סים מקומי- מספר שאלות
-
שלום
מספר שאלות לגבי קניית סים מקומי לטיול הקרוב.
1. ראיתי שישנה אפשרות להזמין מכל מני חברות בארץ כדוגמת סימזול או לקנות בגרמניה עצמה-היכן עדיף (היכן יש פחות סיכוי ליפול על מוצר לא טוב)
2. האם יש בשדה התעופה טגל חנות מומלצת?
3. מאילו חברות גרמניות כדאי להתרחק?
4. ברור לי שעם הסים מגיע מספר מקומי גרמני. האם זה יפגע ביכולתו של המכשיר לתקשר בעברית באפליקציות השונות? (כגון וואטסאפ) או שהעברית על המכשיר עדיין תהיה פעילה?
5. במידה וארצה להפעיל את אפליקציית BPHONE אצטרך להכניס את המספר המקומי שאקבל עם הסים-יש סיכוי שזה יעבוד?או לוותר על זה.
ניסיתי למצוא את התשובות הללו אונליין אבל לא הצלחתי. לעזרתכם אודה
שרון
-
סים מקומי- מספר שאלות
1. חד משמעית לקנות סים בחו"ל (לדעתי לפחות). קנה סים של vodafone או O2.
2. סביר להניח שיש חנות של אחת מהשתיים (או שתיהן) בשדה התעופה טגל. מחיפוש קצר באינטרנט, נראה שכן. תשאל שם.
3. לא חושב שיש דבר כזה. שתי החברות הנ"ל הן חוברות ענקיות שפועלות בכל אירופה.
4. לא תהיה שום בעיה עם העברית. העברית מותקנת על המכשיר ולא משתנה עם חילוף הסים.
5. אין לי מושג מהי אפליקציית BPHONE
-
סים מקומי- מספר שאלותאם הנסיעה היא לזמן קצר (שבוע עד שבועיים), עדיף לעשות חבילה אצל הספק הישראלי שלך. הנסיעה עולה כל כך הרבה כסף, אז לא מומלץ בשביל חיסכון של 50 ש"ח להסתבך עם סים מקומי.
לסים מקומי יש הגדרות שצריך לשנות בטלפון והגדרות חדשות כשמחזירים את הסים כשחוזרים לארץ.
לא בטוח בכלל שבטגל יש חנות של איזו חברת תקשורת (לא זוכר שראיתי). ואם יש השאלה באיזו שעה הנחיתה שלכם, כי לפני 8 בבוקר אין עם מי לדבר שם.
-
סים מקומי- מספר שאלותאני מסכימה. בנסיעות האחרונות לקחתי את החבילה של אורנג' ב 139 ש"ח וזה עובד מעולה. לא יודעת לגבי ספקים אחרים.
יצא לנו גם לקנות סים מקומי. לפעמים ההפעלה היתה קלה וטריוויאלית (באנגליה למשל), לפעמים זה מסובך יותר ונפתר רק אחרי התכתבות מיילים עם הספק המקומי (ככה היה לנו באוסטריה למשל).
-
סים מקומי- מספר שאלותלדעתי אסור לקחת חבילות של ספקים ישראלים אלא רק סים פרה פייד שאז אתה יודע בדיוק כמה זה יעלה לך.
לא יודע למה יש מסעות הפחדה בנוגע סימים. השתמשתי בסימים מקומיים ומעולם לא היו לי בעיות עם הגדרות כלשהם. אתה שם וזה עובד כנ"ל העברית.
יש לי נסיון מצויין עם הסים שנמכר בדואר השתמשתי איתו בשבדיה רוסיה אסטוניה לטביה וגם בגרמניה ותורכיה. תמיד עובד אבל האמת הוא גם בזבוז כסף. אפשר לנסוע בלי סים בכלל ממילא במלון יש אינטרנט, בסטארבקס יש ובכל בתי הקפה שנכנסים אליהם. שמים כמה דולרים אשראי בסקייפ וזהו מסודרים.
-
סים מקומי- מספר שאלותאין לי ניסיון בסים גרמני אבל אני גם לא ממליץ ספק ישראלי בגלל עלויות גבוהות , הייתי בפריז ולונדון עם סים של חברת lebara (בכל עיר סים מקומי אחר), ענה על כל בקשותי וצרכיי ועלותו כולל הטעינה לא עברו את 10£ , כל עוד נותרה לי יתרה בסים יכולתי להטעין בו עוד נפח גלישה וזה הספיק לי עד 1gb, השיחות בין מנוי לבארה למנוי אחר שלהם הוא חינם, לגבי החברות שהוזכרו כאן בנמל התעופה הייתי מציע אם יש לך אפשרות להגיע עד למרכז העיר ושם לקנות סים כי שם יהיו יותר אפשרויות.
לגבי האפליקציות אז bphone תשכח מזה שיפעל בסים זר, ווטסאפ יעבוד כמו שצריך אבל אולי ישאל אותך אם תרצה לשנות את מספר הטלפון ( אינך חייב), והווי פיי במלון ובסטאר בקס עובד מצויין ולא כמו צב בתחנת רכבת ישראל.
-
סים מקומי- מספר שאלותמסעות הפחדה???
כל אחד עם הנסיון שלו. וכפי שציינתי , לדעתי אין טעם להוציא אנרגיות מיותרות על חיפוש ובירור בשביל חסוך כמה שקלים בודדים בעיקר כשמדובר בטיול לזמן קצר.
אם הנסיעה לזמן ארוך, זה כבר סיפור אחר.
-
סים מקומי- מספר שאלותלתשומת ליבך בוודאפון ואולי בחברות נוספות
נדרש להציג דרכון+כתובת לינה בשלב הרכישה
-
סים מקומי- מספר שאלותתודה על התשובות
עושה רושם שישנם יתרונות וחסרונות לכל אופציה.
מכיוון שהטיול הוא לשבועיים נראה לי שאנסה את אופציית הסים המקומי על מכשיר אחד (ואולי חבילה מוגדרת מראש על מכשיר שני)
שרון