מסלול לקרואטיה
-
הערים העתיקות בחוף ובאיים אינן "אותו הדבר''.יש לך שתי טעויות לדעתי
1.אייך תגיעי למוסטאר מדרבניק-הסתכלת במפה? יתכן שאני לא מעודכן כי הייתי שם מזמן ,אבל מוסטאר (המיותרת) כבר רחוקה מהמסלול שלך.
2.יום 8 לחודש הוא תלוי המסלול שלך במונטנגרו. המסלול הכי לוגי הוא ביציאה צפונה הכי קצרה מכוון דוברובניק.יוצא שהסיבוב יגמר באזור החוף. הנסיעה נניח מסווטי סטפאן או בודווה דרך החוף וגם עליה ללובצן וירידה לקוטור (מדהים)והמשכה לאורך מפרץ קוטור לדוברובניק היא אחת הדרכים הכי יפות שראיתי-ויש הרבה כאלו.הנסיעה המרהיבה הזו עד דוברובניק ללינה צריכה להמשך יום שלם.בשום אופן לא לדהור עליה ובלי קיצורים.
3.יום 9 מתוכנן לנסיעה פעמיים על הכביש סטון קורצ'ולה-בפרוש מיותר אף כי הדרך יפה מאוד.
אחרי טיול בוקר בדוברובניק תגיעו לסטון אל תסעי לקורצ'ולה אלא מיד באותו אחה"צ למלייט עם המכונית.
4.יום 10 יוצאים ממלייט נוסעים בנחת לקורצ'ולה וגם זו דרך מרהיבה ו בצהריים עולים למעבורת הגדולה.
קבלי כמה תמונות מזמנים שונים להגברת התיאבון.
-
הערים העתיקות בחוף ובאיים אינן "אותו הדבר''.נראה לי שאת היום שתיארת נעשה כיום 7, מה שמשאיר לנו עוד חמישה ימים מלאים נוספים במונטנגרו.. ובסוף יום 7 נלון בדוברובניק, ולמחרת נקדיש לה את היום. אם נראה שהספיק לנו, נוכל כבר בסוף יום שמונה להמשיך אבל נראה לי שזה לא יקרה. משם יום תשע נסע למלייט דרך סטון, יום עשר נמשיך. צפונה עד קורצולה ויום 11 זה המעבורת. יותר הגיוני?
-
הערים העתיקות בחוף ובאיים אינן "אותו הדבר''.תמונות מקסימות, עם כל התמונות וההכנות אני כבר ממש חסרת סבלנות:)
-
הערים העתיקות בחוף ובאיים אינן "אותו הדבר''.בהחלט הגיוני הכל .אבל, אם נשאר יום פנוי בקטע הטיול הזה ונראה שכן ,תשאירי אותו למגורים באזור המפרצונים של סווטי סטפן. זה יאפשר יום של טיולים נינוחים על החומות של בודווה, רחצה בים של סווטי סטפאן והשכנים ועליה לתצפיות מההר שמעליה.
יש לי המלצה מצולמת על דירה מדהימה בפרזנו(סוטי סטפן)
זאת עשויה להיות הלינה הכי יקרה שלך בכל הטיול-כי הפינה הזו הפכה לפופולרית אצל הטייקונים הרוסיים.-אבל שווה כל אירו.את החדר הבודד ,הכי גבוה ,לא הצלחנו להשיג בפעם האחרונה.ויאילו את בית הקייץ של מלכת קרואטיה במילוצ'ר שנהפך למלון, לא הצלחתי לצוד במשך שנים. חברים ששלחנו לקאזהנגרה ותכננו להשאר לילה ,נשארו שלושה ימים. http://www.montenegro.com/accommodation/sveti_stefan/Kazaneg ra_Exclusive_Apartments.html
ואלה הצילומים שלנו .אני חוזר, שלטעמי אזור החוף במונטנגרו עולה בהרבה על פנים הארץ אפשר לסמן שם V ולרוץ הלאה. בכל סיפורי הטיולים שקראתי המשקל של אזור החוף היחודי כ''כ ,נמוך מדי.יש לך עוד מספיק זמן לתיכנונים ,אבל אני אוכל לעמוד לרשותך רק בעוד חודש בערך ,כי עוד פחות משבועיים טסים לרומניה לדי הרבה זמן. וצריך גם קצת להתכונן.בינתיים כבר יש לך בראש טיול מדהים.
-
הערים העתיקות בחוף ובאיים אינן "אותו הדבר''.בקרוב אשב לתכנן את החלק של מונטנגרו ואקח את כל הטיפים לתשומת לבי. תודה על העזרה הרבה ושיהיה לכם טיול מוצלח

-
הערים העתיקות בחוף ובאיים אינן "אותו הדבר''.היי
אולי לא הסברתי את עצמי נכון. נסיתי להסביר מדוע בזמן הקרוב עשויה להיות מהירות התגובה שלי איטית.אבל כל פעם שתרצי לדעת משהו-תשאלי ואני אמצע זמן לענות. אני מוטרד מאוד מהעובדה שמגיבים אחרים אינם נכנסים לשירשור להציע את דעתם, לעדכן לחלוק על דעתי וגם דברים שכדאי לראות..יחסי הציבור אצלנו של קרואטיה ומונטנגרו המרהיבות ,לא ממש טובים.ואילו סלובניה הקטנה והלא ממש יחודית זוכה להרבה סיקור.
אני מאוד מבקש ממך כשתחזרי-תדווחי על החוויות התובנות עם הרבה תמונות..
-
הערים העתיקות בחוף ובאיים אינן "אותו הדבר''.בהתחלה גם אנחנו חשבנו על המסלול השגרתי של סלובניה קרואטיה אבל ככל שהתעמקתי בחומר קרואטיה נראתה לי מדהימה ושווה עוד ועוד ימי טיול, עד שבסוף ויתרנו לגמרי על סלובניה. אולי הסיבה שסלובניה מועדפת היא כי ניתן לעשות טיולי כוכב וזה יותר נוח למשפחות? בסוף זה עניין של אופנות. פעם אף אחד לא נסע לגיאורגיה למשל, והיום זה סופר פופולרי. בהחלט יש פחות חומר על מונטנגרו מאשר על סלובניה. ובוודאי שנעלה את המסלול שלנו שנחזור, כל הטיול שלנו נבנה מסיפורים של אחרים ונרגיש מחוייבים לנסות לעזור למטיילים הבאים:) דא, התמונה השנייה מלמעלה, צולמה איפה?

-
הערים העתיקות בחוף ובאיים אינן "אותו הדבר''.בדרכך צפונה ממאקארסקה לכוון ספליט את עוברת בעיירת הנופש אומיש שהכפר העתיק שלה ראוי ל20 ד' בדיקה .ממש לא הכרחי. המיוחד שם זה חוף ים חולי ,
וכניסה לאורך נהר הצטינה לראפטינג .לא נראה שבספטמבר יהיו מספיק מים לראפטינג והמפלים יהיו יבשים-כך שטיול לאורך הנחל -די מיותר והוא ממש יפה רק בסופו.
אבל, כשאת עוברת בכביש את הגשר(לכוון צפון) ופונה מייד ימינה בדרך לכוון פנים הארץ, את עולה לנק' התצפית המרהיבה הזו שעל שפך נחל הצטינה לים, נעצרים לצילום ליד הפסל של המתאבדת על התורכים(שכחתי את שמה) וחוזרים לכביש החוף.רבע שעה נסיעה בערך, עליה לא קשה ואת נמצאת שם- שווה.
-
הערים העתיקות בחוף ובאיים אינן "אותו הדבר''.נרשם