טיולי מונדיאל
-
טיולי מונדיאל-תמונות של זכרון-תמונה תשיעית-חלק ב'ענת נת,
לתחושת רבים 'קטאר' היא לא אופציה בדיוק מהסיבות שציינת, אבל - בהקשר הזה - יש לציין מספר דברים -
ראשית - למי שמחפש חוויות 'שונות' לגמרי, אין ספק שזו אופציה מעניינת.
שנית - יש דיווחים ציבוריים נרחבים על חקירות של פרשת שוחד גדולה שלפי הנטען הובילה לכך שקטאר זכתה באירוח (זכות שמתנהלת לגביה מלחמה של ממש!).
עושה רושם שקיים סיכוי שבשל העניין הזה - המשחקים יועברו בסיכומו של דבר ליעד אחר. כמובן שקשה להעריך מה יקרה לבסוף אבל יש תחושה די ברורה שפיפ"א מתחרטת על הבחירה הזאת ומחפשת דרך החוצה.
מצד שני - שליטי קטאר לא נהפכו בנתיים לעשירים פחות...

באשר לצרפת -
אין לי ספק שהשילוב הזה של יורו בצרפת הוא שילוב מנצח, ובענק.
לשאלתך על מתחמי האוהדים - ומידת התאמתם לילדים בגילאים האלה - אממממ...... זה מצריך קצת חשיבה -
מצד אחד -
אני רוצה להבהיר שלא מדובר חס וחלילה במתחמים של שיכורים (אלא אם כן נפלת באמת על מתחם המאוכלס ברובו באוהדים אנגלים... וגם אז מהניסיון שלי הם לא מזיקים - רק מצחיקים...).
במתחמים יש אווירת קרנבל צבעונית מאוד ולעיתים יש עוד פעילויות קטנות שקשורות למשחק (לפעמים מתקיימים משחקים בין אוהדים, תחרויות שמאורגנות על ידי נותנות החסות, במות קטנות של שירים וריקודים ועוד).
מצד שני -
אני לא מצליח להיזכר עד כמה היתה נוכחות של ילדים בגילאים האלה במתחמים. אין ספק שהיו ילדים - בכל הגילאים, אבל אין ספק גם שכמות המבוגרים גדולה הרבה יותר.
בכל מקרה - היתרון הגדול בצרפת הוא שממש לא חסר מה לעשות שם גם במנותק מהמשחקים, ולכן - אפשר פשוט לנסות....
להגיע למתחם כזה ולראות אם נהנים...
ואם נכנסים לאווירה - אפשר בהחלט גם לנסות ולרכוש כרטיסים במקום.
מתבצעות המון עסקאות מכירה מחוץ למגרשים ויש בהחלט גם הזדמנויות....
במיוחד למי שהוא לא ממש פריק של המשחק ויש לו סבלנות להמתין מעט גם לאחר שהמשחק מתחיל - שאז המחירים בחוץ מתחילים מטבע הדברים לרדת....
בעניין הזה - צריך להתייעץ בזמן אמת לאיזה משחקים כדאי ללכת מכיוון שברור שיש כאלה לגביהם הסיכויים למצוא כרטיסים במחירים שפויים - נמוכים ביותר (למשל - כל משחק של אנגליה... ועל פי רוב - כל משחק של הנבחרת המארחת).
ועוד הערה חשובה עבורך - לתושבי הארץ המארחת ניתנת עדיפות ברורה ברכישת כרטיסים במחירי ההנפקה שלהם - שזה לגמרי סביר, ולכן - אם יש לך בני דודים בצרפת - מרבית הסיכויים שהם יוכלו לרכוש עבורכם כרטיסים במחירים שפויים.
אני משוכנע שללכת לראות משחק של נבחרת צרפת במסגרת הזו - זו חוויה שלא תשכחו.
והערת סיום בעניין גילו של הילדון -
הקטנה שלי כעת בת 10.5 והיא מאוד מתעניינת בכדורגל. זה לא היה ככה תמיד ואני מתקשה לשים את האצבע על הנקודה בזמן בה זה התחיל.
אני חושב שעם כניסת הילדים לבית הספר דווקא - רמת העניין הכללית במשחק עולה, וזה נכון - כמה שלא יפה אולי להגיד - במיוחד לגבי בנים.
בקיצור - תמתיני לסוף כיתה א' / תחילת כיתה ב' ותראי להיכן זה הולך....
ואם הסבא / סבתא בתמונה - אז בכלל אין על מה לדבר....
שמוליק
-
טיולי מונדיאלאיזה שרשור נהדר, אני קורא בעונג את כל הסיפורים שלך וממש ממש בא לי לעשות את זה מתישהו.
הכי קרוב שהייתי לדבר כזה היה ביורו 2008 שנערך באוסטריה ושוויץ. את גרמניה מנצחת את אוסטריה ראיתי בפאב בפרנקפורט ואת משחק שמינית הגמר בין הולנד לרוסיה ראיתי בכיכר השעון בפראג על מסכי ענק בחברת כמה אלפי הולנדים, רוסים ואחרים. חוויה.
אולי באמת אסע לאחת מאליפויות היורו הקרובות, כי המונדיאלים הקרובים פחות מושכים אותי
-
טיולי מונדיאל-תמונות של זכרון-תמונה תשיעית-חלק ב'רנצ'י,
איפה היית עד עכשיו ?

אי אפשר להגיד סתם ככה מונדיאל 1982....
המונדיאל של איטליה (שנערך בספרד).
המונדיאל של פאולו רוסי, מלך השערים והמצטיין בטורניר, של קרל היינץ רומינגה וברייטנר הגרמנים, של זבגנייב בונייק הפולני, של מישל פלטיני ואלן ז'ירס הצרפתים.
במונדיאל הזה התקיים אחד המשחקים הבלתי נשכחים בשלב חצי הגמר -
גרמניה פגשה את צרפת.
לקראת סוף 90 הדקות - השוער הגרמני פצע בצורה ברוטאלית שחקן צרפתי שאיבד את ההכרה...ואפילו עבירה לא נשרקה...
המשחק נכנס להארכה ובתוך זמן קצר הצרפתים הבקיעו פעמיים ועלו ליתרון 3:1 והמשחק נראה גמור.
גמור? לא עבור גרמניה...
קרל היינץ רומינגה נכנס כמחליף....
הגרמנים משווים ל 3:3 - כלומר - 4 שערים מובקעים ב - 30 דקות הארכה!
וכאן התחיל דו קרב בלתי נשכח של פנדלים.
הצרפתים מבקיעים את שלוש הפנדלים הראשונים שלהם. הגרמנים שהבקיעו שניים ניגשים לבעיטה השלישית ומחטיאים.
התוצאה 3:2. נותרו שתי בעיטות לכל קבוצה.
כעת תורם של הצרפתים להחטיאוהגרמנים משווים ל - 3:3.
בעיטה חמישית. פלטיני מבקיע לצרפת. רומינגה לגרמניה.
התוצאה 4:4 וכעת יש עוד בעיטה לכל קבוצה.
שומאכר - השוער הגרמני הודף את הבעיטה הצרפתית ורובאש הגרמני מבקיע את השער שמעלה את הגרמנים למשחק הגמר.
לאחר מכן - הגרמנים מפסידים לאיטלקים במשחק הגמר (שכונה אז באנגליה - גמר מדינות הציר...).
אגב - משחק הפתיחה שאתה מתאר - בין ספרד להונדורס - הסתיים בתוצאה 1:1.
ולבסוף - מונדיאל באיסלנד... אולי 0:0 אבל נשמע כייף.
שמוליק
-
טיולי מונדיאל-תמונות של זכרון-תמונה תשיעית-חלק ב'ואו תודה שמוליק על התשובה המושקעת!
אם נהיה בצרפת ביורו אין מצב שאוותר על משחק של הצרפתים, זו הנבחרת שלי כבר הרבה שנים.. וזה רעיון טוב להיעזר בבני הדודים. אולי יתפתו לבוא גם. בחגיגות אחרי הזכיה ב-98 גם הם הלכו לשאנז אליזה עם כולם

בכל מקרה, באמת יש עוד שנתיים וגם אם רוצים להזמין טיסה הרבה זמן מראש לא דחוף להחליט עכשיו. אם היית מדבר על אירוע בחצי השנה הקרובה הייתי עלולה להתפתות כמו שהטיול לסין נולד בדיוק ככה אחרי שרשור בפורום (זה היה אפילו שרשור שאלות, לא סיפור טיול...), אבל עכשיו יש זמן לחשיבה הגיונית.
לגבי קטאר אני גם עוקבת אחרי הסיפורים, פרשיית השוחד וגם מה שקורה שם וכמה פועלים זרים כבר נהרגו על מזבח המונדיאל המושחת הזה. אני מקווה שיקחו להם את האירוח ובהקדם לפני שיהרגו עוד אנשים, ולא בטוח שעוד שוחד יעזור אחרי שזה נחשף. אלא אם ישחדו גם את כל העיתונאים המשפיעים בעולם..
ואם עברנו לסיפורי מונדיאל באיסלנד אז לי יש יורו בתאילנד. אני לבד בקו סאמוי (טיול החופש שלי אחרי הגירושין..) ויש משחק צרפת-אנגליה. לא יודעת איך זה קרה לי אבל הלכתי דווקא לפאב אנגלי שם, טעות מפגרת, ואני כאמור עם צרפת. ברור ששתקתי לי והתבאסתי מה עוד שבהתחלה האנגלים הובילו. אז איפשהו במחצית השניה החלטתי שלא בא לי לראות את חגיגות הניצחון של האוהדים האנגלים וחזרתי לחדר שלי, שם היתה טלווזיה 14" פיצית ושם ראיתי את זידאן הענק הופך את המשחק על פיו וצרפת מנצחת 2-1.
את המשחק הבא, אפילו לא זוכרת איזה, ראיתי כבר בפאב "נייטרלי" עם הרבה אוהדים דנים והולנדים והיה שמח מאד.
-
טיולי מונדיאלאמיר - תודה רבה!
לך על זה - צרפת 2016 זו הזדמנות פז.
יותר מזה - לפחות לפי התכנונים הנוכחיים של אופ"א - החל מיורו 2020 הם מעוניינים לפצל את האירוח בין הרבה מדינות....
אם התוכנית הזו תצא לפועל - יורו צרפת הקרוב הוא האחרון שייערך במתכונת הנוכחית
-
טיולי מונדיאל-תמונות של זכרון-תמונה תשיעית-חלק ב'היי שמוליק,
רק רציתי לומר לך שאני קוראת את כל הזכרונות מהמונדיאלים שאתה כותב ומאוד מאוד נהנית. מצאתי את עצמי אפילו קצת מתעניינת בכדורגל.
ענת,
אצלנו במשפחה אין דווקא אוהדי כדורגל של ממש, רק הבן (לא הבנתי ממי הוא ירש את זה). פשוט באיזשהו שלב ראיתי אותו רואה ומתעניין יותר ויותר במשחקים.
ולסיום, המונדיאל 2018 מאוד מתאים לנו מבחינת המיקום. יש לנו במוסקבה קרובים שבהחלט יכולים להוזיל את השהייה ואת המחיר הכרטיסים.
כי השרשור הזה וכל התמונות של דני מה זה עשו לי חשק לחוות את האירוע מקרוב.
-
טיולי מונדיאל-תמונות של זכרון-תמונה תשיעית-חלק ב'מרינה,
המון תודה.
אני משוכנע לחלוטין שגם ברוסיה תהיה חוויה נהדרת למרות שיש כאלה שמסתייגים....
חוצמזה - לך הרי צפוייה חווית כדורגל מקדימה בקרוב, בפאריז - ואין לי ספק שזה רק יפתח את התיאבון...
-
טיולי מונדיאל-תמונות של זכרון-תמונה תשיעית-חלק ב'שלא תחשבי מרינה שאני אוהדת כדורגל של ממש. זו טרנפורמציה מוטרפת לגמרי שאני עוברת פעם בשנתיים ביורו ובמונדיאל. בין לבין אני חוזרת להיות ענתנת נורמלית שלא מתעניינת בכלל בכדורגל.
-
טיולי מונדיאל-תמונות של זכרון-תמונה ממקסיכו שבעיםשמוליק, אני אנסה, הרבה דברים השתנו מאז... ראשית, יש לזכור שאז השתתפו כמחצית ממספר המשתתפות בטורניר היום. (16 ולא 32 נבחרות) לא הייתה למעשה נציגות של מדינות אפריקה והמדינות בקדם טורניר היו חזקות מאוד במושגים ישראליים. בכל מקרה, בזמן ההוא המונדיאל עדיין לא עלה על פסי המסחרה שאנו רואים היום, מחירי כרטיסים היו שווים לכל נפש וכמות הנוהים ממדינות אחרות היו קטנות בהשוואה ל'נדידת העמים' דהיום. אני חושב שהאצטדיונים אז הכילו רק כמות קטנה מאוד של צופים. רבים הסתפקו אז במעקב דרך העתונות והטלוויזיה. לא רבים קראו אז בארץ עיתונות זרה והרוב הסתפקו ב'פרשנות הבית' בעיתוני הערב ובמדורי הספורט של עיתון מפלגות חרות, מפא"י ועיתון האיידיש, לעצטע-נייעס. בלי כל קשר ובעקבות מלחמת 'ששת' 'שטף' את הארץ גל לאומני חזק וגדול שטשטש את הגבולות והיריבות הבין-מפלגתית. הרוב המכריע תמך בנבחרת החובבים שלנו וב'כוכבים' שפיגלר ושפיגל (צמד השינים). רבים עדיין 'ביכו' את פרישתו של חודרוב מתפקיד השוער וטענו שלויסוקר קשה להכנס לנעליו של חודרוב.
בעת משחקי המונדיאל ההם, גם בגלל חסר-בכיס וגם בגלל שהארוע עדיין לא היה עטוף במסחרה, לא הונפו דגלים על כל מרפסת ועל כל מכונית חולפת, לא הודבקו מדבקות ואנשים לא התרוצצו ברחובות בחולצות הנבחרות המשתתפות. לא היו 'מנפנפי אצבע למינהם ולא ווזאלות. אבל הנבחרת (חובבים כולם) הייתה לשיחת היום במקומות עבודה רבים (אז 'עבדו' עבודה עברית ולא יזמו סטרטאפ למיניהם). לרוב, הקהל שהיה כמו שהזכרתי לאומני מאוד, לא הייתה לרובם אפילו נבחרת 'חלופית' במידה והנבחרת שלנו תכשל (לא הצליחו לעלות לרבע) מכוון שהעתעניינות בקבוצות זרות ('קפה' כ'תחליף לקפה') הייתה בהחלט מינימאלית.
בעת התרגיל הצהלי 'המפורסם' אותו הזכרתי בפוסט הקודם, היחיד שהביע דעה בעניין המונדיאל היה דיין (שקרא עתונות זרה) והוא 'ניבא' שאנגליה תגיע לגמר. מכוון שהוא היה 'סמכות' (בעצם סמכותי,) הרי מי שהאזין לו, כמעט והשתכנע. כל שאר 'הבכירים' היו אדישים להתרחשויות (היו אז אנשים שלקחו את התפקיד שלהם בשיא הרצינות) אבל בין הצעירים יותר 'פיעמה' (איזה מילים של שבת) רוח לאומנית וכולם ציפו לניצחונה של הנבחרת שלנו. בכל מקרה, אם אני זוכר נכון, אנגליה בכלל לא עלתה לגמר! השחקן הבולט ביותר באליפות ההיא היה פלה הברזילאי. רבים בארץ הכירו אותו (דרך העתונות הכתובה) ומידי פעם אמרו שאם היו לנו שחקנים ברמה שלו, היינו 'בוודאות' מנצחים במונדיאל.
אני זוכר את רגעי האופוריה במשחקי הקדם, כאשר שפיגלר הבקיע שער נגד אוסטרליה (חצי מהאוכלוסיה כאן אפילו לא ידע היכן המדינה הזו ממוקמת) והבטיח את עליית הנבחרת למונדיאל. אנשים חשבו ש'ניצחנו ענק' בדמותה של יבשת שלמה ולא ידעו אפילו שבזמן ההוא אוכלוסיית ישראל הייתה גדולה יותר מאוכלוסיית אוסטרליה.......
זהו, זה מה שאני זוכר (כמו כותרת סיפרו של אילן בכר)
-
טיולי מונדיאל-תמונות של זכרון-תמונה ממקסיכו שבעיםצפריר,
תודה!
פתחת צוהר לתקופה אחרת והיה מרתק לקרוא.
את המונדיאל הזה מ - 1970 אני לא יכול לזכור מזמן אמת אבל שמעתי ולמדתי עליו לא מעט.
אנגליה זכתה במונדיאל 1966 אותו היא אירחה לאחר שגברה על גרמניה בזכות שער ידוע ומעורר מחלוקת - בעיטה למשקוף שירדה לקו השער ועד היום לא הוכרע הויכוח האם הכדור עבר במלוא היקפו את קו השער, אם כי הנטייה היום היא לתמוך בעמדה הגרמנית הטוענת שלא... (במונדיאל הנוכחי הוכנסה לראשונה לפעולה טכנולגייה חדשה - מצלמות המצלמות את אזור השער - ועניין זה בא על פתרונו).
אני מניח שמעמדה זה של אנגליה כאלופת עולם ומעצמת כדורגל הביא את דיין לנבא לה גדולות, אבל במונדיאל 1970 אנגליה הודחה כבר ברבע הגמר על ידי .... נכון - גרמניה...
האנגלים כבר הובילו 2:0 והוציאו את הכוכב הגדול שלהם בובי צ׳רלטון לנוח כדי לשמור עליו לשלבים הבאים...
הגרמנים הצליחו להשוות וניצחו בהארכה - ונקמו חלקית באנגלים על ההפסד בגמר במונדיאל הקודם.
בחצי הגמר נכנעו הגרמנים לאיטלקים בעוד משחק מרתק בתוצאה 4:3 - ואיטליה - שסיימה בתיקו את משחקה נגד ישראל בשלב המוקדם - העפילה לגמר - שם הובסה על ידי ברזיל של פלה בתוצאה 4:1.
אגב - למקום הרביעי הגיעה אורגוואי - גם היא מהבית המוקדם ׳הישראלי׳.
שמוליק
-
טיולי מונדיאל-תמונות של זכרון-תמונה תשיעית-חלק ב'ענתנת,
רק עכשיו ראיתי את החלק השני של הודעתך.
לראות את צרפת של זידאן בפאב בתאילנד עם אוהדים אנגלים - זו באמת חתיכת סיטואציה

אגב - התאילנדים התעניינו במשחקים או שלא ממש?
שמוליק
-
טיולי מונדיאל-תמונות של זכרון-תמונה תשיעית-חלק ב'אני חושבת על השאלה שלך כבר כמה דקות. בהתחלה חשבתי שבעצם לא ראיתי את התאילנדים בכלל. הם בטח לא היו בפאבים של התיירים, למעט כעובדים כמובן. בקו סאמוי של 2004 לא היתה תיירות מקומית בולטת ולא היה ערבוב של תיירים ומקומיים, לפחות כמה שאני ראיתי.
אבל אח"כ עלו לי תמונות אחרות. יצא לי פעם אחת להגיע ממש לשולי האיזור התיירותי של צ'ואנג, למעשה כבר עמוק באיזור המגורים של המקומיים, ושם בהחלט ראיתי אותם מתאספים בקבוצות גדולות מחוץ לחושות שלהם, מול הטלווזיות, לצפות במשחקים.
-
טיולי מונדיאל-תמונות של זכרון-תמונה תשיעית-חלק ב'כחובבת כדורגל ובטח ובטח מונדיאלים פתחתי את השרשור ונהניתי מאוד לקרוא את הסיפורים, אבל לא חשבתי שיש לי משהו משלי להוסיף.
תוך כדי קריאה נזכרתי שהיינו ביוני 1998 באיטליה, אני ובעלי נסענו לטיול של "לפני הילד הראשון" ובילינו ערבים שונים בצפיה במשחקים על מסכים שהיו כמעט בכל מקום.
לפני שנתיים היינו בארה"ב בזמן היורו ואני זוכרת את ההפתעה שלי בעיירה קטנה באדירונדאק כשישבנו במסעדה והטלוויזיה הראתה משחק כדורגל (נדמה לי שספרד שיחקו אבל תהרגו אותי אם אני זוכרת בדיוק...). לא רק שהיה כדורגל, אלא שלידינו היה שולחן ארוך עם נערי קולג' בחופשה וכולם צפו במשחק והראו לא רק התעניינות אלא גם בקיאות מרשימה.
ואחרון חביב - אבא שלי, שלו אני חייבת את אהבת הכדורגל שלי, הוא חולה סיעודי במצב של דמנציה. לא הרבה הוא מבין ולא הרבה מעניין אותו, אבל כשאני מגיעה אליו עם סיפורי מונדיאל ושולפת את האייפד ומראה לו תקצירים של המשחקים השונים, משהו בעיניים שלו נדלק והוא מוכן לשבת ולצפות במשך זמן ארוך מאוד בשבילו.
שמוליק - תודה על האשכול ועל הסיפורים הנפלאים, אני שוקלת ברצינות את יורו 2016!
דנה
-
טיולי מונדיאל-תמונות של זכרון-תמונה תשיעית-חלק ב'דנה,
המון תודה לך.
הסיפור על אביך ממש מרגש.
מאוד מעניין לנסות ולהבין מה יש במשחק הזה שמשפיע חזק כל כך על אביך - כמו גם על מיליונים ברחבי העולם.
בנוגע לארה"ב -
ההתפתחות של הענף הזה שם היא לא פחות ממדהימה.
ארה"ב התחייבה לייסד ליגת כדורגל כתנאי למתן הזכות לארח את המונדיאל ב - 1994.
מאז - קרו שם דברים מופלאים.
החשיפה למשחק הולכת ועולה; עוד ועוד מועדונים נרשמו לליגה; קהל הצופים מגוון יותר ממה שהיה בתחילת הדרך (בעיקר מהגרים ובני מיעוטים שונים מהארצות השכנות); המועדונים מחוייבים בתרומה מגוונת ורבה לקהילה; הטלוויזיה בארה"ב רוכשת עוד ועוד זכויות שידור של משחקי כדורגל ממדינות שונות באירופה בסכומים שהולכים ועולים; כדורגל הנשים התפתח בצורה יוצאת דופן וארה"ב היא אחת מהמעצמות בתחום הזה - וגם - נבחרת הגברים מתקדמת ומשתפרת.
אני מציע לכולם לא להתפלא בכלל אם בתוך טווח זמן נראה לעין - ארה"ב תהפוך לאחת המדינות המובילות גם בתחום הזה - ולמרות שעדיין - כיום - הכדורגל ממוקם במקומות החמישי או השישי בין ענפי הספורט המועדפים שם.
דיברת על בחורי קולג'ים - וזה גם מעניין - כמו ב - NBA - מידי שנה מתקיים הליך דראפט לליגת הכדורגל (ה - MLS) ולבחירה עומדים שחקני קבוצות הקולג'ים...
שמוליק
-
טיולי מונדיאל-תמונות של זכרון-תמונה תשיעית-חלק ב'דנה מרגשת עד דמעות!!!!!!!
רבקה
-
טיולי מונדיאל-תמונות של זכרון-סיוםחברים יקרים,
תודה רבה לכולכם על שאיפשרתם לי להפוך תמונות של זכרון לתיעוד כתוב של חוויות נפלאות נפלאות שעברתי.
אני ממליץ לכולכם בחום רב מאוד להתנסות בעצמכם בחוויה הזאת.
אשמור עוד כמה תמונות למונדיאלים הבאים שיבואו עלינו לטובה....
שמוליק
-
טיולי מונדיאל - דרום אפריקה 2010נסיעה שתוכננה מעל שנה מראש, עם שני אחים שלי.
סך הכל היינו תשעה ימים נטו בדרום אפריקה (טיול שני שלי במדינה וביקור רביעי סך הכל, שתי נסיעות עבודה), אחד היעדים האהובים עלי (מדינה עם פוטנציאל תיירות אדיר, מהמשובחים בעולם, אם רק יצליחו להתגבר על בעיות הביטחון האישי, ומצד שני - גם ישראל...)
ראינו ארבעה משחקים (המשחק החוויתי ביותר מבחינת אווירה היה כמובן ארגנטינה, משחק זכור אחר היה של ברזיל צפון קוריאה בלילה הקר ביותר ביוהנסבורג בעשורים האחרונים, מתחת לאפס, לא היינו כ"כ ערוכים)
שלושה ימי ספארי בקרוגר
יום בסאן סיטי
יום ב- Theme Park מקומי
הרבה אוכל מעולה (וזול) ויין משובח במתחם האוהדים, מול מסכי טלוויזיה ענקיים
חוויה אמיתית לאוהדי ספורט ובכלל... וקשה לראות הפעם בבית ברגע שטעמנו את האווירה במקום. כבר בדרום אפריקה הרחוקה היה ברור שאין על הקהל הדרום אמריקאי (והאמת גם הקהל של מקסיקו וארה"ב), אז עכשיו שזה קרוב אליהם והם באים בהמוניהם - זה מן הסתם עוד הרבה יותר עוצמתי
מצרף לינק לתמונות באוירת כדורגל
-
טיולי מונדיאל - דרום אפריקה 2010ותמונות באווירה אחרת...
[סוג אחר של Game]
-
טיולי מונדיאל - דרום אפריקה 2010מסכים איתך לחלוטין בעניין הקושי שגם לי יש להשאר הפעם בבית... אחרי שני המונדיאלים הקודמים אותם ליוויתי מקרוב....
אני חושב שהקושי הזה היווה את אחת הסיבות לפתיחת האשכול הזה....

הסיפורים והחוויות שאני נזכר בהם ושאני קורא עליהם כאן עוזרים לי להכנס טוב יותר לאווירה גם מכאן....
-
טיולי מונדיאל-תמונות של זכרון-תמונה עשירית ואחרונהטוב... אז לאחר שאלג'יריה עלתה לראשונה בתולדותיה לשלב שמינית הגמר ולאחר שחזיתי בחגיגות שלא ייאמנו הן במדינה הזאת והן בקרב אוהדיה בברזיל, צצה בי עוד תמונה של זכרון ממונדיאל 2006 בגרמניה והחלטתי שיהיה זה נכון לסיים איתה את האשכול הזה.
אנחנו בקלן.
הערב יש משחק ולנו יש רק שני כרטיסים. כלומר - עלינו להשיג עוד שניים.
אנחנו מתכננים להכנס לבאזר המשא ומתן והקנייה ליד המגרש ולפני המשחק - כנהוג, ובנתיים מסתובבים לנו ברחובות העליזים של העיר.
לפתע אנו מבחינים בהתקהלות קטנה שבמרכזה צעיר בעל חזות מזרחית בולטת, המצביעה על כך שאנחנו שכנים, וכאשר אנו מתקרבים מסתבר גם שהוא מוכר כרטיסים למשחק הערב.
אני מסרתי לא' שאני לא משוכנע בכלל שזה המקום והזמן לעסקי קניה ומכירה של כרטיסים מסומנים. א' הנהן בהסכמה, פלט את ה - 'תפסיק לבלבל את המוח' הרגיל ומייד פצח בשיחה ערה ותוססת עם שכננו - הפעם בצרפתית שוטפת.
השיחה נמשכה ונמשכה עד שהסתיימה בלחיצת יד אמיצה ונרגשת, בחצי חיבוק ובכך ש - א' הופיע ובידיו שני הכרטיסים החסרים.
שאלתי את א' אם יואיל לשתף אותנו על מה נסובה השיחה הערה.
הוא שמח מאוד לעשות כן וסיפר בחדווה שמסתבר שהבחור מכיר אותנו היטב.
הוא פלסטינאי. הוא התגורר בשטחים. הוא חווה חוויות מאוד לא נעימות והיגר לאלג'יריה שם הוא מתגורר כעת.
הוא אוהב את רוב הישראלים כי הוא חושב שאנחנו אנשים טובים אבל מאוד מאוד לא אוהב את מדינת ישראל ואת הצבא כי הוא חושב שהם עושים מעשים מאוד מאוד רעים.
בעוד החשש הולך ומזדחל לו - שאלתי את א' האם הוא חושב שלאור מה שהוא שמע - יהיה נכון עכשיו לשחק הערב במגרש ב - 'חפש מי מאחורי מצדדי ומתחתיי' בעודנו מתיישבים לנו במקומות המסומנים.
א' השיב לי שעומדות בפני שתי אופציות. האחת - להכנע לחרדות הפולניים קיומיים מטופשים שלי והשנייה היא לנסות ולהתגבר עליהם ואם אבחר בשנייה - הוא מבטיח כתמיד לסייע לי ולהחזיק לי את היד.
אמרתי לא' שכאשר צריך לבחור האם לסכן את חיי בשל איזה משחק כדורגל טפשי או לוותר עליו החלטתי ברורה לגמרי - וכמובן שאני אבוא למשחק, אך הוספתי והערתי לו שהוא חייב להבין שהעובדה שהוא דובר כמה שפות בצורה רהוטה לא הופכת אותו לאזרח העולם, והוא תמיד יישאר ישראלי, ובכל זאת - כדאי שמעט יפנים זאת.
א' הסתכל עלי בחיוך ואמר - זוכר שהתרגשתי בסיום השיחה איתו - אז, זה די מעניין מה שאתה אומר עכשיו, כי בסיום השיחה שלי עם הפלסטינאי החביב, שאלתי אותו למה בעצם הוא מוכר לנו את הכרטיסים שיהיו עליהם המון קופצים ועוד במחיר כל כך טוב - והוא השיב לי -
"במונדיאל אין ארצות ואין גבולות. כולנו אזרחי מדינת הכדורגל הגדולה - וזו מדינה של אהבה".
סוף הזכרונות
שבת שלום והמשך מונדיאל שמח
שמוליק