סין ומונגוליה
-
שלום לכולם,
אני ואשתי נוחתים בבייג'ין ב17/6 ומתכננים להיות שם כחודש ימים.
נהיה 3 ימים בבייג'ין (החומה, העיר האסורה ...) ומשם לסיצואן ויונאן.
אנחנו זוג שמאוד אוהב לטרק ומחפשים 2 טרקים רציניים בסין, האם דילוג הנמר הינו טרק למיטיבי לכת? נשמח לשמוע על המלצות לטרקים טובים בסין בין 4-6 ימים.
מאוד חשוב לנו להיות שבועיים במונגוליה, ידוע לכם כמה עולה הרכבת הטרנס מונגולית מבייג'ין ? וכן על המלצות לטרק במונגוליה שיצא מאזור עיר הבירה ( או במרחק סביר מעיר הבירה) ושלא כרוך בעלויות גבוהות.
בנוסף, האם ידוע על פסטיבלים בסין ובמונגוליה בסוף יוני-יולי ותחילת אוגוסט?
תודה רבה
מתן
-
סין ומונגוליההיי
טראק דילוג הנמר ממש לא למיטיבי לכת. אם אתם מחפשים משהו מאתגר זה לא זה. מבחינת פסטיבלים אני לא בטוח אבל אולי פסטיבל נאדאם במונגוליה.
-
-
סין ומונגוליהדילוג הנמר - גם לדעתי זה לא ממש טרק למרות שיש כמה עליות קצת קשות ביום הראשון.
פסטיבל נאדם - חל לרוב ב-10 או ב-11 ביולי בכל רחבי מונגוליה ואף בסין, במחוז Inner Mongolia. רצוי להגיע כמה ימים קודם לכן.
לגבי טרקים - יש שמורה נחמדה לא רחוק מאולן באטר, זה יותר טיול יום מאשר טרק.
לרוב נוסעים מערבה עם קבוצה ומדריך. לא יודע אם הייתי ממליץ לזוג לטייל לבד.
מצרף עוד כמה קישורים עם מידע -
-
סין ומונגוליהטרק דילוג הנמר הוא ממש אחלה טרק.
זה שהוא יומיים קלילים יחסית לא עושה אותו פחות טרקי. לסבל אין באמת קשר להנאה (אם כבר אז להפך). אתם ממילא מיונאן אז אני ממליץ בחום לעשות אותו מאחר והוא באמת באמת "על הדרך". אם אתם ממש רוצים לאתגר את עצמכם, אפשר לא לעצור איפה שכולם עוצרים אלא להמשיך עוד 3-4 ימים (הטרק של היומיים שכולם עושים הוא רק החלק הראשון שלו).
מעבר לכך ממליץ על טרק יבונג ליד דצ'ין. בנוסף אם כבר אתם הולכים לחומה ממליץ ללכת לקטע הכי פחות מתויר שלה, שנקרא משהו כמו חואהחואהצ'ונג לעשות את זה ביומיים ולישון על החומה. קצר אבל מאתגר.
-
סין ומונגוליההטרק שהוזכר ליד דצ'ין (יובאנג) הוא אחלה של טרק.
יש גם טרקים באזור טגונג (סיצואן)
-
סין ומונגוליהכמו שנכתב, טרק ערוץ דילוג הנמר ייחשב כטרק קשה והוא רק יומיים.
מה שכן, יש אפשרויות לטרקים מעולים בסביבה של ליג'יאנג של 4-10 ימים לאזורים לא מתויירים בכלל, אבל זה ידרוש סיוע של מדריך.
כתבתי על כך טיפ: תיירות אקולוגית בליג'יאנג והסביבה.
-
סין ומונגוליהוואו מעולה! תודה רבה על כל המידע! מבטיח לחזור עם שאלות בהמשך

ניתן לקנות בסין בלון גז מתברג לגזייה?
שוב תודה!
מתן
-
סין ומונגוליהאין בעיה לקנות בלון גז מתברג.
אם אתם באזור הבק דור (האזור הטיבטי, במערב סיצ'ואן) יש פארק לאומי יפה שנקרא יאדינג ממש בדרום מערב סיצ'ואן (קרוב לגבול עם יונאן), שם יש שני מסלולים של טרקים בין אגמים יפים. המסלולים נקראים קורה (Kora) יש את הקורה הקטנה שהיא יום אחד והגדולה שהיא ארבעה או שבעה ימים (אני לא זוכר בדיוק).
מצורפת תמונה מהזמן שהייתי שם בנובמבר האחרון, זה היה מחוץ לעונה והיה קר מידי לעשות את הקורה הגדולה (קר מידי לישון בשטח בלי ציוד מתאים)
-
סין ומונגוליהאהלן,
שוב תודה לכולם על התגובות המהירות והמעילות! קראתי על טרק הקורה וזה באמת נראה טרק מדהים!! האם לדעתכם תחילת- אמצע יולי זה זמן טוב לעשות אותו (הכוונה לbig kora) ? מאיפה כדי להגיע אליו- סצ'ואן או יונאן?
לאור מגבלת הזמן, האם נכון לוותר על שיאן ולקחת רכבת ישירות צינגדו?
תודה
מתן
-
סין ומונגוליהלפי מה שאני זוכר מהלונלי יולי-אוגוסט זה הזמן האידיאלי לבקר באזורים הטיבטים (אז אני מאמין שזה גם זמן טוב לעשות את הקורה הגדולה).
אני באופן אישי הגעתי מיונאן אחרי שהייתי ביובאנג חזרתי לשנגרילה ולקחתי משם אוטובוס לדאוצ'נג (נסיעה לא קלה של 10-12 שעות) עשיתי שם לילה ולקחתי אוטובוס נוסף של כמה שעות ליאדינג.
לוותר על שיאן זה החלטה שלך, שם יש בעיקר את צבא לוחמי החרס, את העיר העתיקה והרובע המוסלמי ואת ההואה שאן (טרק של יום-יומיים). תעשה את ההעדפות שלך אני יכול להגיד שאני ממש אהבתי את צ'נגדו מכל הערים הגדולות שהייתי בהם בסין ( האוכל ממש טעים, יש את הפנדות שכדאי לראות והאנשים שם הרבה יותר נחמדים מבייג'ינג או משנגחאי).
-
סין ומונגוליהיולי זו העונה הגשומה באזור יאדינג (מסוף יוני עד תחילת ספטמבר), וצריך הרבה מזל כדי להישאר יבשים בעונה הזו. עם ציוד מתאים אפשר בהחלט לטרק בעונה הזו, אבל אם אתם לא מחובבי הטרקים ה"רטובים" עדיף להצפין - ככל שמצפינים (לצפון סצ'ואן, גאנסו, צ'יגחאי) הגשם מתמעט.
תיאור מפורט של הקורה הגדולה כאן. כפי שכבר הוזכר הגישה הנוחה לשמורה היא מדאוצ'נג, שנמצאת על המסלול שנקרא בעגת התרמילאים back door. אפשר להגיע לשמורה מאגם לוגו שביונאן בטרק יפה של כשבוע.
-
סין ומונגוליהצביקה, תודה על הקישור, נראה מאוד מעניין !
חג שמח