ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עמק מאגיה או עמק צנטוואלי?

פורום טיולי משפחות
    5
    9
    2908
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • nesh2615
      nesh2615 נערך לאחרונה על ידי

ככל שאני קוראת יותר, כך אני מתפזרת יותר.

יש לנו יום שחשבנו לנסוע לעמק verzasca וכרגע אני מתלבטת בין שני עמקים: מאגיה או צנטוואלי?

מי שהיה בשניהם, איזה הייתם ממליצים לשלב (בהנחה שאין לנו יום שלם עבורו)?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • let it be
        let it be נערך לאחרונה על ידי

עמק מאגיה.no

הינו בשניהם ופינה חמה בלב נשארה משם.

• נירית
          נירית נערך לאחרונה על ידי

מחזקת את לטאיט. בצ'נטוואלי לא התעמקנו במיוחד, את מגיה "חרשנו" והתאהבנו. כשמו כן הוא=-קסם של מקום...

• זיוה
            זיוה נערך לאחרונה על ידי

לא הייתי בשניהם, אבל אני יכולה להגיד מה היה השיקול בבחירה בצ'נטוואלי.

הבנתי שעמק מגיה דורש זמן, והחלטתי להשאיר את קנטון טיצ'ינו לטיול אחר שיהיה ביום מן הימים. הנסיעה ברכב בעמק צ'נטוואלי מאפשרת להשלים סיבוב ולחזור לאגם מאג'ורה דרך עמק קנובינה.

עמק קנובינה דומה באופיו לצ'נטוואלי. הוא דרמטי לפחות כמוהו, אבל לא מתויר בכלל, וגם אין בו פיתוח תיירותי כמו בצ'נטוואלי. הוא בתולי ופראי ממש. באותו יום שילבנו אחר הצהריים, עם סיום המסלול, ביקור בגני וילה טרנטו. בדיעבד הייתי בוחרת בתחנה משמעותית בעמק קנובינה (איזה טיולון ביער היוצא מאחד הכפרים) או במשהו אחר באגם. אחרי איזולה בלה ואיזולה מאדרה די שבענו מגנים מעוצבים. ולעומת זאת הכפרים בעמקים והנוף האחר שהם מציעים, באמת נותנים גיוון. רוצה לספר גם שהנסיעה הרצופה בעמק קנובינה גרמה לבת שלי להרגיש מאוד לא טוב, אבל קצת מיהרנו לראות את וילה טרנטו ובדיעבד הצטערתי.

תחנות הדרך שעשינו בעמק צ'נטוואלי, ב-Intragna וב-Rasa היו שתיהן מקסימות. לדעתי נסיעה ברכבת מאפשרת תחנה אחת בלבד. עליות וירידות מרובות מהרכבת זה משהו שאינו פרקטי בסופו של דבר. יש משפחות שנסעו ברכבת, ביקרו בכפר ראסה בלבד ומאוד נהנו. מה שבטוח הוא שנסיעה בצ'נטוואלי בלי לעצור ולטייל בו זה דבר חסר טעם. במקומות רבים לא רואים את עומק הערוץ מחלון הרכב. בשביל לראות את הפנינים צריך להעמיק קצת.

• וינסנט וגה
              וינסנט וגה נערך לאחרונה על ידי

אני בעצם רוצה לחזק את שתי הדיעות שקיבלת Smile

עמק מאגיה מרשים בעיני הרבה יותר. אנחנו התמקמנו בפיצול של העמק ל3 לילות(העמק מתפצל ל3 עמקים: עמק לוירצה ועוד שני עמקי משנה - מתנצל מראש אם בלבלתי בין העמק הראשי לסגנים שלו...) - וטיילנו 3 ימים מלאים בעמק - יום מלא לכל 'תת עמק' - כשבסוף כל יום מצאנו נקודה לפיקניק ושחייה בנהר.

אם יש לכם חצי יום או אפילו יום - בו אתם מגיעים מחוץ לעמק (מאיפה באמת?) - אז מה? תסעו עם הרכב את העמק עד לסופו ותעצרו בעיירה או שתיים? חבל...

במקרה הזה באמת כדאי, כמו שזיוה אמרה, לקחת את הצ'נטוואלי - ולעצור באחת התחנות - אגב - אנחנו הספקנו שתיים - את הרכבל המקסים בכפר ראסה ומסלול הליכה קצרצר מהכפר מלסקו שמגיע למפל יפה.

• נירית

אם היה לי יום טיול אחד בלבד-הייתי נוסעת בעמק מגיה עד fusio , כולל הצצה בכנסיה המיוחדת בתכנון  מריו בוטה במוינו וסיבוב בעיירה cevio עם פסלי השיש. בדרך אפשר להציץ במספר מפלים קרובים לכביש וגם להיכנס לנחל. מטיילים זריזים יכולים להספיק גם לנסוע לכפר בוסקו (ולראות בתים ומוזאון של ה walser(   

. אם יש פחות מיום אז באמת אולי כדאי לוותר.

(גם אנחנו-זוג- טיילנו בעמק מגיה  שלושה ימים קסומים לגמרי עם לינה בכפר מגיה עצמו).

• זיוה
                  זיוה נערך לאחרונה על ידי

נירית,

לפי דעתי השואלים מגיעים מבאוונו. הנסיעה עד פוסיו היא ארוכה נורא, הרבה יותר מאשר עד מלסקו, העיירה היושבת על הצומת של צ'נטוואלי-קנובינה. אגב, אם רוצים לקצר עוד יותר את הסיבוב שאנחנו עשינו אפשר להמשיך בצ'נטוולי עד דומודוסולה ולחזור דרך הציר הראשי של E62. העיירה Vogogna היושבת בקרבת הציר הזה נחשבת ליפה ואפשר לעשות שם תחנה.

ההעדפה האישית שלי היא לעשות את האפשרי ולא את היפה ביותר. שלווה ונחת זה גם דבר חשוב בחופשה, והנסיעות הארוכות הן האלה הן אמביציה של ההורים שאינה הוגנת כלפי הילדים. כל מה שאני אומרת הוא בהסתייגות שאני לא יודעת מה גיל הילדים. בכל אופן, לפי הערכה של וימישליין, הנסיעה מבאוונו לקצה עמק מגיה הוא שעתיים וארבעים דקות. גוגל מפס עושה חסד עם המסלול ומקצה לו שעתיים.

Vogogna

עוד על Vogogna

אחרון ודי

• נירית

ברור! הלינה בבוונו משנה מבחינתי את התמונה...

אכן-סביר שייקח כמעט 3 שעות להגיע לפוסיו, וגם ללוורטצו בעמק ורצ'סקה -יותר משעתיים!

טוב שציינת את נקודת הלינה.

אישית, לו הייתי לנה שם, הייתי בוודאי "חוקרת" את העמקים הדרומיים יותר הקרובים.

בנוסף הייתי בודקת מה ניתן לעשות בשמורת parco nazionalle de la vall grande  ועוד אתרים בסביבה היותר קרובה. אני זוכרת את הנסיעות סביב אגם מג'יורה ביולי כאיטיות מאד והכבישים די עמוסים.

• nesh2615
                      nesh2615 נערך לאחרונה על ידי

ברור! הלינה בבוונו משנה מבחינתי את התמונה...

עדיין לא סגרנו לינה. מגיעים לאגם מג'ורה מכיוון שדה התעופה של מילאנו סביב 9:00 בבוקר. יש לנו יום לטיול בעמקים ויש אפשרות ללינה באחד מהם.

לאחר מכן התכנון הוא 3 לילות בבאוונו.

על עמק verzasca לא מוותרים, אולי להתחיל את מגיה ולחזור לבאוונו ביום למחרת?

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון