פנסילבניה למפלי הניאגרה
-
אודה להצעותיכם לגבי המסלול הראשוני הבא.
ההרכב שלנו הוא - זוג הורים + פעוט (2)
הכיוון הוא שבוע מעניין ורגוע עם טבע וחוויות מענינות, וגם קניות.
העוגנים הם - פילדפיה , מפלי הניאגרה , שבת בהריסבורג (פנסילבניה)
10.09 ,יום ד
נחיתה בניוארק , נסיעה לפילדלפיה (פגישה לפני הצהריים) , המשך יום ברובע ההיסטורי ,
נסיעה ללינה בהריסבורג (מכרים)
11.09 , יום ה
ארץ ההאמיש , קניות , ו-???? , לינה בהריסבורג
12.09 , יום ו
העיר הריסבורג (מוזיאונים וכו') קניות ו-?????? , אנו שומרי שבת , לינה בהריסבורג
13.09, שבת
שבת ,לינה
14.09 יום א
יציאה מהריסבורג לכיוון אגמי האצבעות , לינה באזור.
15.09 , יום ב
איזור אגמי האצבעות, לינה באזור (מועדף במלון מהלילה הקודם)
16.09 ,יום ג
איזור אגמי האצבעות , נסיעה לניאגרה פולס להגעה אחר הצהריים/ערב , לינה בניאגרה
פולס
17.09 , יום ד
ניאגרה פולס והאיזור , נסיעה לטורונטו , לינה בטורונטו
18.09 , יום ה
חצי יום בטורונטו , המראה מטורונטו בשעות אחה"צ.
1.האם באזור ההאמיש יש מה לעשות יום שלם או יותר? (היינו בהרשי)
2. טיפים להריסבורג והאיזור ? כדאי להיות בגטיסבורג ?
3. לאגמי האצבעות יש יומיים+ , אשמח להמלצות על חלוקת הפעילות בימים
4. האם יש זרימת מיים במפלים באגמי האצבעות בתקופת ספטמבר?
5. מקומות מומלצים לקניות באזור פנסילבניה ואגמי האצבעות ?
6. כדאי להקצות לטורונטו זמן נוסף ביחס לחלקים האחרים ?
נשמח לכל רעיון והצעה נוספים , תודה מראש !!!
-
פנסילבניה למפלי הניאגרההיי
לגבי ה-11/9
בדוק אם יכולה להתאים לכם תוספת על הביקור בארץ ההמיש ,ואני מתכוון לביקור בלונגוד גארדן,שכן לדעתי לא חייבים לעשות מחקר בהימיש,והיות ומדובר על יום מלא חושב שכדאי.
לגבי ה-12/9
לנו גטיסבורג הייתה בתוכנית שלא מומשה,אך בהחלט יש גולשים בפורום שמצדדים בביקור בצד ההיסטורי בעיקר בה,ומאחר והיא קרובה יחסית להריסבורג ומדובר על יום שישי,לכו על זה.
לגבי ה-14/9
אני מניח שאתם מעונינים כבר ביום הזה להגיע לאיתקה שבאצבעות?
אם רוצים לסטות לביקור בעיירה הציורית Wellsboro עם מנורות הגז ברחובה הראשי,
וממנה להצצה על ה-Pine creeck Gorge( ערוץ יפהפה, המכונה "הגראנד קניון של פנסילבניה")
הנה מה שרשמה בעניינם הגולשת קרן.ק -
אז כפי שהבטחתי אני יתחיל מעדות מגרנד קנין פנסילבניה.עברנו את הגבול ממדינת ניויורק בכביש 15 דרומה והמשכנו דרך 287 והגענו לעיירה Wllsboro שעל כביש 6 שהיתה יפה עם שדרה של עצים ומנורות רחוב,טילנו בין החנויות ובמרכז יש מלון חמוד, לקניון המשכנו על 660 E דרך כפרים ומרחבים ירוקים,מומלץ גם אם לא מתכונים לערוך הליכה מדובר בדרך של 15 מייל לצד. אין המשך משם וצריך לחזור אבל שווה לעמוד על המצפה וליראות את העמק והנהר.בכניסה יש חניה מסודרת ואתר מבקרים של החיות באזור ללא תשלום.לאתר יש שני צדדים הצד המזרחי E מתוייר יותר עם שביל מסומן עם מדרגות מעץ ומרפסות לצפיה בנוף . הצד השני שביל שנקרא שביל תרנגול ההודי פחות מתוייר אך המקומיים טוענים שהוא יפה יותר .ירידה של 1.5 מייל+עוד 4 מייל לאורך הנחל.כמובן שצריך לקחת בחשבון את העליה חזרה.
אנחנו לא ירדנו היות ויצאנו בבוקר מאוחר מהמתוכנן ורצינו להגיע עוד באותו יום לנקודה אחרת אבל כל מי שנמצא על הציר של כביש 15 בדרך לאגמי האצבעות ניאגרה,או הפוך לכיוון איימיש וושינגטון שווה לעצור ולו רק לראות את הנוף וגם את הדרך היפה מאד. מדובר בנסיעה של כחצי שעה בכביש יפה ובדרך ירוק.15/9
זה בסדר גמור לתת יום נוסף לאצבעות בו בנוסף לאיתקה לטבע שבה ובסביבתה ,ונסיעה לביקור מסוגנן בערוץ המדורג שבווטקינס גלן.
אגב תוכלו לקפוץ לקניות באאטלט אשר ב-Watero,כך שמאמים שיהיה לכם מספיק למלא יום נוסף,וביחוד שיום קודם הגעתם אחה"צ המוקדמות מהריסבורג,ולכן אני לא חושב שמדובר על יומיים+ באצבעות אלא ביום+.
כך תוכלו ב-16/9 להגיע למפלי הניאגרה מוקדם הרבה יותר ממה שרשמת.
כך גם תוכלו ב-17/9 להגיע לטורונטו מוקדם יותר
ולשאלותיך-
1)לדעתי אין צורך יום שלם בהמיש-ואם יום בהיר אל תהסס למשוך לביקור בגני לונגווד
2) לא יכול לעזור.
3)לאגמי האצבעות ולמרות שאני מניח שיש לך את הלינק לאטרקציות שבאצבעות של chanale-הנה פעם נוספת-
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-3141587/srch-#ms g_3141587
אז נכון שאי אפשר ואפילו אין צורך לכסות את כל הרשימה אבל זה יכול לתת לכם כיוון-
אני יכול להמליץ על איזור האוניברסיטה במה שקרוי Cornel Plantation ,ובהמשך לצידו של ה-creeck ,בעיקר בקטע מפל הקומות מה-Beeb Lake,ומשם למפל איתקה,ואם קיבלתם מידע שהטגאנוק(11 מייל צפונה לאיתקה) זורם סביר סעו לתצפת עליו.
לדעתי במפל התחתון של הבטרמילק פולס יהיה זרזיף(אשמח לשמוע נכם שטעיתי).
4) בהחלט יש לצפות לזרימה הרבה פחות מרשימה בחלק מערוצי הזרימה,אבל מנסיון של סוף ספטמבר שנים לאחור לאחר קיץ שנחשב שחון היתה לנו זרימה מעולה במפל הקומות,ובמפל איתקה,וכמו כן בערוץ הזרימה רוברט טרמן סטייט פארק,יש עדות מעונת הסתו המאוחרת,של הגולשת dubi5-
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-3280061/srch-%D7 %97%D7%96%D7%A8%D7%A0%D7%95#msg_3280061
5)לא מנסיון אבל אם ב-16/9תגיעו ממש בצהרי היום לטורונטו מאמין שאפשר להסתפק
בזמן שיוותר לכם לעיר(חכה לתגובה מפי מומחי העיר)
מוני
-
פנסילבניה למפלי הניאגרהלגבי גטיסברג, השאלה היא עד כמה מעניינת אתכם ההיסטוריה האמריקנית. לנו זה היה ביקור מרתק (כולל לילדים), אבל הם באו אחרי הכנה וכולנו באנו מתוך רצון ללמוד על האירועים ההיסטוריים במקום. יש שם מוזיאון מעולה שאותנו תפס למשך כל היום, כך שאפילו לא להספקנו לבקר בשדה הקרב עצמו. מי שמבקר בשדה הקרב נוסע ברכב במסלול בפארק, ומאזין לקריינות בדיסק. למי שמחובר למלחמת האזרחים האמריקאית, זה עשוי להיות מעניין ואף מרגש. למי שלא, פחות, כי תכלס רואים בעיקר גבעות מדושאות.
באיזור אגמי האצבעות, מוסיפה המלצה למוזיאון הזכוכית בקורנינג. אנחנו נהננו ולא פיספסנו אף הדגמה במשך היום, כך שהביקור ארך כמה שעות.
-
פנסילבניה למפלי הניאגרהראשית , תודה (מוני ו-israelimom )
11/09
תודה על ההצעה לגני לונגווד נראה מדהים ומעניין. כמה זמן כדאי להקדיש נראה מקום די גדול ?
בהאמיש אנו מעונינים להתרשם מהרעיון , ומהאנשים (אם אפשר)
האם ישאר זמן לאאוטלט באזור?
12/09
הסטוריה של ארה"ב מאוד מענינת אותי, ויש התלבטות בין מוזיאונים (הסטוריה) ובנין הקפיטול בהריסבורג , לבין גטיסבורג
האם מישהו מכיר ויכול לעזור בהשוואה ?
14/09
אכן , המטרה להגיע לאיתקה והאיזור. ההצעה ל-"גרנד קניון" נשמעת מעולה וכמובן מוזיאון הזכוכית בקורנינג.
האם יהיה מעשי לשלב את שתי האתרים האלו עם ביקור (או תחילת ביקור) בקורנל באותו היום ? אשמח גם להערכת זמן נינוחה לאזור קורנל ?
15/09
תלוי לפי מה שנראה ביום הקודם. אני מעריך שנתחיל בכל אופן ב-"ווטקינס גלן" ונעבור להשלמות. מהי הערכת הזמן נינוחה ל-ווטקינס גלן ?
16/9
תלוי בימים הקודמים , במידה ויש השלמות וכו' , האם כדאי לעבור ברוצ'סטר ? או פרקי טבע נוספים שמומלצים ?
אחרון חביב , טורונטו , מי יכול לתת מידע לסיור התרשמות טוב מהעיר ? (חצי יום)