שאלה שוב בקשר לפולין
-
אודה למי שיוכל לומר לי האם כדאי (מבחינת שער ונוחות) להביא זלוטי פולניים מישראל כלומר לקנות בארץ או להמיר יורו בפולין
-
שאלה שוב בקשר לפוליןבשדה התעופה השערים גרועים.
נוחתים,יש צורך בתשלום מיידי לאוטובוס,מונית,הסעה..בקבוק מיים...
כדאי שיניו כמה זלוטים בכיס.
הזמנתי בבנק הפועלים דרך אתר אינטרנטהנחה 50% על הפרשי שער עמלות.בשטרות שהזמנתי,הכסף ימתין לי בסניף שצמוד לדיוטי פרי.
נראה לי נול וקל.
אמה
-
שאלה שוב בקשר לפוליןהיי,
אני לא ידעתי שבכלל אפשרי להמיר כאן לזלוטי.
אנחנו המרנו את כספינו לאירו, ובפולין המרנו אותו לזלוטי.
יש לי השערה שהאופציה שלפיה פעלתי, תהיה זולה יותר. מצאנו שערים יפים בכל הערים
ביקרנו.
-
שאלה שוב בקשר לפוליןאנחנו הגענו ללא זלוטי כלל והסתדרנו. במקרה הכי... מוציאים בכספומט בשדה התעופה.
-
שאלה שוב בקשר לפוליןאני לא בטוחה שרכישת יורו משקל,והמרה של יורו לזלוטי או מטבע אחר כדאי מבחינה כלכלית.ברור שיהיה קשה לתכנן מראש כמה כסף לקחת במטבע המוזר מראש.
ועוד משהו,עדיין לא התנסיתי בפולין,הנסיון של לפני 7 שנים ישן כבר..
אבל ברומניה משום מה היה זול יותר לשלם על לינה במטבע מקומי,ולא ביורו,מטבע שהיה רשום ומוזמן המלון דרך בוקינג.
בכול אופן להזמין לנתבג צריך כמה ימים מראש.
הולכת למרקר את מסלולי הטיול של מיקי,קריאה נוספת

אמה
-
שאלה שוב בקשר לפוליןההבדל הדק נעוץ בכך שברומניה מקבלים יורו בהרבה מקומות בעוד בפולין לא מקבלים בכלל.
-
שאלה שוב בקשר לפוליןהיי אמה,
רוב המלונות שלנו בהם בפולין, בטיול לפני חודש, ביקשו לשלם במזומן ועם עדיפות למטבע המקומי

-
שאלה שוב בקשר לפוליןבדיוק כך חשבתי.
וזה אומר שאין טעם כל כך לרכוש יורו ולהמיר אותו לזלוטי.
אם כבר ,לעשות חישוב גס של עלות הסעה,לינה,כלכלה ליום בערך+ קניות...את היתר להביא ביורו.
אמה
-
שאלה שוב בקשר לפוליןכאן בטרמינל בלבד
חבל על שערי ההמרה משקל ליורו ואז לזלוטי
-
לי שימוש באשראי יצא מאוד משתלםעל כל 100 זלוטי שאמורים להיות כ 114-115 ש"ח יצא ששילמתי כ 116 ש"ח (למעשה יצא שמדובר ב"יציג" + 1.75% עמלה בערך).
מדובר על כרטסי שעובד על ערך דולרי, אולי כרטיסים שעובדים על יורו כמו לאומי קארד יהיו יקרים יותר.
את המוניות מ\ל שדה אפשר לשלם מראש באשראי ביורו.
קצת כסף מזומן תמיד טוב שיש - ובשביל זה ההמרה מיורו לזלוטי שם מצוינת. בשביל הסכומים שעליהם מדובר לא שווה להמיר בארץ לזלוטי לדעתי.
-
שאלה שוב בקשר לפוליןאני הגעתי לקטוביץ עם יורו במזומן, החלפתי משהו כמו 10 אירו
בשער גרוע בנמל התעופה בהפסד של 5-8 זלוטי בהשוואה למחיר שהייתי מקבל
בצ'אנג'/בנק עם שער טוב במרכז העיר .
אבל זה היה רק בשביל לקנות כרטיס לאוטובוס העירוני [27 זלוטי] ,יש שאטלים זולים יותר .
התחנה האחרונה של האוטובוס היתה ליד תחנת הרכבת שם באולם הנוסעים
יש צ'אנג' שעובד 24/7 ושער ההמרה שלו היה טוב אז החלפתי שם כסף והמשכתי לאכסנייה .
-
שאלה שוב בקשר לפוליןקנה בארץ עד 100 זלוטי כך שלא תצטרף להמיר בנמל התעופה של ורשה (שער המרה שערוריתי)את היורו תמיר לאחר מכן בכל "קנטור" פולני מצוי.השער בערך 4.2 זלוטי ליורו.