מסלול ביער השחור - חו"ד
-
טוב, אז אחרי שחפרתי פה ובאתרים נוספים אשמח לשמוע את דעתכם על המסלול.
נוסעים ביולי זוג + 2 (10,13) לשבוע. נוחתים במינכן בשבת 9:00 בבוקר הצימר באייזנבך. מקבלים את הכרטיס האדום וקונים את השחור.
אחרי איסוף הרכב נצא לכיוון מירסבורג-מעבורת למינאו (קונסטנץ) נטייל מעט ומשם אח"כ הצטיידות ולצימר באייזנבך.
יום א'
מסלול השעונים, מפלי טריברג,מגלשות גוטאך, פארק חושים (אם יהיה כוח וזמן)
יום ב- פארק אירופה
יום ג'
רכבל פלדברג, פארק חבלים, מפלי טודנאו, מגלשות, טיטיזי (אם יהיה זמן) לסיים את היום בבאדפרדייז.
יום ד'
וולדריך, פרייבורג, רכבל, מרחצאות ויטה (??)
יום ה'
מפלי הריין, שטיין אם ריין
יום ו' - נפרדים מהיער, את הלילה האחרון נעביר במינכן הטיסה ב-10:30 בבוקר.
בדרך למינכן נעצור בשטוטגרט במוזיאון מרצדס.
אשמח לשמוע כל הערה-הארה.
-
מסלול ביער השחור - חו"דהיי לימור,
הנה מעט הצעות / הערות -
נוסעים ביולי זוג + 2 (10,13) לשבוע. נוחתים במינכן בשבת 9:00 בבוקר הצימר באייזנבך. מקבלים את הכרטיס האדום וקונים את השחור.
אחרי איסוף הרכב נצא לכיוון מירסבורג-מעבורת למינאו (קונסטנץ) נטייל מעט ומשם אח"כ הצטיידות ולצימר באייזנבך.[אתם תנחתו אחרי ׳לילה לבן׳ ומעט מאוד שינה - אם בכלל. אז - תחלו בסידורי שדה התעופה, קבלת הרכב ולימוד שלו. התוצאה הוודאית - יום מאוד מאוד עייף ולא פשוט בכלל, בטח לילדים.
עכשיו צפוייה לכם נסיעה ארוכה מאוד של למעלה משלוש שעות.
אני חושב שלקחת את כל זה בחשבון והתייחסת לאזור קונסטאנץ כאל סוג של עצירה ׳בדרך׳ אבל לדעתי האישית, תכננת שם עבור העצירה הזאת יותר מידי ומלכתחילה - ביום מהסוג הזה, אני לא בטוח שזו ׳העצירה׳ הנכונה, אף שאני מבין את הרצון לראות עוד משהו בטיול שהוא לא ארוך. סוג של דילמה...
אני הייתי נוסע ישירות לצימר עם עצירה או שתיים קצרות - אוכל, שתייה וכיוב. אפשר גם לעשות קניות בסופר ׳על הדרך׳.
שימו לב שאם מדובר ביום ראשון - הסופרים סגורים ובמקרה כזה - יש סופר בשדה עצמו.
אם אכן מוותרים על ׳עצירת קונסטאנץ׳ - כשתגיעו לצימר, תתארגנו ותנוחו מעט - ותוכלו להחליט אם יש לכם כח לטיול בטיטיזי שמאוד קרובה אליכם - טיילת ושייט, ואם ממש תפתיעו את עצמכם - תוכלו לסור לביקורון ראשון בבאד פרדייז.
יום א'
מסלול השעונים, מפלי טריברג,מגלשות גוטאך, פארק חושים (אם יהיה כוח וזמן)
[ככלל, תתחילו בטרייברג. אחרי הטיול במפלים תוכלו להכנס לביקור קצר במוזיאון היער השחור שממול. לא ׳חובה׳ אבל נחמד. משם - בדרך השעונים - עצירה קצרה בהורנברג בשעון הקוקיה הגדול שמופעל במטבעות - ואז לגוטאך. תתחילו במגלשות. אם נשאר זמן וכח - אחת משתי אטרקציות - שביל החושים או המוזיאון הפתוח.
לגבי שביל החושים יש המון חילוקי דעות ולא מעט דיווחו שממש לא נהנו].
יום ב- פארק אירופה
יום ג'
רכבל פלדברג, פארק חבלים, מפלי טודנאו, מגלשות, טיטיזי (אם יהיה זמן) לסיים את היום בבאדפרדייז.[על מנת להמנע מתורים, הייתי מתחיל במגלשות - עובר למפלים שממש קרובים ואז לפלדברג הסמוכה.
ייתכן שכדאי לעשות את היום הזה לפני יום פארק אירופה]
יום ד'
וולדריך, פרייבורג, רכבל, מרחצאות ויטה (??)[ראשית - דילמה עקרונית ועניין של טעם. כפי שציינתי, הטיול שלכם יחסית קצר - ומתקצר עוד יותרבשל מיקום הנחיתה. לכן - צריך לקבל החלטות קשות ...
פרייבורג כייפית ויפה וגם יעד לקניות - אם מעניינות אותכם, ועדיין - בעיני - יום אלזס מהנה יותר ומגוון יותר.
כוונתי ליום שמתחיל בקולמר - ממשיך בהר הקופים ומסתיים בריקוויר המדהימה.
אם בכל זאת אתם דבקים בפרייבורג - עזבו את הרכבל. מיותר. תהיו באחד בפלדברג ובאמת שלא מוסיף הרבה.
לא יודע למה כוונתך בוולדריך - למסלול הליכה?]
יום ה'
מפלי הריין, שטיין אם ריין[יום מצויין. מבחינת זמנים תוכלו לשלב גם ביקור בשפהאוזן - אחרי המפלים ולפני שטיין אם ריין המקסימה]
יום ו' - נפרדים מהיער, את הלילה האחרון נעביר במינכן הטיסה ב-10:30 בבוקר.
בדרך למינכן נעצור בשטוטגרט במוזיאון מרצדס.תעשו חיים,
שמוליק
-
מסלול ביער השחור - חו"דשמוליק תודה רבה !
כמובן שלקחתי בחשבון שאחרי לילה לבן הנסיעה דרך קונסטנץ תהיה לא מעמיקה אבל נראה לי שחווית המעבורת והאי יהיו נחמדים. מקסימום פשוט נחלוף ולפי הכוח אולי באמת נעדיף טיטיזי ובאד פרדייז.
יום א' - כמובן שנתחיל במפלים ומשם הלאה ואז נראה בקשר לשביל החושים - קראתי את הביקורות החלוקות
.יש סיבה מסויימת למה להפוך את הימים בין פלדברג לפארק אירופה ?
בוולדריך יש את TREETOP עם המגלשה והבנים אצלי יותר בקטע של אקסטרים מאשר לטייל ולראות עוד עיירה (טיול בר מצוה אז זורמת איתם...) אבל בהחלט אבדוק את המסלול לאלזס !
לגבי מפלי הריין ברור שנשלב גם את שפהאוזן.
בהחלט מחכים כבר לנסיעה שעובדים עליה כבר מלאאאא זמן.
תודה על כל ההערות
-
מסלול ביער השחור - חו"דהיי לימור,
בעניין פלדברג ופארק אירופה - זה לא ממש חובה רק שאני חושב שאחרי האטרקציות בפארק אירופה, כל דבר אחר יראה מעט 'קטן' יותר, אפילו המגלשות הכייפיות בטודנאו.
מצד שני - בפארק אירופה אין מגלשות ובכל מקרה - זה לא ממש קריטי.
אני משוכנע שתהנו מאוד. האזור מקסים.
שמוליק
-
מסלול ביער השחור - חו"דהי לימור,
אני לא מומחית לאיזור, רק משתפת מנסיוני. היינו ביער לפני שנה וחצי בערך.
למיטב זכרוני, הכרטיס השחור היה ממש לא אטרקטיבי. המון אטרקציות שוות כבר לא כלולות בו. יהיה לכם את האדום, שהוא הרבה יותר מוצלח, אז תבדקי שוב אם שווה לרכוש גם את השחור.
ומבחינת המסלול- יום ג' שלכם נראה לי מאד עמוס. פארק החבלים לוקח כמה שעות טובות עד חצי יום. את כותבת שהבנים שלך אוהבים אקסטרים, אז קרוב לוודאי שהם ירצו להתקדם גם למתקנים המורכבים יותר.
לא בטוח שתספיקו גם לטייל למפלי טודנאו ועוד להספיק מגלשות. אני לא זוכרת באיזו שעה סוגרים. שווה לבדוק את זה.
סיום היום בבאדפרדייז זה תמיד אופציה מעולה. בכרטיס האדום, אם אני זוכרת נכון נותן 3 שעות. מעבר לזה תוספת הזמן היא בתשלום (לא גבוה). מבטיחה לך שאתם ממלאים שם 3 שעות בלי בעיה.
תהנו. האיזור יפייפה, ויש בו אין סוף אפשרויות -
מסלול ביער השחור - חו"דרק תיקון...
הכרטיס האדון מקנה בכל יום כניסה של שעה וחצי ללא תשלום