פתיחת חשבון בנק בהודו
-
שלום לכולם,
אני טס לשלושה חודשים להודו בקרוב ורציתי לפתוח שם חשבון בנק משתי סיבות:
- להמנע מעמלות משיכה גבוהות.
- בטחון, כלומר, במקרה של גניבה או אובדן כרטיס אשראי בינלאומי אתה נתקע לעומת כרטיס אשראי מקומי מחשבון בנק מקומי.
לפי מה שההודים אמרו לי (בטלפון) אפשר לפתוח חשבון בנק בתור תייר, האם מישהו כבר עבר את התהליך ויכול לשתף? באיזה בנק? כמה זמן זה לוקח? איזה כתובת סיפק וכו'.
תודה רבה לעוזרים!
עודד
-
פתיחת חשבון בנק בהודונשמע לי כמו טירחה מיותרת. כמה העמלות כבר יצאו בשלושה חודשים? 100 שקל הפרש? 300 שקל הפרש? זניח ביחס לעלויות הכוללות של הטיול. שים לב בשבועיים הראשונים מה בערך יוצאות ההוצאות שלך, ואח"כ תמשוך כסף אחת לשבוע/עשרה ימים. בטיול של שלושה חודשים מדובר בגג 12 משיכות, ואני בספק גדול אם תגיע לזה.
לגבי הגניבה, לא הבנתי מה היתרון. אם אתה דואג מגניבת כרטיס אשראי תוציא כ"א בינ"ל נוסף ותחזיק אותם בנפרד זה מזה, או שתוציא כרטיס חד פעמי מהדואר. במקרה הכי הכי גרוע תמיד אפשר להעביר לך כסף מהארץ דרך ווסטרן יוניון. אל תשכח שגם לפתיחת חשבון בנק יש עלויות (בכסף, בזמן ובאנרגיות).
-
פתיחת חשבון בנק בהודואני לא מסכים איתך בכלל!
העמלה היא 4$ + 2.5% מהעסקה, אני לא רוצה להסתובב עם סכום כסף גדול עלי ולכן 10,000 רופי נראה לי סכום משיכה סביר. לכן עמלת משיכה יוצאת קרוב ל-30 שקל... אני מקווה שקראת את מה שכתבתי, אם פספסת אז אני חוזר, 30 שקל עמלת משיכה! אם את לא מסכימה לשלם עמלה כזו בארץ למה שתשלמי עמלה כזו בחו"ל?
ככל שאמשוך סכום גדול יותר כך העמלה תגדל. נניח שאמשוך כסף 12 פעמים כפי שהצעת, זה 360 שקל... זה לא מעניין כמה אני מוציא בסה"כ בטיול, אין טעם להוציא את הכסף הזה סתם אם אין צורך.
לגבי מה שאמרת על כרטיסי האשראי... לקחת שני כרטיסי אשראי מעלה את הסבירות לאבד אחד מהם או שיגנב אז הפתרון הזה פחות טוב.
לגבי העברת כסף דרך ווסטרן יוניון, נניח איבדתי את הכרטיס שבוע אחרי שהתחלתי לטייל, אני צריך להסתמך על זה שהמשפחה שלי תשלח לי כסף במשך 3 חודשים? לא תודה.
לגבי כרטיס ויזה נטען של הדואר, ניסיתי בתאילנד, יש עמלות וזה ממש לא נוח כי לא היתה לי אפשרות לבדוק מה היתרה שנותרה בכרטיס ואז אני בעצם מושך כסף על "בליינד" בלי לדעת כמה באמת נשאר.
לידיעתך, לפתיחת חשבון תייר אין שום עלויות, במקרה הגרוע לוקח שעה, ולפחות יש את הבטחון שאם משהו קורה אתה יכול ללכת לסניף הקרוב.
תודה בכל מקרה על התגובה
-
פתיחת חשבון בנק בהודוהי
חבר שלי פתח חשבון לפני מספר שנים אבל זה היה כשהוא גר שם כסטודנט כשלוש שנים סה"כ. היתה לו כתובת, מספר טלפון מקומי וויזה ארוכת טווח. לא שמעתי על מישהו שמגיע לטיול ופתח חשבון. מציע לך לבדוק את הדרישות עוד מהארץ מול הבנק בו החלטת שאתה רוצה לפתוח חשבון, עדיף במייל.
בנוסף, יש סניף של STATE BANK OF INDIA ברמת גן, לא רחוק מבורסת היהלומים (אתה יכול להגיע לפרטי קשר איתם דרך גוגל). זה אחד מהבנקים הגדולים בהודו (אם לא הגדול ביותר). אני חושב ששם תוכל לקבל מידע מוסמך בנושא הזה.
לגבי העמלות - פתיחת חשבון בנק לא עולה כסף גם בארץ, לא רק בחו"ל. אבל כל פעולה שתבצע כן עולה. מציע לך לבדוק את עמלות המשיכה בכרטיס שם, עמלת הנפקת כרטיס, והכי חשוב - תצטרך להעביר את הכסף מכאן לשם. גם לזה יש עלויות (עלות המרה ועמלת פעולה).
לגבי איבוד כרטיס - חברת האשראי אמורה לאפשר לך לקבל כרטיס חלופי בחו"ל אם נגנב או אבד כרטיסך. זה לא שונה מכרטיס מקומי, למרות שאני מניח שכרטיס מקומי יגיע מהר יותר וזול יותר.
בהצלחה ותהנה בטיול
שחר
-
פתיחת חשבון בנק בהודותוגה על התגובה שחר. פניתי כבר אל SBI בבורסת היהלומים, זה בנק השקעות מט"ח בלבד, אין להם שום קשר לפתיחת חשבון והם לא מבינים בזה לצערי.
היה לא פשוט למצוא מידע על פתיחת חשבון שם אבל אחרי כמה שיחות טלפון ונבירה באתרים הודים הבנתי שפשוט מגיעים לסניף, מציגים דרכון ומפקידים כסף... לכן אני רוצה לאשרר את מה שאמרו לי, כאן.
לגבי עמלות המרה למט"ח... אין מה לעשות, לא משנה באיזה דרך תבחר להתנהל תמיד תהיה עמלת המרה למט"ח, כלומר, זו עלות שקועה, אין טעם להתחשב בה בכלל.
תודה
-
פתיחת חשבון בנק בהודוכאמור, שכל אחד יעשה את החישובים שלו, אבל היות ושאלת - יש הרבה דברים בטיול שאני מוכנה להם שלא הייתי מסכימה להם בארץ (ולהפך). בין השאר כי המאמץ שכרוך בחסכון של 30 שקל עמלת משיכה (למעשה פחות, כי גם כשמושכים כסף עם כרטיס מקומי יש עמלה מסוימת, נמוכה יותר, כך שאתה חוסך את ההפרש, לא את הסכום כולו) כשאני יודעת מראש שאשלם אותה 8-12 פעמים, לא שווה למאמץ של חסכון 30 שקל עמלת משיכה למשך מספר שנים לא ידוע.
ההצעה לגבי הכרטיס הנטען הייתה לעניין הגיבוי - לא נראה לי נוח להשתמש בו *בשוטף*, בשביל זה ברור שכרטיס אשראי זו הדרך הנוחה ביותר.
כך או כך, התגובה הזו נועדה בעיקר לאחרים שמתלבטים. אתה, ללא ספק, החלטת מה הדבר הנכון עבורך.
-
פתיחת חשבון בנק בהודומצטרף לגלית.
טיול עולה כסף ואנחנו עושים דברים שונים בטיול שלא עושים בחיי הימיום וגם הם עולים כסף:
אוכלים בחוץ, ישנים המיטות לא שלנו ונוסעים בתחבורה שונה.
כסף עולה כסף. גם העברתו לחול עולה כסף. גם המרתו מש""ח לדולר ואז לרופי עולה כסף (או שמא אתה מתכוון לקחת יתך שקלים ולהפקיד אותם בדלהי).
אבל כמו שגלית אמרה אתה החלטת. עם נסיון כמו שיש לגלית אני - אני מצדד בדבריה (וגם בגלל נסיוני הצנוע).
-
פתיחת חשבון בנק בהודואני חושב שזו אפשרות מעניינת ואם תבחר בה אשמח מאוד, למעשה כולנו, אם תעדכן אותנו. על פניו זו נשמעת אפשרות טובה. העמלות אכן גבוהות ואם תוכל לחסוך בהן הרי שטוב תעשה.
לגבי עמלת המשיכה בויזה, שים לב שבכרטיסים אחרים העמלה היא נמוכה יותר. ויזה של חברת ויזה גובה 2.5% עמלה ואילו ויזה של לאומי גובה פחות. אני מצרף בלוג מצויין שכתב אחד החברים בנושא.
שים לב לטבלה המופיעה בסוף הבלוג.
-
פתיחת חשבון בנק בהודואור, שלא תחשוב על זה אפילו, ודוקא אחרי שקראתי בעיון את הבלוג שצירפת שהוא בעצם מחקר מסכם את הנושא וראוי שתמיד נפנה אליו את השואלים.
אולי יוכל הבחור לפתוח חשבון. אני עדיין בספק. ומה עם לסגור את החשבון.
בארץ זה לוקח זמן. הבנק רוצה להיות בטוח שאין פעילות בדרך.
אז לך תתעסק עם ההודים כשאתה כבר רוצה לחזור ארצה ובמקרה גרוע יותר כשאתה בארץ אחרי שחזרת.
-
פתיחת חשבון בנק בהודורוני, פתחתי חשבונות בנק בניו זילנד ובסין, בתאילנד לתייר לא ניתן לפתוח חשבון.
בשתי המקומות פתיחת החשבון ארכה כ-30 דקות לכל היותר וסגירה אפילו פחות.
בניו זילנד: מילאתי את הטפסים דרך האינטרנט ושלחתי במייל, כשהגעתי לשם רק הזדהתי עם פספורט והפקדתי את ההמחאות נוסעים שהיו לי, קיבלתי כרטיס במקום ושלום על ישראל.
החשבון היה מסוג Savings account, אין לי מושג איך הם איפשרו את זה אז אבל קיבלתי ריבית כל חודש על היתרה בחשבון משהו כמו 2-3% ובגלל שהיה לי סכום נכבד אפילו הרווחתי כמה גרושים מכל העניין.
בסין נכנסתי לסניף של Bank of China, רק שם תיירים יכולים לפתוח חשבון, במקום מילאתי כמה טפסים וקיבלתי כרטיס. בסגירה החזרתי את הכרטיס, משכתי את כל הכסף ושלום על ישראל.
היו אמנם עמלות משיכה אבל העמלה היתה 1.5 יואן שזה היה 70 אגורות.
אפשר בקלות לראות את היתרונות שבפתיחת חשבון בנק גם מבחינת הוצאות וגם מבחינת בטחון שהכסף במקום בטוח ושיש אל מי לפנות במקרה של אבדן או גניבה.
אור, שלשום הייתי בבנק דיסקונט שם החשבון שלי, אני עם כרטיס אשראי בינלאומי של ויזה וחשבון סטודנט. אני בספק אם יש חשבון שמקבל יותר הנחות מחשבון סטודנט.
העמלה היא 4$ עמלת משיכה + 2.5% מסכום העסקה.

אני רואה בזה הוצאה מיותרת לחלוטין אם אפשר להמנע ממנה יחסית בקלות, נכון שזה כלום לעומת ההוצאה הכוללת אבל תחשוב על זה מצד אחר: תחשוב שבסוף הטיול תשתמש ב-360 שקל האלה לעשות באנג'י, ראפטינג או מה שבא לך

-
זה נשמע מאד נוח אבל אני לא בטוח אם החיסכון גדולאם הבנתי נכון. קודם אתה ממיר שקלים לדולרים. בגלל שהמרת שקל לדולר מעל 800$ אתה מפסיד 1.75% ולא 2% מהשער היציג. אחרי זה אתה בא לבנק ההודי עם דולרים. הבנק ימיר לך בשער היציג פחות 2% ויוסיף לזה עמלת המרה לפחות של אחוז אחד אם לא יותר. בינתיים אתה עם הכסף המקורי פחות 4.7% מעשר אלף שקל הפסדת 475 שקל
-
זה נשמע מאד נוח אבל אני לא בטוח אם החיסכון גדולמי הזכיר 1.75?
המרת שקלים לדולרים היא הכרחית בכל דרך שתבחר לכן היא עלות שקועה.
בכל מקרה, אני אשמח אם אנשים יפסיקו לנסות לשכנע אותי מה לעשות, החלטתי שזו הדרך הכי זולה להתנייד עם הכסף וזהו.
אם יש לכם משהו לשתף בעניין אז בבקשה...
-
זה נשמע מאד נוח אבל אני לא בטוח אם החיסכון גדולרוני ידידי, אתה מתכוון לפתיחת חשבון בהודו, נכון? אם כן, אני מבין את הזהרתך. אך עם זאת, אני חושב שזו דרך נהדרת להתנייד עם כסף. איני יודע באשר להודו, אך בסין או בניו זילנד הייתי נוהג כך. ועכשיו שאני יודע שיש מי שעשה זאת, דעתי נוחה יותר.
אישית אני מאוד לא אוהב לשלם עמלות לבנקים. אני חושב שזה לא הוגן וגובל בחוצפה. ואם יש דרך להימנע מכך, אני יותר מארצה לנסות זאת.
bancko1, אני סבור שאתה מחזק את טענתי. אתה משלם על משיכה עמלה של 4$ + 2.5% מסכום העסקה. בכרטיסים אחרים היית משלם פחות. ראה את הבלוג שצרפתי בו מופיעות העמלות השונות בכרטיסים השונים. לדוגמה, בישראכרט היית משלם עמלת משיכה של 3.75$ ו- 0.75% מהעיסקה (הדולרית. ביורו תשלם 1.75%). ההבדל הוא משמעותי.
אני מקווה שתעלה את הדברים בטיפ. אני חושב שרבים ימצאו בהם תועלת.
-
זה נשמע מאד נוח אבל אני לא בטוח אם החיסכון גדולכן אור, לגבי העמלות נראה לי שטעית... מבדיקה באתר ישראכרט העמלה גבוהה יותר
בכל מקרה, אני מעדיף עמלת משיכה מקומית (אם קיימת) על כל עלמה אחרת פשוט מנסיון עבר.
כשאסיים את הפרוצדורה אשתף כאן.
-
זה נשמע מאד נוח אבל אני לא בטוח אם החיסכון גדולאתה צודק. כתבתי 0.75% במקום 0.5%. אני מציע לך להיכנס שוב אל הלינק שהוספת ולהביט בנתונים. אם תוכל, כדאי לך להוציא כרטיס נוסף וזול יותר עם עמלות נמוכות יותר מאלו שאתה משלם כעת. כמדומני שבויזה אתה משלם הכי הרבה: 4$ על משיכה ו- 2.5% מסכום העסקה.
וכן, שתף. אני מסכים שעדיף לשלם עמלה מקומית אם אפשר..
-
זה נשמע מאד נוח אבל אני לא בטוח אם החיסכון גדולעודד - תעשה מה שטוב לך ומה שנראה לך זול וכלכלי.
אבל עדיין נראה לי שבלבלת קצת עם העובדות.
מצד אחד אתה כותב עמלה של 2.5% על משיכת מזומן (+4 דולר) ומצד שני אתה כותב שעלות ההמרה לדולרים קוראת בכל מקרה ולא צריך להתייחס אליה. אבל העמלה של ה-2.5% היא בייחס לשקלים בחשבון הישראלי ולא היחס לדולרים
כדי להפקיד כסף בחשבון הזר אתה צריך לעשות אחד מהשניים:
1. לעשות העברה בנקאית מהארץ, שבאופן כללי אם אתה לא לקוח מוטב עלותה יכולה בקלות להגיע ל-100 ש"ח עמלת העברה. בנוסף אתה צריך לקנות מט"ח (אני מניח שדולר) שגם על זה הבנק גובה עמלה + הפרשי שער, ובהחלט תתכן גם עמלה והפרשי שער בבנק בהודו.
2. לקנות מזומן בארץ תוך תשלום הפרשי שער גדולים יותר (שער מזומן ולא שער המחאות), לטוס איתו לשם, להפקיד אותו לחשבון, ואולי גם להמיר אותו מדולר לרופי (תלוי מה קנית בארץ).
במשיכת מזומן מכספומט תשלם:
עמלה מקומית - אין לי מושג מה קורה בהודו. בארץ יש כספומטים שבהם זה בחינם ויש כאלה שלא. היו מקומות בעולם ששילמתי עמלה והיו כאלה שלא. בכל מקרה אני לא מניח שכספומט בהודו גובה סכומים גבוהים.
עמךה ישראלית - אותם 4 דולר (פלוס מינוס - תלוי בחברת האשראי)
שער המרה + עמלת המרה.
אם ראית למשל את הטבלה בבלוג שלי שצרפו פה יכולת לראות למשל שכאל לוקחים אומנם 2.5% אבל מעל השער היציג (למטבע שיש, למטבע שאים זה עדיין שער הוגן).
ישראכרט לוקחים פחות אבל מעלות שער העברות, כלומר בסופו של דבר תגיע לעלות דומה של סביבות 2.5%.
אבל אלו 2.5 אחוז משקלים. כלומר פעולת אשראי ברופי תומר לשקלים לפי שער הוגן ובתוספת עלות של בערך 2.5%
היות והמרת מזומן בשקלים לרופי כרוך בעלות די דומה (כולל אם עושים המרה כפולה דרך דולר) הרי שלא נכון לספור את ה-2.5% אחוז הללו.
אז נשארנו עם עמלת הכספומט מול עלות ניהול החשבון הזר.
אם נניח שעלות הכספומט (עמלה קבוע כולל מקומית) היא סביבות ה-20 ש"ח, ותמשוך מזומן פעם בשבוע, אז זה בערך 20 ש"ח לשבוע. יתכן בהחלט שניהול החשבון יעלה לך 0 שקלים, אים לי מושג. יתכן ששווה לך לחסוך 20 שקלים בשבוע, ויתכן שלא.
ההחלטה היא רק שלך.
אבל תעשה את ההחלטה בשיקלול כל המספרים, ולא חלק מהם.
הערה - מה זה שער הוגן:
מבחינתי שער הוגן הוא שער שמשמש להמרה בשני הכיוונים. כלומר המרה מרופי לדולר או לדולר לרופי אומר שהשער הזה הוגן. אני משתמש בביטוי שער הוגן כי לא לכל המטבעות יש שער יציג.
-
זה נשמע מאד נוח אבל אני לא בטוח אם החיסכון גדולואם יורשה לי הערה קטנה ממי שכנראה מבוגר ממך בכמה שנים - אל תהיה נאיבי, ואל תלחם בשביל צדק
אף אחד לא אוהב לשלם עמלות לבנקים, אבל זה לא אומר ששווה לי לסבול כדי שהם יסבלו. הם מספקים שירות נוח ואפילו די חיוני לטעמי.
לטרוח כדי לחסוך 10 שקלים - סבבה אם זה מה שטוב לך.
לטרוח בשביל שהם לא יקבלו 10 שקלים - מה אכפת לך למי אתה משלם? כל עוד אתה משלם 10 שקלים, מה אכפת לך כמה לוקח הבנק וכמה חברת האשראי וכמה הבנק בהודו.
כלומר לשלם את אותם 10 שקלים לבנק בהודו כדי שהבנק בישראל לא יקבל את הכסף - לא רואה שום סיבה.
לא לשלם לאךף אחד 10 שקלים - בכיף.
ובלי קשר - כתבת "אני בספק אם יש חשבון שמקבל יותר הנחות מחשבון סטודנט" - יש לך עוד הרבה מה ללמוד
חשבון סטודנט נותן הנחות מאד יפות על מה שסטודנטים חושבים שהם צרכים. אבל ממש לא על דברים אחרים. לא ידוע לי שחשבון סטודנט נותן הנחות על פעולות מט"ח כי סטודנטים לא מתעניינים בזה. כמו שנתתי דוגמא בבלוג שלי, כרטיס אשראי של אותה חברה שלך נותן הנחה של 66% על העמלה. לא לסטודנטים, אלא לקבוצות אחרות באוכלוסיה שכן מתעניינות בזה.אם בדקת למשל את 'חשבון הפוך' של בנק איגוד - נראה לי כרגע שהוא מוביל בתחום ההטבות הרגילות לעמלות עו"ש. אבל תאמין לי שיש לקוחות שמקבלים תנאים הרבה יותר טובים מזה (לצערי לא אני, אבל חברים שלי). ולא חייבים להיות טייקון, סתם עם קצת כסף.
-
זה נשמע מאד נוח אבל אני לא בטוח אם החיסכון גדוללגבי העלות שרשמת בפוסט הראשון שלך לא אכנס לזה כי באמת דברים משתנים והאמת שאין לי כח להסביר איזה עמלה כן כרוכה ואיזה לא, שכל אחד יעשה לבד את החשבון אני מניח.
רק בקטנה: אתר של ויזה מדבר על "2.50% מסכום העסקה"
לגבי הפוסט השני, אני מבין את ההערה(הארה) שלך לגמרי, אני לא מתקמצן על 10 שקלים ומנסה לעשות לבנקים בישראל דווקא. לפי החישוב (הפשוט) שעשיתי מהנתונים שבנק דיסקונט ובנק פועלים נתנו לי אני מסיים את הטיול עם 350-400 שקל עמלות שזה אבסורד!
החשבון שלי כרגע הוא חשבון סטודנט ואני לא משלם על כלום, אין עמלות עו"ש, אין עמלות העברה מחשבון לחשבון אחר, אין עמלת רכישת פנקסי שיקים. יש הנחה על קניית ני"ע ומט"ח (מהטבלה שראיתי זו ההנחה כמעט הכי גדולה שהבנק מציע בכלל), אז כן, אמנם אין לי 100,000,000 שקל בחשבון אבל אני במצב דיי טוב עם דמי הניהול

-
זה נשמע מאד נוח אבל אני לא בטוח אם החיסכון גדולתעשה מה שטוב לך. לכל אחד יש נתונים שונים וצרכים שונים.
סליחה עם העקתי, וסליחה אם נשמעתי 'מתנשא'. לא התכוונתי
אבל:
תחזור לספר איך זה היה עם הבנק
-
זה נשמע מאד נוח אבל אני לא בטוח אם החיסכון גדולטוב אז ככה, זו היתה חוויה מציקה קצת לברר את כל הפרטים כדי לפתוח חשבון. בסופו של דבר לא פתחתי בגלל שהיה יום שבת והבנק סגור בימי שבת וראשון.
הבנק היחידי שיפתח חשבון תייר, לפחות ממה שאמרו לי, זה SBI - State Bank of India
ואפשר לפתוח חשבון אך ורק בסניף הראשי שלהם (כתובת)
מה צריך:
1. מספר טלפון מקומי, קונים סים מקומי ויש מספר.
2. מסמך שנקרא C form, זה מסמך שמבקשים באכסניה שלנים בה. מה זה המסמך הזה? כל פעם שאתם נכנסים לאכסניה או מלון בהודו רושמים את הפרטים שלכם, מצלמים את הדרכון ושולחים את הפרטים בטופס הזה לשגרירות כדי שיהיה מעקב איפה אתם נמצאים.
במקרה הזה הבנק רוצה לדעת שאתם לנים באכסניה או מלון כלשהו בהודו
3. צריך למלא טפסים עצמו (טפסי פתיחת חשבון), פרטים כמו: פרטים אישיים, כתובת, סוג חשבון, סוג אשראי שתרצו וכו'.
4. אישור מהבנק בישראל שיש לכם חשבון שם. פשוט מבקשים מהבנק שיוציא תדפיס באנגלית, אישור שיש לכם חשבון אצלהם.
זהו בעקרון, אפשר למלא את הטפסים ולהשיג את האישור ואז כשמגיעים התהליך מתקצר מאוד. ביום הראשון קונים סים ומבקשים את הטופס (c form) מהאכסניה או המלון שלנים בו.
הבעיה:
לוקח יום בדיוק עד שהם מאמתים את הפרטים שנתתם להם והם פותחים את החשבון, הבעיה היא שלוקח כמה ימים עד שהכרטיס אשראי מגיע ואז זה מחייב אותך להשאר בדלהי אם אתם רוצים כרטיס (אפשר כמובן למשוך כסף עם דרכון כשנכנסים לסניף).
בקיצור, לקח לי כמובן זמן וקצת טרטורים לברר ולעשות את הכל אבל עכשיו שהכל כתוב לכם כאן זה פשוט. תכלס, מי שממש לחוץ בכסף שווה לו, מי שלא שיסע עם אשראי ויסגור את הסיפור.
בהצלחה!