ספרים ומטיילים
-
משהו כיפי לכאורה שלא אחזור עליו לעולם"משהו כיפי לכאורה שלא אחזור עליו לעולם"
יצירת המופת של דיוויד פוסטר וואלאס.
על חווית השיט בקריבים
-
משהו כיפי לכאורה שלא אחזור עליו לעולםאיזה יופי שמצטרפים עוד ועוד עם המלצות מצוינות.
טובה - מצטרף בחום רב מאוד להמלצתך על אלגנטיות של קיפוד. תודה על המידע המפתיע על הסופרת.
Nyogev - אכן ספר מופת אם כי אני מודה שהוא די דיכא אותי...
עוד ספר על מסע מרתק - רכות של זאבים של סטף פני.
-
משהו כיפי לכאורה שלא אחזור עליו לעולם'האי הירוק, המקרר ואני' של טוני הוקס. או במילים אחרות: 'סביב אירלנד עם מקרר'
מצחיק ושנון. מתאים גם 'ללמודי מסלול טיול' וגם להנאה תוך כדי הטיול..
יופי של שירשור פתחת לנו שמוליק
-
אנטרקטיקה
ונזכרתי ב"איפה את ברנדט" הנהדר של מריה סמפל שנעץ את אנטרקטיקה חזק במגירת החלומות שלי.
(איזה כייף של שרשור! תודה רבה
) -
כול ספר שאהבתי הוא בחזקת מסעהיי שמוליק,
איזה יופי של אשכול.
מבחינתי כמעט כול ספר שאהבתי הוא מסע גיאוגרפי או/ו מסע בזמן.
ממליצה על שני ספרים שקראתי בשנה האחרונה והם מתאימים לקריאה במהלך טיול, כיון שהקריאה בהם קלה וסוחפת:
"הנערה שהשארת מאחור"- ג'וג'ו מויס- חציו הראשון עוסק בחייהן של נשים צרפתיות הגרות באיזור הלחימה שבגבול צרפת גרמניה במהלך מלחמת העולם הראשונה .
"המתיקות שבשכחה"- קריסטין הרמל-מסעה של הגיבורה , נכדה לסבתא חולת אלצהיימר, לפריז כדי להתחקות אחר העבר של הסבתא במלחמת העולם השנייה.
נילי
-
כול ספר שאהבתי הוא בחזקת מסע -
כול ספר שאהבתי הוא בחזקת מסענילי,
איזה יופי שהצטרפת ותודה על הקישור לאשכול שפתחת.
למי שמחפש ספר קליל לקריאה, כייפי ומקסים - ששמו כבר הולך לפניו וגם הוא מתאר בהחלט סוג של מסע - הזקן בן המאה שקפץ מהחלון ונעלם הוא אופציה מומלצת.
למי שדווקא בטיול מוצא סוף סוף את הזמן לקלאסיקות - אני ממליץ בחום רב על ילדי חצות של רושדי. צריך לצלוח פתיחה לא קלה אבל זהו ספר מופת מדהים.
ובאמצע - איכותי ומרתק על מקומות אחרים - היביסקוס סגול של צ'יממנדה אדיצ'יה הניגרית. גם הסיפור מתרחש בניגריה.
בשנים האחרונות מושכים אותי מאוד ספרים מהם ניתן ללמוד על הווי החיים במדינות שונות - היום או בעבר.
יש עוד כמה מומלצים כאלה ואם לא תתעייפו כאן - אפרט בהמשך.
שמוליק
-
כול ספר שאהבתי הוא בחזקת מסעשמוליק,
נראה לך שהתעייפנו?????????..
שבוע הספר לפנינו, וכול המרבה לספר בשבחי הספרים יבורך!!!
נילי
-
כול ספר שאהבתי הוא בחזקת מסעטוב, אבל אין כאן השתתפות ערה מספיק - אז אני מצרף עוד מספר המלצות ועובר למוד הקשבה לזמן מה -
באותו כיוון של ספרים עם אווירה ׳של ארצות׳ -
גבר זר בא למשק של הסופר הפיני מיקה ולטרי.
פול אוסטר - מהאופטימיים יותר שלו - שגיונות ברוקלין.
וספר ההרפתקאות המדהים והמקסים - ההרפתקאות המדהימות של קאוולייר וקליי של מייקל שייבון (ואם כבר אנחנו איתו - איגוד השוטרים היידיים המיוחד במינו גם הוא מומלץ בחום).
שמוליק
-
כול ספר שאהבתי הוא בחזקת מסעואי אפשר לטוס לברצלונה מבלי הספר "צלה של הרוח" של הסופר הספרדי קרלוס רואיס סאפון .
בעצם , טיסה לברצלונה זה רק תירוץ כדי להנות מהספר הזה ...
-
כול ספר שאהבתי הוא בחזקת מסעשמוליק - 2200 צפיות ביומיים ,זה לא נחשב ?
גם אם רובם משתתפים "בהקשבה" שווה ביותר
אז תרומתי הצנועה להיום "הנסיך הקטן"
שתיהיה שבת טובה
-
כול ספר שאהבתי הוא בחזקת מסעשלום לכולם, תודה למי שהמליץ ובמיוחד לך, שמוליק.
אני באמת מעדיפה להיות יותר במוד של הקשבה. לצערי קוראת מעט יחסית לעבר, ובין היתר בגלל התמכרות לאתר. זה בא האחד על חשבון השני.
לא בדיוק במסגרת העונג של הישיבה על המרפסת מול הנוף - ספרות על ברלין ועל התקופה האפלה ריתקה אותי דווקא אחרי שחזרתי ממנה: "נערה מברלין", "לבד בברלין", "ישראלים בברלין"...
"גנבת הספרים" ו"לבד בברלין" - מהספרים שעוסקים בהוויה של הצד האפל של המתרס. נדמה לי שהיה על כך ויכוח אתי ומוסרי בעבר והיום כבר לא. בעיני מרתק לנסות להבין.
בימים אלה אני קוראת את "הארנבת בעלת עיני הענבר" שהמליצו לי עליו בפורום במסגרת הדיווח שלי על הריביירה הצרפתית. וכבר "הייתי" אתו בפריז, בוינה, באגם לוצרן ובאודסה. נראה שהולך להיות מעניין.
ולמי שמתעניין בנסיעה עתידית לאלבניה (אני) - אין לפסוח על הספרים של איסמעיל קאדרה. קראתי רבים מהם. באתר הזה הנוסעים לאלבניה מציינים לעתים את "אפריל שבור". אני אהבתי דווקא את "גנרל צבא המתאים". בעיני הוא הספרותי יותר והנוגע ללב יותר.
מה יש לי עם האופל, עם הדיכאון ועם המוות? לא יודעת.
אגב, את "הזקן בן המאה" שהמלצת עליו קראתי. נחמד ובהחלט משעשע. מתחיל להיות מייגע קצת באמצע. לאור נוכחותו של הזקן בכל הצמתים ההיסטוריים של המאה העשרים בולטת היעדרותה של מלחמת העולם השנייה ובתוכה השמדת היהודים.
-
כול ספר שאהבתי הוא בחזקת מסעמצטרפת לתודות לכולם ובייחוד לשמוליק.
זיוה-בהמשך לספרים שציינת-ממליצה גם על "הברלינאי האחרון" של יורם קניוק. קראתי לאחר מותו של הסופר. בהחלט ספר מעניין ומעורר מחשבה ואפשר לקרוא אפילו כמה קטעים לפני נסיעה לגרמניה....
גם אני קוראת פחות מבעבר ואין לי ספק שלאינטרנט יש ! "תרומה" נכבדה לעיניין.
ובכל זאת משתדלת לקרוא ספר או שניים הקשורים ליעד הטיול שלי. לקראת הטיול בטורינו חוזרת ל"שם הורד" שהתרחש בחלקו בסאקרה די סאן מישל הקרובה לעיר.
בכל מדריך (ספר) טוב ורציני יש המלצות על ספרים וסופרים לאותה מדינה או אותו אזור ואישית נעזרת בהן רבות.
בשנים האחרונות "גיליתי" את ספרות המתח הסקנדינבית וקוראת בהנאה את הספרים של יו נסבו למשל. הספר האחון שתורגם "המושיע" עושה רושם טוב כקודמיו.
-
כול ספר שאהבתי הוא בחזקת מסעספרים אני אוהבת אז
רומא - לא חדש אבל קלאסיקה: "אלה תולדות"של מורנטה.
וינה - "האישה בזהב"
ברלין -"עיר של נשים"
ספרד- "ספרד" של אנטוניו מוניוס מולינה. לא קל אבל שווה ביותר .
שוב ספרד - "עצבותו של סמוראי"
שבת שלום
א.
-
כול ספר שאהבתי הוא בחזקת מסעכייף כאן היום

אז נמשיך עוד קצת במסע עולמי -
ממליץ על ספר קטן ומקסים של הסופר הפולני פאבל הילה - מרצדס בנץ - בהוצאת חרגול למי שיחפש בשבוע הספר.
לא מרחיב כדי לא להרוס אבל בהחלט נקודת מבט מאוד מעניינת על פולין.
ועוד אחד מקסים שמספר את סיפורו של מטאטא רצפות בנמל תעופה - דברים שאף פעם לא יקרו בטוקיו - של הסופר הספרדי אלברטו טורס בלנדינה בהוצאת כתר.
וזיווה - לאור אופיו ההיתולי והמשעשע של הזקן בן המאה - אני חושב שטוב עשה הסופר שדילג על השואה ... זה לא נושא שהיינו מקבלים בהבנה בדיחות לגביו...
ותודה על ההמלצות שלך - חיכיתי להן.
שבת שלום
שמוליק
-
כול ספר שאהבתי הוא בחזקת מסעאחרי שקוראים את "אלה תולדות", ספר כל כך נפלא ומרגש ועצוב, אפשר להתרווח ולהרגע עם "שנה בפרובאנס" של פיטר מייל.
-
כול ספר שאהבתי הוא בחזקת מסעשניים של אותו אחד :גבי ניצן:
- "פרא", סיפור פנטזיה המבוסס בחלקו על חוויות אמיתיות של ניצן עם אשתו לשעבר אימי. בספר מתואר ילד שנולד בגוף של אדם בן 25 ונקלע להרפתקאות רבות, שבמהלכן בורח לאמריקה ושם פוגש בין השאר בקוסם, מלאך והוביט.
- "דיוטי פרי", ספר הכולל סיפורים קצרים על מסעותיו של ניצן בעולם.
וגם אחד של דאגלס אדאמס - "הזדמנות אחרונה לראות" - יומן מסע
-
ספרים ומטייליםבעברית: "מרד במדבר"
באנגלית: "שבעת עמודי החכמה" מאת תומאס אדוארד לורנס (לורנס איש ערב)
כבר בקרתי בשלוש מדינות לאורך הנתיבים שבהם עבר ולחם. המדינה הרביעית 'התחמקה' לי בין הידיים כשידידי העומני, נאסר שייך חליף, הלך בפתאומיות לעולמו ותכניותיי השתבשו. הגפרור עוד בוער וכולי תקווה שאוכל לבקר גם במדינה הרביעית שבה לחם לורנס. אז אסגור מעגל ענק.