה בקינגסטוןמוני תודה. חיפשתי אפשרויות לינה נוספות בקינגסטון אך לא מצאתי. אין לנו בעיה בכלל לשלם קצת יותר על הלילה הראשון ולישון כמו שצריך. יש משהו מומלץ בקינגסטון?
-
לינה בקינגסטון -
לינה בקינגסטוןתודה מוני
"קצת" יקר לנו. אם לא תהיה ברירה נחפש מלון בעיר קרובה. אני חושבת ש- 120-150$ כולל מיסים זה מחיר שאנחנו יכולים לעמוד בו.