טיול אחרי צבא
-
שלום לכולם

אז..
אני ועוד חבר מתכננים טיול אחרי צבא, בעיקרון ממש רצינו לדרום אמריקה, אבל בעקבות תאונת דרכים אנחנו נאלצים לעשות משהו רגוע הרבה יותר,אז חשבנו על מסלול קצר באזור תאילנד , נאפה , הודו, וסין .
בערך חודש תאילנד, שבוע נאפה שבועיים הודו וחודש סין
רציתי לדעת בתור התחלה מה הסכומים המעורכים , כמה צריך להכין , כמה כדי שיהיה ,
לגבי ויזות קראתי קצת אבל אשמח לפירוט גם כאן , יעדים וכל מה שתרצו לספר לי
-
טיול אחרי צבאמה הרעיון לעבור כמה מדינות ולהשקיע קצת זמן בכל מדינה כזאת? אם כבר טסים רחוק עדיף להתמקד במדינה אחת או שתיים בטווחי הזמן שאתה מדבר עליהם.
יש לא מעט חומר לקריאה באתר למטייל, תקרא קודם ואם יש שאלות יותר ספציפיות אני בטוח שישמחו לענות לך כאן.
בגדול ב-3000 שקל במזרח לחודש אפשר לחיות מעולה ויותר ממעולה, תלוי כמובן איפה ואיזה סוג של מטייל אתה.
-
טיול אחרי צבאאני לא יודע איזה מטייל אני , פעם ראשונה שלי בעצם בטיול שלא בארץ, אוהב נופים אוהב שטח , ביגלל שהשוץף שנוסע איתי עבר תאונת דרכים אנחנו לא נוכל לצאת לטאקרים ומסעות ארוכים ,
באיזה מדינות אתה ממליץ להתמקד?
ו
-
טיול אחרי צבאאני טס להודו בקרוב לשלושה חודשים ובנפאל לא הייתי ככה שאני לא ממש יכול להמליץ לך על המדינות האלה, כמובן שיש את ההמלצה "היבשה", אלה מדינות מדהימות ויש המון מה לראות.
אני מניח שבגלל שזה טיול אחרי צבא תאילנד תהיה יעד מועדף בגלל הפינוקים

לפי מה שאתה מתאר יש לכם בערך שלושה חודשים אז באמת חודשיים בסין וחודש בתאילנד זה זמן מעולה להכיר את שתי המדינות ולחוות הרבה!
לגבי מסלולים בכל אחת מהמדינות האלה יש לא מעט שרשורים בנושא, תעבור על הפורום קצת.
-
טיול אחרי צבאדרום מזרח אסיה מאפשר טיול יחסית רגוע, עם טרקים קצרים, תרבות, נוף ואנשים מקסימים. אני באופן אישי לא הייתי נותן חודש לתאילנד, אבל זו רק דעתי. לאוס מבין כל המדינות היתה עבורי מאוד משמעותית מכל בחינה.
סין- לא הייתי.
הודו- אפשר בהנאה רבה לחוות את כל הזמן שיש לכם, או את רובו בתת יבשת הכל כך מגוונת. אבל שבועיים בהודו...
תקראו ותחזרו עם שאלות ספציפיות
תהנו

-
טיול אחרי צבאארבע מדינות בפחות משלושה חודשים? לא חארם?
אם אתם אוהבים נוף מצד אחד, אבל מוגבלים מבחינת טראקים ממושכים מצד שני, חפשו אזור עם טיולי הייקינג יומיים. כל מדינה בדרום מזרח אסיה תתאים מהבחינה הזו, ויותר מכולן - לאוס. צפון הודו, בכפוף לעונה שבה אתם רוצים לנסוע, תהיה קלאסית לא פחות. יתרון נוסף - בצפון הודו אפשר למצוא גם טראקים ממש, ככה שאם המגבלה היא רק על חבר שלך, תוכלו להתפצל לשבוע שבו הוא ינוח ואתה תטארק. בכלל, בטיול של שלושה חודשים זה מאד בריא (וטבעי) להתאוורר מדי פעם. גם ברמה של לטייל בנפרד, וגם סתם לקחת חדרים נפרדים לכל אחד.
בקיצור, אם אין משהו שמעניין אתכם ספיציפית, יש לכם כמעט שלושה חודשים, אתם אוהבים טבע ומתכננים על טיול בתקציב נמוך יחסית, הייתי הולכת על דרום מזרח אסיה (למשל ויטנאם ולאוס - חודש כל אחת, ושבועיים-שלושה בחופים של תאילנד ובבנקוק. או לאוס, ויטנאם וקמבודיה, כל אחת לשלושה+ שבועות. בכל מקרה, תאילנד מאד מתויירת אז כדי לצאת מהמסלול השחוק צריך מאד להתאמץ) או על צפון הודו (עם או בלי גיחה לנפאל). היתרון העצום בצפון הודו (ובהודו בכלל) הוא שמדובר במדינה סופר מגוונת וסוגי הנופים שם גדולים בהרבה מאשר בכל מדינות דרום מזרח אסיה ביחד.
אין מה להוסיף שאלות כשאתה מתחיל מאפס. תתחיל לקרוא ותראה מה מושך אותך.
-
טיול אחרי צבאמסכימה לגבי התמקדות בפחות מדינות.
אני חושבת שסין היא יעד קצת "קשה/מורכב" לטיול ראשון רציני. אני הייתי הולכת עם אחת ההצעות של גלית - או דרום-מזרח אסיה או הודו (בה לא הייתי).
-
טיול אחרי צבאקיבלתי הרבה הממלצותלעשות טיול ארוך וניפרד להודו וכנירא שזה מה שיקרה אבל הפעם אחרת ..
הטיול יהיה תאילנד סין ונאפל ,
כמה זמן תנהיה שהות בכל אחת מהם אני עוד לא יודע .. הכל תלוי בויזו ובאישורים שינתנו ..
מה לגבי עלויות מישהו יודע לעזור לי הלעריך עלויות לטיול כזה ? -
טיול אחרי צבאהיי
ויזות זה דבר סטנדרטי - אם תכנס לתאילנד בטיסה, ולפי המסלול שלך אתה תגיע לשם בטיסה, תקבל מיד ויזה בחינם ל30 יום.
ויזה לנפאל תקבל בשדה התעופה - שבועיים, חודש או שלושה לפי בקשתך כאשר המחירים אם אני לא טועה הם 30, 45 ו90 $ בהתאמה.
ויזה לסין - תחסוך לעצמך כאב ראש ותוציא בארץ.
תבנה טיול ואז תדע איזה ויזה לבקש, כמה ימים וכמה כניסות.
לטעמי אם אין לכם אופציה לטראקים רציניים בנפאל, אלא רק טרקים קצרים (עד שבוע)
שבועיים שלושה יספיקו. אני מניח שגם אטרקציות כמו רפטינג של שלושה ימים אתם לא יכולים לעשות. באופן אישי נפאל מדהימה אבל בלי טראקים לדעתי קצת משעמם שם.
תאילנד לטעמי מקום שבהחלט מציע הרבה ומכל הסוגים. בצפון יש טבע נופים ותרבות, זה יותר ממוסחר משאר האזור אבל עדיין יפה לטעמי. האיים אלו הם האיים וכמובן בנקוק ובמרכז יש את קנצ'נבורי השקטה והמקסימה. אני בטוח שיש עוד הרבה אם תחפש.
על סין אני לא ארחיב - יש כאן מומחים גדולים ממני וזו מדינה ענקית עם אין סוף אפשרויות. אני מציע לקרוא להתמקד ואז אם יש שאלות יהיו גם תשובות.
הצעה נוספת אם יהיה לכם זמן (או על חשבון תאילנד) היא בורמה. מקום מרתק ויוצא דופן בנוף האזורי. שווה ביקור בהחלט!
בקשר לעלויות - תלוי בכם ובאופי שלכם. מנסיוני חודש בנפאל כ -700$ זה די והותר.
חודש בתאילנד יכול להגיע ל1000$. בהחלט אפשר גם פחות (ובהרבה) זה מאוד תלוי באופי שלכם וכמה אטרקציות תעשו שם.
לדעתי בסין 1000$ זה בהחלט סביר. אני בחודשיים בסין הוצאתי בערך משהו כזה כאשר החודש הראשון היה בערך 900$ והחודש השני היה קצת יותר פזרני וכלל גם קניות ושינוי של כרטיס טיסה לארץ.
-
טיול אחרי צבאכמו שכתב עוז, תלוי איך תתניידו ומה תעשו.
בסין הממוצע הוא 800-1000 דולר (הערכה גסה).
בנוסף למה שאורלי אמרה, לא יודע כמה כדאי יהיה לטייל בה במשך 3 שבועות.
קח בחשבון גם את עלות ההגעה והעזיבה.
יש מצד שמאל עמודות שונות לפי נושאים. תקרא קצת על עלויות , מזג אוויר לפי עונות וכו'.