ספיטי קינור בלוקאלים
-
היי לכולם
יש כאן מישהו שעשה את טרק ספיטי וקינור לא בג'יפ אלא בלוקאלים ובא לו לספר לי מה היתרונות והחסרונות פחות או יותר? 
-
ספיטי קינור בלוקאליםנראה שקצת התבלבלת
- טרקים לא עושים בג'יפ ולא באוטובוסים (לוקאלים) אלא ברגל
כך שאם אתה רוצה לעשות טרקים - פשוט תגיע לאזור ותתחיל לצעוד...אבל אם הכוונה היא לטיול הרגיל באזור (ספיטי וקינור) כלומר נסיעה בין המקומות השונים - אז כן - יש מי שעשה זאת באוטובוסים ולא בג'יפ. אני אחד שכזה
ההבדל הוא בעיקר מבחינת הנוחות והזמן וכמובן העלות הכספית - כשמטיילים עם ג'יפ אפשר להגיע לכל מקום (כמעט). אבל ג'יפ זה עסק יקר ולכן בד"כ מי שמטייל בג'יפ עושהזאת בקבוצה, ובטיול של קבוצה בג'יפ הזמן בד"כ מוגבל (נניח שבוע עד 10 ימים) ואין זמן להתעכב בכל מקום שרוצים. כשמטיילים באוטובוס אנו אדונים לעצמנו - בוחרים את קצב הזמן והיכן להתעכב יותר או פחות. הנסיעה בתחבורה ציבורית היא גם דרך נהדרת להכיר את האוכלוסיה המקומית ולחוות את המקום בצורה יותר אותנטית. ולגבי זמינות התחבורה הציבורית: האוטובוסים מגיעים כמעט לכל מקום - גם המקומיים צריכים את התחבורה! אז נכון שלפעמים יש רק פעם או פעמיים ביום אוטובוס - אבל זה חלק מהעסק.בקיצור - אני ממליץ בהחלט!
-
ספיטי קינור בלוקאליםתודה על התגובה המהירה

עוד כמה שאלות, מה לגבי אשרת כניסה? להוציא מראש אצל סוכן או כשמגיעים למקום?
מבחינת תנאים בכפרים, יש חשמל ואינטרנט לפחות בחלקם?:)
הם ערוכים לתיירים?
תודה!
-
ספיטי קינור בלוקאליםלגבי אשרת כניסה: אין צורך להוציא מראש - מוציאים כשמגיעים. אם מגיעים מהצד הצפוני (ממנאלי) אז מוציאים את האישור בקאזה אם איני טועה ואם מגיעים מהצד הדרומי כלומר מכיון קינור (זה מה שאני עשיתי) אז מוציאים את האישור בריקונג פאו. בריקונג פאו זה לקח בזמנו שעה-שעתים. חשוב לזכור שביום א' ולעיתים גם בשבת המשרדים סגורים ולא ניתן בימים אלה להוציא את האישורים! אם יש יום מיותר להעביר באזור ניתן לעלות לקאלפה שמעל ריקונג פאו ולשהות שם - הנופים מדהימים!. דבר נוסף: האישור נחוץ רק למי שרוצה להגיע לאזור המזרחי של העמקים כלומר להמשיך מספיטי אל קינור או להיפך. מי שמגיע ממנאלי רק עד לקאזה (ספיטי) או משימלה עד לריקונג פאו (כולל עמק סאנגלה וצ'יטקול) לא צריך אישור!
לגבי חשמל ואינטרנט: חשמל יש כמעט בכל מקום, אם כי הפסקות חשמל הן דבר שכיח ובחלק מהמקומות היותר מבודדים יש חשמל רק בחלק משעות היום (והלילה). אינטרנט יש במקומות המרכזיים - בריקונג פאו ובראמפור שבקינור (בוודאות). לגבי קאזה - לפי מה שזכור לי לפני כ 6 שנים לא היה אבל יתכן בהחלט שכבר הגיע... בכל מקרה האיכות של הגלישה היא לא משהו ולא כדאי לבנות על עודף תקשורת. טלפונים יש ברוב המקומות. שירותים לתייר יש ברמה הסטנדטית (ג.ה פשוטים ואוכל פשוט) - לא ברמה של מנאלי ועמק קולו אבל בהחלט סביר
-
ספיטי קינור בלוקאליםאבל בשביל מה צריך אינטרנט אם יש מורס פעיל. צולם בלוסאר אצל זה שבודק את הפרמיטים (לא ויזה כמו שהזכרתם).
-
ספיטי קינור בלוקאליםמצטרף לרן וממליץ בחום על לוקאלים! מרגישים חופש מוחלט, לא תלויים באף אחד ויותר קרובים למקומיים. לפי מה שזכור לי, עוברים 3-2 אוטובוסים ביום לכל כיוון.