עזרה בטיול לאיטליה
-
רציתי להתייעץ עם טיילני איטליה.
אמי ואחותה נוסעים לאיטליה נחיתה בונציה בבוקר וחזרה מרומא לאחר 5 ימים. הם רוצים יומיים ברומא ובערך יומיים בונציה.
הם בלי רכב והנסיעות מתבססות על רכבות.
א. האם שייך לנסוע מונציה ברכבת לאגם גארדה, הבנתי שאפשר לנסוע לסימיונה על קצה הגארדה. אשמח לפרטים על הרכבות לשם אם יש, או הצעה אחרת לאגם גארדה, או לאגם אחר עם נופים יפים,כמובן שהכל צריך להעשות בתחבורה ציבורית.
ב. חשבתי לשלב גם יום בפירנצה, השאלה היא האם היא יפה ושווה ביקור.
ג. האם גני טיבולי שווים? השאלה היא אם לוותר על פירנצה וללכת לשם או שאפשר גם וגם?
-
עזרה בטיול לאיטליהלצערי אין מה לתכנן מעבר למה שרשמת בהתחלה.
יומים (גג) לונציה (שזה ביקור מעמיק בעיר כולל האיים בוראנו-צוראנו)
ועוד יומים וחצי ברומא - שבה אפשר כמובן להשקיע הרבה הרבה יותר.
נסיעות, כולל המתנה, כולל הגעה ל/מ לרכבת לוחקחות זמן...חבל לתכנן משהו לא ריאלי
-
עזרה בטיול לאיטליהתודה על העזרה.
אני רק רוצה פרטים על הרכבות לאגם גארדה (סירמיונה) האם יש לשם רכבות ?
-
עזרה בטיול לאיטליהכן, יש.
-
עזרה בטיול לאיטליהרק רוצה לחזק את דברי קודמי שזה לא הגיוני לדחוס בחמישה ימים את ונציה, סירמיונה, פירנצה, רומא וטיבולי. זה אומר לעבור בין ערים, לבלות המון שעות בדרכים, ולסמן V על אתרים.
תנסו לפרק את הטיול ממש לימים, כולל איפה ישנים, לאן נוסעים וכמה זמן כל דבר כזה לוקח.
-
עזרה בטיול לאיטליהטיבולי כנראה יורדת מהתכנון.
השאלה היא האם יש מקום גם לסירמיונה וגם לפירנצה או שנצטרך לוותר על אחד מהם, וא"כ על מה עדיף לוותר? או שבכלל ברומא לא צריך יומיים?
בעיקרון התכנון הוא ביום ראשון בבוקר נחיתה בונציה, לטייל יום בונציה ועוד חצי יום, לנסוע לסירמיונה בצהרי שני (שעה וחצי מונציה) לטייל מהצהריים עד הערב ולישון לילה שם, לצאת על הבוקר לפירנצה (3-3.5 שעות) לטייל שם יום ובערב לצאת לרומא (שעה וחצי) ולטייל שם יומיים. או אפשרות שניה להאריך את השהות בונציה קצת עד לפנות ערב ולנסוע לסירמיונה ולטייל שם בבוקר. לנסוע בצהרים לכיוון פירנצה לטייל שם ולישון שם בלילה, ועל הבוקר לנסוע לרומא. האם זה נחשב דחוס ?
ב. האם יש רכבת מהסירמיונה לפירנצה ?
תודה רבה
-
עזרה בטיול לאיטליהבעיני זה הרבה מעבר לדחוס. זה פשוט לבלות יותר זמן ברכבות מאשר בטיול. רומא עיר מדהימה, 3 ימים מלאים זה לדעתי מינימום. פחות מיומיים זה פשוט עוול לעיר.
לנסוע ביום אחד מונציה לסירמיונה, לטייל שעתיים בעיר, לאכול משהו ולעלות על רכבת לפירנצה בשביל לבלות שעתיים בעיר ולישון שם? לא מבינה את ההגיון.
אישית, הייתי נוסעת לחמישה ימים לרומא, עם יום אחד של גיחה מחוץ לעיר.
אבל אני מבינה שכבר הוזמנו כרטיסים, ויותר חשוב לכם לראות הרבה מקומות מאשר למצות כל מקום. הייתי מבלה את היומיים הראשונים בונציה, בערב נוסעת ברכבת לפירנצה, ישנה שם, מטיילת יום בפירנצה, בערב נוסעת לרומא ומבלה את היומיים האחרונים ברומא. רק המלצה חמה - לקחת מלון ממש במרכז העיר ולא ליד תחנת הרכבת טרמיני.
אתר בנושא הרכבות באיטליה שיאפשר לבדוק בדיוק לוחות זמנים.
-
עזרה בטיול לאיטליהתודה על העזרה.
קיבלתי את העצה שלך. כנראה שזה מה שנעשה באמת.
רק רציתי לשאול שאלה אחרונה האם עדיף להזמין את הכרטיסי רכבת קודם ? או שאפשר לקנות בתחנה רק זה אולי יותר יקר או שאין כבר מקום?