צפון תאילנד
-
אז ככה, אנחנו זוג שנוסעים לתאילנד באמצע ספטמבר. אנחנו טסים לצאנג מאי איך שאנחנו נוחתים בבנגקוק.
אנחנו מאוד מתלבטים לגבי אם לקחת את הטיול גיפים או לא. אני מבין שלקבל בפורום הזה תשובה בנושא זה עניין בעייתי.
אנחנו חוששים שטיול כזה לא בטוח יתאים לנו וחוששים להתאכזב.
רציתי לדעת האם יש טיולים יומיים שניתן לקחת מצאנג מאי ואם כן לאן ובאיזה עליות? באיזה חברות? צריך להזמין מראש או שמגיעים לצאנג מאי ונסתדר?
אנחנו נהיה באזור הצפון בערך שבוע. היינו רוצים להיות באיזור משולש הזהב. באזור פאי ולהסתובב קצת בסביבת צאנג מאי.
-
צפון תאילנדאתם יכולים לצאת לטיולים יומיים וחזרה לצ׳אנג מאי, הטיול לצ׳אנג ראי ומשולש הזהב כרוך בנסיעה די ארוכה, ומומלץ לשלב איתו ביקור בשבט ארוכות הצוואר, האיסוף מהמלון הוא בין השעות 7:30-8:00 וחזרה בין השעות 19:30-
20:00.
כל הטיולים היומיים הינם בקבוצות קטנות של עד 12 איש וכוללים מדריך.
טיולים יומיים נוספים שאתם יכולים לצאת אליהם:
חוות הפילים הכולל ביקור בחוות הסחלבים, מופע פילים, רכיבה על פילים, במבו רפטינג ביקור בשבט ארוכות הצוואר (לפי בחירה), ביקור בחוות הנמרים (לפי בחירה).
טיול טרקטרונים בשטח.
אומגות בג׳ונגל.
ביקור במקדש דואי סוטפ וכפר האומנים, אתם יכולים להגיע עצמאית במונית.
טיול לפארק הלאומי וההר הכי גבוה בתאילנד דואי אינטאנון.
ביקור במוזאון האומנות, ביקור בספארי לילה.
במידה ותחליטו לבקר בפאי, מומלץ להקדיש לפאי 3-4 ימים, הנסיעה לפאי היא ארוכה ולהגיע רק ללילה אחד ולמחרת לחזור לצ׳אנג מאי, זה חבל היות ולא תספיקו כלום.
את הטיולים היומיים ניתן להזמין מראש וכמו גם, ניתן להגיע לצפון ולהזמין במקום.
-
צפון תאילנדתוכלו לעשות טיולים יומיים לבדכם וגם באופן פרטי.תפנו אלי לפרטי אני אתן לכם הכוונה מדוייקת.
(אני אדם פרטי,לא סוכן ולא בטיח..)
-
שטינקר קטןלמינים ולמלשינים אל תהיה תקווה. - והמבין יבין.
כאב למישהו שאני אתן שמות של מדריכים וחברות באופן פרטי אז הוא הלך להלשין למנהל הפורום...
אתה כזה קטן.
-
שטינקר קטן --לאיתן שלוםאולי תוכל להבהיר ? לא ברור לי מה פסול בזה שאתה רוצה להמליץ על מדריך?
האין זו מטרת הפורום?
-
שטינקר קטן --לאיתן שלוםהאם זו תהיה הפעם הראשונה שלכם בתאילנד? אם כן, אז טיול הג'יפים הקבוצתי של אחת מחברות הטיולים יכול להתאים, אולם למרות זאת, אני מאוד מממליץ על טיול ג'יפים פרטי. יתרונותיו ברורים - תשומת לב אישית, מסלול לפי בחירה, גמישות וכו'.
לגבי טיולים יומיים - ישנו מגוון עצום של טיולים יומיים שמוציאה כל סוכנות נסיעות.
לגבי משולש הזהב ופאי - הייעדים אינם קרובים אחד לשני. הנסיעה בין שני הייעדים אורכת מס' שעות. -
שטינקר קטן לחיליק שלוםפעם היה אפשר להמליץ חופשי על סוכנים וסוכנויות מדריכים ומדריכות.
אבל מאז שהפורום מתנהל בצורה מאוד לא חכמה אסור להמליץ על שום סוכן ושום סוכנות.
אז עשיתי למישהו טובה והוא שאל אותי במייל הפרטי שלי מספר שאלות והמלצתי לו על מספר בוכנויות שאני מכיר כסוכנויות טובות.
אבל כמובן יש תמיד נשמות רעות שאוהבות לשפוך דם ולעורר מריבות ולחגוג על דם של אחרים...
בקיצור קיבלתי מעין "נו...נו...נו..." ממנהל הפורום...
אתה הבנת את זה ברוך...??
מבריחים את הגולשים לפורומים אחרים.
-
לא הבנתיהאם אתה טוען שמנהל הפורום מציץ בהודעות פרטיות?
אני לא מאמין.
-
לדעתיאם אתם חוששים שטיול הג'יפים לא מתאים לכן, אז הוא לא מתאים.
אם אתם מחפשים משהו פחות המוני, אז טיולי היום מתאימים לכם.
לא צריך לקבוע מראש. בציאנג מאי יש ערות סוכניות שמציעות טיולי יום.
ביום הראשון תוכלו לנסוע למקדש דוי סוטפ (עצמאית עם כל סונגאטו ברחוב) בדרך אפשר לעצור לטיול במפלי MON THA THAN . אפשר להוסיף את כפרי האומנים (אם מתאים לכם). בערב להסתובב בסוכניות ולקבוע טיולים.
-
ניסיםקראתי את מה שאיתן כתב לפחות 5 פעמים ולא הצלחתי להבין את ממה שכתוב הבנת שמנהל הפורום מציץ בהודעות פרטיות ?
קצת טקט לפני הסקת מסקנות מופרכות
-
לא חשבתי לרגעלא הסקתי מסקנות.
זאת היתה שאלה לאיתן.
לא הבנתי על מה נו נו נו אם זו היתה הודעה פרטית.
-
ניסיםמנהל הפורום אינו מציץ להודעות פרטיות.
הטרוניה הייתה שפניתי מעל גבי הפורום לאדם פרטי ואמרתי לו שייצור איתי קשר במייל הפרטי מכיוון שמעל גבי הפורום לא ניתן לכתוב שמות של סוכנים וסוכנויות.
-
כל העניין הזה יוצא מפרופורציה כברזה ממש יצא משליטה וכבר גולש לפסים גם מגעילים וגם לא הגיוניים......
הוחלט בפורום על איסור המלצות של סוכנים/מדריכים וכדומה...... אוקיי, טעות גדולה בעיניי אבל זה מה שהוחלט!
עכשיו גם רוצים לשלוט במה אנשים כותבים בהודעות הפרטיות???
אנשים נכנסים לפורומים כאלו בין השאר כדיי לחפש המלצות, כדיי לפנות למדריכים וסוכנים שלאנשים אחרים היה נסיון טוב איתם ולהמנע מכאלו שאנשים אומרים שהנסיון היה רע.
זה הרעיון של פורומים - שאנשים יחלקו את החוויות האישיות שלהם כדיי שאחרים יוכלו ללמוד ולהשכיל מהם.
כל הרעיון של האיסור מתחילתו היה רעיון רע - אני מבינה מה הוביל לזה אבל הטיפול בבעיה נעשה בצורה עקומה לדעתי וברור שאנשים ימצאו דרכים אחרות לעשות את מה שאסור בגלוי.
אנשים מחפשים המלצות, זה חשוב ואין כמו לקבל המלצה יד ראשונה מחוויה אישית של מישהוא - ואם הפורום אוסר עליי לכתוב על זה בגלוי - אני אכתוב לבן אדם בפרטי או אפנה אליו במייל - אני עושה את זה כדיי לעזור לו - איפה הבעיה?
אתם באמת חושבים שהסוכנים לא פונים לאנשים "מאחורי הגב של הפורום" ?
הסוכנים לא יודעים שאפשר לשלוח הודעה פרטית?
כל מה שהאיסור הזה עשה זה במקום שהדברים האלו יתנהלו על גבי הפורום בצורה פתוחה (כמו שצריך להיות, כמו שיש בכל מקום) זה מתנהל מאחורי הקלעים, בלי שליטה וביקורת של אף אחד ומנהל הפורום צריך להיות גננת......
-
כל העניין הזה יוצא מפרופורציה כברעמליה רק להבהיר דבר אחד
אף אחד לא מעוניין לשלוט במה אנשים כותבים בערוצים פרטיים .
אף אחד לא בודק ולא קורא לאף אחד הודעות ( גם אין אפשרות כזאת )
הבקשה הייתה פשוטה וכלשונה :
מי שכותב בפורום , שיכתוב בפורום את תשובתו כפי שהוא רואה אותה , אם מישהו מעוניין להוסיף על תשובתו דברים נסתרים , זו בעיה שלו ושיפנה אל הגולש דרך ״צור קשר״ .
אין צורך ולא תקין לפנות לגולש על גבי הפורום ולכתוב לו פנה אליי בפרטי .
כל מי שמעוניין ליצור קשר עם גולש באופן פרטי שיפנה הוא אליו דרך האופציות שקיימות בפורום כמו ״צור איתי קשר״ .
ולגבי הכללים החדשים בפורום , נא לא לשכוח שזה לא החלטה אישית שלי
אני העליתי בעיה שקיימת בפורום וכדי לנסות ולמגר אותה מעל במת הפורום , הוצאתי סקר שנפתח לכל הגולשים והיה
פתוח להצבעה הרבה מספיק זמן כדי שלכולם תהיה הזדמנות להשתתף ולהשפיע .
התוצאה היא ההחלטה שהתקבלה
אם זה טוב או לא ? יעידו רוב המצביעים
שאיפשרו לזה לקרות .
אז מקווה שהעניין ברור עכשיו ושאף אחד לא יחשוב חלילה שמנסים לשלוט לכותבים עם מי להתכתב בהודעות הפרטיות .
זה ממש , אבל ממש לא מעניין אותי ולא את אף אחד מהנהלת האתר .
לגבי המלצות כאלו ואחרות :
מי שמעוניין לשתף מחווית הנסיעה שלו לתאילנד וגם מעוניין לספר על סוכנויות טיולים איתם ביצע את הטיול ( לטוב ולרע ) אפשר להכניס במדור טיפים כטיפ לאחרים .
דרך אגב , אחת התשובות בסקר איפשרה להמליץ על סוכני נסיעות למי שחזר מטיול בתאילנד ומעוניין לשתף את חוויותיו מהטיול וגם להמליץ בין היתר על שירותי תיירות שקיבל .
לצערי גם תשובה זו הייתה במיעוט
ושאני הייתי דווקא די בטוח שהיא תזכה למירב הקולות .
-
כל העניין הזה יוצא מפרופורציה כברעמליה, בשביל להמליץ על סוכנים יש את המדור של 1001
טיפים ,וגם שם יש סוכנים בהסוואה של גולשים רגילים שממליצים
על עצמם וזה כבר הרע במיעוטו ואפשר לחיות עם זה,
ד"א קראתי שאת ממליצה שם כל סוכנויות מסויימות וזה מצויין
ומי שמכיר אותך מהפורום יודע שאלו המלצות כנות ולא פרסום חינם וזול.
לרוזן, אני מציע שבכדי לצמצם את הבעייה יש להדגיש בפני הגולשים את
האפשרות של 1001 טיפים בהודעות מערכת בראש הפורום ולציין ששם
ההמלצות על סוכנים מדריכים נהגים וכו' מותרת., ואפילו לתת את הלינק
של 1001 טיפים בנושא תאילנד בהודעה בכדי שלגולש יהיה קל ונוח להגיע לשם.
http://www.lametayel.co.il/navigator.php?q=295-68-0-tip
-
רעיון יצירתילדעתי אפשר להפחית את התופעות הבזויות שדובר עליהן כאן בדרך של הפוך על הפוך
והיא לגרום לכך שיותר ויותר גולשים שששאלו כאן שאלה או שתיים ואז התעופפו להם לטיול ומאז לא שמענו מהם - יחזרו וישתפו את כולנו מהחוויות שלהם ומרשמיהם האוביקטיבים,
פשוט לבחור בצורה רנדומלית בכל שבוע/מס' ימים גולש חדש ולברר עימו באופן אישי האם הוא מוכן לשתף את כולנו לאחר חזרתו ארצה (או אפילו שיתן עידכונים תוך כדי טיול...בעידן הסמארטפונים זה ממש לא קשה)
אפשר גם להיות יצירתי אף יותר ולתת לכל גולש שכזה סוג של שאלות משוב קבועות מראש שעליהן יענה ויפורסמו בפורום, כגון מהיכן רכש טיול, היכן טייל, כמה עלה, היכן אכל היכן שתה ועוד ועוד....
בעזרת הכנה מוקדמת של האדם/גולש שיהיה ממונה על בחירת הגולש השבועי שרושם את הפידבקים שלו ישתדל לבחור בכל פעם גולש/ מטייל שבין היתר השתמש בשירותיו של סוכן/סוכנות טיולים אחרת מהגולש שנבחר שבוע לפניו. וככה כולם יהיו מבסוטים
סתם רעיון שעלה לי בראש..... -
רעיון יצירתירעיונות מצוינים , רשמתי
נחכה לעוד גולשים שאולי יעלו עוד רעיונות
-
רעיון יצירתיהרעיון של זיקו בהחלט נשמע לי סביר.
ברשותו וברשותכם, אני אמקד אותו כפי שאני רואה אותו בדמיוני.
חשוב לאפשר לגולשים שחזרו מטיול להמליץ על סוכני התיירות דרכם רכשו שירותי תיירות, זאת על מנת לאפשר לגולשים להתרשם ולגבש תכנית טיול במחיר ובשירות הטובים ביותר עבורם.
על מנת למנוע מלחמת סוכנים, חשוב שיהיו נהלים ברורים בנושא.
לדוגמא:
1. בכל שבוע ורק אחת לשבוע, יבחר מטייל אחד בלבד שחזר מתאילנד לאחרונה ומעוניין לשתף את הציבור בשירותים אותם צרך מסוכני תיירות ובפרטי הסוכנות.
2. מטייל יוכל להיבחר ולהמליץ על שירותים שרכש מסוכן בטווח של שנה לאחור לכל היותר. לדוגמא, לא תינתן האפשרות להמליץ בעקבות טיול שנערך לפני שנתיים וחצי.
3. האפשרות להמליץ תהיה באמצעות הודעה אחת בלבד לטיול מסויים בלבד.
לדוגמא, אדם שחזר מטיול לפני 3 חודשים ומעוניין להשתמש בזכות ההמלצה, יוכל לעשות זאת בהודעה אחת בלבד ולא בחמישה שרשורים.
4. לא תינתן אפשרות לענות על שאלות נוספות בנושא ההמלצות על גבי הפורום, אלא רק בהודעות פרטיות.
5. כל מטייל יוכל להמליץ עד פעמיים או שלוש בשנה. נוהל זה ימנע ממטיילים שנסעו 15 פעמים בשנה לתאילנד להמליץ שוב ושוב על אותו סוכן.
זאת הצעתי. אני מניח שיהיו לה שכלולים נוספים. -
רעיון יצירתיאחלה נדב , רשמתי לי
נקווה שעוד גולשים ישתתפו ויעלו רעיונות .
בינתיים דש מקוסמוי
-
אביאתה בפרדייס ביץ' פרונט?