הכה את מומחה רומניה
-
אשמח אם אוכל לשתף אתכם בהתלבטות.
רקע עלינו: אנחנו נהנו מרומניה בקיץ הקודם (קלאסי: ברשוב, סיגישוארה, סיביו טראנספרגשן ) ונוסעים שוב עם חברים כך שהשנה נהיה 2 משפחות בתוכן 4 ילדים 2, 5 , 5, 10.
סוף יולי תחילת אוגוסט טיול שבועיים. נחיתה והמראה קלוז'.
ולשאלה... מקלוז נוסעים ביום בנחיתה לסיגישוארה לפסטיבל ימי הבניים ומשם ההתלבטות...
האם לכיוון האגם האדום צפונה למנזרים מערבה למרמורש משם לאפוסן סיביו אלבה יולה טרודה קלוז????
או
לחתוך חזרה לסיביו אולי דרומה לה? ומשם לתור את החלק המערבי של רומניה והחלק של מרמורש ולרדת דרומה חזרה לקלוז
אופי: אוהבי טבע ונשמח אם נצליח יותר מלילה למקום.
המלצות למקומות מרכזיים מהם ניתן לצאת לכוכב יהיו מבורכים.
מוכנים לבוא לרומניה להשלמות גם בקיץ הבא.
תודה אם הגעתם עד כאן
-
הכה את מומחה רומניההיות ואתם מנוסים כבר ברומניה ועשיתם מסלול, מציע מסגרת של מסלול מעגלי היוצא ומסתיים בקלוז'. יש בו "עיקוף" קטן כי יש לכם תכנית ברורה על סגישוארה.
הנקודות במפה מציינות את העוגנים של ההיקף המעגלי ובתוך מסלול זה יש אין ספור אפשרויות ואטרקציות, עליהן ניתן יהיה להרחיב בהמשך אם זה נראה לכם.
מצרף תצלום מפה וקישור למפה גוגל כדי שתוכלו להתרשם.
-
הכה את מומחה רומניהאופציה א מצויינת סובטה, פריד, האגם האדום ,ביקאג פיאטרה ניימץ וצפונה לכיוון בוקובינה מרמורש ומשם דרומה קלוז וטורדה
-
הכה את מומחה רומניה -
הכה את מומחה רומניהתודה רבה על ההשקעה!
וזו ההזדמנות לשבח את הנכונות שלך לעזור ע"ג הפורום כמה שיותר תמיד!!!
האם אתה משאיר את סיביו מחוץ לסיבוב?
אנחנו ביקרנו בה אבל ללא פארק אסטרה חשבנו לבקר בה שוב, אבל לא חובה. בעיני סיגישוארה הרבה יותר יפה.
מה לגבי אלבה יוליה? החלפת המשמרות נשמע לי כמו משהו נחמד לילדים?
ושאלת השאלות האם באמת ככ יפה ומעניין באגם האדום ובמעבר ביקז שאין לכך תחליף ברכס האפוסני או באגם בליש?
ומה הם מנזרי החובה?
מנסה לחשוב איך אני פחות מתגלגלת ויותר עושה כוכבים וחוץ מאיזור טורדה שיתן לי כמה ימי פעילות ( מכרה, קניון, קלוז, אלבה יוליה?) לא מוצאת. יש נק מרכזיות שתוכל להמליץ לי לשהות של כמה ימים?
ושוב תודה
-
הכה את מומחה רומניהתודה רבה

לגבי סיביו, הזכרת שהייתם כבר ולכן לא כללתי בסיבוב הנוכחי, המרחק בנסיעה שלכם לסגישוארה ולא צריכה להיות בעיה לקבל החלטה במקום.
אנחנו לנו באזור סיביו 2 לילות, אולם לעיר עצמה להקדשנו יותר מאשר כמה שעות.
אני אכנס ליותר פירוט (ממה שאני מכיר ויודע) ברגע שתתחמו לכם מסלול פחות או יותר, כי בין העוגנים שציינתי כאמור יש המון מה לעשות.
לאקו רושו מדהים ביופיו בעיקר בשעות אחה"צ ובין הערביים כשהשמש בדרך לשקיעה. אנחנו נהננו מאוד לעצור באחת הנקודות לאתנחתא של בירה (לאבא) וחטיפים לכל השאר.
גם מעבר ביקאז יפיפה ויחד עם פיאטרה ניימץ , לנו באזור גם 2 לילות. הנופים אכן יפים ומיוחדים, אבל שוב לא משהו שהייתי אומר לכם, תשמעי אין כזה דבר בשום מקום אחר ברומניה.
למעט מקום אחד באזור טראנספגרשן תמיד לנו 2 לילות או יותר, גם לנו קשה היה לעשות טיול מתגלגל על בסיס יומי.
מנזרים וכנסיות יפות ראינו בהרבה מקומות ברומניה אלו בבוקובינה אכן מצוירים , תוכלי להתרשם בתמונות ובמידע בקישור המצורף:
-
הכה את מומחה רומניההיי , ריף
כפי שהוזהרתי בפורום כי הדרך בין borsa-vatra dornei היא דרך משובשת עם בורות רבים ועמוקים .
אף על פי כן , הדרך הבעייתית קיימת במסלול שהמלצת .
האם ידוע לך על הבעיה שהורתעתי מפניה ?
ואם כן , מה מצב החומרה ? האם מדובר בקטע קטן ונסבל או רוב הדרך בלתי עבירה .. ?
תודה .
-
הכה את מומחה רומניהאודה מאד אם תשלח לי קישור לסיפור הטיול שלך לא מצאתי בבלוגים אבל זכור לי שפעם קראתי אותו בפורום אם אני לא טועה...

-
הכה את מומחה רומניהבהמשך להמלצה של ריף והמפה...הייתי קצת משנה את הסיבוב.
למרות שלא היינו בסופו של דבר(תוכנן למטרה אחרת),לא הייתי מושכת את המסלול לעיר סוצ'בה אם אין בה עניין אישי.
מתאים יותר,במיוחד למשפחות עם ילדים להתמקד באזור עיירונת VAMA ,שנמצאת ממש קרוב למנזרים המצוירים, לעיירת קרמיקה שחורה מרגינאה. היינו 2 לילות במקום,אפשר להישאר יותר אם תחליטו לטייל גם בוטרה דורני. בבוקינג רשומים רק חדרים זוגיים בפנסיון,אבל יש להם גם בית עם דירה או דירות,נראה גדול,בכניסה,לפני הפנסיון. כדאי ליצור קשר עם בעלת הפנסיון, הבת מנהלת אותו והיא דוברת אנגלית.אני ,אישית ,הסתדרתי באדיבותו של גוגל בתרגום לרומנית וכולם הבינו(רשמתי בתחילה שמתרגמת ע' גוגל וסליחה על שגיאות)
הלינה בוומה לא רק נוחה לביקור בבוקובינה,היא גם רגוע,ירוקה ונוחה מאוד עבור ילדים עם מתקנים ושטח ירוק מקסים. אם תחליטו ללון שם,בקשו ארוחת ערב אחת לפחות בחוץ ע' הגרילרים או בביתן האלפיני, בטבע ממש.
כמה מנזרים לבקר?לא מתייחסת לקטע דתי בכלל,רק לסביבת המנזרים,כתבתי לא פעם, במיוחד למבקר לראשונה באזור ,זה מסקרן מאוד.סביב יש שווקים ססגוניים,בימי ראשון מקומיים הולכים לכנסיה רובם בלבוש מסורתי,חתונות,,,גם הן מעניינות ומותר להיכנס לראות,לצלם בשקט כמובן.חלק מאורחים היו גם הם בלבוש מסורתי, אופנתיות עם תסרוקות ונעלי עקב ובחצאיות רומניות רקומות... חלוקת לחם קודש והסבתות עם הלחמים גם הם דבר שלא תראו במקומות אחרים במזרח אירופה(היינו,תאמינו לי..)
המנזרים נמצאים בתוך מתחם גנים יפים,עם בארות מים עתיקות ,כך שקשה להגיד האם רק לורונטץ הידוע או להומור,או סוצ'אויטה. נהנינו בכול מתחם מפרחים היפים,מבנים מיוחדים.
עיירת קרמיקה שחורה קטנה,מלאה בחנויות קרמיקה שחורה כמובן וגם אחרות.לנו ביום שלנו לא הייתה הדגמה ואפשרות להתנסות אבל הדבר קיים. הקרמיקה עולה גרושים(לפני שנתיים) לא בישלתי בה כי פחדתי להרוס,,נשאר ליופי והגשה.
בדרך לצפון,ממליצה לחתוך ולהיכנס לביקור למנזר בורסאנה. תציצי בתמונות,כל מילה שלי מיותרת.
רק שבמקומות אחרים תשלמו כניסה למשהו דומה ולא מעט. אולי גם שם שילמנו ,לא זוכרת כבר,אבל גרושים. היו מנזרים בתשלום 3-5 רון. והיו חינם.
יש המלצות בפורום לאגמים קרובים לקלוג', כדאי לבדוק מתמונות נראה מקסים.
ענת,לגבי הכבישים, מה שאילן צירף זה עיתון או הודעה ממדיה רומנית. לא נראה לי שלמישהו מגולשי הפורום,שאינו מסתכל טלויזיה רומנית או קורא עיתונות או מקבל דיווחי און ליין מחברים,יש מידע עדכני. וגם,האם תוקן כבר?כמה זמן יקח תיקון?ואם בכלל יתוקן?
בטיול שלנו,היא קטעים בכביש עם בורות,חלק כביש היה בלתי סלול אבל עביר בהחלט,לא היה גשם,ראינו כל בור ועקפנו אותו. היינו ברכב פולקסוואגן אסטרה קרוואן סטיישן. כן היה לנו פנצ'ר,לא בטוחה מהיכן,כי היה אחרי יומיים כבר, בוומה. טופל בהצלחה. תקלות רכב,פנצ'רים יכולים לקרוא בכול מקום,(קרה לנו בעיר גדולה,בחניה מול המלון,בבולגריה)
זה לא אומר שצריך להקל ראש ולהיכנס לכביש לא מוכר,בגשם, שידוע עליו כבעייתי.
ללא שום קשר לכביש ספציפי,יצא לנו לנסוע גם בתוך שמורת טבע רודנה(לא מתוכנן מראש) וגם בדרך לאגם ספנטה אנה,בכבישים לא סלולים כלל ולא רק..יצאנו,שאלנו במלון בקבלה איך המשך הדרך,קיבלנו הדרכה ויצאנו לדרך.
על סלילת כביש בין האגם האדום לקובסנה אף אחד לא סיפר או רמז לנו...ויצא לנו קטע ארוך במיוחד בין משאית אספלט ועובדי כבישים,ללא כביש בכלל,כי קבלן מקומי החליט להרים את כל הכביש בשיפוץ מסיבי. חוויה שאפשר לעבור אולי רק ברומניה..
*התמונות ופרטים בבלוג שלי.
-
הכה את מומחה רומניההיי ענת,
ציינתי שהמסלול המתואר כולל את העוגנים להצעה למסלול מעגלי. מי שהזהיר אותך יודע על מה הוא כותב וככל הנראה יש לו מידע רלוונטי.
גם ציינתי שאלו לא האטרקציות למסלול, כאמור עוגנים לבניית מסלול היקפי. לדעתי הדרך הנכונה לטייל ברומניה היא לבנות תמונה כללית של מסלול מעגלי ולתוך כך לצקת מידע. כך שבהחלט אפשר להימנע מדרכים עקלקלות ולעקוף אותן.
red dot
חפשי הטיול כאן בפורום משפחות מהקיץ האחרון, בלוג לא העליתי.
-
הכה את מומחה רומניה -
הכה את מומחה רומניההילדות ישנות
. הכלים שטופים
. אני מוכנה להכין שיעורי בית .
תודה אמה. תודה reef. -
הכה את מומחה רומניהעוד חומר למבחן
.רכבת קיטור בצפון, ליום שהגענו איחרנו אותה,למחרת כבר התקדמנו לבוקובינה.
החברים שלנו עלו,היתה נסיעה בתוך היערוץ,בשלב מסויים עצרו,הוציאו מנגלים ועשו על האש,המעוניינים יכלו לרכוש ארוחת קבבים במקום(תשלום נוסך).הסיור רכבת לוקח זמן.האם מעניין עם הילדים או לא?לא יודעת.לא זכור לי שרבים סיפרו...אבל שוב,בדרך כלל לא מספיק זמן.לכם יש שבועיםם...
עוד אטרקציות רכבות. אילן פעם צירף אתר כללי לרכבות קיטור.
באתר שריף צירף קודם תוכלי לקרוא גם על האגם האדום
ולא רק,למשל על פסטיבלים לפי חודש שלכם
ועוד על הצפון,אתר נהדר.
פסטיבלים ואירועים לפי לוח שנה,והאתר בכלל מעולה.
מספיק להיום?
יש לך סופ"ש גם,לא לקטר על הכמות...עוד אתר מעניין לצפון למרמורש
אמה
-
הכה את מומחה רומניהשלום !
הייתי בקיץ עם נכדי בני ה- 3 ו - 5 כיום , לא בפעם הראשונה ובחלק גדול מהמסלול שאני מציע לך .
1. משער שהזמנתם שתי לילות לפסטיבל סיגישוארה שיתקיים השנה בתאריכים 25-27.7 . בתחילת יולי ( 3-5.7 ) יתקיים יריד אומנים כאן סוגי המציגים .
2. ממליץ לך ללון שני לילות בבית עץ כאן עם נחל צמוד בישוב ZETEA שבמחוז HARGHITA.
הבית מתאים לשתי משפחות עם ילדים. מכאן תוכלו לבקר בפרק חיות, בסובטה, בפראיד, באגם ספאנטה אנה ( כשעתיים נסיעה ) ועוד....
3. מי ZETEA נסיעה דרך האגם האדום ( LACU ROSU ) ביקאז, דרך אגם ביקאז לכיוון ואטרה דורנאי ולינה באגם COLIBITA . המקום עדיין יפה ובתולי .
ממליץ על שני מקומות לינה :
- פנסיון אריניש או קומפלקס פישרמנ'ס כאן שהוא יותר המוני ולכן השרות בשיא העונה קצת איטי ומרגיז.
4. מאגם קוליביצה אני ממליץ לך ללון שני לילות בבאראמוראש בגן הסודי בדאנשטי
כאן .
5. מצרף כאן מפה החל מי ZETEA, את הדרך מסיגישוארה לא בעיה למצוא.
6. אם זה נראה לך אוכל להמשיך לשאר הימים עם המלצות להרי האפוסני שם הינו בקיץ חמישה ימים וכמובן להוסיף קישורים לאטרקציות סביב מקומות הלינה שהצעתי.
מהנסיון של הקיץ לא ממליץ לך לנסוע עם רכבת המוקאניצה. זה מעבר לסבלנות של הילדים. אנו נסענו עם רכבת דומה חצי שעה בכל כיוון וחצי שעה לתדלוק הקטר ובדרך חזרה הילדים ממש איבדו את הסבלנות .
נ"ב :
קטע הכביש המדובר( בכביש DN18 בין MOISEI ל- IACOBENI ) שבהודעה מס' 7 הוא באורך של כ- 60 ק"מ וממש לא מומלץ להתקרב לשם.
יתקנו את קטע הכביש הזה כש החברה הקבלנית ( ספיר הנדסה ) תצליח למצוא מימון ביניים כיוון שהרומנים לא מעבירים כסף ודורשים שהחברה תעבוד בינתיים עם מימון עצמי שכנראה חסר בקופתה. גם מתחילים להישמע קולות שהחברה מנסה לסחוט אותם . לא נעים !
-
הכה את מומחה רומניהאמה.
מכיוון שהמבחן רק ביולי אז תרגישי חופשי לשלוח עוד חומר למבחן

אילן
תודה רבה. אבדוק את מה ששלחת
אשמח למידע על רכס אפוסני ואופציות לטיול עם הקטנטנים.
-
מסלול שבועיים מקלוז לקלוז רומניהקראנו מה שכתבתם

ושחינו בפורום שעות נוספותוזה מה שיצא...
שוב נשמח לדעתכם המלומדת
אמה - אני מחכה לציון

25/07 יום ו
קלוז נפוקה סיגישוארה 156 ק"מ 2:18
ביקור בפסטיבל ימי הבניים לינה סיגישוארה26/07 יום שבת
מסיגישוארה לאגם האדום 150 ק"מ 2:20 לינה האגם האדום
בוקר בפסטיבל בדרך : מערת מלח פריד, בית פרפרים פריד, סובטה, האגם בסובטה
המלצה ללינה על האגם תתקבל בברכה27/07 יום ראשון
אגם אדום עד פיטרה נמץ כיוון אחד 60 ק"מ 1:05 לינה: אגם
סיבוב מסביב לאגם, שייט, קניון ביקאז פיאטרה ניאמץ רכבל גן חיות? סיבוב בעיריש עוד משהו לרשימה? ריפ אשמח לשמוע מאיפה יוצא המסלול הרגלי שעשיתם באיזור
28/07 יום שני
מהאגם אדום עד קולביצה 233 קמ 3:44 לינה קולביצה
דוראו (Durau), שנמצאת לרגלי הר צ'אחלאו. אפשר לצאת ממנה לטיול רגלי למפל, ואטרה דורניי (סנאים) מעבר טיחוצה קוליביצה
יש למישהו נק עצירה מעניינות?29/07 יום שלישי
מקוליביצה למארמורש 179 ק"מ 3:04 לינה מארה(?)
ביסטריצה, נסאוד, כניסה לכביש של כנסיות עתיקות מקביל ל18 ברסנה
מקום לינה מארה חוות דגים?המלצות נוספות ללינה? אולי מסביב לאוקנה שוגאטאג?
30/07 יום רביעי מרמורש לינה מארה (?)
מארה - סיגט 26 קמ 26 דק סיגט - ספנטה 18.5 קמ 21 דק
מארה ברסנה סיגט 47 קמ כשעה
השלמה ברסנה מהיום הקודם, סיטג, ספנטה אם יהיה כח וזמן31/07 יום חמישי
מארה באיה מארה קלוז גילאו 204 קמ 3:18 לינה גילאו או פאתי קלוז
שמורת הקניםsic , מעבר הרים Gutai, אגם Bodi
Complex Hotelier Turist Șuior עליה לרכבל פתוח 25
המנזרים העתיקים ליד Surdesti
סכר ואגם L.Firiza
מרכז חנויות gold plaza baia mare1/8 יום שישי
גילאו לבליש (107) אלבק גרדה דה סוס 121 קמ 2:05
לינה גרדה דה סוס רבתי... יש המלצה? מחפשים מקום נחמד ל 3 לילות...2/8 יום שבת + 3/8 יום ראשון
אפוסין מסלולים
מסלול הראשון למפל VARCIOROG.
למערת הקרח סקרישוארה (Scarisoara ).
לקניון Ruginoada,
נסיעה ברכב אקולוגי.
מערת הדובים בדרך למערת הדובים מוזיאון אתנוגרפי של Aurel Flutur בכפר Chiscau4/8 יום שני
אלבק - ברד - דבה - הונדוארה - סבס 200 קמ 3 שעות
הרכבת בברד כדאי? המבצר בדבה מתויר או רק לצפיה מרחוק?
ריפ בטיול שלו באיזור עבר בכפר צוענים זה בדרך שלנו?
מישהו לן בסבס? היא נראית לי במיקום טוב.
היינו חוזרים לאירנה אבל המיקום פחות טוב לנו5/8 יום שלישי
סבס - קצת טרנס אלפינה - חיתוך לגינה - סיביו (85) - סבס -140 קמ 2:30
האם החלק הנל בטרנס מעניין? סיביו מה דעתכם על המוזיאון הפתוח?יום רביעי 6/8 120 קמ 2:05
סבס אלבה יוליה 17 קמ 24 דק
אלבה יוליה - טורדה 70 קמ כשעה
טורדה - קלוז 34 קמ 40 דק
לינה בטורדה או פאתי קלוז משהו יותר כפרייום חמישי 7.8 קלוז
סיבוב עירוני ושופינג לסיום
מה דעתכם? -
מסלול שבועיים מקלוז לקלוז רומניהלרד דוט - נראה לי שהתקלה שהיתה אתמול באתר בתוספת המצב גרמה לחוסר התיחסות לפוסט שהעלת .
אז מוסיפה שרשור שמאוד אהבתי ונוגע למס' נקודות שהעלת (אומנם בזוג ולא בעונה שלכם ובכל זאת)
9 ימים קסומים ברומניה של יויו
(ועל הדרך מקפיצה את השרשור )
אולי תעלי גם בפורום במשפחות ??
שתיהיה שבת טובה
-
תודה טובה!אנסה להעלות גם בפורום השכן.
למרות שנראה לי שאלו אותם חברים יקרים עונים פה ושם.
ואני מחכה בסבלנות...
בנתיים מעדכנת לטובת המתלבטים אם להזמין מראש או להתגלגל

שעד כה אני נתקלת בלא מעט קשיים
בהזמנת מקומות - הרבה תפוסים
אולי גם בשל ההרכב הגדול (2 משפחות שלכל אחת 2 ילדים)
והדרישה ל 4 מיטות בכל חדר (לא מוכנה שאף אחד ישן איתי במיטה למרות שהקטנה בת פחות משנתיים) -
תודה טובה!היי,
לא יכולה להגיד שלא קראתי.... רק היו ימים פחות מובנים או שאני סתם עייפה..
לגבי לינה,נסו דרך בוקינג,שם לפחות רואים מיידית אם פנוי. לשלם ניתן במקום במטבע מקומי ולא ביורו.
ימים 26 ו27 מלינת כוכב באגם האדום? אנחנו לנו כאן ויש את זה (תבדקו ישירות אם יש חדרים,לפעמים לא כל החדרים נמסרים לבוקינג)
אני עדיין הייתי לנה באזור VAMA.,מבקרת במוזיאון הביצים,השווקים...
לגבי בית הקברות העליז. לא היינו. החברים היו.
אם לא יודעים לקרוא רומנית ואין מי שיקרא לכם,...אומנם כאילו לטייל ולראות ציורים מעניינים...אבל זה אשכרה לטייל בבית קברות! לא עתיק יהודי,לא של חיילי מלחמה זאת או אחרת,בית קברות של אנשים רגילים שבחרו לצייר על המצבה במקום רק לרשום...
בשביל זה להגיע עד לשם??לא בטוחה.
כן,היה רשום לי אתו בקובץ ובתכנון,אך אחרי בורסאנה הזמן שלוקח כל הכבישים,,,ויתרנו ברצון.
אז לטעמי, מנזר בארסאנה כ(בגלל הגנים שלו)ן, בית קברות עליז,לא.
אם אתם עם ניידים תוכלו להזמין לינה און ליין.
תראי,יש המלצות על מקומות לינה בהם יצא "לנו" להתארח. ממילצים אליהם כי היה לנו נוח,ומתאים.אבל...ממש צמוד לאותו הבית יש עוד בית של השכנה שלא פחות טוב כנראה. רק...לא כתבו עליו בפורום. בבוקינג הפלוס שאפשר לראות מה רשמו אחרים,לראות תאריכים פנויים,מיקום על המפה... אל תפחדו מלינות פחות מוכרות.בכול כניסה לכפר/עיירה יש שלטים עם ציור הבית/פנסיון, תיאורים ופרטים.
אם לנים באגם האדום,להזמין מראש,למרות שחוץ ממלון הגדול יש כמה פנסיונים סביבו...